تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

مارکو روبیو کیست؟| وزیر خارجه دولت ترامپ که طرفدار تحریم ایران است

مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا، از سیاستمداران شناخته‌شده امریکا، امروز ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ به‌عنوان وزیر امور خارجه در دولت دوم دونالد ترامپ منصوب شد. روبیو که با پیشینه‌ای طولانی در سیاست خارجی و حمایت از سیاست‌های تند در قبال ایران و دیگر کشورها شناخته می‌شود، در دوران حضور خود در سنا نقش موثری در مسائل جهانی بازی کرده است.

مارکو روبیو

اقتصاد۲۴- مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا، که در سال ۱۹۷۱ در میامی به دنیا آمد، در خانواده‌ای کوبایی‌تبار رشد کرد. دوران کودکی و تحصیلات او در ایالات متحده، مسیر سیاسی او را شکل داد و در نهایت به موفقیت‌هایی بسیاری در سطح ایالتی و ملی منجر شد. روبیو در سال ۲۰۱۰ به سنای ایالات متحده پیوست و از آن هنگام تاکنون به‌عنوان یکی از تاثیرگذارترین نمایندگان جمهوری‌خواه در زمینه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مطرح بوده است. همچنین، روبیو همواره بر مسائل بین‌المللی و سیاست خارجی تمرکز داشت و در دولت ترامپ به‌عنوان وزیر امور خارجه معرفی شد. بد نیست بدانید او دیدگاه‌ها و مواضع بسیار تندی درباره ایران دارد و جزو طرفداران به انزوا راندن ایران در دولت دوم ترامپ است.

مارکو روبیو کیست؟

دوران کودکی و تحصیلات روبیو

روبیو دوران کودکی خود را در میامی و لاس وگاس گذراند. در سال‌های ابتدایی زندگی، خانواده روبیو به لاس وگاس نقل‌مکان کردند، جایی که پدرش در هتل سامرتاون به‌عنوان متصدی بار و مادرش در هتل و کازینو امپریال پالاس به‌عنوان خدمتکار کار می‌کردند. در این دوران، خانواده روبیو به کلیسای عیسی مسیح قدیسان آخرالزمان می‌رفتند، هرچند که خود خانواده کاتولیک بودند.

مارکو روبیو در سال ۱۹۸۴ اولین مراسم عشای ربانی خود را برگزار کرد و پس از بازگشت به میامی، به کلیسای کاتولیک مسیحی پیوست. او بعد‌ها در همین کلیسا با جانا روبیو ازدواج کرد و این دو دارای چهار فرزند هستند.

روبیو دوران دبیرستان خود را در دبیرستان ارشد ساوت میامی گذراند و در سال ۱۹۸۹ فارغ‌التحصیل شد. پس از آن، او به مدت یک سال با بورسیهٔ ورزشی در رشته فوتبال آمریکایی در کالج تارکیو در میزوری تحصیل کرد، اما سپس تصمیم گرفت به کالج اجتماعی سانتافه در گینزویل، فلوریدا منتقل شود. این کالج بعد‌ها به نام کالج سانتافه تغییر نام داد. روبیو در سال ۱۹۹۳ از دانشگاه فلوریدا با مدرک لیسانس در رشتهٔ علوم سیاسی فارغ‌التحصیل شد.

روبیو به تحصیلات خود ادامه داد و در سال ۱۹۹۶ مدرک دکترای حقوق خود را از دانشکده حقوق دانشگاه میامی با درجهٔ عالی دریافت کرد. او در گفت‌وگویی گفته بود که در دوران تحصیل حدود ۱۰۰ هزار دلار وام دانشجویی داشت که توانست آن را در سال ۲۰۱۲ تسویه کند.

فعالیت‌های دانشجویی و آغاز مسیر سیاسی

در دوران دانشجویی، مارکو روبیو همزمان با تحصیل در رشته حقوق، مدتی را در دفتر ایلینا رز-لهتینن، نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا، به‌عنوان کارآموز سپری کرد. این تجربه، نخستین گام‌های او در عرصه سیاست را شکل داد. همچنین، روبیو در سال ۱۹۹۶ در کمپین انتخاباتی باب دول، سناتور جمهوری‌خواه، برای انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده فعالیت داشت.

در آوریل ۱۹۹۸، دو سال پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه، روبیو به عضویت شورای شهر وست میامی، فلوریدا درآمد. این اولین نقش اجرایی او در عرصه سیاسی بود که بعد‌ها به‌عنوان نقطه آغاز کارنامه سیاسی او در سطح ایالتی و ملی شناخته می‌شود. سپس، در اوایل سال ۲۰۰۰، روبیو وارد مجلس نمایندگان فلوریدا شد و به‌عنوان یکی از نمایندگان جمهوری‌خواه، فعالیت خود را ادامه داد.

مارکو روبیو وزیر خارجه دولت تازه ترامپ کیست؟

آغاز کار سیاسی مارکو روبیو

روبیو نخستین بار در سال ۲۰۰۰ وارد دنیای سیاست شد و به‌عنوان عضو مجلس ایالتی فلوریدا به نمایندگی از منطقه ۱۱۱ انتخاب شد. روبیو در مجلس ایالتی به‌عنوان یکی از اعضای جوان و تأثیرگذار شناخته می‌شد که دیدگاه‌های محافظه‌کارانه‌ای در زمینه مسائل اقتصادی، اجتماعی و خارجی داشت.

در سال ۲۰۱۰، مارکو روبیو به‌عنوان سناتور ایالت فلوریدا به سنای ایالات متحده پیوست. او در این دوره در سن ۳۹ سالگی به یکی از جوان‌ترین سناتور‌های تاریخ آمریکا تبدیل شد. در مجلس سنا، روبیو به‌طور ویژه‌ای بر مسائل خارجی، سیاست‌های امنیت ملی و حقوق بشر متمرکز شد. همچنین، او یکی از مهم‌ترین حامیان سیاست‌های جمهوری‌خواهان در خصوص تقویت روابط با اسرائیل، مقابله با چین و حمایت از سیاست‌های ضدتروریستی بود.

روبیو در دوران فعالیت خود در سنا، با سیاست‌های دولت باراک اوباما در مورد مسائل گوناگون از جمله سیاست‌های مهاجرتی و روابط خارجی به‌ویژه در رابطه با کوبا و ایران مخالف بود. او به‌شدت از توافق هسته‌ای با ایران انتقاد کرده و همواره خواستار فشار بیش‌تر و تقویت تحریم‌ها علیه ایران بود.

مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری

روبیو در سال ۲۰۱۶ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده به رقابت پرداخت. او که خود را به‌عنوان نماینده نسل تازه جمهوری‌خواهان معرفی کرده بود، در نخستین مرحله از رقابت‌های مقدماتی جمهوری‌خواهان نتایج خوبی به دست آورد، اما در نهایت نتواست در برابر دونالد ترامپ پیروز شود و انتخابات را به ترامپ واگذار کرد. باوجود موفق‌نشدن در آن انتخابات، روبیو توانست جایگاه خود را در میان جمهوری‌خواهان حفظ کند و به یکی از رهبران برجسته این حزب تبدیل شود.

انتخاب به‌عنوان وزیر امور خارجه

مارکو روبیو امروز، ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵، به‌عنوان وزیر امور خارجه دولت دوم ترامپ شروع به کار کرد. این انتخاب پس از پیشینه طولانی روبیو در عرصه سیاست خارجی، به‌ویژه در زمینه روابط ایالات متحده با کشور‌های چین، روسیه و ایران، صورت گرفت. در دوران حضور او در سنا، روبیو همواره از فعال‌ترین سیاستمداران در زمینه مسائل خارجی و امنیت ملی بود و نظرات صریحی در مورد چالش‌های جهانی ارائه کرد.

پس از انتخاب دوباره دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۲۴، روبیو به‌عنوان وزیر خارجه معرفی شد. این انتصاب در حالی انجام شد که روابط آمریکا با کشور‌هایی مانند چین و روسیه، به‌ویژه در زمینه تهدیدات جهانی و مسائل اقتصادی، همچنان پیچیده و حساس بود. روبیو در نخستین روز کاری خود به‌عنوان وزیر امور خارجه، تأکید کرد که دولت ترامپ در دوره دوم خود به تقویت روابط با کشور‌های متحد و مقابله با تهدیدات جهانی خواهد پرداخت. او همچنین بر اهمیت تعامل مستمر با سازمان‌های بین‌المللی و گسترش دیپلماسی فعال در سطح جهانی تأکید کرد. بد نیست بدانید او در مورد ایران مواضع بسیار تندی دارد. 

مارکو روبیو وزیر خارجه دولت تازه ترامپ کیست؟

دیدگاه‌های سیاسی و اجتماعی

روبیو به‌عنوان یک جمهوری‌خواه معتقد به اصول محافظه‌کارانه شناخته می‌شود. او از حامیان بازار آزاد، کاهش مالیات‌ها و محدود کردن دولت فدرال است. در مسائل اجتماعی، روبیو مخالف حقوق همجنس‌گرایان برای ازدواج و همچنین حقوق سقط جنین است. در عین حال، او به‌طور ویژه‌ای از حقوق جامعه لاتین‌تبار و مهاجران حمایت کرده است.

مواضع سیاسی

روبیو در ابتدا با حمایت تی‌پارتی پیروز شد، اما حمایت از او پس از حمایت از اصلاحات مهاجرتی و ایجاد مسیری برای شهروندی اتباع خارجی غیرقانونی کاهش یافت.


بیشتر بخوانید: جیمی کارتر کیست؟/ رئیس جمهور آمریکا در دوران انقلاب ۵۷/ کارتر به شاه خیانت کرد؟


سیاست خارجی

روبیو خواستار نقش فعال‌تر ایالات متحده در مسائل جهانی و مقابله با ایران، روسیه و کره شمالی است. او مخالف توافق هسته‌ای با ایران (برجام) بوده و معتقد است که تا هنگامی‌که ایران به غنی‌سازی اورانیوم خاتمه ندهد، باید تحریم‌ها ادامه یابد. او همچنین نگرانی‌هایی دربارهٔ چین دارد و معتقد است که ایالات متحده باید در شرق آسیا حضور نظامی خود را افزایش دهد.

آسیا

چین

روبایو در حمایت از دموکراسی هنگ کنگ، به همراه گروهی از سناتورها قانونی را برای تقویت حمایت از آزادی‌های هنگ کنگ پیشنهاد کرد. او همچنین از قانون‌های افزایش قدرت دولت در بررسی سرمایه‌گذاری‌های خارجی حمایت کرده است.

در ۲۰۱۹، روبیو از لایحه‌ای حمایت کرد که چین را هدف تحریم‌های جدید قرار می‌داد و در همان سال، از لایحه‌ای برای مقابله با تهدیدات امنیتی چین و تقویت حفاظت از فناوری‌های ایالات متحده حمایت کرد.

عراق و لیبی

روبیو از اقدام نظامی در لیبی برای سرنگونی قذافی حمایت کرد. همچنین از اقدام‌های اولیه ایالات متحده علیه داعش در عراق پشتیبانی کرد.

ایران

روبیو در ۲۰۱۷ طرح تحریم‌های جدید علیه ایران را پیشنهاد داد و در ۲۰۱۸ از ترور قاسم سلیمانی به دست ایالات متحده حمایت کرد. 

مارکو روبیو وزیر خارجه دولت تازه ترامپ کیست؟

روبیو پس از ترور سید حسن نصرالله درباره آینده روابط با ایران مدعی شد:

«ایران به‌طور مداوم به دنبال آسیب رساندن به اسراییل است و به نظر می‌رسد آن‌ها مایلند تا کشته شدن آخرین عضو شبه نظامیان شیعه بجنگند. هدف آن‌ها تسلط بر آن منطقه است. آن‌ها به دنبال بیرون راندن آمریکا از منطقه و سپس نابودی اسراییل هستند… این به ایرانی‌ها بستگی دارد که تصمیم بگیرند چه کاری می‌خواهند انجام دهند. اما من براین باورم که اگر آن‌ها اوضاع تشدید کنند، خود را در موقعیت بسیار ناامنی خواهند یافت.»

زندگی شخصی مارکو روبیو

مارکو روبیو با جانا روبیو ازدواج کرده است و این دو دارای چهار فرزند هستند. زندگی شخصی روبیو در کانون توجهات قرار دارد و او در طول دوران سیاسی خود، همواره خود را به عنوان یک فرد خانواده‌دوست و متعهد به اصول مذهبی معرفی کرده است. روبیو در کنار فعالیت‌های سیاسی و حرفه‌ای خود، به نوشتن کتاب‌هایی در زمینه سیاست نیز پرداخته است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ هدیه تروریستی نتانیاهو به ترامپ

عکس/ مهدی هاشمی و همسر جدیدش در جشنواره فیلم فجر

عکس/ استقلال و مس رفسنجان از نگاه آمار

عکس/ استایل عجیب عیسی آل‌کثیر در جشن تولدش

عکس/ اولین تصویر دیدار فرماندهان نیروی هوایی ارتش با رهبری

اینفوگرافی/ برق ایران کجا مصرف می‌شود؟

عکس/ پوستر استقلال برای دیدار با مس رفسنجان

دیدار فرماندهان نیروی هوایی ارتش با رهبر انقلاب

عکس/ حمله جدید رسایی به ظریف

عکس/پرتره جدیدی از پارسا پیروزفر

عکس/ میزان بارش برف در ارومیه

عکس/ بارش برف در گلسار مشکین شهر

اینفوگرافی/ هر ساعت در هر کشور چند نفر متولد می‌شوند؟

جدول لیگ برتر در پایان مسابقات امروز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نمک کم سدیم یا نمک پتاسیم چیست؟

هوس شیرینی را چطور مدیریت کنیم؟

هنگامی‌که شکست عشقی می‌خوریم چه بر سر مغز و بدن ما می‌آید؟

تاثیر رسانه ها بر دیدگاه های اقتصادی مردم چیست؟

چالش طلای آنلاین؛ از بی‌پشتوانه بودن تا کمبود طلا در کشور/ چرا دولت مانع فعالیت پلتفرم‌ های فروش آنلاین طلا شد؟

آیا زمان مشکلات را حل می‌کند؟

مبتلایان به دیابت مراقب اسپایک قندی باشند

توییت مهم همتی درباره راهبرد وزارت اقتصاد

ترامپ: برای اجرای طرح غزه عجله‌ای ندارم

تردد در این جاده‌ها ۲ روز ممنوع شد

عکس/ تصویری خاص از ایلان ماسک روی جلد نشریه تایم

فیلم/ بغض مریلا زارعی حین صحبت درباره فیلم موسی کلیم الله

خط‌ونشان النصر برای پرسپولیس

دیدار معاون اول رئیس‌جمهور با کروبی در حصر

کاپیتان استقلال: به جان مادرم می‌روم

واکنش مهدی فضائلی به توئیت حسام الدین آشنا درباره سخنان امروز رهبر انقلاب + عکس

فیلم/ برف‌بازی و شادی دانش‌آموزان‌ کرمانی، پیش از حادثه تلخ تصادف

استعفای بختیاری‌زاده از هدایت استقلال

دستگیری لیدر اصلی عرفان حلقه در اصفهان

از تعطیلی ۲ روز آخر هفته چه خبر؟

وزیر کشور خطاب به مردم: سفرهایتان را لغو کنید

واحد‌های قضایی و اداری قوه قضاییه تهران تعطیل شد

برگشت اضافه برداشت مالیاتی از حقوق

تالارهای بورس، فردا ۲۰ بهمن تعطیل شدند

تصویری تازه‌ای از سیدمحمد خاتمی

رد صلاحیت کفاشیان و عزیزی خادم

خریداران طلا این خبر را از دست ندهند

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۰ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت دلار گران می‌شود؟

فیلم/ هوای مه‌آلود و برفی در توچال

فیلم/ خلاصه بازی مس رفسنجان ۰ - ۰ استقلال

جدول لیگ برتر در پایان مسابقات امروز

عکس/ بارش برف در برخی مناطق استان تهران

دارندگان این تلفن‌ همراه غرامت می‌گیرند

بانک‌های تهران فردا تعطیل شدند

مرغ رمضان آماده است؛ هیچ کمبودی نداریم

مدارس این شهرها و استان‌ها فردا تعطیل شد

دلیل واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی اعلام شد

عکس/ پیربازار رشت ونیز شد

ادارات و مدارس تهران فردا تعطیل شد

فیلم/ رژه کاروان‌ ایران در افتتاحیه بازی‌های آسیایی زمستانی

بیانات رهبر انقلاب درباره مذاکره با آمریکا، تیتر یک رسانه‌های جهان

طغیان رودخانه‌ها در این شهر؛ خانه‌ها زیر آب رفت

سازمان هواشناسی اطلاعیه داد

امام جمعه کرج: بعد از بیان رهبری سخن گفتن از مذاکره خیانت است

فیلم/ آژیر خطر برج میلاد به صدا در آمد

ارتش شاه چگونه به انقلاب ۵۷ پیوست؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۰ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا ترمز برید؛ هر گرم طلا ۶ میلیون!

فیلم/ بدل صدام به سینمای ایران پا گذاشت

اینفوگرافی/ هر ساعت در هر کشور چند نفر متولد می‌شوند؟

قیمت عجیب اجاره آپارتمان در غرب تهران + جدول