تاریخ انتشار: ۱۲:۴۶ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۳

پشت پرده‌های افزایش قیمت لبنیات چه بوده است؟

مدتی است که قیمت لبنیات به صورت غیرقانونی افزایش یافته و برخی تولیدکنندگان بدون توجه به مصوبات تنظیم بازار، قیمت‌های جدیدی روی بسته‌بندی محصولات خود درج کرده‌اند.

قیمت لبنیات

اقتصاد۲۴- در روز‌های اخیر، برخی واحد‌های تولیدی لبنیات اقدام به افزایش غیرقانونی قیمت لبنیات کرده‌اند. علی‌احسان ظفری، رئیس هیأت مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی، عامل اصلی افزایش قیمت لبنیات را افزایش نرخ شیرخام توسط دامداران دانست.

مدتی است که قیمت لبنیات به صورت غیرقانونی افزایش یافته و برخی تولیدکنندگان بدون توجه به مصوبات تنظیم بازار، قیمت‌های جدیدی روی بسته‌بندی محصولات خود درج کرده‌اند. این اقدام باعث ایجاد التهاب در بازار شده و نگرانی مصرف‌کنندگان را برانگیخته است. حال سوال اینجاست که علت افزایش غیرقانونی لبنیات چیست و چگونه می‌توان وضعیت بازار را کنترل کرد؟

دامداران شیر خام را گران کردند

درباره علت افزایش غیرقانونی لبنیات علی‌احسان ظفری، رئیس هیأت مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی، در گفت‌و‌گو با تجارت‌نیوز توضیح داد: عامل اصلی افزایش قیمت لبنیات، بالارفتن نرخ شیرخام توسط برخی دامداران است. چراکه دامداران شیرخام را بالاتر از قیمت مصوب به فروش می‌رسانند که این جریان باعث متضرر شدن تولیدکنندگان واقعی لبنیات و شیرخام شده است.

قیمت شیرخام ۱۸ هزار تومان است

این فعال صنفی درباره قیمت فروش شیرخام توسط دامداران عنوان کرد: طبق مصوبه دولت که در ابتدای سال به امضای هیأت وزیران رسیده، قیمت شیرخام ۱۸ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شده است. همچنین قرار بر این شد که برای چربی بیشتر از ۳.۲ درصد، به ازای هر درصد ۳۰۰ تومان به قیمت شیرخام اضافه شود.


بیشتر بخوانید:یک کره ۱۰۰ گرمی هم‌قیمت سکه سال ۸۰ شد


وی ادامه داد: در حال حاضر عده‌ای از دامداران روش جدیدی ایجاد کرده‌اند که طبق این روش، چربی اضافه‌تر از ۳.۲ درصد را ۴۰۰ تومان محاسبه می‌کنند. حتی برخی دامداران مدعی شدند که خود شیر را در آزمایشگاه بررسی می‌کنند. به طور مثال اگر چربی شیر ۰.۵ درصد بالاتر باشد، بنابراین قیمت شیر هم با احتساب هزینه‌های حمل‌ونقل و ... از ۱۸ هزار تومان به ۲۲ هزار تومان می‌رسد.

او افزود: این شرایط باعث شده تا یک‌سری واحد‌های تولیدی که قوانین و مقررات را رعایت نمی‌کنند، قیمت برخی محصولات خود را افزایش دهند. در ابتدای سال بود که افزایش ۲۵ درصدی قیمت لبنیات نسبت به سال قبل، تصویب شد؛ بنابراین هرگونه افزایش قیمت بعد از این مصوبه، تخلف محسوب می‌شود.

لبنیات از سفره مردم حذف شد

رئیس هیأت مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی درباره تأثیر این شرایط بر سفره خانواده‌های ایرانی تصریح کرد: افزایش قیمت لبنیات باعث شده تا مردم کم‌کم این محصولات را از سفره خود حذف کنند. چراکه قدرت خرید عموم مردم کاهش پیدا کرده و به دلیل این شرایط، صنعت لبنیات هم رونق خود را از دست داده است.

این فعال صنفی درباره آینده بازار در صورت ادامه این وضعیت پیش‌بینی کرد: قطعا هم مصرف‌کننده و هم تولید‌کننده از این شرایط آسیب می‌بینند. در صورت ادامه این شرایط هم مردم لبنیات را حذف می‌کنند و هم آسیب‌های بهداشتی ناشی از حذف لبنیات افزایش می‌یابد.

دستگاه‌های نظارتی باید برای کنترل قیمت‌ها ورود کنند

ظفری برای حل این بحران پیشنهاد داد: از دستگاه‌های نظارتی انتظار می‌رود که روی قیمت شیرخام در بازار نظارت بیشتری داشته باشند و جلوی قیمت‌گذاری‌های خودسرانه دامداران و برخی واحد‌های تولیدی را بگیرند. البته برخی از این دامداری‌ها شبه دولتی هستند.


بیشتر بخوانید: جریمه سنگین دو کارخانه لبنیات به دلیل گران فروشی


او ادامه داد: همچنین باید با واحد‌های تولیدی که قیمت‌ها را به صورت غیرقانونی افزایش دادند، برخورد شود تا ثبات در بازار برقرار شده و مصرف‌کنندگان هم بتوانند با آرامش خرید کنند.

براساس این گزارش، لبنیات جزو کالا‌های اساسی هستند و جون نقش پررنگی در سبد خرید خانواده‌های ایرانی دارند، قیمت هم باید کنترل شود و نهاد‌های نظارتی باید با افزایش غیرقانونی قیمت‌ها برخورد کنند. بدون نظارت بر قیمت‌ها هم تولید ضرر می‌بیند و هم مصرف‌کننده توان خرید لبنیات را ندارد.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ گریم متفاوت بازیگران سریال پایتخت ۷

عکس/ زیبایی خیره کننده هدیه تهرانی در ۲۴ سالگی

عکس/ ایده متفاوت متروی تهران برای ماه رمضان

عکس/ تیپ لاکچری مارال فرجاد با کت و شلوار برند چند میلیونی

عکس/ حال و هوای یک روز برفی ۱۰۸ سال پیش در خیابان فردوسی

عکس/ نمایی بی نظیر از ۱۱۰ سال پیش چهارراه استانبول

عکس/ استایل جالب پردیس احمدیه با لباس و ژست هندی

اینفوگرافی/ بزرگ‌ترین تولیدکنندگان خرما در جهان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

رئیس جمهور به پویش ملی نه به تصادف! پیوست

وزارت بهداشت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کاهش تصادفات جاده‌ای تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

اینفوگرافی/ رتبه‌بندی قدرت نظامی در سال ۲۰۲۵

سقوط درختان کهنسال در گلستان

حاجی فیروز کیست و چرا صورتش سیاه است؟

افزایش شدید قیمت خودروهای وارداتی در راه است؟

قیمت مسکن در فاز‌های مختلف شهرک اندیشه چقدر است؟ + جدول

وضعیت عجیب پرسپولیس در بازی‌های خارج از خانه

زنان بیشتر خودکشی می‌کنند یا مردان؟

عکس/ شهرام ناظری، ستار، فردین و چنگیز جلیلوند ۵۳ سال پیش

عکس/ الیزابت تیلور هنرپیشه آمریکایی در شاهچراغ ۴۹ سال پیش

عکس/ حقوق نجومی ۳۵۳ میلیونی معاون فنی پتروشیمی پردیس!

کارگردان معاویه نامش را از سریال حذف کرد

عکس/ سلطان احمد شاه قاجار و دولتمردانش

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

واکنش آذری جهرمی به نامه نمایندگان برای ابلاغ قانون حجاب

عکس/ آرامگاه حافظ در شیراز دوره قاجار ۱۳۵ سال پیش

مدافع پرسپولیس به نیمکت تبعید شد

برنامه دولت برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق پاک در ۴ سال آینده چیست؟

فیلم/ تخت‌جمشید در زمستان برفی!

عکس/ بستنی فروش دوره گرد دوره قاجاریه ۱۲۰ سال پیش

عکس/ دورنمای دماوند با نمایی نزدیک از فلامینگو‌ها

عکس/ استقلال پرطرفدارترین تیم آسیا انتخاب شد

عکس/ پیام سخنگوی دولت به مناسبت روز درختکاری

عکس/ الهام چرخنده در اولین فیلم سینمایی‌اش در ۱۸ سالگی

پزشکیان: امید ما به نخبگان است

عکس/ توئیت کنایه‌آمیز عارف درباره وفاق

عکس/ کودکی احمدشاه آخرین پادشاه سلسله قاجار

مهدی یراحی به چه دلیلی شلاق خورد؟

چشم ستاره پرسپولیس به تصمیم قلعه‌نویی

عکس/ استایل نظامی بهاره رهنما در اولین فیلم سینمایی‌اش ۳۳ سال پیش

مسعود پزشکیان به پویش «نه به تصادف» پیوست

فیلم/ پزشکیان: هیچ مشکلی بی‌راه‌حل نیست

فیلم/ پزشکیان: هرکس در رفع ناترازی‌ها به ما کمک کند دستش را می‌بوسیم

اینفوگرافی/ وضعیت جنگل‌ها در ایران و جهان چگونه است؟

عکس/ چوپان اهل استان فارس در تخت جمشید ۱۲۳ سال پیش

عکس/ حراج پیراهن وحید امیری برای امور خیریه

بیشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳ + اینفوگرافی

عکس/ چهره بهنوش طباطبایی در اولین سریالش در ۱۴ سالگی

بازار سیاه رحم اجاره‌ای در ایران با قیمت های نجومی

فیلم/ بمبارانِ اشتباه در کره‌جنوبی با ۱۸ مصدوم

سریال ۱۰۰ میلیون دلاری معاویه برای اختلاف افکنی!

عکس/ ملاقات جواد ظریف و سیدحسن خمینی

بورس چگونه برای پول‌های بزرگ امن می‌شود؟

چرا با وجود آرامش، رونق به بازار بورس بازنمی‏‏‏‏‏‏‌گردد؟

ساعت کار مراکز تعویض پلاک افزایش یافت

قیمت نفت افزایشی شد

جزییات تازه درباره تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت کاری

کاهش ۴۵ درصدی بارندگی‌ها در تهران