تاریخ انتشار: ۱۰:۰۷ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۳

واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی کلید خورد؟

در نامه‌ای که محمدحسین سپهر، دستیار و مشاور شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا خطاب به هیأت تجدیدنظر شورای رقابت ارسال کرده، آمده است .فرآیند (انتقال ایران خودرو به بخش خصوصی) با نظارت کامل دولت و در چهارچوب یک قرارداد مشخص که شامل تعهدات فنی، مدیریتی و اقتصادی برای خریداران است، اجرا خواهد شد.

ایران خودرو

اقتصاد۲۴- ایران‌خودرو درگیر چالش‌های مالی ناشی از بدهی، تحریم و هزینه‌های نجومی است که در کنار مدیریت متزلزل، دست‌وپابسته، ناکارآمد و هزینه‌زای دولتی گرفتار است.

در نامه‌ای که محمدحسین سپهر، دستیار و مشاور شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا خطاب به هیأت تجدیدنظر شورای رقابت ارسال کرده، آمده است «فرآیند (انتقال ایران خودرو به بخش خصوصی) با نظارت کامل دولت و در چهارچوب یک قرارداد مشخص که شامل تعهدات فنی، مدیریتی و اقتصادی برای خریداران است، اجرا خواهد شد.»

بالاخره طلسم ۱۶ساله «ایران‌خودرو» شکسته شد و شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا روز دوشنبه ۱۵ بهمن‌ماه در نامه‌ای خطاب به شورای رقابت اعلام کرد جمع‌بندی نهایی این شورا واگذاری مدیریت این مجموعه خودروسازی به بخش خصوصی‌سازی است.

این شورا که یکی از نهاد‌های قدرتمند و بالادستی تصمیم‌گیر در کشور به‌شمار می‌آید، در نامه خود تأکید کرد: «واگذاری ایران‌خودرو در ابتدا با انتقال مدیریت این شرکت به بخش خصوصی آغاز خواهد شد و در مرحله دوم، مالکیت و سهام این خودروساز به بخش خصوصی واگذار می‌شود.»

براساس طرح ارائه‌شده، «واگذاری اولیه مدیریت ایران‌خودرو طی یک دوره یک‌ساله انجام خواهد شد، اما در صورت نیاز، این دوره تا پنج سال قابل تمدید است. همچنین دولت در طول این دوره به‌صورت حداکثری بر اجرای تعهدات نظارت خواهد داشت تا انتقال مالکیت به شیوه‌ای اصولی و بدون آسیب به صنعت خودروسازی کشور انجام شود.»

مخالفان واگذاری «ایران خودرو» به بخش خصوصی چه کسانی هستند؟

پاسخ به سؤال بالا فعلاً منفی است؛ هر چند که فضای عمومی حاکم بر نهاد‌های تصمیم‌گیر و در رأس آن شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا همچنین اراده رئیس‌جمهوری معطوف به این نقل‌وانتقال است. مروری بر فضاسازی رسانه‌ای شمار اندک، اما پُر سروصدای مخالفان این نقل‌وانتقال، حاکی از این است که ذی‌نفعان شرایط فعلی تمایل ندارند خیلی راحت به قانون تمکین کنند و با طرح برخی ادعا‌ها دربارهسهامداران بخش خصوصی ایران‌خودرو به دنبال تعلیق یا دست‌کم تعویق این واگذاری هستند.


بیشتر بخوانید:پای دلال‌ها از خرید محصولات ایران خودرو بریده شد


اما آیا تعلل ۱۶ ساله قابل‌تمدید است؟ آن هم در شرایطی که ایران‌خودرو، بزرگ‌ترین مجموعه خودروسازی کشور با ۱۴۰ هزار میلیارد تومان بدهی انباشته و خلق ساعتی ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان زیان جدید، زیانده‌ترین مجموعه صنعتی کشور است که به دلیل چالش‌های مالی توان رفع ایراد و نوسازی پلتفرم‌ها، تحقیق و توسعه و اصلاحات در خط تولید را ندارد.

علاوه بر تجربه ۴ دهه مدیریت دولتی، تبعات واگذاری ناقص و عقیم این مجموعه که از ایران‌خودرو یک شرکت خصولتی زیانده و بدهکار ساخت، توان و رمقی برای بزرگ‌ترین خودروسازی کشور باقی نگذاشته است.

ایران‌خودرو، یکی از سرمایه‌های عظیم ملی، فنی و انسانی کشور، امروز درگیر چالش‌های مالی ناشی از بدهی، تحریم و هزینه‌های نجومی است که در کنار مدیریت متزلزل، دست‌وپابسته، ناکارآمد و هزینه‌زای دولتی گرفتار است و هر ساعت تعلل این گره‌ها پیچیده‌تر و کورتر می‌شود و ناظران معتقدند قبل از رسیدن این مجموعه به نقطه غیرقابل بازگشت، باید از کمند مدیریت دولت رها شود. حال باید منتظر ماند و دید اراده لایه‌های بالایی حاکمیت، اجرایی می‌شود یا ذی‌نفعان شرایط فعلی که ابر و باد و مه و خورشید و فلک را برای مانع‌تراشی به کار گرفته‌اند، باز هم جلوی قانون می‌ایستند؟

منبع: روزنامه ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اتمام حجت فرمانده کل سپاه با حامیان اسرائیل

ثبت سفارش واردات خودرو همچنان متوقف است

قیمت تخم مرغ دو برابر شد

آغاز پیش فروش محصولات سایپا به مناسبت اعیاد قربان و غدیر

گسترش بحرانی فقر در کشور؛ دو سوم مردم سیستان و بلوچستان زیر خط فقر هستند/ تبعات روانی و اجتماعی فقر چیست؟

پوتین به دنبال پاسخ سخت به اوکراین

قیمت جهانی طلا افزایش یافت

پرداخت مطالبات کارگران باید در اولویت باشد

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

فیلم/ اولین تصاویر از متهمان قتل الهه حسین نژاد

بدمصرف‌های برق در بخش تجاری برچسب می‌گیرند

ناترازی برق در میانه خرداد به ۱۲۰۰۰مگاوات رسید

ورود ایرانی‌ها به آمریکا ممنوع شد

پیام رهبر انقلاب اسلامی به حجاج بیت‌الله الحرام

آیا سود سهام عدالت در خرداد۱۴۰۴ واریز می‌شود؟

یارانه عید قربان ۱۴۰۴ برای چه کسانی واریز می‌شود؟

قیمت نیم‌سکه میلیونی تغییر کرد+ جدول

اعلام جزییات تغییر در پرداخت حقوق کارمندان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیام ۱۵ خرداد جرقه‌ای در تاریکی استبداد؛ جوانان کفن پوش با دست‌های خالی جلوی گلوله رفتند/ واقعیت سرکوب خونین خرداد۴۲ چه بود؟

هوش مصنوعی در بازار ایران: فانوس راه سرمایه‌گذاران یا آرزویی دست‌نیافتنی؟ / آیا زیرساخت‌های ایران تاب این بار را دارد؟

کارت تایوان روی میز ترامپ؛ رقابت با چین در سایه جنگی همه جانبه/ آیا آمریکا بازدارنده جنگ است؟

نتانیاهو در میدان مین/ تابوی حمایت آمریکا از اسرائیل در سایه نفع‌گرایی ترامپ می‌شکند

بیش از ۷۰ درصد متقاضیان دستشان به وام نمی‌رسد/ بانک‌ها می‌توانند، اما وام نمی‌دهد!

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

قتل وحشتناک مرد میانسال توسط دختران نازی آبادی+ جزئیات

اضافه وزن مهاجم مدنظر استقلال توی ذوق زد! +عکس

قلعه‌نویی در قطر خاطرات دوران جوانی را زنده کرد + عکس

عکس/صداوسیما با کپی‌برداری از پشه چهره ترامپ را نقاشی کرد

عکس/زرنگ‌بازی یک دانش‌آموز

زمان رونمایی درویش از لژیونر مشهور مشخص شد

چگونه امارات به دومین قطب بزرگ تجارت طلا در جهان تبدیل شد؟/ بازی کثیف دبی در سودان برای تشکیل «امپراتوری طلایی»

جذب مجید حسینی برای مدیران استقلال شَر شد!

فرمانده کل سپاه: هر طرفی که در ماجراجویی علیه ایران شرکت داشته باشد، بهای آن را خواهد پرداخت

توئیت جدید جویباری هواداران استقلال را شاکی کرد

نگرانی تل‌آویو از سفر عراقچی به مصر

آتش‌سوزی ۱۴ساعته در مناطق صعب‌العبور کرمان

خروج هفت واگن باری در لرستان؛ مسیر ریلی شمال – جنوب مسدود شد

هوای تهران از شنبه دوباره گرم می‌شود

سگ‌گردانی در این شهر ممنوع شد

عکس/دیدار خاتمی و سیدحسن خمینی

اظهارات تازه شمخانی درباره وضعیت مذاکرات

فیلم/صفحه برند خانمی مسدود شد

کمک بزرگ پوتین به ترامپ برای توافق با ایران!

نرجس سلیمانی به جای زاکانی عذرخواهی کرد

تیم بعدی لیونل مسی مشخص شد