تاریخ انتشار: ۰۹:۰۳ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۳

سیر تا پیاز فرمول جدید تعیین دستمزد کارگران ۱۴۰۴

نماینده سابق کارگران در شورایعالی کار گفت: فاصله میان حداقل دستمزد و سبد معیشت به‌طور چشمگیری افزایش یافته در این شرایط هدف‌گذاری باید بر تأمین سبد معیشت متمرکز شود. ما باید از نرخ تورم عبور کرده و به سمت تأمین سبد معیشت حرکت کنیم.

دستمزد کارگران

اقتصاد۲۴- احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، چندی پیش در کارگروه اقتصادی و اشتغال استان یزد، در رابطه با میزان افزایش دستمزد کارگران گفت: «در تلاشیم مزد کارگران در سال آینده بر اساس تورم و سبد معیشت تعیین شود.» تعیین حداقل مزد کارگران بر اساس نرخ سبد معیشت، که یکی از مؤلفه‌‎های اساسیِ تعیین مزد کارگران طبق ماده ۴۱ قانون کار است، مطالبه‌ی قانونی و چندین ساله‌ی کارگران است؛ مطابه‌ای که تاکنون محقق نشده است.

تعیین نرخ سبد معیشت البته سال‌ها مسکوت ماند، و طی چند سال اخیر این نرخ از سوی کمیته‌ی مزد تعیین شد. فعالان کارگری اذعان دارند که آنچه در کمیته‌ی مزد به عنوان نرخ سبد معیشت محاسبه می‌شود، فاصله‌ی بسیاری با نیاز‌های واقعی و سبد حداقل‌های زندگی دارد. با این حال، شورایعالی کار و نمایندگان کارفرمایی و دولتی با تعیین دستمزد مطابق با همین نرخِ حداقلیِ سبد معیشت مخالف هستند. ضمن اینکه سال گذشته نیز نمایندگان کارگری با گروه دولتی بر سرِ نرخ سبد حداقل‌های زندگی به نتیجه نرسیدند و رقم مشخصی از کمیته‌ی مزد بیرون نیامد.

علیرضا میرغفاری، فعال کارگری و نماینده سابق کارگران در شورایعالی کار، در رابطه با حقوق کارگران به ایلنا گفت: در زمان انتخابات، موضوعات کارگری به خصوص مسئله‌ی حداقل دستمزد مطرح شد و در چندین نوبت، کاندیدا‌های مطرح بر ضرورت افزایش دستمزد به میزان تورم تأکید کردند. همچنین وزیر کار نیز اعلام کردند که در تلاش هستند که حداقل دستمزد را مطابق با نرخ تورم افزایش خواهند داد. پیش‌بینی من این است که افزایش دستمزد مطابق با نرخ تورم تا حدودی محقق خواهد شد. اما باید توجه کرد که افزایش دستمزد به میزان تورم، نمی‌تواند عقب‌افتادگیِ مزدیِ سال‌های گذشته را جبران کند.

وی ادامه داد: فاصله میان حداقل دستمزد و سبد معیشت به‌طور چشمگیری افزایش یافته در این شرایط هدف‌گذاری باید بر تأمین سبد معیشت متمرکز شود. ما باید از نرخ تورم عبور کرده و به سمت تأمین سبد معیشت حرکت کنیم.


بیشتر بخوانید:کارگران نامرئی؛ بدون حق و حقوق در تولیدی‌های پنهان


میرغفاری تأکید کرد: نکته دیگر این است که در هر سال، چانه‌زنی‌ها در مورد افزایش حداقل دستمزد انجام می‌شود، اما توجه کافی به سایر سطوح دستمزدی صورت نمی‌گیرد. به هر حال، درصد قابل توجهی از نیروی کار کشور بین یک تا دو برابر حداقل دستمزد دریافت می‌کنند و اگر روند سال‌های گذشته ادامه یابد و حداقل دستمزد بیشتر از سایر سطوح افزایش یابد، این موضوع تأثیری منفی بر نیروی کار خواهد داشت و رغبت آنها برای ورود به مشاغل رسمی کاهش خواهد یافت.

نمایند سابق کارگران در شورایعالی کار بیان کرد: همچنین، موضوع تعیین سبد معیشت به دلیل‌عدم شفافیت در محاسبات و راه‌های بازی با اعداد و ارقام، هرساله منجر به نزاع جدی در این زمینه می‌شود. پارسال، نماینده گروه کارگری پیشنهاد تعیین سبد معیشت را به مبلغ ۲۱ میلیون و ۸۶۰ هزار تومان مطرح کرد، اما این موضوع به توافق نرسید و اختلاف بین پیشنهاد گروه کارگری، کارفرمایی و دولت بسیار زیاد بود و در نهایت منجر به‌عدم تعیین این نرخ در کمیته مزد شد.

این فعال کارگری در دفاع از عدم توافق گروه کارگری با گروه‌های کارفرمایی و دولتی در جلساتِ شورایعالی کار سال گذشته گفت: نمایندگان کارگری نباید در نادیده گرفتن حقوق کارگران کشور شریک شوند.

منبع: اقتصاد آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ دیدار عزت الله ضرغامی با زینب سلیمانی

پشت‌پرده قرمزپوشی بورس؛ چرا چتر حمایتی دولت نتیجه نداد؟/ تزریق نقدینگی درمان بازار سهام نیست

عکس/ چهره خاص مختار ثقفی و بانو عمره ۳۳ سال پیش در یک فیلم سینمایی

پیش بینی قیمت دلار امروز ۶ مرداد ۱۴۰۴

فیلم/ اولین تصاویر از سیلاب شدید در فیروزکوه

عکس/ زیرنویس عجیب تلویزیون با لحن غیرمعمول

معمای قتل مادر و دختر در برج غرب تهران

فیلم/ تصاویری از مجری مشهور صداوسیما در نجف

خودروی جدید وارداتی سایپا در تهران +عکس

فیلم/ دستور پزشکیان برای توقف مهاجرت به تهران

جاده هراز مسدود شد

فیلم/ اظهارات جدید ترامپ درباره ایران

فیلم/ جهیزیه متفاوت یک دختر خانم قمی حسابی سوژه شد

پاسخ وزیر نفت به یک خبر جنجالی درباره بنزین

اطلاعیه تازه دولت درباره تعطیلی یک هفته‌ای کشور

عکس/ معماری شگفت انگیز و مهیج از یک خانه کویری در ایران

دولت آماده انتقال پایتخت به سواحل جنوبی

زن هزار چهره کاترین شکدم که بود، جاسوس یا تحلیل‌گر؟

نامه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران به رئیس‌جمهور درباره لایحه مقابله با مطالب خلاف واقع در فضای مجازی

فیلم/ تصاویر ترسناک از موش‌های غول‌پیکر اطراف تهران

انهدام ۳ باند قمار و شرط‌بندی در رشت

فیلم/ جزئیات طرح وزیر گردشگری برای تعطیلی یک هفته‌ای

عکس/ چهره بدون آرایش جنیفر لوپز در جشن تولد ۵۶ سالگی

عکس/ ژست عاشقانه هانده ارچل و نامزد ثروتمندش در ایتالیا

حمله سگ به یک کودک ۶ ساله در پارک ساری

تغییر نحوه دریافت یارانه نقدی از مرداد ۱۴۰۴

عراقچی: مسئله بین ایران و آمریکا حل نمی‌شود

فیلم/ توضیحات بهاره رهنما درباره ازدواج سومش!

متوسط سن بازنشستگی در ایران ۵۱ تا ۵۲ سال است

فیلم/ سیل شدید در دهستان کارده مشهد

عکس/ دعوت خبرساز مرکز اسناد انقلاب اسلامی از عوامل تاسیان

فیلم/ ادامه ریزش شدید قیمت خودرو‌های وارداتی

فیلم/ ادعای نتانیاهو درباره هدف حمله به دمشق و بلندی‌های جولان

وضعیت تهران دوباره قرمز شد

زمان برگزاری دربی تهران مشخص شد

فیلم/ باران تابستانی هوای گیلان را خنک کرد

حذف چهار صفر از پول ملی در ایستگاه نهایی

تلف شدن توله خرس قهوه‌ای در جاده+ عکس

فیلم/ خاطره مریم امیرجلالی از دلخوری سیروس گرجستانی از او!

فیلم/ عراقچی: پس از ترور شهید هنیه، تصمیم حاکمیت پاسخ به اسرائیل بود

نرخ تاکسی اینترنتی جدید چقدر می‌شود؟

فیلم/ عراقچی: خانه روبروی محل سکونتم بمب گذاری شده بود

خروج اثاثیه اتباع غیرمجاز از مرز ماهیرود

فیلم/ تصاویر عملیات نوپو پس از حمله تروریستی زاهدان

اینفوگرافی/ دلایل خستگی ناشی از آفتاب و نکات مراقبتی

حمله مرگبار به وکیل تهرانی و همسرش با خودرو

عکس/ ثروتمندترین بازیگران جهان

۱۰ باور غلط درباره مراقبت از پوست

عکس/ حال و هوای مردم ۱۴۵ سال پیش در اطراف دروازه دولت تهران

ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ + جدول