
اقتصاد۲۴- ازگیل از میوههای فوقالعادهای است که علاوه بر ظاهر جالب و طعم لذیذش، خواص زیادی برای سلامتی دارد. این میوه که دارای طبعی سرد و خشک است، همواره مورد توجه طب سنتی بوده است.
ازگیل، میوهای کوچک و خوشمزه با طعم ترش و شیرین است که علاوه بر لذتبخش بودن، خواص تغذیهای قابل توجهی نیز دارد. این میوه غنی از ویتامینها و مواد معدنی است که برای حفظ سلامتی بدن مفید هستند. از مهمترین ویتامینها در ازگیل، ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و نقش مهمی در حفظ سلامت پوست و جلوگیری از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد دارد. علاوه بر ویتامین C، ازگیل حاوی ویتامینهای گروه B نیز هست که به سلامت سیستم عصبی و تولید انرژی در بدن کمک میکنند.
ازگیل همچنین منبع خوبی از فیبر است که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست کمک میکند. مصرف این میوه میتواند به هضم بهتر غذا و جلوگیری از مشکلات گوارشی کمک کند. این میوه همچنین دارای خواص آنتیاکسیدانی است که در برابر پیری زودرس و بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی و سرطانها محافظت میکند.
این میوه حاوی مواد معدنی همچون پتاسیم، منیزیم و کلسیم است که برای حفظ سلامت قلب، استخوانها و عضلات ضروری هستند. پتاسیم موجود در ازگیل میتواند به تنظیم فشار خون کمک کند و از بروز مشکلات قلبی پیشگیری کند. همچنین منیزیم نقش مهمی در آرامش عضلات و تنظیم خواب دارد.
در نهایت، ازگیل با داشتن کالری پایین و مواد مغذی فراوان، انتخابی مناسب برای افرادی است که به دنبال یک میانوعده سالم و مفید هستند. این میوه علاوه بر طعم خوشمزهاش، یک منبع غنی از مواد مغذی است که به حفظ سلامتی کلی بدن کمک میکند.
ازگیل خواص درمانی بی نظیری دارد. از جمله خواص ازگیل میتوان به توانایی پیشگیری از دیابت، کاهش سطوح کلسترول، کاهش خطر ابتلا به سرطان، تقویت سیستم ایمنی و کاهش فشار خون اشاره کرد.
ازگیل حاوی پکتین (نوعی فیبر)، ویتامین A، ویتامین C و ویتامینهای گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین، فولات و اسید فولیک است، خواصی که در تقویت سلامت عمومی انسان، بسیار مؤثرند.
ازگیل همچنین منبع عالی از مواد معدنی از جمله آهن، کلسیم، منگنز، پتاسیم، فسفر، روی، مس و سلنیوم است. این میوه کلسترول و کالری پایینی دارد و حاوی چربیهای تک غیراشباع مانند اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است. در ادامه یه برخی از خواص ازگیل اشاره خواهیم کرد.
آهن به تشکیل هموگلوبین کمک میکند. آهن بخش مهمی از هموگلوبین است که رنگ قرمز تیره خون را تشکیل میدهد و به انتقال اکسیژن به سلولهای بدن کمک میکند. وجود هموگلوبین اضافی برای انسان ضروری است، زیرا در اثر آسیبهای داخلی و خارجی خون را از دست میدهیم.
وجود آب زیاد در ازگیل به سمزدایی بدن کمک میکند به همین دلیل است که در طب سنتی گفته میشود که برای رفع مشکلات کلیوی و درمان سنگ کلیه، مصرف ازگیل و به خصوص هسته آن را فراموش نکنید.
بیشتر بخوانید:بهترین و بدترین رژیم های غذایی برای حفظ و بهبود سلامت قلب
مصرف مداوم ازگیل و هسته آن به صورت پودرشده و در نهایت جوشانده برگ ازگیل به خاطر خاصیت ادرارآور بودن باعث دفع سنگ کلیه میشود. مصرف هسته این میوه علاوه بر دفع سنگ کلیه برای درمان عوارض بیماری نقرس و تسکین دردهای زیرین کمر هم مفید است.
چای ازگیل را به عنوان روشی برای پیشگیری و یا درمان دیابت معرفی میکنند، ثابت شده است قند خون در افرادی که منظم از چای ازگیل استفاده میکنند، بهطور چشمگیری کاهش پیدا میکند.
ترکیبات ارگانیک موجود در چای ازگیل قادر به تنظیم سطوح گلوکز و انسولین هستند و از این طریق به محافظت از بدن در برابر دیابت کمک میکنند. همچنین برای کسانی که دیابت دارند، اجتناب از افتوخیز ناگهانی قند خون، اهمیت ویژهای دارد و چای ازگیل میتواند به این امر کمک کند
همانطور که میدانید آهن برای حفظ سلامت ماهیچهها ضرورت دارد. آهن در بافت عضلات یافت میشود و اکسیژن لازم را برای انقباض ماهیچهها تأمین میکند. بدون آهن، عضله خاصیت ارتجاعی و حالت خود را از دست میدهد. ضعف عضلانی از علائم کم خونی محسوب میشود.
این میوه سرشار از آنتیاکسیدان، ویتامینهای A و C است و سیستم ایمنی بدن را هم تقویت میکند. سیستم ایمنی بدن قوی هم ریسک ابتلا به سرماخوردگی و مشکلات تنفسی را پایین میآورد. طب سنتی از این میوه به عنوان داروی خلطآور برای درمان سرماخوردگی استفاده میکند. غرغره کردن جوشانده برگ این میوه برای درمان آنژین و عفونت گلو توصیه میشود.
چندین آنتیاکسیدان در ازگیل وجود دارند که برای سلامت انسان مفید هستند. آنتیاکسیدانها قادرند رادیکالهای آزاد را در درون بدن خنثی کنند؛ رادیکالهای آزاد بهعنوان یک محصول جانبی متابولیسم سلولی، در داخل سلول تولید میشوند.
این مولکولها با الکترونهای جفتنشدهشان میتوانند باعث جهش سلولهای سالم شوند که این امر به بیماریهای مزمن ازجمله سرطان منجر میشود. چای ازگیل بهطور خاص به کاهش میزان بروز سرطان ریه و دهان کمک میکند
آهن به رشد مغز کمک میکند. کمک آهن در تامین اکسیژن و حدود ۲۰ درصد از اکسیژن خون توسط مغز استفاده میشود. آهن با عملکرد مغز و سلامت آن در ارتباط است.
مقدار کافی خون در مغز میتواند باعث افزایش فعالیت شناختی و تشکیل مسیرهای عصبی جدید شود که به جلوگیری از بیماریهای شناختی مانند بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک میکند. مقدار زیادی آهن و اکسیژن رسانی به مغز بسیار حیاتی است.
این میوه خاصیت پاکسازی و سمزدایی نیز دارد، به همین دلیل طب سنتی برای درمان بیماریهای کبدی از جمله کبد چرب مصرف آن را تجویز میکند.
پکتین نوع خاصی از فیبر رژیمی است که در میوه ازگیل وجود دارد و میتواند به بهبود روند گوارش کمک کند. فیبر رژیمی میتواند مدفوع را حجیم کند و حرکت پیشبرنده یا کِرموار را تحریک نماید که این امر به منظم شدن حرکات روده کمک میکند. اگر از یبوست، اسهال، گرفتگی شکم، نفخ یا سایر اختلالات معده رنج میبرید، فیبر رژیمی میتواند آن التهاب را کاهش دهد و سلامت رودهی شما را بهبود ببخشد.
آهن با تنظیم ریتمهای شبانه روزی به درمان بیخوابی و افزایش کیفیت خواب و عادت کمک میکند. تعداد مناسب گلبولهای قرمز میتواند به نوسان کم فشار خون منجر شود که منجر به مشکلات خواب میشود.
ازگیل سرشار از ویتامین C است، مؤلفهای که برای رشد و ترمیم بافتهای هر قسمت از بدن ضروری است، علاوه بر این، به بدن نیز کمک میکند تا سطح آهن، ماده معدنی لازم برای تولید پروتئین و هموگلوبین را تثبیت کند.
این ویتامین برای استخوان ها، پوست و بافت همبند مثبت است. مصرف آن به ویژه در خانمهای باردار، افراد سیگاری و در افرادی که در مراحل توانبخشی قرار دارند یا به نوعی التهاب در پوست دچار شدهاند، توصیه میشود.