تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۳

جنگ یاران قالیباف و سعید جلیلی بر سر یک جلسه شبانه در مشهد؛ آیا قالیباف هزینه همراه شدن با «وفاق» را می دهد؟

همراهی محمدباقر قالیباف با دولت چهاردهم، به مذاق تندروها و یاران جلیلی خوش نیامده است و در چند روز گذشته او را آماج حملات و هجمه های خود قرار داده اند.

جنگ یاران قالیباف و سعید جلیلی

اقتصاد۲۴- شب گذشته فیلمی از سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در فضای رسانه‌ای منتشر شده است که بار دیگر، حرف و حدیث‌ها درباره جلسه انتخاباتی مشهور در مشهد را بار دیگر به فضای رسانه‌ای کشاند. او در یک نشست درباره «حکمت سیاسی اسلامی در قرآن» درباره نشست انتخاباتی که در تیرماه امسال در مشهد برگزار شد؛ گفت: «در آن جلسه من، قالیباف و سردار قاآنی حضور داشتیم. حتی یک کلمه در مورد محور مقاومت صحبتی نشد. جناب سیدحسن {نصرالله} هیچ تماسی با من نداشتند. خود قالیباف هم از این خبر کذب تعجب کرده بود. تکرار این دروغ اهانت به شهید نصرالله است.

فارغ از آنکه بازگو کردن یک دیدار پرسرو صدا آن هم بعد از چندماه که از انتخابات ریاست جمهوری می‌گذرد، بدون منظور و معنا نیست اما، به تقابل دوباره یاران قالیباف و جلیلی منجر شد. چنانچه، امیرحسین یزدان پناه، رئیس اداره اخبار مجلس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «درباره آخرین جلسه انتخاباتی با حضور دکتر قالیباف سردار قاآنی و دکتر جلیلی در مشهد به دلیل پرهیز از خدشه به وحدت جریان انقلاب و وجود برخی اسامی و جزئیات که ذکر آن به خصوص در شرایط جنگی با رژیم صهیونی به مصلحت کشور، نبود تاکنون بنا نداشتیم حرفی بزنیم. با دروغ پردازی که انجام شد حجت تمام است و چاره‌ای جز انتشار شرح ماوقع جلسات چهارشنبه و پنجشنبه نیست.

علیرضا سلیمانی، سردبیر رجانیوز و یار سیاسی جلیلی هم ساکت نماند و با انتشار یادداشتی در واکنش به توئیت رئیس اداره اخبار مجلس، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هشت ماه است که در برابر دروغ‌ها سکوت کردیم و امروز، هیچ هدیه‌ای را بهتر از این نمی‌دانیم که تمام آنچه می‌خواهید را بگویید. همانطور که ادعای دروغین خود درباره جناب سید را پس گرفتید، تمام چیز‌های بعدی که خواهید گفت را هم پس می‌گیرید. یک سینه حرف، موج زند در دهان ما...».

اما این تنها جدال یاران قالیباف و جلیلی بعد از فیلم شب گذشته نبود، چه آنکه عباس پارسایی، رئیس ستاد انتخاباتی قالیباف در خراسان رضوی، نیز به روایت سعید جلیلی از جلسه انتخاباتی در مشهد با حضور قالیباف و سردار قاآنی واکنش نشان داده و از تحریف جلسه مهم میان قالیباف، سردار قاآنی و جلیلی انتقاد کرد او در بخشی از رشته توئیت خود به ماجرای دیدار بردار سعید جلیلی با رهبر انقلاب پرداخت و نوشت: «پس از این جلسه آقای وحید جلیلی بعد از نماز فرصتی کوتاه برای دیدار با حضرت آقا پیدا کرد و پرسش را مطرح نمود که آیا شما به آقای قالیباف تکلیف کردید وارد عرصه انتخابات شود؟ پاسخ حضرت آقا روشن بود: «شما به کاندیدای دیگر چه کار دارید؟ سوال خودتان را درباره نامزد مورد نظرتان بپرسید.» و هنگامی که صریحاً درباره کناره‌گیری آقای جلیلی پرسیده شد، حضرت آقا فرمودند: «من بنای ورود به عرصه انتخابات را ندارم، اما توصیه من همان چیزی است که قبلاً به آقای قالیباف گفتم به ایشان بگوید»؛ حقیقتی که پس از انتخابات روشن شد.»

تقابل یاران قالیباف و جلیلی در تیرماه

اما چرا به یکباره این موضوع رسانه‌ای شد؟ برای پاسخ باید کمی به عقب و به زمان انتخابات ریاست جمهوری برگردیم. از همان ساعت‌های پس از پایان آخرین مناظره انتخاباتی در پنجم تیر ۱۴۰۳، زمزمه‌ها درباره به توافق رسیدن محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی آغاز شد و در دو روز مانده خبر جلسه‌ای در مشهد برای توافق بین سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف منتشر شد، جلسه‌ای که در آن سردار قاآنی هم حضور داشت و هدف نیز وحدت بود.


بیشتر بخوانید:عکس/ استقبال ضعیف از آخرین سخنرانی جلیلی


اما نه تنها وحدتی میان جلیلی و قالیباف حاصل نشد بلکه تا چند روز حامیان این دو کاندیدا، به جدال با یکدیگر در فضای مجازی می‌پرداختند. هر چند ابتدا، یاران جلیلی اقدام به تکذیب این جلسه کردند، اما انتشار عکسی از سردار قاآنی در پرواز برگشت از مشهد مهر تاییدی برای برگزاری این جلسه شد. خاصه آنکه پایگاه خبری بهارنیوز در گزارشی مدعی شده بود که علاوه بر سردار قاآنی؛ «محسن رضایی، امیر حاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه قدس و آیت الله مروی تولیت آستان قدس رضوی در این جلسه حضور داشته‌اند.

با این حال، بنابر گفته‌های حامیان قالیباف، چون امیر چیذری، فعال سیاسی اصولگرا در آن جلسه سعید جلیلی توصیه سردار قاآنی مبنی بر کناره گیری را نپذیرفته بود. کانال رسمی قالیباف هم درباره این جلسه نوشته بود: «تاکید دلسوزان نظام برای کناره‌گیری آقای جلیلی به دلیل بالا بودن رای دکتر قالیباف در نظرسنجی‌های دوقطبی و همچنین امکان دو قطبی‌سازی و ایجاد ترس از آقای جلیلی توسط رقیب بود که دیدیم اتفاق افتاد. اما این دلایل روشن مورد توجه دکتر جلیلی قرار نگرفت و نتیجه آن شکست جبهه انقلاب و پایان دورانی بود که شهید رییسی آن را آغاز کرده بود.».

اما ادعای یاران قالیباف درباره این جلسه با پاسخ‌های طرفداران جلیلی همراه شده بود. امیرحسین ثابتی، مشاور سعید جلیلی، در تقابل با حمله‌های طرفداران قالیباف در کانال تلگرامی خود نوشت: «بعد از شمارش آرا، بعضی از هواداران آقای قالیباف، مدعی شدند اگر دور اول جلیلی به نفع قالیباف کنار میرفت، در دور دوم او می‌توانست پزشکیان را شکست دهد. اما این تحلیل از چند جهت غلط است؛ اول اینکه بر اساس شاخص مقبولیت، جلیلی رای بیشتری داشت و طبیعتا باید در صحنه باقی می‌ماند و بعد از پایان دور اول نیز معلوم شد که رای او حدود سه برابر قالیباف بوده و از این جهت، شاید اگر برعکس بود و ایشان به نفع جلیلی کنار میرفت جلیلی میتوانست همان دور اول کار را تمام کند. در دوگانه قالیباف و پزشکیان نیز پزشکیان پیروز بود با این تفاوت که حتما رای قالیباف به اندازه جلیلی نیز نبود.»

علیرضا کمیلی، عضو ارشد ستاد جلیلی در این خصوص گفته بود: «چون آقایان شروع به نوشتن کرده‌اند و ظاهراً مثل همیشه تمایل ندارند کامل بنویسند مجبورم نکاتی را بگویم! بنای اجماع همواره بر کناره گیری افراد دارای رای کمتر بوده است ولی این دوره برخی با حدس و گمان می‌گفتند اگر جلیلی با وجود سه برابر رای بیشتر از قالیباف کنار برود بهتر است... که ارقام نشان داد اگر دکتر قالیباف کنار می‌رفت بعید نبود که همان دور اول هم کار تمام شود. اما چه شد که ماجرا برعکس شد؟ یعنی اصرار کردند که باید شخص دارای رای بیشتر کنار برود؟! کار به اینجا رسید که دکتر قالیباف فرمودند بنده حجت شرعی دارم برای ماندن... از چه کسانی؟ از آنها که به من تکلیف کردند بیایم! یعنی...! صبح روز بعد یکی از دوستان به رهبر معظم انقلاب مراجعه کرده و سوال می‌کنند و پاسخ منفی محکمی درباره تکلیف به شخصی از کاندیدا‌ها دریافت می‌شود و معلوم می‌شود که دیگران در این ماجرا نقش داشته‌اند نه رهبری معظم انقلاب.».

اما ماجرا به همین جا ختم نشد و در مهرماه امسال، هنگامی که سید حسن النصرالله به شهادت رسید، برخی از هواداران قالیباف با انتشار نامه «خدامی حسن نصرالله در حرم امام رضا (ع)» مدعی شدند که در جلسه انتخاباتی تیر ماه در مشهد برای ایجاد اجماع بین جلیلی و قالیباف، سید حسن نصرالله هم حضور داشته و خواهان کناره‌گیری جلیلی به نفع قالیباف شده است. ادعایی که از سوی محمدحسین مصباح، حسین اسدی واعظ و دیگر چهره‌های نزدیک به محمدباقر قالیباف تکرار شد و در آخر هم این خبر از سوی یاران جلیلی تکذیب شد.

آغاز جدال میان جلیلی_ قالیباف؛ رقبای دیروز، دشمنان امروز

رویای قالیباف و جلیلی برای رسیدن به پاستور بر کسی پوشیده نیست؛ تجربه حضور در چند دوره در انتخابات ریاست جمهوری نیز گواه این ادعا است. خاصه آنکه سعید جلیلی در رقابت‌های انتخاباتی اعتراف کرد که ۱۱ سال است برای رسیدن به این کرسی زنبیل گذاشته است.

رقابت‌های قالیباف و جلیلی ابتدا از همان سال ۹۲ و انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد که عدم انصراف جلیلی منجر به باخت اصولگرایان و چندپاره شدن سبد رأیشان شد. فارغ از آن، گفتمان جلیلی و قالیباف زاویه‌هایی جدی با یکدیگر دارند، واضح و شفاف است؛ آنها حتی در همان روز‌های انتخابات و برگزاری مناظرات انتخاباتی، یکدیگر را از طعنه و کنایه بی نصیب نگذاشته‌اند؛ وقتی جلیلی با کنایه سابقه کار اجرایی قالیباف یعنی نقطه افتخار قالیباف به خودش را، به ریشخند گرفته بود: «انجام‌دادن چند پروژۀ عمرانی کار اجرایی» نیست؛ یا وقتی قالیباف عدم سابقه مدیریتی جلیلی را به روی این نامزد جبهه پایداری آورده بود: «نباید رئیس دولتی روی کار بیایید که آگاه به مسائل نباشد و اقتدار نداشته باشد؛ نمی‌شود مدیریت در سطح عالی کشور را به کسی سپرد که مدیریت قوی نداشته باشد.»


بیشتر بخوانید:رویای فتح شعام، پشت پرده دعوای پاجوش‌ها و قالیبافی‌ها / جلیلی و سودای شورای‌عالی امنیت ملی


همچنین نباید از یاد برد که حامی سفت و سخت جلیلی، یعنی جبهه پایداری، در طول چهار سال مجلس یازدهم، در جبهه مخالف قالیباف بود و دعوا‌های تند آنها از چشم کسی پنهان نماند؛ از متهم کردن قالیباف به دستکاری بودجه گرفته تا ماجرای سفر خانواده رئیس مجلس به ترکیه و ماجرای شاسی بلند‌ها و ...؛ اینها دستپخت افرادی نزدیک به این طیف بودند که حالا پشت سر جلیلی قرار گرفته‌اند.

قالیباف، زیر تیغ حملات جلیلی‌چی‌ها.

اما بازگو شدن ماوقع یک جلسه پرسر و صدا در ایام رقابت‌های انتخاباتی آن هم بعد از چند ماه به چه علت بود؟ پاسخ به این سوال را می‌توان در توئیتی که امیرحسین ثابتی، مشاور ارشد سعید جلیلی پیدا کرد؛ «هیچ وقت بنای دکتر جلیلی و هوادارانش این نبود که جلسه مشهد با این جزئیات بازخوانی شود (با اینکه روایت آن جلسه به نفع جلیلی بود)، اما حجم دروغ‌ها و بی اخلاقی‌ها باعث شد که این اتفاق بیفتد. امروز هم به وفاقیون توصیه می‌کنم ماشین لجن‌پراکنی و دروغ‌پردازی هایشان را ۸ ماه بعد از انتخابات خاموش کنند، وگرنه حرف‌های بیشتری هم وجود دارد که روزی منتشر خواهد شد.»

در واقع منظور ثابتی از وفاقیون، اشاره به حضور محمدباقر قالیباف در کنار مسعود پزشکیان و دولت چهاردهم دارد. همراهی قالیباف با دولت چهاردهم در عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب، رفع فیلترینگ و عدم همراهی با استیضاح وزیر اقتصاد به مذاق جلیلی‌چی‌ها خوش نیامده و در چند روز اخیر، او را آماج حملات و توهین‌های خود قرار داده و از چند جبهه به او حمله می‌کنند. گویی حمله و تحت فشار قراردادن سران قوا برای اجرای قانون عفاف و حجاب و استیضاح وزیر اقتصاد، به دستور کار رئیس دولت سایه و یاران او تبدیل شده است، یک روز کفن پوشان به خیابان می‌آیند و شعار می‌دهند، روز دیگر از تریبون‌های مجلس برای ارعاب آنان باز می‌شود. عده‌ای هم در فضا‌های مجازی مامور به خدمت شدند تا به تخریب رقبای جلیلی بپردازند.

در این میان، باید منتظر شد و دید که سرنوشت جدال میان سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف به کجا ختم خواهد شد؛ آیا رقابت‌های میان این دو ادامه خواهد داشت یا آنکه یکی از آنان در کشمکش مجبور به عقب نشینی خواهد شد؟ آنطور که به نظر می‌رسد یاران جلیلی، با ایجاد فشار‌های چند جانبه، می‌خواهند به خواسته خود برسند، باید دید وفاق میان سران قوا می‌تواند منجر به شکست آنان در رسیدن به آمال و خواسته هایشان شود یا خیر؟

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

معرفی مشخصات جنگنده سوخو-۳۰MKI

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

اینفوگرافی/تعطیلات عید فطر در کشور‌های مسلمان چند روز است؟

عکس/جدول لیگ برتر پس از شکست پرسپولیس

عکس/حرکت منطقی بهاره رهنما در اینستاگرام جلب توجه کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۰ فروردین ۱۴۰۴/ گرانی بی‌سابقه طلا و سکه در بازار

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ پیام تبریک عید فطر سفارت استرالیا در تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ رهبری: امروز دنیای اسلام احتیاج دارد به نقاطی که آنان را به هم وصل می‌کند

عکس/ استوری جنجالی خداداد عزیزی پس از ۳ بار باز شدن دروازه گندوز

عکس/ حال و هوای اولین نماز عید در سوریه بدون جنگ

عکس/ دروغ سیزده درباره مسعود پزشکیان

تسلیم یادداشت رسمی هشدار ایران به دفتر حفاظت منافع آمریکا

جزئیات آتش‌سوزی شدید در منطقه زیارتی گیلان + فیلم

افزایش ۴۵ درصدی قیمت مسکن در تهران

عکس/ گشت و گذار محمدرضا شاه و ثریا ۶۸ سال پیش در اسپانیا با خودرو سلطنتی

کمپر‌ها در ایران؛ خانه‌های سیار دوست‌داشتنی با قوانین دست و پاگیر

هشدار ترامپ درباره اعمال تعرفه بر نفت روسیه

عکس/ قیمت دلار در عید نوروز سه‌نرخی شد

عکس/ سلفی خاص و دیدنی ناصرالدین شاه ۱۴۴ سال پیش با زنان حرمسرا در آینه

فیلم/ سناریو‌های بنزینی سال ۱۴۰۴؛ گرانی در راه است یا راهکار‌های غیرقیمتی؟

آغاز موج دوم سفر‌های نوروزی؛ ترافیک سنگین و جاده‌های پرخطر!

عکس/ ژست رضاخان ۱۳۴ سال پیش مشغول نگهبانی در سفارت هلند

فیلم/ پزشکیان: شعار سرمایه‌گذاری برای تولید را عملیاتی خواهیم کرد

رئیس جدید شاباک منصوب شد

پژو ۲۰۶ صندوق‌دار در مرز نیم میلیاردی شدن+ جدول

عکس/ بازتاب جهانی پاسخ رهبر انقلاب به تهدیدات آمریکا

بی‌توجهی به قوانین و نقص فنی / واژگونی اتوبوس کرمان-مشهد جان ۱۴ نفر را گرفت

دلار در کانال ۱۰۴ هزار تومانی معامله شد

عکس/ آماده باش موشکی؛ اقدام ایران برای پاسخ به حمله احتمالی

رژیم صهیونی، تنها نیروی نیابتی در منطقه/ تلاش برای ریشه کنی آن، یک وظیفه است

همه چیز درباره سریال بچه گوزن/ روایتی واقعی درباره آزارگری که برنده جایزه گلدن گلوب شد

خبر جدید بانک مرکزی درباره افزایش سقف وام مسکن

تهدید قالیباف توسط یکی از تجمع کنندگان مدافع قانون حجاب

واریز تسهیلات ویژه به حساب ۵۲ هزار بازنشسته در آستانه عید فطر

کف قیمتی طلا و سکه شکست

خبر مهم معاون رییس‌جمهور درباره حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴

فیلم/ تعظیم جولانی در مقابل پدرش

ترامپ باز هم ایران را تهدید کرد؛ این بار با تعرفه

تعطیلات مکرر در سال ۱۴۰۳، کشور را فلج کرد/ صادق نبودن مسئولان با مردم به وضوح قابل مشاهده است

عکس/ توئیت رحیم پور ازغدی درباره بمب اتم

پشت پرده مانور آمریکا در قاره سیاه/ آفریقا به میدان زورآزمایی پکن و واشنگتن تبدیل شد

تاریخ اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیک تغییر کرد

عبدالله بن طاهر کیست؟/ سومین فرمانروای دودمان طاهری

خبر مهم وزیر کار درباره واریز یارانه ویژه دولت

شرایط جدید بازنشستگی اعلام شد؛ با چند سال سن از این پس بازنشسته می‌شوید؟

شیرین‌ترین و تلخ‌ترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛ پزشکیان و جلیلی خوش شانس بودند، ظریف بد شانس + جدول

عکس/ پیام تبریک عید فطر سفارت استرالیا در تهران

فیلم/ اگر آمریکا شرارتی انجام دهد قطعا ضربه محکمی خواهد خورد

فیلم/ رهبری: رژیم صهیونیستی تنها نیروی نیابتی، غاصب و فاسد در منطقه

فیلم/ احوالپرسی رهبری با مسئولین نظام پس از نماز عید فطر

افشاگری واعظی از توافق روحانی با ترامپ در سال ۹۹ تا پیام اتمی روحانی به رئیسی + فیلم

تهدید نظامی علیه ایران؛ ابزار فشار یا خودزنی راهبردی؟

طاهر بن عبدالله کیست؟/ پادشاهی از نخستین سلسله‌های ایرانی مستقل پس از اسلام

فیلم/ اقامه نماز عید سعید فطر به امامت آیت الله خامنه‌ای

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

مهاجرت نخبگان و فعالان دانش بنیان متوقف نشده است/ چالش‌های استارتاپ‌ها؛ از جذب سرمایه تا بازاریابی و فروش