تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۳
موضوع قرارداد ۵ هزار میلیارد تومانی صنعت نفت چه بود؟

واکنش شرکت ملی نفت ایران درباره شایعه قرارداد ۵ همتی

شرکت ملی نفت ایران با صدور اطلاعیه‌ای با رد ادعای مطرح شده درباره قرارداد ۵ هزار میلیارد تومانی، اعلام کرد این قرارداد در دولت قبل و بر اساس روال معمول صنعت نفت منعقد شده است.

واکنش شرکت ملی نفت ایران درباره شایعه قرارداد ۵ همتی

اقتصاد۲۴- در ابتدای توضیح باید به تاریخچه روندی که منجر به اخذ پروژه لوله مغزی شده است اشاره شود. در بهمن سال گذشته مناقصه‌ای در خصوص دریافت سرویس‌های لوله مغزی با دستگاه‌های سیار در شرکت مناطق نفت خیز برگزار شد و شرکتی معتبر (شرکت حفاری مپنا) در مناقصه آن برنده شد. بعد از این برنده شدن شرکت توسعه مهر اعتماد مبادرت به نامه نگاری با شرکت مناطق نفت خیز کرد که حاضر است با پنج درصد کسر از قیمت برنده مناقصه دیگر پروژه‌های تعمیراتی و طرح‌های مشابه شرکت ملی نفت خیز جنوب نفت را به انجام رساند

آگاهان و مطلعان حوزه صنعت نفت میدانند که مناقصات سرویس‌های حفاری به خصوص دستگاه‌های لوله مغزی سیار هم برای انتخاب بهترین شرکت است هم برای کشف قیمت. عرف و رویه مرسوم اینگونه است که بر مبنای کشف قیمتی که در مناقصه صورت میگیرد به تعداد زیاد، قرارداد با دیگر بازیگران و شرکت‌های این عرصه بر اساس کسری از قیمت شرکت برنده، با ترک تشریفات مناقصه (ماده ۲۹) منعقد و اجرا میشود. در این مناقصه قیمت برنده ۴۹۹ میلیارد تومان بوده است که شرکت توسعه اعتماد مهر پیشنهاد کاهش ۵ درصدی قیمت به میزان ۴۷۲ میلیارد تومان می‌دهد.

اینگونه است که طبق سند شماره ۱ شرکت توسعه انرژی اعتماد مهر کیش در تاریخ بیستم اسفند ۱۴۰۲ به مدیر فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اعلام می‌کند.

بر اساس مناقصه‌ای که بهمن ماه سال گذشته برگزار شده است حاضر است با ۵ درصد زیر نرخ برنده مناقصه عملیات ترمیمی چاه‌ها به همراه کلیه تجهیزات مواد و سیالات مورد نیاز در مناطق عملیاتی تحت پوشش شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب را انجام دهد. متعاقب این نامه در تاریخ ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ معاون امور فنی (حفاری) شرکت مناطق نفت خیز جنوب در نامه‌ای به این شرکت اعلام می‌کند که مشخصات فنی دستگاه لوله مغزی به همراه تجهیزات جانبی آن را معرفی کند.


بیشتر بخوانید:شرکت ملی پخش : قیمت بنزین افزایش نمی‌یابد


بعد از این نامه نگاری‌ها کارشناسان و مدیران شرکت مناطق نفت خیز در بهار امسال از تجهیزات و کارگاه‌های شرکت توسعه انرژی اعتماد مهر بازدید می‌کنند و این اطمینان حاصل می‌شود که این شرکت به مانند ده سال گذشته توان اجرای تعهدات خود را دارد.

این رویه شرکت ملی نفت است که برای هر مناقصه و هر قرارداد، بازدید فنی توسط کارشناسان به عمل می‌آورد، حتی اگر شرکتی باشد که سال‌ها در مناطق عملیاتی کار کرده و شناخته شده باشد، بازدید از شرکت توسعه اعتماد مهر کیش نیز در همین قالب بود.

نتیجه این بازدید‌ها این می‌شود که مدیر وقت امور حقوقی شرکت مناطق نفت خیز آقای محمد رضا جلودار ناصری و اقای رامین روغنیان مدیر وقت امور فنی این شرکت در نامه‌ای به تاریخ سی تیرماه ۱۴۰۳، به مدیرعامل وقت مناطق نفت خیز آقای دانشی اعلام می‌کنند که با اعلام آمادگی شرکت توسعه انرژی اعتماد مبنی بر انجام عملیات لوله مغزی در چاه با نرخ ۵ درصد کمتر از برنده مناقصه ی/۰۱۸۱/۱۴۰۲ و بازدید‌های به عمل آمده و تاییدیه‌های اخذ شده پیشنهاد می‌گردد که طبق ماده ۲۹ قانون برگزاری مناقصات (عدم الزام به برگزاری مناقصه) به مدت سه سال با تعدیل و بار مالی پنج درصد کمتر از ۴۹۹ میلیارد تومان (قیمت برنده اول) با این شرکت قرارداد امضا شود؛ که پس از آن، کار طبق بوروکراسی با دقت بالای شرکت نفت پیش می‌رود و بر اساس یک روال معمول و طبیعی در آبان ماه برگ پیمان قرارداد به میزان ۴۷۲ میلیارد تومان و نه ۵ همت آماده می‌شود.

اساسا در روند اداری و اجرایی شرکت ملی نفت و شرکت‌های تابعه در مدت ۲ ماه (مدت زمان روی کارآمدن دولت جدید تا ایفاد قرارداد شرکت توسعه مهر اعتماد) هیچ قراردادی از صفر به صد نمی‌رسد و با بالاترین سقف سفارش و فشار هم پروژه‌ای واگذار نمی‌شود. از سویی دیگر شرکت مناطق نفتخیز جنوب، با آنکه شرکتی از توابع شرکت ملی نفت ایران است، اما دارای شخصیتی مستقل فنی و اجرایی است و اصلا در امور قراردادی و فنی توصیه پذیر نیست که مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بتواند تنها در ظرف دو ماه برای خویشان و نزدیکان خود، قراردادی را کارسازی کند.

اما برخی رسانه‌ها این برگه پیمان را به صورتی منتشر کرده‌اند که گویی آقای جواد بورد (مدیرعامل توسعه اعتماد مهر) از موقعیت برادرش حمید بورد استفاده کرده است. در صورتی که تمامی مراحل فنی و تایید و انجام و امضای قرارداد در دولت قبل و مدیریت سابق شرکت ملی نفت ایران پیش رفته و به انجام رسیده بود. این رویه‌ای است که شرکت توسعه اعتماد مهر به مانند دیگر شرکت‌های این حوزه، ده سال است در صنعت نفت دارد و در مقاطع مختلف پروژه‌های لوله مغزی اخذ کرده و به انجام رسانده است. لازم به ذکر است که آقای جواد بورد در شرکت مذکور فقط سمت مدیرعاملی را دارد و تمامی سهام این مجموعه به مجتمع صنایع و معادن احیا متعلق است که آن مجتمع سهامی عام است و سهامدارانش در بورس و بازار سرمایه کشور هستند.


بیشتر بخوانید:آغاز ثبت نام گازسوز کردن خودروها تا هفته آینده


شرکت ملی نفت ایران به اطلاع مخاطبان می‌رساند که تقاضا و نیاز این شرکت، برای سرویس‌های مختلف حفاری از جمله راندن لوله مغزی با دستگاه‌های سیار، بسیار بیشتر از عرضه و توان شرکت‌های موجود در کشور است و غالبا تمامی این شرکت‌ها با تمام ظرفیت خود در تمام ادوار مشغول به کار بوده و هستند. به عنوان نمونه در همین شرکت مناطق نفت خیز هزار مورد عملیات تعمیر چاه نفت وگاز مورد نیاز است. اما دستگاه‌های تعمیراتی و لوله مغزی در کشور در بهترین حالت ۳۰ عدد و معمولا ده عدد از آنها خارج از سرویس هستند (سند شماره سه). هم چنین در سال ۱۴۰۴ نیاز ۵۰ دستگاه در این بخش پیش بینی شده که مجددا ۳۰ دستگاه ناقص در اختیار است. در واقع در حوزه کسب و کار سرویس حفاری و لوله مغزی تقاضای کشور بسیار بیشتر از عرضه سرویس دهندگان است و هر شرکتی که این دستگاه‌ها را دراختیار دارد با ماده ۲۹ به راحتی پروژه می‌گیرد و رانت و استفاده از موقعیت خانوادگی و خویشاوندی کمترین اثر در این حوزه را دارد.

از این رو دامن زدن به این شائبه که آقای حمید بورد مدیرعامل شرکت ملی نفت برای برادر و شرکت تحت امرش کارسازی کرده است کاملا موضوعی کذب است و انتشار دهندگان این موضوع با برش انحرافی به تاریخ اجرای پیمان (روندی که از سال گذشته شروع شده بود) قصد فریب افکار عمومی را داشتند. تا جایی این قصد فریب، تمام هوش و ذهن فریب دهندگان را فراگرفته بود که دقت نکردند مبلغ پیمان ۴۷۲ میلیارد تومان است و نه ۵ همت.

در زمانه‌ای که دولت آمریکا مدیران متعهد نفتی کشور از جمله حمید بورد را تحریم می‌کند، بدیهی است که این جریان در پی ایجاد فشار بر مدیران نفتی است تا مسئولیت‌های خطیر خویش در به سرانجام رساندن تولید و رفع ناترازی کشور را دچار خدشه و انحراف کند، از این رو از رسانه‌های معتبر کشور انتظار می‌رود در پخش هر شایعه‌ای از فضای مجازی دقت مضاعفی به خرج دهند و خبرنگاران محترم رسانه‌ها اصول اولیه کار خبرنگاری را رعایت کنند که از منابع و مراجع اصلی قبل از انتشار، صحت سنجی کنند تا هر شایعه بی اساسی صورت خبر و واقعیت به خود نگیرد و در این زمانه حساس مدیران ارشد نفتی کشور را دچار حواشی بی مورد نکند.

منبع: روز نو

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های شرکت کیا در بازار ایران + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ مراسم عروسی رامین و تیلا ۵۴ سال پیش با لباس پفی و دسته گل عجیب

عکس/ ژست خنده دار فریدون فرخزاد ۵۲ سال پیش در مراسم عروسی اش با پیش بند و ظرف

عکس/ تیپ اروپایی فوزیه در کنار دختر اول اش ۶۶ سال پیش با لباس عروسکی و کیف دستی

طرح فرش ایرانی بر قامت خودرو‌های لوکس آلمانی

عکس/ چگونگی محاسبه تاثیر مثبت معدل در کنکور

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ژست جنگی توپچی‌های ایرانی در دوران قاجار با لباس نظامی

فیلم/ ازدحام و درگیری مقابل باشگاه پرسپولیس

فیلم/ برق در حضور وزیر نیرو رفت!

مورینیو بازیکن پرسپولیس را می‌خواهد

فیلم/ حال و هوای واتیکان پس از اعلام خبر درگذشت پاپ فرانسیس

عکس/ نمایی جالب و دیدنی از کارگاه ساخت لوازم راه‌آهن در تهران و دوران قاجار

عکس/ چهره بانمک گوگوش ۷۱ سال پیش در ایام کودکی با چادر و خال بزرگ در صورت

عکس/ وقتی جی دی ونس به هر چیز دست می‌زند نابود می‌شود!

عکس/ حضور پاپ فرانسیس روز گذشته در مراسم عید پاک

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت آجیل و خشکبار امروز + جدول

قیمت فولکس واگن در بازار ایران + جدول

عکس/ واکنش دستیار پزشکیان به لغو جشنواره کوچه در بوشهر

عکس/ نمایی بی نظیر از خانه اعیانی دختر ناصرالدین شاه و غلام آفریقایی‌اش

اجازه تغییر ساعت رسمی به دولت داده می‌شود؟

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ رئیس‌جمهور هفته اول اردیبهشت به آذربایجان سفر می‌کند

گزارش بورس امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

چه کسی جانشین رضا درویش در پرسپولیس می‌شود؟

عکس/ پیغام جالب زینب سلیمانی به کارن همایونفر

عکس/ پوشش عجیب درّ شهوار سلطان دختر آخرین خلیفۀ عثمانی ۸۵ سال پیش در کنار همسر هندی‌اش

فیلم/ خاک هرمز ثبت ملی می‌شود؛ نوشدارو پس از مرگ سهراب؟

اینفوگرافی/ ساعت تابستانی در ایران و جهان

فیلم/ تشییع پیکر اکبر اعتماد پدر انرژی هسته‌ای ایران

بدهی فرهاد مجیدی و جواد نکونام به استقلال+ عکس

عکس/ دیدار سوری‌های آمریکا با جولانی

عکس/ منتفی شدن افزایش سن بازنشستگی در تامین اجتماعی به ۶۲ سال

عکس/ شکل و شمایل چوپان‌ها ۱۰۰ سال پیش در امامزاده هاشم رشت با پای برهنه

چه کسی جانشین پاپ فرانسیس می شود؟

برگزاری فستیوال کوچه قطعی شد/ بازگشایی در‌های بوشهر به روی موسیقی

شور و نشاط عشایر در کوچ بهاره

عکس/ حضور رهبر انقلاب در سعدیه شیراز ۱۷ سال پیش

عکس/ استایل شیک و آمریکایی بهرام افشاری

راه‌های گزارش خشونت علیه دانش آموزان در مدارس

عکس/ چهره خاص ثریا اسفندیاری ۸۹ سال پیش در آغوش مادر آلمانی اش

بازنشستگی سالانه تا ۳۰۰۰ پرستار در کشور

فیلم/ سفر معاون ترامپ به هند در بحبوحه جنگ تجاری آمریکا و چین

ماجرای ازدحام مهاجران افغانستانی در پاکستان چیست؟

شیوع گسترده سرخک در همسایگی ایران

بارش شهابی سال در راه آسمان ایران

عکس/ ظاهر باورنکردنی میرزا کوچک خان ۱۲۴ سال پیش در دوران مشروطه

عکس/ پوشش غیر منتظره صبا راد در کنسرت همسرش

تحلیل جالب مجری اینترنشنال از مذاکره ایران و آمریکا

عکس دیده نشده از آزاده نامداری با تیپ ساده در جشن تولد دخترش

واکتش آذری جهرمی به ماجرای فستیوال کوچه

فیلم/ رونمایی از تیزر عاشقانه سریال سووشون

عکس/ پست عاشقانه نسلیهان بازیگر معروف ترک بعد از مادر شدن

فیلم/ دور دوم مذاکرات چرا در رم برگزار شد؟

فیلم/ اعترافات زورگیران خیابان بعثت تهران در صحنه جرم