
اقتصاد۲۴- مِتِئور (Meteor)، یک سیستم موشکی هوا به هوا (BVRAAM) با قابلیت هدایت رادار فعال و فراتر از برد بصری است. این موشک توسط ام بی دیای سیستمز برای ۶ کشور اروپایی ساخته شده است.
موشک هوا به هوا مِتِئور میتواند در هواپیماهای یوروفایتر تایفون، ساب گریپن، داسو رافال و جت جنگنده F-۳۵ لاکهید مارتین مستقر کرد. گفته میشود این موشک یکی از موثرترین موشکهای هوا به هوا در جهان است.
این موشک که به عنوان یک واحد کامل طراحی شده است قبل از بارگیری نیازی به مونتاژ و نگهداری ندارد و همین امر هزینه کلی پشتیبانی لجستیکی آن را کاهش میدهد.
مِتِئور میتواند به عنوان یک موشک رادارگریز پرتاب شود. مِتِئور تقریباً در هر نوع شرایط آب و هوایی قادر است انواع مختلف از اهداف را به طور همزمان مورد اصابت قرار دهد. طول این موشک ۳.۶۵ متر و قطر آن ۰.۱۷۸ متر است. این موشک به گونهای طراحی شده است که با سیستمهای ریلی و پرتاب کننده پرتاب کننده نوع AIM-۱۲۰ سازگار باشد.
موشک مِتِئور مجهز به کلاهک انفجاری است که توسط شرکت TDW آلمان عرضه شده است. کلاهک به عنوان یک جزء ساختاری موشک طراحی شده است. این موشک دارای فیوزهای مجاورتی و ضربهای است.
موشک هوا به هوا مِتِئور به یک لینک داده (دیتالینک) دو طرفه مجهز است که به پلتفرم پرتاب اجازه میدهد تا به روز رسانی اهداف یا هدف گیری مجدد در هنگام پرواز موشک را ارائه دهد. دیتالینک قادر به انتقال اطلاعاتی مانند وضعیت سینماتیک است.
این سامانه موشکی دارای یک جستجوگر هدف راداری فعال است که قابلیت اطمینان بالایی در کشف، ردیابی و طبقه بندی اهداف ارائه میدهد. همچنین این سامانه موشکی دارای سیستم اندازه گیری اینرسی است که توسط شرکت Litef عرضه شده است. ساب در حال ارائه زیرسیستمهای فیوز مجاورتی راداری (PFS) برای سیستم تسلیحاتی مِتِئور است. زیرسیستمهای فیوز مجاورتی راداری برای شناسایی هدف و محاسبه زمان بهینه برای انفجار کلاهک برای حداکثر ضربه طراحی شده است.
برد این موشک بیش از ۱۰۰ کیلومتر و سرعت آن بیشتر از ۴ ماخ است. مِتِئور به دلیل تواناییهای ردیابی پیشرفته خود میتواند همزمان با اهداف متحرکی مانند جت ها، هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) و موشکهای کروز درگیر شود.
موشک مِتِئور از یک موشک مجرای جریان متغیر سوخت جامد (رم جت) که توسط بایرن-شیمی ارائه شده نیرو میگیرد. رم جت به موشک مِتِئور قابلیت برای حفظ سرعت بالا را ارائه میدهد. این توانایی به موشک کمک میکند تا اهداف انعطاف پذیر با حرکت سریع را تعقیب و نابود کند.
این موشک دارای یک واحد کنترل الکترونیکی و پیشرانه (EPCU) است که ورودی هوا و پوشش مجرای موشک را بر اساس سرعت کروز و ارتفاع هدف تنظیم میکند. واحد کنترل الکترونیکی و پیشرانه فاصله و سطح سوخت را در موشک مشاهده میکند و دریچه گاز راکت را تنظیم میکند. این ویژگی واحد کنترل الکترونیکی و پیشرانه به موشک کمک میکند تا سیستم سوخت خود را مدیریت کند.
نوع: موشک هوا به هوا
سازنده:ام بی دیای سیستمز
اپراتورهای اولیه: انگلستان، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و سوئد
سرعت: بیشتر از ۴ ماخ
برد: ۱۰۰ کیلومتردر ساعت