تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

باهنر: فکر می‌کنید رهبر انقلاب با برجام مخالف بودند اما نتوانستند جلو آن را بگیرند؟‌

شبکه افق و برنامه معروف آن «جهان‌آرا» دوشنبه شب از سوی محمدرضا باهنر به چالش کشیده شدند. میهمانان این برنامه عموماً از چهره‌های منتقد دولت بخصوص در حوزه سیاست خارجی و برجام هستند که یک طرفه و بدون آنکه امکان پاسخگویی وجود داشته باشد، انتقادهای تند و تیزی علیه دولت مطرح می‌کنند. در این میان البته مجری برنامه هم کاملاً همسو با میهمانان اصطلاحاً پاس گل می‌دهد بدون هیچ چالش یا مطالبه‌گری از راهکارهای پیشنهادی به جای انتقاد صرف.
محمدرضا باهنر
اقتصاد24 - یکی از محورهای ثابت این برنامه هم القای مخالفت رهبری با برخی رویکردها در سیاست خارجی و مشخصاً امضای برجام است که در خود این پیام را مستتر دارد که دستگاه دیپلماسی منویات رهبری را دور زده است.

دوشنبه شب اما محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که خود از چهره‌های شاخص اصولگراست، این رویه یکجانبه را شکست. آنجا که پاسخ صریحی به ادعای مجری برنامه مبنی بر مخالفت اصولگرایان و رهبری با برجام داد.

باهنر با اشاره به نقل قول مجری برنامه درباره مخالفت اصولگرایان با برجام گفت: اینکه می‌گویید جریان اصولگرایی با برجام مخالف بوده است! من این را قبول ندارم. شما فکر می‌کنید اگر برجام مخالف جدی در سطح بالای نظام داشت اصلاً کسی این اجازه را داشت که برجام را امضا کند؟ در ادامه امیرحسین ثابتی مجری برنامه پاسخ داد: من فکر می‌کنم که رهبر معظم انقلاب بزرگ‌ترین مخالف برجام بودند که باهنر گفت: آن وقت چه شد؟ نتوانستند جلو آن را بگیرند؟ مجری برنامه در همین حال پاسخ داد: ایشان به طور مشروط برجام را پذیرفتند.

باهنر گفت: خیلی وارد این بحث‌ها نشویم. مجری ادامه داد: چرا؟ باهنر گفت: شما فکر می‌کنید رهبری با برجام مخالف بودند اما نتوانستند جلو آن را بگیرند؟ در ادامه ثابتی گفت: عین صحبت رهبر انقلاب است که من به مذاکرات خوشبین نیستم. باهنر پاسخ داد: شما فکر می‌کنید اگر در مملکت رهبر معظم انقلاب نهایتاً تصمیمی بگیرند کسی هست که بتواند خلاف آن عمل کند؟ ناراضی بودن و رضایت کامل نداشتن با مخالف بودن خیلی فرق می‌کند. مجری برنامه در ادامه این سخنان باهنر گفت: ولی وزیر امور خارجه ما مخفیانه با سناتور امریکایی دیدار می‌کند و بعد خبر آن منتشر می‌شود. باهنر گفت: مخفیانه نبوده است. مجری برنامه پاسخ داد: خودشان گفته‌اند که مخفیانه بوده است. باهنر گفت: این مخفیانه از دیدگاه نظام یا از نظر کوچه و بازار؟ در همین حال مجری برنامه گفت: قرار شد مجلس پیگیری کند که مخفیانه از دید نظام بوده است یا خیر. باهنر اظهار داشت: این ظلم به رهبری و نظام است. نظام ما خوشبختانه موفق است و طرفدار در کشور دارد. من فکر می‌کنم شما از آن 10 متر اولیه هستید که اگر بگوییم کلاه بیاورید، سر می‌آورید.

فراز انتهایی سخنان باهنر اشاره به بخش دیگری از سخنانش در همین برنامه دارد. جایی که مجری گفت: «برخی می‌گویند تفاوت گفتمانی شما و امثال شما فرقی با آقای روحانی ندارد» و باهنر پاسخ داد: ما درباره دو جریان اصولگرایی و اصلاح‌طلبی حرف می‌زنیم. فرض کنید در جریان اصولگرایی یک ستون آدم به طول ۱۰۰ متر وجود دارد. به ۲۰ متر اول آنها اگر بگوییم کلاه بیاورید آنقد تند و تیز هستند که سر می‌آورند. ۲۰ متر ته جریان اصولگرا هر چند اصولگرا هستند اما آنقدر محافظه‌کار هستند که در گوش شما می‌گویند اصولگراییم اما به کسی نگویید. یک سری که تند و تیز هستند هم می‌گویند آن ۲۰ متر اول و آن ۳۰ متر آخر را بیرون بیندازید و با آن 50 متر وسط کار کنید که من می‌گویم این یک عملکرد سیاسی جذاب نیست.

وی ادامه داد: نظام یک استراتژی دارد و با یاری خدا همان گونه که رهبری فرمودند، رژیم صهیونیستی تا ۲۵ سال آینده دیگر نمی‌تواند ادامه دهد اما این به این معنا نیست که فردا همه چیز را با موشک خراب کنیم.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین افزود: در حال حاضر مجلس CFT و پالرمو را تصویب و شورای نگهبان آن را تأیید کرد و به مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید. تحلیل شما این است که کل جریان اصولگرایی با آن مخالف هستند. بنده می‌گویم خیر، آن ۲۰ متر اول مخالف هستند.

نماینده ادوار مجلس تصریح کرد: در حال حاضر بنده از برجام دفاع می‌کنم. همین امروز هم بنده معتقد هستم ما از برجام خارج نخواهیم شد مگر زمانی که به این جمع‌بندی برسیم که منافع برجام کمتر از هزینه‌های آن است و چون هنوز به این نقطه نرسیده‌ایم از آن خارج نمی‌شویم. زمانی که به این نقطه برسیم ما و نظام تصمیم می‌گیریم از برجام خارج شویم.

وی با اعلام اینکه تمام متن برجام را مطالعه کردم و آن را یک اتفاق جامع می‌بینم، گفت: اگر ما برجام را امضا نکرده بودیم همه تحریم‌ها پابرجا می‌ماند. البته من تخصصی در سیاست خارجی ندارم بلکه می‌گویم یک شاکله‌ای به نام برجام داریم که اگر وارد آن نشده بودیم تمام تحریم‌ها وجود داشت. وی افزود: اکنون اروپا، چین و روسیه هیچ کدام نمی‌گویند در این جریان حق با امریکاست. همه می‌گویند حق با ایران است. آن وحدت جهانی علیه ما دیگر وجود ندارد.

باهنر درباره ترکیب احتمالی مجلس آینده نیز گفت: مردم در انتخابات مجلس اصولاً نمایندگان را در همه دوره‌ها عوض می‌کنند. در گذشته ۶۵ درصد نمایندگان موجود در مجلس برای دوره بعد رأی نمی‌آوردند که دلایل متفاوتی دارد. در این دوره پیش‌بینی می‌کنم که این از دوسوم بالاتر می‌رود و احتمالاً ۸۰ درصد از نمایندگان تغییر می‌کنند، چرا که این ناشی از احساس نارضایتی عمومی از ناکارآمدی است.‌

منبع: ایران آنلاین
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سیادت
0
0
پنجشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۸
سلام آقای باهنر؛
به نظر می رسه رهبری (حفظه الله) با مذاکرات موافق نبودن، ولی چون مردم به این جریان رأی دادن ایشون هم همراهی کردن و به همین خاطر هم فایده مذاکرات رو "کسب تجربه برای ملت ایران" ذکر کردن. (بیانات ۱۳۹۲/۰۸/۱۲)
اگر ما مردم و شما خواص با رهبرمون همراهی نکنیم، حتی حضرت علی علیه السلام هم که باشن مجبور به عقب نشینی از عدالت و حقوق قضایی و جانی و مالی و حتی ناموسی مردم می شن و از اجرای احکام الهی در نماز و وضو و خمس و زکات و حج و ازدواج و ... دست برمی دارن. (حدیث امام علی علیه السلام: کتاب کافی، جلد 8، صفحه 59 تا 63)
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ سود گمرکی واردات لاستیک ابلاغ شد

عکس/ عالی قاپو اصفهان در دوره قاجار

عکس/ استقبال مردم ارومیه از احمدشاه قاجار ۱۰۶ سال پیش

عکس/ پوستر متفاوت استقلال برای بازی با آلومینیوم

عکس/ طبیب زن در حال بادکش کردن ۱۳۰ سال پیش

عکس/ تابلوی قیمت یک طلا فروشی در خیابان جمهوری ۲۴ سال پیش

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با مس رفسنجان

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ تغییر چهره عجیب بهنوش بختیاری

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ صیاد شیرازی در دوره آموزشی ۶۴ سال پیش با کلاه جنگی

عکس/سلفی نازنین بیاتی و خانم بازیگر در حافظیه شیراز

عکس/ آقای بازیگر و همسر خوش قد و قامتش در کنسرت

عکس/ نمایی عجیب از اقامتگاه مخوف اشرف پهلوی ۴۷ سال پیش در نیاوران

عکس/ هومن سیدی در پشت صحنه وحشی

عکس دیده نشده از چهره متفاوت علیرضا زاکانی ۴۲ سال پیش با لباس نظامی

فرار از آلزایمر با مصرف همین سه نوع میوه

معلمان در کشورهای عربی، اروپایی و آمریکا چقدر حقوق می‌گیرند؟/ مقایسه هزینه زندگی و درآمد معلمان در کشور‌های مختلف

توصیه مهم متخصص پوست به زنان

عکس/ چهره دیده نشده از ابراهیم رئیسی ۴۴ سال پیش با لباس شخصی در ایام جنگ

عکس/ ظاهر متفاوت تاج‌الملوک زن دوم رضاخان ۶۶ سال پیش با پوشش عجیب و گردنبند مرواریدی

۳ عامل کشنده که قلب شما را نشانه گرفته‌اند

عکس/دست‌نوشته جالب یک دانش‌آموز ساعاتی قبل از کنکور

عکس/قاب صمیمی و جذاب دو بازیگر زن سینمای ایران

دادگستری: ۲۹ نفر از جان‌باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی شناسایی شدند و برای آنها جواز دفن صادر شده

کاربرگ واردات بنزین سوپر تصویب شد

عکس/تیپ خانم بازیگر در یک سریال ایرانی بحث‌برانگیز شد!

ماجرای خبر قتل‌عام خانوادگی هولناک در کرمانشاه

عرفان طهماسبی در بیمارستان بستری شد

سی‌ان‌ان: ویتکاف تمایلی به پذیرش سمت مشاور امنیت ملی آمریکا ندارد

واکنش دولت به ارسال پیامک‌های حجاب/ اشتباه نکنید

عکس/این روحانیون به دیدار مهدی کروبی رفتند

زمان احتمالی دور بعدی مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا: ۷ مه

پژمان شاهرخی؛ بسیج تمام‌توان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان پس از انفجار اسکله شهید رجایی

مقایسه حقوق کارگر ایرانی با کارگران عرب منطقه به روایت آمار/ همه آنچه باید درباره دستمزد کارگران در خاورمیانه بدانیم

علی یخکشی درگذشت

شب ملخ جواد مجابی منتشر شد

پولیتیکو: نماینده فعلی ترامپ در امور خاورمیانه، احتمالا مشاور امنیت ملی کاخ سفید می‌شود

مشاور امنیت ملی ترامپ و معاونش استعفا می‌دهند

سازمان بنادر و دریانوردی: تجهیزات استراتژیک بندر شهید رجایی هیچ آسیبی ندیده‌

نحوه اطلاع رسانی خاموشی‌های خانگی چگونه انجام میشود؟

تعویق مذاکرات میان ایران و آمریکا پیشنهاد وزیر خارجه عمان بود

عکس/دغدغه جدید سعید جلیلی: ساخت فیلم سینمایی درباره واقعه ۷ اکتبر

شبکه‌های اجتماعی چه تهدیداتی را متوجه نوجوانان می‌کند؟

ترامپ خواهان صلح و آماده توافق [با ایران]است

روایت تایمز اسرائیل از آتش‌سوزی‌های گسترده در اسرائیل

فلاحت‌پیشه: ارسال پیامک حجاب هیچگونه مبنای قانونی ندارد

سفارت روسیه: روز ملی خلیج فارس را به دوستان ایرانی تبریک می‌گوییم

آغاز تلاش‌ها در مجلس برای دومین ضربه به کابینه پزشکیان/ طرح استیضاح فرزانه صادق، سیاسی است یا فنی؟

مشخصات خودروی گشت محافظت شده سوپاکت ۴۰۰

بهترین ویتامین برای از بین بردن لک قهوه‌ای صورت کدام است؟

نشانه‌های طلاق خاموش را جدی بگیرید

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت روز زعفران + جدول

قیمت انواع موتور سیکلت در بازار + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

نمایشی از تشدید انزوای اقتصادی با انصراف ایران از اکسپو ۲۰۲۵ / غیبت ایران از نمایشگاهی که در دوران قاجار و جنگ هم در آن حاضر بود

چه زمانی منیزیم بخوریم؟

مخاطب تابلوی زرد بزرگراه‌های تهران کیست؟