تاریخ انتشار: ۲۱:۰۵ - ۰۸ فروردين ۱۴۰۴
خبر مهم برای سهامداران

منتظر این تغییر در بورس باشید

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در سال ۱۴۰۴ یکی از برنامه‌های مهم سازمان بورس تصمیم‌گیری در خصوص ریزساختارهای بازار و دامنه نوسان است.

منتظر این تغییر در بورس باشید

اقتصاد۲۴- قادر معصومی خانقاه - مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار – در رابطه با برنامه سازمان بورس و اوراق بهادار برای دامنه نوسان معاملات گفت: موضوع دامنه نوسان و همچنین بازنگری در ریزساختار‌های بازار سرمایه از جمله موضوعاتی بود که در برنامه مدیریتی در سال ۱۴۰۳ مطرح شده بود و جلسات متعددی در این خصوص با ارکان بازار سرمایه برگزار شد که متعاقب آن موضوعاتی مانند نحوه محاسبه شاخص کل و حجم مبنا مورد بررسی قرار گرفت، اما فرصت برای بررسی دقیق ابعاد مختلف در رابطه با دامنه نوسان فراهم نشد، با این حال جمع‌بندی کلی در رابطه با آن به این سمت پیش رفت که بهتر است همه موارد اصلاحی به صورت یک مجموعه اصلاحات کلی و اساسی اعمال شود.

وی در خصوص امکان تغییر دامنه نوسان فعلی به دامنه نوسان پویا در بازار، گفت: برای تحقق دامنه نوسان پویا، باید بررسی شود که آیا شرکت مدیریت فناوری و سایر ارکانی که زیرساخت‌های فنی بازار سرمایه را فراهم می‌کنند، می‌توانند در این زمینه کمک کنند و اینکه ظرفیت دامنه نوسان پویا وجود دارد یا خیر؛ چراکه اگر وجود داشته باشد، می‌توانیم به این سمت حرکت کنیم و اگر ظرفیت مناسب برای آن وجود نداشته باشد، در ابتدا باید به سمت ایجاد بستر و ظرفیت لازم برای آن حرکت کنیم و متعاقب آن بتوانیم دامنه نوسان پویا را محقق سازیم.

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس ادامه داد: در سال ۱۴۰۴ یکی از برنامه‌های مهم سازمان بورس بررسی امکان تنظیم دامنه نوسان به صورت دامنه نوسان پویا است و این موضوع باید در دستور کار سایر ارکان مربوط قرار گیرد.

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار، خاطرنشان کرد: دامنه نوسان معاملات طی سال‌های متعددی تقریبا پنج درصد بود، البته در سال‌های گذشته نیز دچار تغییراتی شده است؛ با این حال به طور کلی و در مجموع معاملات بر روی دامنه پنج درصد انجام می‌شد تا اینکه در سال ۱۴۰۱ تصمیم بر آن شد که دامنه نوسان با توجه به نماد‌ها به دو دسته تقسیم شود. به عبارتی برخی از نماد‌ها دامنه نوسان پنج درصدی و برخی دیگر دامنه نوسان هفت درصدی داشته باشند. در این رابطه برنامه‌ریزی لازم برای بررسی نماد‌ها در بازه‌های سه ماهه صورت گرفته بود تا دامنه نوسان در صورت تایید پارامتر‌ها حتی تا ۱۰ درصد نیز افزایش داشته باشد.


بیشتر بخوانید:آیا بورس در سال ۱۴۰۴ به پیشتاز بازار‌های مالی تبدیل می‌شود؟


معصومی خانقاه تصریح کرد: پس از تغییراتی که در معاونت نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس رخ داد، این موضوع متوقف شد و تغییرات دامنه نوسان محدود و متوقف شد، تا اینکه پس از تحولات فروردین ماه ۱۴۰۳ از جمله تحولات منطقه‌ای و شهادت رئیس‌جمهور سابق، برگزاری انتخابات، درگیری‌های منطقه‌ای پس از انتخابات و اقدامات تروریستی رژیم صیهونیستی و همچنین عملیات وعده صادق ۲ باعث شد که دامنه نوسان نزدیک به ۱۱ مرحله تغییر کرد که از منفی تا مثبت یک درصد تا ۶ درصدی این تغییرات اعمال شد.

وی گفت: با این حال پس از دامنه نوسان ۶ درصدی، تحولات و ریسک‌های سیاسی کاهش نیافت و متعاقب این موضوع سازمان بورس اقدام به اعمال دامنه نوسان سه درصد کرد و تصمیم بر آن شد که در دامنه سه درصد ثابت بماند که تا پایان سال ۱۴۰۳ نیز این دامنه نوسان ثابت ماند.

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: ظرفیت افزایش دامنه نوسان در بازار سرمایه کشور وجود دارد، با این حال اینکه چه دامنه نوسانی برای بازار مناسب است، باید بررسی شود. با توجه به اینکه در شرایط سال ۱۴۰۳ دامنه نوسان سه درصدی توجیه داشت، تصمیم‌گیری در این خصوص به سال ۱۴۰۴ موکول شد، اگرچه انتقاداتی در این رابطه وجود داشت و سازمان بورس پذیرای همه نظرات بوده و هست و این نظرات بی شک برای تغییرات دامنه نوسان در سال ۱۴۰۴ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

معصومی خانقاه در رابطه با موضوع سهام عدالت و بازگشایی معاملات سهامداران، گفت: در رابطه با سهام عدالت دو موضوع وجود دارد که یکی مربوط به سهامداران ثانویه سهام عدالت است که بعد از بازگشایی معاملات شرکت‌های استانی این افراد اقدام به خرید سهام کردند که اشخاص حقیقی و حقوقی هستند. در این رابطه چندین مرتبه پیشنهادات هم در هیأت مدیره سازمان و هم در شورای عالی بورس مطرح شده است و امیدواریم که یکی از پیشنهادات پذیرفته شود و سهامداران ثانویه تا زمانی که موضوع آن به صورت کلی تعیین تکلیف شود، تحت شرایطی مشخص، بتوانند سهام خود را در بازار عرضه کنند.


بیشتر بخوانید:آیا بورس، سه‌شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴ باز است؟


معصومی خانقاه ادامه داد: هم برای کسانی که سهامداران مستقیم هستند و هم برای کسانی که سهامداران ثانویه شرکت‌های استانی هستند، حتما باید شرایط بازار مد نظر قرار بگیرد و این موضوع اگر قرار است محقق شود، باید در شرایطی باشد که با کمترین آسیب به بازار سرمایه بدون فشار فروش و ایجاد فضای ترس برای فعالان بازار سرمایه همراه باشد. اگر فضا به سمتی رود که مشکلات حوزه سهام عدالت برطرف شود و به سمت بازگشایی معاملات حرکت کند، حتما باید شرایط بازار سرمایه مد نظر قرار بگیرد، سایر موضوعات مرتبط با سهام عدالت به تصمیمات هیأت مدیره و شورای عالی بورس است و هر تصمیمی که اتخاذ شود، کمک خواهیم کرد که این موضوع به بهترین شکل ممکن محقق شود.

وی در خصوص انتقادات مطرح شده درباره عرضه‌های اولیه و ورود شرکت‌های جدید به بازار سرمایه، تصریح کرد: در رابطه با عرضه اولیه و انتقاداتی که به عرضه اولیه مطرح می‌شود، باید گفت که تضاد منافع در بازار زیاد است و نمی‌توان تصمیمی را اتخاذ کرد که به نفع همه باشد. برای مثال دامنه نوسان سه درصدی طرفدارانی دارد و دامنه نوسان ۱۰ درصدی نیز برخی طرفداران دیگر دارد. تعطیلی بازار سرمایه در زمان تعطیلی بانک‌ها یک سری طرفدار دارد و فعالیت آن در همان زمان نیز طرفدارانی دارد؛ بنابراین از آنجایی که ذینفعان متعددی در بازار سرمایه وجود دارد، سازمان بورس ذاتا باید تصمیمی را اتخاذ کند که همه نهاد‌های مالی و ارکان و اشخاص حقیقی و حقوقی مدنظر باشند. بر این اساس تلاش سازمان بورس بر این است که تصمیمی گرفته شود که آسیبی به هیچ یک از ذینفعان وارد نشود.

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: بنابراین موضوع عرضه اولیه را باید از ابعاد مختلفی بررسی کرد. عرضه اولیه یکی از کارکرد‌های بازار سرمایه است. اینکه بازار را محدود کنیم و اجازه ورود شرکت‌های جدید به بازار داده نشود، باعث می‌شود بازار سرمایه در بلند مدت کوچک بماند و صرفا باید به دنبال این باشیم که شرکت‌های موجود را ارتقاء دهیم؛ بنابراین نباید این کارکرد را از بازار سرمایه حذف کرد. با این حال از طرفی نباید هر شرکتی با هر میزان ظرفیت را پذیرش کرد و بازار سرمایه را تضعیف کرد.

معصومی خانقاه در پایان گفت: باید سخت‌گیری‌های لازم در این رابطه اتخاذ شود و شرکت‌هایی را که توان و ظرفیت عملیاتی کافی دارند، به بازار وارد کرد و همچنین به شرکت‌هایی که خدمات جدید و محصولات جدید تولید می‌کنند، از آنجایی که از نیازمندی‌های بازار است، فرصت داده شود. بنابراین، باید یک رویکرد مناسب اتخاذ شود و نباید توقف عرضه اولیه‌ها بلندمدت باشد؛ چراکه یکی از کارکرد‌های بازار است. اما باید سازوکار‌هایی مدنظر باشد که شرکت‌ها هم از بعد ناظر و هم از بعد سرمایه‌گذار از توانایی و کارکرد مطلوبی برخوردار باشند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

درآمد ۵۰ میلیادی دولت در هر ۲۴ ساعت از اتباع افغان

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ پوستر ویژه استقلال برای سیدورف

عکس/ واکنش مهدی طارمی به اخبار اعدام تتلو

عکس/ مونیکا بلوچی ۳۶ ساله ۲۵ سال پیش

عکس/ نمایی بی نظیر از ظرف نقره ساسانی با نقش یک زن نوازنده

عکس/ پرسپولیسی‌ها به دیدار سیدمحمد خاتمی رفتند

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نماینده مجلس: میرسلیم مشاعرش را از دست داده است!

ترامپ تحریم‌های سوریه را لغو کرد!

مهاجم سابق آژاکس گزینه سیدورف برای استقلال!

عکس/ذوق‌زدگی رونالدو برای اولین بازی ملی پسرش

سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد

فرمانده کل سپاه: ۵۰ درصد هواپیما‌های آمریکا نمی‌توانند پرواز کنند

آکسیوس: انتظار می‌رود که فراد ترامپ و الجولانی دیدار کنند

غیبت دو بازیکن کلیدی استقلال مقابل سپاهان

ترامپ: مسیر رسیدن به آینده‌ای روشن‌تر را به ایران پیشنهاد خواهم داد

دیدار؛ نرم‌افزار CRM موفق در ایران

عکس/پست اینستاگرام سردار آزمون علیه حواشی اخیر

مذاکرات مثبت استقلال با سه ستاره

ماجرای بازداشت چند پرستار بعد از فرار یک زندانی

شرکت سلنا گومز در آستانه سقوط قرار گرفت

اوکراین به دنبال مذاکره مستقیم با پوتین

فرار یک زندانی از بیمارستان شهید مدنی کرج

آمریکا شبکه فروش نفت ایران را هدف گرفت

مراقب پیامک قطع شدن یارانه باشید

میوه تابستانه محبوب کیلویی یک میلیون تومان شد!

رکورد دمای تهران در ۵۰ سال اخیر شکست

ماجرای کمبود تخت ICU در این شهر خبرساز شد

از رقابت تا نوآوری؛ اگریگیتورها چه تغییری در بیمه رقم می‌زنند؟

فیلم/ازدواج تتلو در زندان

تصاویر خاص و دیدنی از بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب

عکس/ چهره دیده نشده از شهید چمران ۶۴ سال پیش در آمریکا و دوران تحصیل

عکس/ چهره متفاوت فاطمه پهلوی ۶۹ سال پیش در روز زایمان

فیلم/ ادعای عموی امیر تتلو درباره ازدواج این خواننده در زندان

محل برگزاری فینال جام حذفی مشخص شد

عکس/ تیپ تینیجر‌ای سحر دولتشاهی در خیابان‌های تهران با کتانی برند

خودرو امام جمعه بوکان دچار حادثه شد

فیلم/ پشت صحنه دیدنی سکانس خواستگاری رحمت از فهیمه

عکس/ زیبایی خاص آیشواریا رای در ۳۰ سالگی

عکس/ استایل خاص و اروپایی محمدرضا پهلوی و ثریا ۶۸ سال پیش در سوئیس

عکس/ تیپ و چهره خاص بروسلی ۵۱ سال پیش با عینک عجیب

فیلم/ تهران در باتلاق پلاستیک

فیلم/ گفتگوی سه نفره ترامپ و محمد بن سلمان با ثروتمندان جهان

عکسی تکان دهنده از راهروی نمایشگاه کتاب تهران

نمایشگاه کتاب در مصلی چگونه گذشت؟

فروش خودروی دست دوم در کمتر از ۳ روز

فیلم/ احوال پرسی ترامپ با مقامات عربستان سعودی

رونمایی از کتاب «رنجانه‌های غزه» تا نشست فرهنگی اعضای بریکس در هفتمین روز نمایشگاه کتاب تهران

فیلم/ استقبال بن‌سلمان از ترامپ در قصر الیمامه

کنگره حزب اتحاد در سالن اجلاس سران

عکس/ حکم پرونده تتلو نقض شد

موضع تازه آمریکا درباره مذاکره با ایران

جزئیات آتش‌سوزی گسترده در آمریکا؛ رفت و آمد مختل شد

در خرید تبلت به چه نکاتی باید توجه کرد؟

عکسی نوستالژی از هدیه تهرانی و آتیلا پسیانی در یک جلسه

گزارش بورس امروز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

عکس/ قابی دیده نشده از سرلشکر نامجوی ۴۴ سال پیش در کنار رئیس جمهور کره شمالی