تاریخ انتشار: ۱۰:۴۳ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۸
عزم دولت برای افزایش درآمدهای مالیاتی؛

چند و چون اخذ مالیات از حساب‌ های بانکی

مهدی تقوی کارشناس اقتصادی با اشاره به خطرات دریافت مالیات از سپرده‌های بانکی، اذعان داشت: «اگر این امر عملیاتی شود، دولت باید برای دریافت مالیات سقف بگذارد و برای سپرده‌های کلان مالیات ببرد، نه سپرده‌های خرد مردم که تمام سرمایه و دارایی‌آن‌ها به حساب می‌آید.»
مالیات حساب بانکی
اقتصاد24- گرفتن مالیات از حساب‌ های بانکی موضوعی است که می تواند چالش هایی را به همراه داشته باشد. این روز‌ها عزم دولت برای افزایش درآمد‌های مالیاتی با توجه به کاهش فروش نفت جزم شده و در این راستا قرار است پایه‌های جدید مالیاتی از جمله مالیات بر عایدی سرمایه و خانه‌های خالی نیز ایجاد شود، حال در تازه‌ترین اقدام دولت قصد دارد، رسیدگی ویژه‌ای برای اخذ مالیات از حساب‌های بانکی و همچنین دستگاه‌های کارتخوان یا همان پوز‌ها در دستور کار خود قرار دهد.

به نظر می‌رسد، تنگاه‌های مالی و بودجه‌ای دولت را ناگزیر کرده است، از حساب‌های بانکی نیز مالیات دریافت کند، حال چگونه این کار می‌خواهد انجام شود، تاکنون مکانیزم آن مشخص نشده، این در حالیست که باید کم کم شرایط جدیدی که از لحاظ درآمدی برای دولت در حال به وجود آمدن است را قبول کرد، وضعیتی که در آن درآمد‌های مالیاتی به تدریج جایگزین درآمد‌های نفتی خواهد شد.

بر اساس آمار‌های موجود، ارزش تراکنش‌های کارتی (شامل ابزار سه گانه دستگاه کارتخوان، اینترنت و موبایل) در سال گذشته به ۲ هزار و ۵۸۸ هزار میلیارد تومان و در خرداد ماه امسال به ۲۳۹ هزار میلیارد تومان رسیده است.

در این رابطه هادی خانی مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی همچنین درخصوص رصد تراکنش‌های بانکی نیز به منظور اخذ مالیات به روزنامه ایران گفته است: «طبق قانون بانک مرکزی موظف است پایان هر سال اطلاعات حساب‌های بانکی را که گردش مالی آن بیش از ۵ میلیارد تومان است در اختیار سازمان مالیاتی قرار دهد.»

این در حالی است که به گفته خانی، «اما طبق قوانین و مقررات دیگر از جمله تبصره ۱۶ قانون بودجه سال‌جاری، هر زمان که سازمان مالیاتی اراده کند می‌تواند به ریزتراکنش‌های مالی هر حساب بانکی دسترسی پیدا کند و دراین موارد دیگر سقف ۵ میلیارد تومان اعمال نمی‌شود.»

مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی افزوده است: «در حال حاضر بالغ بر ۴۲۲ میلیون رکورد اطلاعات تراکنش‎های بانکی افراد مشکوک به فرار مالیاتی در سطح کشور، در دستور رسیدگی واحد‌های مالیاتی قرار دارد».

اخذ مالیات از حساب‌های بانکی؛ شمشیر دولبه


مهدی تقوی کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه اخذ مالیات از حساب‌هاس بانکی شمشیر دولبه است، اظهار داشت: «این که دولت بخواهد از تمام سپرده‌های مردم مالیات دریافت کند، این امر بسیار خطرناکی است، زیرا که در چنین صورتی کسی دیگر سپرده‌گذاری نخواهد کرد و این کار می‌تواند عواقب بسیار جبران ناپذیری به دنبال خود داشته باشد.»

این استاد دانشگاه افزود: «باید سازوکار این امر مشخص شود که دولت از چه نوع حساب‌های می‌خواهد مالیات دریافت کند، از سوی دیگر باید اطلاع رسانی دقیقی برای این کار انجام شود تا مردم در این زمینه دچار ابهام نشوند، چرا که هر چه شفافیت اجرای این طرح بیشتر شود، ثمره و نتیجه آن نیز افزون‌تر خواهد بود.»

وی با اشاره به خطرات دریافت مالیات از سپرده‌های بانکی، اذعان داشت: «اگر این امر عملیاتی شود، دولت باید برای دریافت مالیات سقف بگذارد و برای سپرده‌های کلان مالیات ببرد، نه سپرده‌های خرد مردم که تمام سرمایه و دارایی‌آن‌ها به حساب می‌آید.»

تقوی ادامه داد: «از سویی احتمال خروج سپرده‌ها از بانک و سرازیر شدن آن‌ها به بازار‌های موازی از جمله سکه، طلا، ارز و مسکن وجود دارد، که در این صورت احتمال افزایش ناگهانی قیمت‌ها نیز بشدت وجود دارد.»

این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: «اما اگر این کار برای جلوگیری از فرار مالیاتی و مبارزه با پولشویی انجام شود، بسیار راهگشا خواهد بود و باید هرچه زودتر اجرایی شود.»

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا درآمد‌های مالیاتی می‌تواند جایگزین مطمئنی برای درآمد‌های نفتی باشد، گفت: «دولت چاره‌ای جزء این ندارد، چراکه با تحریم‌های صورت گرفته درآمد‌های نفتی بشدت کاهش پیدا کرده است و مالیات برای آن می‌تواند جایگزین مناسبی باشد.»

این استاد دانشگاه افزود: «از سویی دولت می‌تواند با طرح ریزی مکانیزم و سازوکار مناسب پایه‌های جدید مالیاتی همچون اخذ مالیات از خانه‌های خالی و یا عایدی بر سرمایه را اجرایی کند، تا از این راه هم عدالت مالیاتی اجرایی شود و هم برای دولت درآمد پایداری ایجاد خواهد شد.»

استفاده از حساب های بانکی بهترین راه برای ایجاد پایه های جدید مالیاتی است


وحید شقاقی شهری کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه راحت‌ترین امکانی که برای دریافت مالیات وجود دارد، استفاده از سیستم بانکی است، اظهار داشت: «در بانک گردش مالی افراد کاملا مشخص است، از این طریق هم می‌توانند مالیات سود سپرده‌های بانکی را از یک مبلغی بیشتر دریافت کنند و هم پایه‌های مالیاتی جدید را بر اساس حساب‌های بانکی پیگیری کرد.»

وی با اشاره به اینکه بانک برای حساب کشی از افرادی که فرار مالیاتی دارند، مرکزیت دارد، گفت: «چون اطلاعات مالی افراد در بانک قرار دارد، به راحتی می‌توان فرار‌های مالیاتی را شناسایی و با آن برخورد کرد.»

شقاقی افزود: «آسان‌ترین و بهترین بانک اطلاعاتی که برای گردش مالی افراد به منظور اخذ مالیات وجود دارد، حساب بانکی است، این در حالیست که در مورد چگونگی آن، دولت می‌تواند با تعیین سقف مبلغی از افزاد مالیات دریافت کند.»

وی ادامه داد: «در حال حاضر بر اساس قانون اطلاعات مالی حساب‌هایی که بالای ۵ میلیارد تومان در آن پول است، در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد، با توجه به این موضوع برای دریافت مالیات از سود سپرده‌ها نیز می‌توان چنین سقفی گذاشت و اقدام به دریافت مالیات کرد.»

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه در حال حاضر به طور متوسط بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بودجه با مالیات بسته می‌شود، گفت: «این در حالی است که سهم درآمد‌های نفتی از مالیات بیشتر است، اما در وضعیتی که دولت با کاهش درآمد‌های نفتی و به تبع آن کسری بودجه مواجه است، باید پایه‌های جدیدی مالیاتی افزود شود.»

شقاقی با بیان اینکه مهم‌ترین حسنی که اخذ مالیات از حساب‌های بانکی دارد، این است که دولت بهتر می‌تواند عدالت مالیاتی را اجرایی کند، تصریح کرد: «در فضایی که شفافیت وجود ندارد، سودجویان و سوداگران اقتصادی سوء استفاده‌های بسیاری می‌کنند و از فعالیت‌های آنان هیچ‌گونه مالیاتی دریافت نمی‌شود، اما در مقابل آن از کارگر، کارمند و مردم عادی مالیات گرفته می‌شود، اما حال با چنین امری از فعالیت‌های پنهان نیز می‌توان مالیات دریافت کرد و زمینه شفافیت مالیاتی را فراهم آورد.»

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ مراسم عروسی فوزیه و محمدرضا پهلوی ۸۷ سال پیش با حضور نازلی ملکۀ مصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

سناریو‌های حمله احتمالی علیه تاسیسات انرژی ایران/ کدام زیرساخت‌ها مورد حمله قرار گرفته و کدام کشور‌ها بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۴/ ترس و احتیاط در بازار طلا

فیلم/ واکنش سخنگوی دولت به بازگشایی سفارت آمریکا در تهران

عکس/ چهره خاص مسعود پزشکیان در ۵ سالگی در کنار پدر و مادرش با لباس سنتی

عکس/ اولین استفاده رزمی بمب GBU-۵۷

عکس/ تیپ عجیب سپیده خداوردی با دامن و کیف کج در خیابان های اروپا

عکس/ نمایی از زائران کعبه ۱۳۷ سال پیش در دره منا عربستان

عکس/ ژست ملک فهد، پادشاه سابق عربستان ۶۸ سال پیش در حال سورتمه سواری

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قمه‌کشی در خیابان بهشتی؛ ماجرا چیست؟

میوه‌ای که پوست شما را زیبا می‌کند

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴/ خرید و فروش دلار به کف رسید

پخش کلیپ‌های ناهنجار توسط بلاگر‌های اردبیلی

بررسی دو تاکتیک متفاوت ایران و آمریکا در مذاکرات/ اظهارات ترامپ درباره «ایران بزرگ و مرفه» صرفا یک ژست دیپلماتیک است

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴/ افزایش قیمت طلا با جهش اونس

این دمنوش ضد افسردگی است

باز کردن فرق در مسح سر برای خانم‌ها واجب است؟

فیلم/ مهاجرین افغانی ۷۰۰ همت از یارانه کشور را استفاده می‌کنند

واشنگتن: احتمالا در دور بعدی مذاکره با ایران چارچوب مذاکرات هسته‌ای تعیین شود

فیلم/تمجید پوتین از ایلان ماسک

طلا در بازار جهانی رکوردشکنی کرد

آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست

عکس/ پردیس‌پورعابدینی در تولد ۲۵ سالگی‌اش

عکس/قاب خانوادگی نانسی عجرم با همسر و سه دخترش

عکس/مسعود پزشکیان پای تخته رفت

عکس/نگهداری گرگ در یک مغازه در کرج!

بوژوویچ: باید برنده بازی می‌شدیم

دیدار گروسی با عراقچی در تهران

جدول لیگ برتر بعد از تساوی استقلال مقابل گل‌گهر

فرهاد مجیدی در سیرجان تشویق شد

فرار استقلال از شکست در سیرجان؛ رضاییان باز هم منجی آبی‌ها شد

دروس امتحانات نهایی پایه یازدهم تغییر کرد

عکس/ فخری خوروش قبل از انقلاب

زمان‌بندی واریز حقوق فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

زمان اعزام حجاج مشخص شد

واکنش سیدحسن خمینی به وضعیت بحرانی استقلال

رئیس جمهور به دنبال تغییر سیستم آموزشی کشور

موافقان و مخالفان مذاکره با ایران در کاخ سفید چه کسانی هستند؟

گروسی وارد تهران شد

قیمت انواع لپ تاپ ایسر + جدول

قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

کلاهبرداری با جعل هویت یک بازیگر تئاتر

ترکیب استقلال برای دیدار با گل‌گهر

تعطیلی موقت چند ایستگاه مترو

رزرو بلیط هواپیما ارزان و تاثیر آن بر کیفیت خدمات در پروازهای اقتصادی!

عکس/ اولین زیردریایی نظامی جهان

عکس/ قاب عاشقانه زوج مشهور سینمای ایران

بحران بی آبی برای جمعیت ۱۷ میلیون نفری تهران

هشدار هواشناسی به پایتخت نشینان؛ وزش باد شدید و طوفان موقتی در تهران

ارزش سهام عدالت امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

فیلم/ کاهش ساعات کاری ادارات از ۱۵ خرداد

اینفوگرافی/ ۷ مقصد بزرگ صادراتی کالاهای ایران

معامله ۸۵ کیلوگرم شمش نقره در بورس کالا

عکس/ استایل عجیب ملک عبدالله، پادشاه اسبق عربستان ۷۴ سال پیش با کت و شلوار

عکس/ بدبینی محسن رضایی به مذاکرات ایران و آمریکا

عکس/ اعلام تعرفه واردات خودرو در سال ۱۴۰۴