تاریخ انتشار: ۲۱:۳۵ - ۱۸ فروردين ۱۴۰۴

با روند کنونی، با تورم ۱۰۰ درصدی روبه‌روایم

عباد تصریح کرد: اقتصاد، به‌ویژه در ایران، چندان قابل پیش‌بینی نیست. شاید بتوان یک چارچوب کلی برای آن ترسیم کرد، اما اقتصاد ایران تحت‌تأثیر عوامل متعددی، ازجمله مسائل سیاسی، قرار دارد. برخی پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در صورت ادامه روند کنونی، ممکن است در نیمه دوم سال آینده، با تورم ۱۰۰ درصدی روبه‌رو شویم.

اقتصاد ایران

اقتصاد۲۴- عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران بیان کرد: سناریوی نخست این است که ما بتوانیم تعامل سازنده‌ای با جهان داشته باشیم. در این صورت، ممکن است در کوتاه‌مدت نشانه‌هایی از بهبود اقتصادی مشاهده شود. اگر بتوانیم روابط بین‌المللی خود را بهبود ببخشیم، احتمالاً ارزش پول ملی یک شبه حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد ترمیم خواهد شد.

مهراد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران بیان کرد: سال ۱۴۰۳ یکی از سخت‌ترین سال‌های حداقل سه دهه اخیر کشور بود. دلایل متعددی برای این موضوع وجود دارد، نخست این که روند گذشته همچنان ادامه داشت، یعنی مشکلاتی که در دولت‌های پیشین با آنها مواجه بودیم، تداوم یافت. در سیاست‌های کلان اقتصادی هم، اصلاحات چندانی صورت نگرفت. به‌عنوان مثال، در موضوع چندنرخی بودن ارز یا فرآیند‌های تجارت خارجی، تغییری ایجاد نشد. امیدواری‌هایی به وجود آمد که با حضور آقای پزشکیان در بخش تجارت خارجی، اصلاحاتی انجام شود، اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاد.

عباد افزود: روابط بین‌المللی ما نیز نه تنها بهبود نیافت، بلکه در برخی موارد تیره‌تر از قبل شد. همچنین، جنگ‌هایی در منطقه رخ داد و با روی کار آمدن دولت ترامپ، شرایط تجارت خارجی ما سخت‌تر شد. الان هم متأسفانه، با آغاز مجدد تحریم‌ها، فشار‌های اقتصادی افزایش یافته است.

وی ادامه داد: تورم نیز از جمله مسائلی بود که تأثیرات شدیدی بر بخش خصوصی داشت. این موضوع به‌ویژه برای کسب‌وکار‌ها مشکل‌ساز شد، چراکه با افزایش تورم، سرمایه در گردش کاهش می‌یابد و بنگاه‌های اقتصادی برای ادامه فعالیت، به سرمایه بیشتری نیاز دارند. متأسفانه، بانک‌ها در سال جاری همکاری چندانی نداشتند و بسیاری از تسهیلات مالی را به شرکت‌های وابسته به خود یا کارکنانشان اختصاص دادند.

عباد گفت: سالی که گذشت در مقایسه با سال‌های قبل، سال سخت‌تری بود. بسیاری از شرکت‌ها ناچار به تعدیل نیرو شدند و شرایط اقتصادی نامناسب، فشار‌های مضاعفی را به بازار کار و معیشت مردم تحمیل کرد.

به گفته عباد، با توجه به وضعیت فعلی، دو سناریو برای آینده اقتصادی کشور پیش‌بینی می‌شود. سناریوی نخست این است که ما بتوانیم تعامل سازنده‌ای با جهان داشته باشیم. در این صورت، ممکن است در کوتاه‌مدت نشانه‌هایی از بهبود اقتصادی مشاهده شود. اگر بتوانیم روابط بین‌المللی خود را بهبود ببخشیم، احتمالاً ارزش پول ملی یک شبه حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد ترمیم خواهد شد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران عنوان کرد: البته مشکلات اقتصادی کشور تنها به روابط خارجی محدود نمی‌شود و مسائل داخلی نیز به موازات آن باید حل شود. تعاملات بین‌المللی می‌تواند گام ابتدایی باشد، اما برای بهبود شرایط، اصلاحات اقتصادی نیز ضروریست.

وی اظهار کرد: در سناریوی دوم، اگر روابط بین‌المللی بهبود نیابد و وضعیت کنونی ادامه یابد، مشکلات اقتصادی تشدید خواهد شد. در چنین شرایطی، عدم پیوستن به FATF، ناتوانی در برقراری ارتباط با بانک‌های بین‌المللی و محدودیت در تجارت با سایر کشورها، موجب افزایش تورم و وخیم‌تر شدن اوضاع اقتصادی می‌شود. 


بیشتر بخوانید: فرمول رفع ناترازی‌ها در اقتصاد ایران


عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران بیان کرد: در سال‌های اخیر، تاب‌آوری برای شرکت‌ها اهمیت زیادی پیدا کرده است. شرکت‌ها به جای تمرکز صرف بر سودآوری باید تلاش کنند که در این شرایط دشوار، بقای خود را حفظ کنند و امیدوار باشند که در سال‌های آینده اوضاع بهتر شود.

عباد گفت: امیدوارم سناریوی نخست محقق شود و بتوانیم مانند سایر کشور‌های عادی دنیا، روابط تجاری خود را بهبود ببخشیم. ایران پتانسیل‌های زیادی دارد، اما متأسفانه به دلیل تحریم‌ها، بسیاری از این ظرفیت‌ها از بین رفته و در نطفه خفه شده است.

عباد تصریح کرد: اقتصاد، به‌ویژه در ایران، چندان قابل پیش‌بینی نیست. شاید بتوان یک چارچوب کلی برای آن ترسیم کرد، اما اقتصاد ایران تحت‌تأثیر عوامل متعددی، ازجمله مسائل سیاسی، قرار دارد. برخی پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در صورت ادامه روند کنونی، ممکن است در نیمه دوم سال آینده، با تورم ۱۰۰ درصدی مواجه شویم.

عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران گفت: همه‌چیز بستگی به شرایط و نحوه تعاملات دارد. اگر یک جنگ مستقیم رخ دهد، یک سناریو خواهیم داشت و اگر مذاکرات به نتیجه نرسد و همچنان در بلاتکلیفی بمانیم، سناریوی دیگری پیش خواهد آمد؛ باید دید که اوضاع چگونه پیش می‌رود.

منبع: اقتصاد آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

عکس/ حضور سردار قاآنی و فرمانده‌کل ارتش و سپاه در مراسم چهلم سرلشکر باقری

عکس/ شهادت سرهنگ جواد نارنجی ۲۹ روز پس از حمله اسراییل

عکس/ چهره خندان فریبرز عرب نیا در ۳۲ سالگی به همراه همسر اولش آتنه فقیه‌نصیری در تئاتر شهر

عکس/ لباس و ژست عجیب اشرف پهلوی ۶۵ سال پیش در جشن عروسی سوم اش

عکس/ چهره دیده نشده از مادرزن سنان بن انس سریال مختارنامه در ۶۶ سالگی

عکس/ طعنه کاریکاتوری روزنامه اصلاح طلب به سخنگوی دولت

عکس/ دیدار دوستانه فردین، کیومرث پوراحمد و داوود رشیدی ۳۴ سال پیش با استایل رسمی

عکس/ چهره زیبا و دیده نشده ملوک سریال پدرسالار ۶۴ سال پیش در کنار دخترش ثریا

عکس/ آتش‌سوزی مرگبار خودروی ۲۰۶ در بزرگراه تهران - قم

عکس/ منظره رویایی و دیده نشده تهران ۱۴۰ سال پیش در دوران قاجار با دروازه تاریخی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

موضع جدید رافائل گروسی درباره ایران

فیلم/ لحظه خفت گیری از جوان تهرانی در محله باغ فیض

عکس/ استوری عجیب سیدحسین حسینی برای خداحافظی از استقلال

عکس/ گروهی از زندانیان دوره قاجار ۱۴۰ سال پیش در غل و زنجیر

محل مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی در استانبول

عکس/ آتاتورک ۹۰ سال پیش ایستاده کنار رضاشاه در ترکیه

عکس/ تجمع خبرنگاران پشت درب کنسولگری ایران در ترکیه

اعلام تعداد فوتی‌های آتش سوزی پالایشگاه آبادان

فیلم/ انفجار قوی و هولناک در ساراتوف روسیه

اینفوگرافی/ میزان مصرف آب کشور در هر بخش

وضعیت قرمز و بحرانی ذخایر آبی تهران

فیلم/ حضور سید حسن خمینی در منزل سردار سلامی

عقب‌نشینی بیت‌کوین از سقف تاریخی

عکس/ دکوراسیون لوکس و شیک خانه حامد آهنگی

ماجرای پیشنهاد خریدن پرسپولیس به زنوزی

عکس/ رونمایی از مادر واقعی الیکا عبدالرزاقی

آغاز سقوط آزاد قیمت طلا با پیشرفت مذاکره آمریکا و اروپا

عکس/ قاب احساسی نسرین مقانلو در آغوش پسرش

خط و نشان فرماندار تهران درباره بحران آب

عکس/ عاشقانه سپند امیرسلیمانی برای پسرش حامی

عکس/ محمود احمدی نژاد با تیپ عجیب و غریب

پول ساخت ۹۰ بیمارستان، خرج ۳ ماهه بانک آینده!

کدام مناطق تهران بیشتر درگیر کمبود آب هستند؟ + فیلم و نمودار

عکس/ دختر بیژن بنفشه خواه زیباترین دختر ایران شد

سومین حریف پرسپولیس در ترکیه مشخص شد

عکس/ احمد توکلی به خاک سپرده شد

عکس/ بازدید رضاشاه و نخست‌وزیر از دانشگاه تهران حدود ۹۰ سال پیش

عکس/ تغییر چهره بهاره رهنما قبل و بعد از طلاق دومش

عکس/ زیبایی حیرت‌انگیز گردنبند ۲۸۰۰ ساله ایرانی به شکل موجود بالدار افسانه‌ای

عکس/ کیک عجیب و تیره رنگ دو طبقه برای تولد هوتن شکیبا

عکس/ تغییر چهره بابک حمیدیان در سن ۴۴ سالگی

عکس خاص ظریف در ساعات اخیر جنجالی شد

فیلم/ مشخصات عجیب خودروی رئیس جمهور آمریکا

عکس/ رقص رنگ‌ها در طبیعت زیبای سرسبز سَرمَرغ حوالی خرم آباد

عکس/ زیبایی و ظرافت حیرت انگیز قاشق بازمانده از حدود ۳۰۰۰ سال پیش ایران و دوره هخامنشیان

روایت یک رسانه آمریکایی از مذاکرات ایران و اروپا

عکس/ رقص ابر‌ها در ارتفاعات کوه سنگر در اردبیل

سفر قریب الوقوع معاون گروسی به ایران

عکس/ نقش برجسته شیر ۳۰۰۰ ساله ایرانی از دوره هخامنشی در موزه لور

عکس/ زیبایی رویایی مسیر تنگه شیرز در کوهدشت با نمایی از کوه وره زرد

عکس/ نگرانی خبرنگار ارشد BBC فارسی از بحران آب

فیلم/ اولین تصویر منتشر شده از لحظه جداسازی ماهواره ناهید ۲

فیلم/ بازدید پزشکیان از وضعیت نگران‌کننده آب سد کرج

فیلم/ ماجرای عکس دونفره مشایی با هدیه تهرانی چه بود؟

خبر مهم درباره واریز مابه التفاوت حقوق بازنشستگان

زخم قاچاق بر تاروپود فرش ایرانی

سهم شبه پول از نقدینگی به ۷۴ درصد رسید

عکس/ نگرانی سردار معظمی گودرزی برای سلامتی رهبر انقلاب

عکس/ طلوع خورشید از میان میدان آزادی

دریاچه ارومیه در آستانه خشکی و ویرانی/ ۳۰ هزار میلیارد تومان تلف شد؛ مقصر کیست؟