تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۴

بازار موبایل ایران در قبضه سامسونگ و شیائومی

۸۰ درصد گوشی‌هایی که در سال ۱۴۰۳ به بازار موبایل ایران اضافه شدند، محصول سامسونگ و شیائومی بود‌ند

بازار موبایل

اقتصاد۲۴- بازار موبایل ایران رسما در قبضه مدل‌های سامسونگ و شیائومی قرار دارد.آمار‌های رسمی مشخص می‌کند در سالی که پشت‌سر گذاشتیم از هر ۱۰ مدلی که به کشور وارد شده، هشت دستگاه محصول سامسونگ و شیائومی بوده است. فیچرفون‌ها یا همان گوشی‌های دکمه‌ای کماکان سهمشان را از سفره بازار موبایل ایران حفظ کرده‌اند و گوشی‌های اپل باوجود ۱۰ ماه ممنوعیت برای ورود به ایران، حدود نیم‌میلیارد دلار ارز از کشور خارج کرده‌اند. حجم کل واردات موبایل به کشور در سال گذشته آب رفته و حدود دو میلیون دستگاه کمتر از سال ۱۴۰۲ به بازار موبایل تزریق شده است.

سهم بزرگ سامسونگ و شیائومی از بازار موبایل ایران

حجم واردات موبایل در سال گذشته تقریبا معادل ۱۲ میلیون و ۷۳ هزار دستگاه بوده است. در این مدت مدل‌های مختلفی از سامسونگ، شیائومی، نوکیا، اپل، وکال، ریلمی و سایر برند‌ها سر از بازار موبایل ایران درآورده‌اند، اما در این بین بیشترین سهم در اختیار سامسونگ و شیائومی بوده است.

سال گذشته ۹ میلیون و ۴۵۰ هزار دستگاه گوشی سامسونگ و شیائومی به ایران آمده تا به زبان ساده ادعا کنیم از هر ۱۰ مدلی که پا به ایران گذاشته، هشت مدل از برند سامسونگ و شیائومی بوده است.


بیشتر بخوانید:قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون امروز چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳+ جدول


گوشی‌های سامسونگ و شیائومی رسما بازار موبایل ایران را قبضه کرده‌اند. در فهرست پرفروش‌ترین گوشی فروشگاه‌های اینترنتی به ندرت مدلی غیر از سامسونگ و شیائوی به چشم می‌خورد و فروشنده‌های موبایل در بازار چارسو و علاءالدین هم در گفت‌و‌گو با فرارو به سهم چشمگیر این برند‌ها اذعان می‌کنند.

شگفتی‌سازی فیچرفون‌ها در بازار موبایل ایران

فیچرفون‌ها همان گوشی‌های ساده و دکمه‌ای هستند و برخلاف چیزی که احتمالا تصور می‌کنید، جایگاه ویژه‌ای در بازار موبایل ایران دارند. چطور؟ نوکیا بین برند‌هایی که بیشترین حجم واردات موبایل را به ایران داشته، بعد سامسونگ و شیائومی و بالاتر از اپل و سایر برند‌ها رتبه سوم را دراختیار می‌گیرد.

همه گوشی‌های نوکیا در ایران لزوما گوشی‌های ساده و اصطلاحا فیچرفون نیستند، اما اغلب مدل‌های نوکیا در کشورمان به‌عنوان گوشی‌های غیرهوشمند شناخته می‌شوند. آمار دقیقی از مدل‌های واردشده به ایران وجود ندارد، اما چهار سال قبل که گلکسی A ۱۲ طبق اعلام انجمن فروشندگان موبایل و تبلت پرفروش‌ترین گوشی در ایران معرفی شد، یکی از همین گوشی‌های دکمه‌ای نوکیا در رتبه سوم ایستاد.

مورد عجیب اپل در واردات موبایل به ایران

واردات آیفون به ایران در ۱۰ ماه ابتدایی سال گذشته ممنوع بود، اما در دو ماه پایانی سال برای واردات آیفون به کشور ورق برگشت. واردکننده‌ها در دو ماه پایانی سال اجازه ثبت‌سفارش آیفون پیدا کردند و در همین دو ماه تقریبا نیمی از ارز مورد نیاز گوشی‌های سامسونگ صرف واردات مدل‌های گرانقیمت آیفون شد. اجازه بدهید این بخش را با آمار و ارقام بیشتر باز کنیم.


بیشتر بخوانید:افزایش بی سابقه قیمت موبایل در بازار سامسونگ؛ برخی مدل‌ها ۲۰ میلیون گران شدند


واردات آیفون در دو ماه پایانی سال قبل چیزی معادل ۴۸۱ میلیون دلار ارز از کشور خارج کرده درحالی که در کل ۱۲ ماه سال گذشته این عدد برای واردات گوشی‌های سامسونگ حدود یک میلیارد دلار بوده است. هنوز متوجه ابعاد ماجرا نشدید؟ پس خوب است بدانید آن یک میلیارد دلاری که بابت واردات گوشی‌های سامسونگ خرج شده، برای اضافه شدن پنج میلیون گوشی به بازار موبایل ایران بوده، اما همه ارز مورد نیاز برای واردات گوشی‌های آیفون، فقط برای ۶۴۵ هزار دستگاه هزینه شده است. مجوز واردات آیفون در سال جدید می‌تواند آمار و ارقام شگفت‌انگیز دیگری در سال جاری رقم بزند.

واردات موبایل به ایران آب رفت

واردات موبایل به ایران درحد فاصل سال‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ حدود ۱۵ درصد کم شد. در گزارشی که اخیرا به‌عنوان داده‌های واردات موبایل به ایران منتشر شده، تعداد کل دستگاه‌های وارد‌شده به کشور ۱۲ میلیون و ۷۳ هزار دستگاه بوده است.

حجم واردات موبایل به ایران در سال ۱۴۰۲، اما حول‌وحوش ۱۴ میلیون و ۲۲۲ هزار دستگاه اعلام شده است. تفاوت تقریبا دو میلیونی، نشان می‌دهد حجم واردات موبایل به ایران در سال اخیر ۱۵ درصد آب رفته است. از طرفی ارزش دلاری که در سال اخیر برای واردات موبایل به ایران هزینه شده، قریب ۲۰ درصد درقیاس با سال ۱۴۰۲ کمتر است.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ پیام پزشکیان به ملت ایران در پی جنایت اسرائیل

عکس/ آخرین توئیت شهید فریدون عباسی قبل از ترور

عکس/ ورودی پایگاه شکاری تبریز بعد از حمله اسرائیل

شورای امنیت جلسه اضطراری تشکیل می‌دهد

فیلم/ جزئیات انفجار در محل سکونت دکتر عباسی و طهرانچی

جنگ تمام عیار ستاره‌های پرسپولیس و استقلال در تیم ملی

عکس/ وضعیت پرواز‌ها در ایران و کشور‌های منطقه

عکس/ کاظم صدیقی ساعاتی بعد از حمله اسرائیل به ایران

فیلم/ تبریز دقایقی پیش در حملات جدید اسرائیل

درخواست فوری ویتکاف برای ملاقات با عراقچی!

عکس/ واکنش همایون شجریان به حمله امروز اسرائیل

شهادت ورزشکار پدل ایران در پی حملات اسراییل

فیلم/ بازدید میدانی وزیر نفت از جایگاه‌های سوخت

ایران هنوز به اسرائیل حمله نکرده است

جدیدترین آمار از مصدومان حمله تروریستی اسرائیل به ایران

فیلم/ امتحانات دانشگاه آزاد طبق برنامه برگزار می‌شود

اینفوگرافی/ نقشه ادعایی اسرائیل درباره اهداف مورد حمله در ایران

طرح‌های انتقال آب دریا توجیه‌پذیر نیستند!

عکس یک خانه در شهرک محلاتی که هدف قرار گرفت

جدیدترین قیمت اجاره خانه در منطقه ۸ تهران + جدول

فیلم/ عارف: شیوه تنبیه را مقامات نظامی کشور تصمیم‌گیری می‌کند

عکس/ استوری جدید همایون شجریان برای مردم ایران

عکس/ ترامپ: ۶۰ روز به ایران فرصت دادم امروز روز ۶۱ است!

فرماندهان ارشد نظامی که در حمله اسرائیل به شهادت رسیدند چه کسانی بودند؟/ ۲۳ خرداد؛ نقطه عطفی در دکترین امنیتی ایران

دختر قائم مقام وزیر علوم به شهادت رسید

فیلم/ حمله هوایی دقایقی قبل در کرمانشاه

فیلم/ تخریب ساختمان بهزیستی قصرشیرین توسط اسرائیل

بازار سهام آمریکا پس از حمله اسراییل به ایران سقوط کرد

درخواست اطلاعات سپاه از مردم

فیلم/ گروسی: آماده‌ام در سریع‌ترین زمان ممکن به ایران سفر کنم

اینفوگرافی/ ۱۴ فرمانده ارشد نظامی ایران در لیست ترور اسراییل

اینفوگرافی/ کدام مناطق ایران مورد حمله اسرائیل قرار گرفت؟

اختلال و محدودیت اینترنت همزمان با حمله اسرائیل به ایران

عکس/ اولین تصویر منتشر شده از شهید مینوچهر

سردار حاجی‌زاده به شهادت رسید

عکس/ جلسه وزیر دفاع اسرائیل، رییس موساد و فرمانده ارتش اسرائیل برای بررسی حملات به ایران

عکس/ اولین تصاویر هوایی منتشر شده از تاسیسات اتمی در نطنز

فیلم/ لحظات اولیه از محل ترور محمدمهدی طهرانچی

سردار حاجی‌زاده به شهادت رسید

عکس/ کره شمالی در مقابل اسرائیل از ایران حمایت کرد

پزشکیان: اسراییل از اقدام احمقانه خود پشیمان خواهد شد

عکس/ توییت صفحه رسمی نیرو‌های مسلح ایران

فیلم/ تجمع ضدصهیونیستی مردم پس از نماز جمعه تهران

عکس/ شهادت دختر سرلشکر باقری در حملات اسرائیل

ترامپ از حملات اسرائیل علیه ایران حمایت کرد

فیلم/ پرواز جنگنده‌های نیرو هوایی ایران در آسمان تهران

عکس/ استوری پسر سردار حاجی زاده

حمله مجدد به مرکز هسته‌ای نطنز

فیلم/ انفجار در اطراف فرودگاه تبریز

عکس/ واکنش پزشکیان به حملات امروز اسرائیل