تاریخ انتشار: ۰۹:۳۹ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
بازار‌ها پس از فروکش هیجان

بورس با چه پشتوانه‌ای وارد مسیر صعودی شده است؟

بازار سهام یکی از بازار‌هایی بود که طی این مدت با رشد چشمگیر روبه‌رو شد و حتی توانست پس از سال‌ها انتظار وارد کانال ۳میلیون‌واحدی شود. در آن سوی معاملات بورس، طلا و ارز با کاهش قیمت قابل‌توجهی بعد از دور نخست مذاکرات همراه شدند.

بورس با چه پشتوانه‌ای وارد مسیر صعودی شده است؟

اقتصاد۲۴- تحولات سیاسی و گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. در این میان فعالان بازار‌ها با تمرکز بر سیگنال‌های سیاسی، تغییراتی را در استراتژی معاملاتی خود ایجاد کرده‌اند.

دور نخست مذاکرات بین ایران و آمریکا از شنبه ۲۳ فروردین شروع شد و بازخورد فوری بازار‌ها را به دنبال داشت. برخی از بازار‌ها با ریزش مواجه شدند؛ برخی دیگر نیز ورود پول قدرتمند را ثبت کردند.

بازار سهام یکی از بازار‌هایی بود که طی این مدت با رشد چشمگیر روبه‌رو شد و حتی توانست پس از سال‌ها انتظار وارد کانال ۳میلیون‌واحدی شود. در آن سوی معاملات بورس، طلا و ارز با کاهش قیمت قابل‌توجهی بعد از دور نخست مذاکرات همراه شدند. دلار آزاد در تعطیلات نوروز به سطوح بالای ۱۰۵هزار تومان رسیده بود و هر گرم طلای ۱۸عیار نیز تا مرز ۹میلیون تومان رشد را ثبت کرد.

اما با اتفاقات اخیر که در حوزه سیاست خارجی کشور رخ داد، دلار و طلا از تب‌وتاب روز‌های نخست فروردین افتادند. بررسی‌ها حاکی از آن است که با پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا، تغییرات مهمی در استراتژی معامله‌گران رخ داده است. با‌این‌حال تفاوت محسوسی در رفتار بازار‌ها نسبت به دو دوره گفت‌و‌گو‌ها قابل مشاهده است.

بورس به تاخت‌وتاز خود ادامه داده، اما دلار و طلا روز گذشته با‌ثبات‌تر ظاهر شدند. برخی از تحلیلگران معتقدند این دو بازار تا تعیین‌تکلیف نهایی مذاکرات با احتیاط حرکت خواهند کرد؛ یعنی ریزش قدرتمند برای دلار و طلا در مقطع کنونی قابل تصور نیست، مگر اینکه خبری قطعی و مثبت از نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا مخابره شود که بتواند به طور جدی از انتظارات تورمی بکاهد.

اما پرسشی که طرح می‌شود این است که با وجود عدم‌قطعیت‌های حاکم بر وضعیت سیاسی کشور، بورس با چه پشتوانه‌ای وارد مسیر صعودی شده است؟

اکثر کارشناسان با اشاره به وضعیت ناخوشایند بورس در سال گذشته و تداوم ریزش آن تا واپسین روز‌های اسفندماه معتقدند وضعیتی که از بازار سهام در روز‌های اخیر مشاهده شده، همسو با جبران جاماندگی این بازار در مقایسه با بازار‌های موازی صورت گرفته است.

بازدهی ۲۳درصدی بورس در ۱۴۰۳ در حالی به ثبت رسید که نیم‌سکه بیش از ۱۵۸درصد و دلار آزاد بیش از ۶۲درصد بازدهی را در سال گذشته ثبت کردند. اعداد و ارقام مذکور تا حدودی می‌تواند رشد بورس در هفته‌های اخیر را توجیه کند. البته نباید از خوش‌بینی‌های ایجاد‌شده در فضای سیاسی نیز به‌راحتی عبور کرد.


بیشتر بخوانید:روز‌های سبز بورس ادامه دارد؟


بورس بار‌ها متاثر از مخاطرات سیاسی و منطقه‌ای خروج ادامه‌دار پول را ثبت کرده؛ بنابراین صعود اخیر بورس را نمی‌توان به‌تنهایی با ارزندگی بازار مذکور مورد سنجش قرار داد و نقش تحولات سیاسی را در این مسیر نادیده گرفت.

اکثر تحلیل‌ها به یک موضوع مهم اشاره می‌کنند؛ اینکه فروکش انتظارات تورمی به صورت پایدار در صورتی ادامه خواهد یافت که سیاستگذاری‌های اقتصادی نیز دستخوش تغییرات مثبت شوند.

سرمایه‌گذاران در انتظار تعیین‌تکلیف سکاندار وزارت اقتصاد هستند؛ این در حالی است که برخی ابهامات ارزی در صورت اتفاقات احتمالی سیاسی همچنان به قوت خود باقی است. طبیعتا در شرایط عدم‌قطعیت‌ها، سرمایه‌گذاران برخی بازار‌ها ممکن است هیجانی رفتار کنند.

به هر روی آنچه مهم است اینکه پس از فروکش هیجانات کنونی، بازار‌ها تغییر فاز خواهند داد. از‌این‌رو چشم‌انداز مشخصی نمی‌توان برای بازار‌ها به تصویر کشید.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ افشای هویت همسر امیر تتلو

هجوم عجیب داوطلبان برای رشته روان‌شناسی بدون بازار کار

جزئیات عجیب از ناپدید شدن دو دختر تکواندوکار + عکس

تعداد سهام‌داران فعال بورس تا نیمه خرداد سال ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

عکس/ زیبایی شگفت انگیز کوه‌های پوشیده در مه اسالم به خلخال

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ نمایی از قلعه ۱۵۰۰ ساله شیندان بابک خرمدین ایستاده بر مرز ایران

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

اجرای حکم تخلیه خانه اندیشمندان علوم انسانی توسط شهرداری تهران!

عکس/ نمایی شگفت انگیز از روستای ابیانه نگینی سرخ در حاشیه کویر

گزارش بورس امروز شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴

عکس/ ترکیب رنگ و هنر در بازار سنتی کاشان

فیلم/ نصب بنر اطراف ساختمان باشگاه توسط هواداران استقلال

عکس دو توریست خارجی ۹۷ سال پیش در آرامگاه کوروش کبیر

کنایه تند مهاجری به سخنرانی احمدی نژاد در اروپا

عکس آتلیه‌ای دختر خزانه دار ناصرالدین شاه ۱۲۰ سال پیش با لباس پرنسسی

عکس/ بنر اعتراضی هواداران علیه هیات‌مدیره استقلال

قیمت اجاره خانه در منطقه ۷ تهران از ارامنه تا سهروردی چقدر است؟

هر ورق کالباس به ۳۰ هزار تومان رسید

طراحی پل با ایده اساطیر باستانی ایران در شیراز

کشف ویروس جدید کرونا در چین

عکس/ ژست ویژه محمدرضا پهلوی ۸۰ سال پیش در کنار احمد قوام با نگاه خاص

بازی تورم‌ساز‌ها در بازار اجاره

پشت‌پرده کمبود روغن خوراکی در بازار

اینفوگرافی/ آخرین نرخ رسمی انواع نان در تهران

عکس/ نمایی بی نظیر از هتل هیلتون تهران ۶۴ سال پیش با دورنمای دماوند

آیا ایران واردکننده نفت می‌شود؟

سرمربی استقلال مشخص شد؟

عکس/ تیپ گنگستری دو پلیس ایرانی ۵۴ سال پیش با عینک دودی و لباس نظامی

خبر تازه سخنگوی دولت درباره مهاجران افغان

عکس/ گشت و گذار یک زوج اروپایی ۵۰ سال پیش در منطقه بوارده آبادان

اینفوگرافی/ سگ گردانی در کدام شهر‌های ایران ممنوع شد؟

فیلم/ اقدام جالب دختران هاکی‌باز ایران به یاد الهه حسین‌نژاد

اتهام قاتل الهه حسین‌نژاد افسادفی‌الارض است

عکس/ استوری عجیب و دیدنی رضا گلزار برای دومین سالگرد ازدواجش

عکس/ استوری عضو جدید هیات مدیره استقلال علیه مدیران باشگاه

عکس/ استایل پرنسس دایانا با مدل موی خاص ۳۳ سال پیش در کنار اهرام ثلاثه

سرنوشت توله خرس گمشده پارک پردیسان چه شد؟

عکس/ تیپ گنگ روژان سریال نون خ در باشگاه انقلاب با کتانی رنگ جیغ

افشای جزییات تازه و عجیب از قتل یک پدر به دست ۶ دختر نوجوان

بازگشت استقلال و پرسپولیس به ورزشگاه قدیمی

واکنش معنادار ایران به گزارش آژانس

عکس/ تیپ اعیانی ملک فاروق پادشاه مصر ۹۱ سال پیش در کنار خواهران اش

عکس/ سلفی آینه‌ای سولماز آقمقانی با اکسسوری لاکچری و لنز رنگی

فیلم/ تجمع هواداران استقلال علیه تاجرنیا و جویباری

پشت پرده اعطای دکترای افتخاری به احمدی‌نژاد و نتانیاهو

عکس/ ظاهر متفاوت محمد بن سلمان ۲۸ سال پیش در حال قایق سواری

زخم قاچاقچیان بر تن جنگل‌های هیرکانی

عکس/ ژست خاص و جذاب المیرا دهقانی کنار دریا با ساعت ترند