تاریخ انتشار: ۱۴:۱۴ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴

اقدام نماینده ایرانی‌تبار کنگره درباره نام خلیج فارس

نماینده ایرانی تبار کنگره آمریکا اقدامی قانونی را آغاز کرده که به موجب آن تغییر نام خلیج فارس در این کشور ممنوع می‌شود.

تغییر نام خلیج فارس

اقتصاد۲۴- نماینده ایرانی تبار کنگره آمریکا اقدامی قانونی را آغاز کرده که به موجب آن تغییر نام خلیج فارس در این کشور ممنوع می‌شود.

بی‌بی‌سی به نقل از دفتر یاسمین انصاری، نماینده دموکرات کنگره آمریکا از ایالت آریزونا نوشت که او طرحی برای ممنوعیت تغییر نام خلیج فارس به مجلس نمایندگان ارائه خواهد کرد. بر اساس این خبر، دفتر انصاری اعلام کرده است که هدف این طرح ممانعت از هرگونه اقدام دولت فدرال و در راس آن رئیس‌جمهور - دونالد ترامپ - برای تغییر نام خلیج فارس است.

بی‌بی‌سی همچنین به نقل از دفتر این نماینده کنگره نوشت که او معتقد است «از تلاش برای تغییر نام خلیج فارس تا پذیرفتن هواپیمای اختصاصی لوکس، همه به هم ربط دارند.»

این سیاستمدار ایرانی‌تبار مجلس نمایندگان ایالات متحده پس از طرح موضوع انجام نام این کار از سوی ترامپ نیز گفته بود: «خلیج فارس قرن‌هاست که از سوی نهاد‌های بین‌المللی با همین نام به رسمیت شناخته شده، و تلاش‌های سیاسی برای تغییر نام آن هرگز به نتیجه نخواهند رسید. دونالد ترامپ باید دست از تلاش برای تغییر نام دریا‌ها بردارد و به انجام وظایفش بپردازد.» انصاری نخستین عضو ایرانی‌تبار کنگره آمریکا در تاریخ این کشور است.

اکثریت کنگره آمریکا در اختیار جمهوری‌خواهان حامی ترامپ است، اما نفس این اقدام از لحاظ سیاسی دارای اهمیت است.


بیشتر بخوانید: فیلم/ نخستین واکنش ترامپ به مذاکره اخیر آمریکا و ایران


این سیاستمدار ایرانی – آمریکایی به موضوع پذیرش هواپیمای ۴۰۰ میلیون دلاری خاندان سلطنتی قطر از سوی ترامپ اشاره دارد که در دست بررسی‌های حقوقی قرار دارد. گفته می‌شود که قرار است این هواپیما به عنوان هواپیمای ریاست‌جمهوری آمریکا (ایرفورس وان) تا سال ۲۰۲۹ استفاده و سپس به بنیاد کتابخانه ریاست‌جمهوری ترامپ منتقل شود.

رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز گذشته در جمع خبرنگاران و قبل از سفر به خاورمیانه، در پاسخ به انتقاد‌ها نسبت به پذیرش این هدیه ۴۰۰ میلیون دلاری گفت: «من فکر می‌کنم این یک ژست عالی از سوی قطر است. من بسیار قدردان آن هستم. من هرگز کسی نخواهم بود که این نوع پیشنهاد را رد کنم. می‌دانید من انسان احمقی خواهم بود که بگویم نه، ما هدیه مجانی نمی‌خواهیم ما این هواپیمای بسیار گران قیمت را نمی‌خواهیم.»

مشخص نیست که این موضوع تا چه اندازه به اظهارات اخیر دونالد ترامپ در خصوص خاورمیانه و شایعات درباره تغییر نام خلیج فارس ارتباط دارد. چرا که مقامات جمهوری اسلامی ایران و قطر همواره بر روابط خوب میان دو پایتخت تاکید دارند، هرچند رقابت میان تهران و دوحه پس از وقوع بهار عربی و آغاز جنگ در سوریه از سال ۲۰۱۱ افزایش یافت.

یاسمین انصاری کیست؟

دی ماه سال گذشته زمانی که انصاری در انتخابات پیروز شد، خبرگزاری دویچه وله آلمان درباره او نوشت: «یاسمین انصاری، سیاستمدار ایرانی‌تبار و عضو حزب دموکرات آمریکا، با ادای سوگند رسمی در روز جمعه، ۱۴ دی‌ماه، کار خود را در مجلس نمایندگان این کشور آغاز کرد. او که ۳۲ ساله است، به عنوان نماینده حوزه سوم کنگره آریزونا انتخاب شده و جوان‌ترین عضو در دوره جدید کنگره محسوب می‌شود. این دستاورد تاریخی او را به اولین زن دموکرات ایرانی‌تبار در کنگره آمریکا و دومین ایرانی‌تبار در تاریخ مجلس نمایندگان تبدیل کرده است.


بیشتر بخوانید:فیلم/ واکنش تند ترامپ به سوال یک خبرنگار درباره هدیه قطری‌ها


انصاری پیش از این در شورای شهر فونیکس فعالیت داشته و به عنوان نائب‌رئیس این شورا خدمت کرده است. او که در دانشگاه‌های استنفورد و کمبریج در رشته روابط بین‌الملل تحصیل کرده، در دوره کارشناسی خود در دفتر نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان، کارآموزی کرده است. 

پیروزی انصاری با حمایت کمیته اقدام سیاسی ایرانی-آمریکایی (IAPAC) محقق شد و نشان‌دهنده قدرت و توانایی زنان ایرانی‌تبار در رهبری مسائل پیشرو در آمریکا است. او قول داده است که در کنگره از حقوق دموکراتیک، حقوق باروری و مسائل مرتبط با تغییرات اقلیمی حمایت کند و صدای جامعه ایرانی-آمریکایی باشد.»

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار