تاریخ انتشار: ۱۱:۰۲ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۳۰ نظر
اقتصاد ۲۴ بررسی می‌کند؛

وجود ۸ میلیون راننده اسنپ و تپسی یعنی فروپاشی نظام اشتغال در کشور/ زنگ خطر برای اقتصاد ایران به صدا درآمد

وجود ۸ میلیون راننده در یک اقتصاد بحران‌زده، نه نشانه‌ای از کارآفرینی دیجیتال، بلکه گواهی از فرار بزرگ نیروی انسانی از حوزه‌های حیاتی اقتصاد است. سیاست‌گذاران باید با اصلاح محیط کسب‌وکار، حمایت واقعی از تولید و احیای زیرساخت‌ها، مسیر را برای بازگشت نیروی کار به بخش‌های مولد هموار کنند؛ در غیر این‌صورت، اقتصاد ایران با از دست دادن مغز‌ها و بازوان خود، به سوی افول بلندمدت حرکت خواهد کرد.

تعداد رانندگان اسنپ و تپسی در کشور

اقتصاد۲۴- نهال فرخی - در حالی که بسیاری از کشور‌های جهان به دنبال توسعه اقتصاد دیجیتال به‌مثابه مکملی برای تولید و صنعت هستند، در ایران اقتصاد پلتفرمی به سرپناهی برای میلیون‌ها نیروی کار بیکار یا رانده‌شده از بخش‌های مولد بدل شده است. 

اعلام آماری عجیب از سوی محمد بحرینیان، پژوهشگر توسعه، مبنی بر فعالیت بیش از ۸ میلیون راننده در اسنپ و تپسی – بیش از مجموع رانندگان اوبر در سراسر جهان – زنگ خطری جدی برای اقتصاد ایران است.

 این پژوهشگر توسعه می گوید: «بیش از ۸ میلیون راننده در اسنپ و تپسی کار می کنند. اوبر در کل دنیا در ۱۰ هزار شهر ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار راننده دارد؛ این چه اقتصادی است که ما داریم؟»

این عدد نه‌تنها بیانگر رشد افسارگسیخته اشتغال پلتفرمی، بلکه نشانه‌ای از فروپاشی نظام اشتغال در بخش‌های صنعتی، تولیدی و زیرساختی کشور است. در شرایطی که تحریم‌ها و ناکارآمدی‌های داخلی صنایع را فلج کرده، نیروی کار ماهر ناگزیر به فعالیت در حوزه‌ای کم‌ارزش از نظر اقتصادی روی آورده است؛ وضعیتی که پیامد‌های اجتماعی و اقتصادی سنگینی در پی خواهد داشت.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration 0:00
Loaded: 0%
0:00
Progress: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
 
1x
کد ویدیو

 

تعداد رانندگان در ایران و جهان

بر اساس اطلاعات منتشرشده توسط منابع معتبری همچون DemandSage و Business of Apps، تعداد رانندگان اوبر از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ به شرح زیر بوده است:

۲۰۲۱: حدود ۵ میلیون راننده
۲۰۲۲: حدود ۵.۴ میلیون راننده فعال
۲۰۲۳: رشد تا ۶.۸ میلیون راننده
۲۰۲۴: بیش از ۷.۱ میلیون نفر
۲۰۲۵: حدود ۷.۸ تا بیش از ۸ میلیون راننده در بیش از ۱۰ هزار شهر جهان

در مقابل این اعداد و ارقام، اما طبق آمار رسمی اسنپ تا سال ۲۰۲۰، این پلتفرم دارای بیش از ۳ میلیون راننده فعال بود و روزانه حدود ۲.۵ میلیون سفر انجام می‌داد. آمار دقیق‌تر از تپسی البته منتشر نشده، اما تخمین‌ها حاکی از چند صد هزار راننده فعال است.

به گزارش اقتصاد ۲۴، بر مبنای آخرین آمار موجود و در دسترس، اوبر به طور میانگین در سال ۲۰۲۴ روزانه بیش از ۳۰ میلیون سفر را در سراسر جهان انجام داده و این در حالی است که مجموع سفر‌های روزانه اسنپ و تپسی به حدود ۳ تا ۴ میلیون سفر می‌رسد.

با این حال، اظهارات اخیر بحرینیان مبنی بر فعالیت بیش از ۸ میلیون نفر در مجموع این سکوها، تصویری نگران‌کننده از جهت‌گیری اشتغال در اقتصاد ایران ترسیم می‌کند.

رشد بی‌سابقه اشتغال پلتفرمی

پلتفرم‌هایی مانند اسنپ و تپسی، از زمان شروع فعالیت خود در اوایل دهه ۱۳۹۰، با سرعتی شگفت‌انگیز رشد کرده‌اند. طبق آمار رسمی، اسنپ تا سال ۱۴۰۳ حدود ۳ میلیون راننده ثبت‌شده دارد و در فوریه ۲۰۲۵ رکورد ۵.۹ میلیون سفر روزانه را ثبت کرده است.

تپسی نیز که سهمی ۱۰ تا ۱۵ درصدی از بازار ایران دارد، صد‌ها هزار راننده را درگیر کرده است. در مجموع، تخمین‌های غیررسمی از فعالیت بیش از ۸ میلیون راننده حکایت دارد؛ آماری که بخش مهمی از جمعیت شاغل کشور را در بر می‌گیرد.

برآوردی از درآمد رانندگان اسنپ و تپسی

به گزارش اقتصاد ۲۴، اما درآمد رانندگان در ایران به شدت وابسته به زمان کاری، منطقه فعالیت و هزینه‌های جانبی نظیر سوخت و استهلاک خودرو است. 
اما شاید جالب باشد بدانید بنا به گزارش خود اپلیکیشن اسنپ راننده‌ای در تهران پس از انجام هشت هزار و ۹۹۳ سفر در سال ۱۴۰۱ درآمدی معادل ۴۰۹ میلیون و ۵۶۴ هزار و ۵۰۰ تومان کسب کرده است.

این رقم به معنای درآمد ناخالصی معادل حدود ۳۶ میلیون تومان در ماه است.

همچنین برمبنای گزارش خود اسنپ درباره سال ۱۴۰۱، گزارش شده که رانندگان اسنپ با ۲۰ تا ۲۵ سفر در روز، درآمدی معادل ۳۰ میلیون تومان در ماه کسب می‌کنند. برخی از رانندگان با تلاش و برنامه‌ریزی مناسب، توانسته‌اند درآمد ماهانه خود را به ۴۰ میلیون تومان یا حتی بالاتر افزایش دهند.


بیشتر بخوانید: توضیح اسنپ درباره استفاده قاتل الهه حسین‌نژاد از این پلتفرم + عکس


اما به نظر می‌رسد که به‌طور میانگین، رانندگان اسنپ و تپسی در شهر‌های نه چندان بزرگ و با جمعیت متوسط روزانه بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان درآمد ناخالص دارند و البته باز با این حال، پس از کسر سهم پلتفرم (۱۵ تا ۲۰ درصد)، هزینه سوخت، استهلاک خودرو، بیمه، و مخارج روزمره، درآمد خالص بسیاری از رانندگان به کمتر از ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان در روز کاهش می‌یابد.

این بدان معناست که احتمالا به استثنای شهر تهران به عنوان پایتخت ایران و شاید چند کلانشهر خاص، درآمد خالص این رانندگان در ماه، به صورت متوسط بین ۷ تا ۱۰ میلیون تومان برآورد می‌شود؛ رقمی که با توجه به نرخ تورم و هزینه‌های زندگی، تنها تأمین حداقلی معیشت را ممکن می‌سازد و از ایجاد پس‌انداز یا امنیت اقتصادی خبری نیست.

به گزارش اقتصاد ۲۴، این موضوع البته در تهران متفاوت است. چنان که حتی اگر معیار را گزارش سال ۱۴۰۱ اسنپ در نظر بگیریم نیز یک راننده با ۲۰ تا ۲۵ سفر در روز اگر در آن سال به درآمد ۳۰ میلیون تومانی می‌رسیده است اگر تنها ۳۰ درصد به کرایه‌ها در سه سال اضافه شده باشد این بدان معناست که به صورت ناخالص می‌تواند در ماه به در آمدی حدود ۴۰ میلیون تومان در شهر تهران دست یابد.

آمار جهانی در برابر واقعیت ایران

اما اگر نگاهی به وضعیت اوبر در جهان بیاندازیم متوجه می‌شویم که تا نیمه سال ۲۰۲۴ تنها ۷.۸ میلیون راننده در ۷۰ کشور داشته و این در حالی است که تعداد سفر‌های روزانه اوبر در جهان حدود ۳۰ میلیون سفر است و این یعنی تقریباً ۵ برابر مجموع سفر‌های اسنپ و تپسی در ایران. 

چنین مقایسه‌ای نه‌تنها نشانگر ضریب نفوذ بالای این پلتفرم‌ها در جامعه ایرانی است، بلکه پرسشی جدی را مطرح می‌کند: چرا بخش بزرگی از نیروی کار کشور، به‌جای حضور در تولید و صنعت، به رانندگی در تاکسی‌های اینترنتی روی آورده‌اند؟

فرار نیروی کار از صنعت و زیرساخت

به گزارش اقتصاد ۲۴، پاسخ را باید در بحران‌های ساختاری اقتصاد ایران جست‌و‌جو کرد. 
صنایع کوچک و متوسط در سال‌های اخیر به دلیل تحریم‌ها، کاهش سرمایه‌گذاری، ناکارآمدی مدیریتی و افت شدید بهره‌وری، با کاهش جدی اشتغال روبه‌رو شده‌اند.

اکنون در ایران بسیاری از واحد‌های تولیدی با ظرفیت پایین فعالیت می‌کنند یا تعطیل شده‌اند. در این میان، نیرو‌های ماهر یا نیمه‌ماهر، با نبود امنیت شغلی، دستمزد ناکافی و سختی کار، صنعت را ترک کرده و به اشتغال در پلتفرم‌های حمل‌ونقل رو آورده‌اند؛ کاری بی‌نیاز از تخصص، انعطاف‌پذیر، اما بدون بیمه، آینده و ثبات اقتصادی.


بیشتر بخوانید: مسئولیت تاکسی‌های اینترنتی ایران در برابر سلامت روان رانندگان چیست؟


معنای حضور ۸ میلیون راننده در اقتصاد ایران را به صورت خلاقه می‌توان در موارد زیر نیز خلاصه کرد:

۱. خروج نیروی کار از صنایع تولید و زیرساخت
بزرگ شدن بخش حمل‌و‌نقل موتوره‌وار پلتفرمی نشان‌دهنده کمبود جذابیت یا دسترسی در بخش تولید است. این امر باعث می‌شود نیرو‌های ماهر به سمت کار‌های سکو محور رانده شوند و سرمایه انسانی در توسعه صنعتی استفاده نشود.

۲. اثرات کلان اقتصادی
عوارض زیرساختی: افزایش ناوگان شخصی و موتوسوار منجر به ترافیک، آلودگی و فرسایش جاده‌ها می‌شود، در حالی‌که سهم تولید ناخالص ملی از نوسازی زیرساخت به حداقل می‌رسد.
جنبش نقدینگی: بخش خدمات پلتفرمی سریع رشد کرده، اما تکیه‌بر تولید نداشته و ارزش‌افزوده را کاهش داده است.

۳. آسیب‌پذیری و عدم برنامه‌ریزی ساختاری
این نوع اشتغال اغلب حمایتی نیست و شامل مزایای اجتماعی نمی‌شود و اقتصاد را در مقابل شوک‌های عرضه (مثلاً مشکلات قطعات) آسیب‌پذیر می‌سازد.

تأثیر تحریم‌ها بر اشتغال و اقتصاد

اما باز برای درک ریشه‌های این روند افزایشی شدن رانندگی در اسنپ و تپسی به جای یافتن شغل باید به این مساله توجه داشت که تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، به‌ویژه در حوزه‌های بانکی، انرژی و سرمایه‌گذاری خارجی، به یکی از عوامل اصلی رکود تولید و صنعتی کشور بدل شده و در چنین شرایطی دیگر شاید اصلا عجیب نباشد اگر نیروی کار ناامید از آموختن و دست یابی به شغلی با دورنمای آینده به سراغ رانندگی برود.

چنان چه به گزارش اقتصاد ۲۴، انسداد مبادلات مالی، کاهش ورود فناوری و دشواری در تأمین قطعات و مواد اولیه باعث شده بسیاری از کارخانه‌ها فعالیت خود را محدود یا تعطیل کنند.

در چنین شرایطی، سرمایه‌گذاری داخلی نیز به دلیل نااطمینانی و نوسانات اقتصادی کاهش یافته و عملاً اشتغال در بخش‌های مولد متوقف شده است.
از سوی دیگر، با کاهش درآمد‌های نفتی و بودجه عمرانی، دولت نیز از توان تأمین زیرساخت‌های توسعه‌ای ناتوان مانده و پروژه‌های عمرانی دچار رکود شده‌اند. همین بستر بحرانی، پلتفرم‌های خدماتی مانند اسنپ و تپسی را به پناهگاهی برای بیکاران بدل کرده که از تولید رانده و به خدمات سوق یافته‌اند.

تعداد رانندگان اسنپ و تپسی در کشور

بیکاری پنهان در قالب اشتغال ظاهری

بحران بزرگ تر، اما مساله دستاورد سازی برخی مسئولان با مساله اشتغال شهروندان ایران در سکو‌های اینترنتی کرایه خودرو است. 
آنچه امروز به‌عنوان اشتغال این اپلیکیشن‌ها معرفی می‌شود، در بسیاری موارد نوعی بیکاری پنهان است.
چنان چه افراد تحصیل‌کرده، فنی و حتی دارای سابقه کار صنعتی، به علت نبود فرصت‌های شغلی در بخش‌های مولد، به‌صورت موقت یا دائم وارد این نوع اشتغال شده‌اند.


بیشتر بخوانید: مسیر اقتصادی استارت‌آپ‌های ایران در سال ۱۴۰۳ چگونه رقم خورد؟/ روایتی تراژیک از غول‌های فناور ایرانی


راننده‌هایی که روزانه بیش از ۱۰ ساعت کار می‌کنند، اما درآمدی ناپایدار، بدون بیمه و بدون آینده دارند، در عمل نه‌تنها سهمی در رشد اقتصادی ندارند، بلکه بار اجتماعی و اقتصادی مضاعفی بر دوش دولت و زیرساخت‌های کشور تحمیل می‌کنند.

تهدید‌های آینده‌نگرانه یک رشد ترسناک

در همین حال، اما گسترش بیش از حد بخش حمل‌ونقل پلتفرمی بدون توسعه متوازن در بخش تولید، به معنای تخلیه ظرفیت انسانی کشور از حوزه‌های کلیدی همچون صنعت، کشاورزی، عمران و انرژی است.

این روند، توان کشور برای رشد پایدار و مقاومت در برابر بحران‌های آینده را تضعیف می‌کند. اشتغال در پلتفرم‌ها اگرچه به‌صورت موقت برخی بحران‌ها را تسکین می‌دهد، اما در بلندمدت به یک تله ساختاری تبدیل خواهد شد؛ جایی که نیروی کار به مشاغل کم‌درآمد و کم‌اثر عادت می‌کند و دیگر بازگشتی به فعالیت‌های مولد ندارد.

وجود ۸ میلیون راننده در یک اقتصاد بحران‌زده، نه نشانه‌ای از کارآفرینی دیجیتال، بلکه گواهی از فرار بزرگ نیروی انسانی از حوزه‌های حیاتی اقتصاد است.
سیاست‌گذاران باید با اصلاح محیط کسب‌وکار، حمایت واقعی از تولید و احیای زیرساخت‌ها، مسیر را برای بازگشت نیروی کار به بخش‌های مولد هموار کنند؛ در غیر این‌صورت، اقتصاد ایران با از دست دادن مغز‌ها و بازوان خود، به سوی افول بلندمدت حرکت خواهد کرد.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۶
ناشناس
0
0
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
همشون روی هم رفته ده سال کارکنند اندازه ی ی فوتبالیست درآمد ندارند
مجتبی
در اقتصادی که سوگلی پروریست از این بهتر نخواهد شد سوگلی پروری را از صنعت و خدمات ریشه کن کنید اقتصاد درست وکارآمد میگردد
جواد
0
0
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
وقتی کارخانجات تعطیل کارگاههای کوچک تعطیل بشه از اینکه این همه مالیات سنگین باید بدن هرکسی دنباله یه ماشین میگرده بخره بره تو ا سنپ و تپسی در س خوند هامون هم همین تور یا با ماشین کار میکنن یا از کشور مهاجرت میکنند چون شما مقصر اصلی هستین مسعولین بی کفایت
ناشناس
0
2
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
آخه چو چی ها 8 میلیون راننده اسنپ نداریم این تعداد ثبت نام کرده اند به عنوان شغل دوم یعنی در کنار کار دیگر مگر در کشور روزی چند سفر اینترنتی داریم که برای هر سفر چند اسنپ لازم است
علی
0
1
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
اولا حقوق دستمزد کارگری کمه . آقا بالا سر عشق دستور هم تو شرکت ها زیاد . بیمه هم که با افزایش سابقه در بازنشستگی اصلا عملا به درد نمیخوره چون بیشتر مردم ایران قبل از ۶۵ سالگی فوت میکنند . بعدش اگه قراره هم اعصابت هم بدنت برای ماهی ۱۴ تومان داغون بشه . همون با خودرو تو ۶ ساعت همین پول و در میاری. تا وقتی کارگری درآمدش پایین باشه شرکت ها کارگر کم دارن .به فکر افزایش دستمزد ها باشد دولتی ها. کجای دنیا ماهی ۱۲۰ دلار حقوق میگیرن که تو ایران هست .
علیرضا
1
3
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
یاخدا خدت رح کن
ناشناس
0
0
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
خوب همه که کار نمی کنندبعضی کارمند هم هستند شما پانزده هزار نفر راننده را انتخاب کنید اما راننده سالم و با شخصیت
ناشناس
0
0
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
باید اسنپ وتپسی منحل شود تا جوانان و مردم در چرخه تولید شرکت کنند.
رضا
4
0
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
سلام.وقتی قانون کار ۹میلیونه و اجاره ی مسکن حداقل۱۰میلیونه این اسمش اشتغال نیست برده داریه،وقتی صاحب کارخونه ثروتمنده و دلش نمیاد بیشتر به کارگر بده تا بتونه رفاه نسبی داشته باشه انتضار دارید کارگر چکار کنه(بره مفت کار کنه؟!)
عبدالله
از رحمت خدا وند محروم شوند آن کسانی که اسنپ وتاکسی. اینترنتی را انداختن
ناشناس
0
2
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
خیر اینطور نیست از این ۸ میلیون نفر ۵ میلیون نفرش کارمند ویا شعل دومی هستن مثل بنده که هم کارمندم هم تپسی کار میکنم
ناشناس
0
2
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
فقط خدا بدادمون برسه
زعلان
0
0
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
باید راهی پیدا کرد که نیرو انسانی به تولید روی اورد واز تولید صادرشود که ارز به کشور برگردد واز نیروی انسانی حمایت کامل وباعث پیشرفت جامعه ددر کل جهان رغم بزند
علی
0
0
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
خواهشن هرکسی هر نظر بدون منطقی رو نشر ندید

رکورد سفر در روز ۷ میلیون نرسیده اونوقت ۸ میلیون راننده از کجا آوردید
من خودم تو اسنپ کار میکنم وروزی حداقل ۳۰ سفر انجام میدم اگه میانگین ۲۰ سفر هر راننده باشه کل راننده ها از ۳۵۰ هزار نفر بیشتر نمیشه ...
۸میلیون از کجات آوردی.....
راننده اینترنتی
0
0
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
اماردرست بیش از ۱۲ملیون نفره نه هشت ملیون
بهروز
0
0
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
جالبه که همه مسئولین ایراد واشکال وراه حل رو میدونن وکسی عمل نمیکنه !!!
حامد نوری
0
1
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
اقتصاد ....کدوم اقتصاد ....به خدا قسم مدیران کشور همشون هایت هستند چون با علم به اینکه مردم سفرشون خالیه مرد خانواده با ۱۲ میلیون شرمنده زن و بچه است مرد شرمنده سیگاری میشه معتاد میشه قاتل میشه....البته این چرخه خوبه چون باید مواد اعتیاد آور و سیگار و مشروبات هم فروش بره ....هر مدیری اگر بدونه مردم امثال مثل من تو چه وضعیتی هستیم و کاری نکنه از نظر من حکمش مثل احکام اوایل انقلابه و باید اعدام بشه.......بابا چرا کسی نمیشنوه به خدا با این حقوق ها نمیشه تو پرند و اطراف تهران با هزینه ها اجاره داد زندگی کرد و بچه فرستاد مدرسه .....من چند روزه ماشینم خراب شده راننده اسنپ هستم به خدا بدبخت شدم با این هزینه ماشین ..........خدایا خدایا کمکمون کن یکی رو بفرست کمکون کنه
ناشناس
0
1
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
موقعی که با یک گوشی ویک ماشین معمولی راحت ثبت نام میکنی وهیچ گونه شرایط و ضوابطی وجود نداره همین میشه دیگه حالا کجاش دیدین!!!!!!
ناشناس
2
0
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
بهتر است مشکلات اقتصادی را در جایگاه خود ببینیم نه اینکه با یک مقایسه‌ی عجولانه و ناقص استنتاج کنیم.
مهم اینجا است که با وجود این تعداد راننده همچنان بازار حمل و نقل تشنه است.
واحد‌های تولیدی و صنعتی خود باید با توجه به شرایط زمانی برای نگهداشت پرسنل خود با استفاده از بهره وری دستمزدها را منطقی کنند.
اینکه تولید کننده قیمت کالاهای خود را معادل ارزی تعیین می کند و به پرسنل حقوق ریالی می دهد باید اصلاح شود.
لازم است این اقتصاد دان به این موضوع هم توجه کند که بسیاری از این راننده ها به عنوان شغل دوم و سوم رانندگی اسنپ می کنند.
مهدی
0
2
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
اگر همه بررسی های تان اینگونه باشد وای بحالتان
آمار هشت ملیون را واقعی گرفته و قلم‌فرسایی کردید
در ادامه از سه ملیون سفر که درست تر است حرف زدید
با 600000راننده که هریک پنج سفر انجام دهند سه ملیون سفر
انجام می شود بازهم از درآمد چهل ملیونی گفتید
برای درآمد چهل ملیونی باید 16ساعت بدون تعطیلی کارکرد
آیا ممکنست؟؟؟؟!!!!
تعداد کل تاکسی های تهران 70000است
اسنپ وتپسی ده برابر هم باشد که نیست می شود700000
تازه اغلب تاکسی ها هم درآمار اسنپ وتپسی وآژانس ها هستند. اسنپ وتپسی برای وام اشتغالزایی دروغ می گویند
مواظب عدد باشید
M
0
1
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
سلام خود اسنپ اشتغالزا بوده اتفاقا
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
شما در خوابید، اقتصاد مردم چند ساله فلج شده شاید اقتصاد شما الان داره فلج میشه.
حسن رودی
0
1
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
یعنی یه جوری مسئولین کشور میگویندشغل ایجادکردیم یعنی هم رانندگان راضی اند هم مسئولین صدای هیچ کس هم درنمیاد تازمانی که غائله الهه حسین نژادها برملا میشه!
کاوه
0
0
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
واقعا دیگر هیچ امنیتی در کشور نداریم یعنی بچه ما با یک سوار شدن تا برسن جای به قیمت جانشان تمام می شود در تمام موارد از مواد غذایی گرفته تا اتباع افغانی و سراسر کشور ناامن کردند و حکومت و دولت واقعا ناکارامد در وضعیت فلاکت باری است چون ما مردم واقعا هیچ هیچ امنیتی در هیچ شرایطی نداریم . وقتی بیش از ۲۰میلیون افغانی وارد خاک ایران شده اند و هیچ کس پاسخگو هم نیست . وقتی بچه های ما به راحتی دزدیده می شوند و هزاران فلاکت و بدبختی از آسمان و زمین از جانب حکومت بر سرما ملت می بارد ، آنوقت ایا ما یک لحظه ارامش داریم ؟؟؟؟؟؟؟!!!!!.... در هر کشور اتباع افغانی یک خطا می کردند یک روزه همه را می ریختند بیرون . اینجا هزاران تجاوز ، قتل ، دزدی و درگیری داشته اند ولی حکومت همچنان نیست و هیچ قدرتی در امنیت کشور ندارد .
حمزه
0
0
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
راننده اسنپ و تپسی از بیچارگی دارن دنده میزنن.
همون درآمدی که میگید برای ۸ ساعت کار نیست من خودم تو تهران برای روزی ۱۴ ساعت کار حتی در جمعه ها در سال ۱۴۰۲ به ۳۰ تومان نزدیک میشدم تازه.
درضمن کرایه ها سه ساله ثابت مونده و استهلاک ماشین چند برابر شده. رانندگی هم دیگه صرف نداره.
مسعود
0
0
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
من خودم ده سال تو صنعت کار کردم ولی با حقوق کم الان وقتی میبینم تو اسنپ سه برابر اون حقوق رو در میارم چرا برم تو کار تولید .نه کارفرما به فکر معیشت کارگر هست نه خود دولت
حسین
0
0
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
وجود۸میلیون راننده اسنپ وتپسی این برای کشورنگران کننده است هرشخصی شغل خودرا ازدست داد وارد تاکسی اینترنتی این همه افرادجوان که باید آینده کشوررا بسازند مسافرجابجا می‌کنند دولت باید فکری بکند کارهای تولیدی راه اندازی شود درامدافراد زیاد شود که دیگراحتیاج به اسنپ وتپسی نداشته باشند
کیان
0
0
چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴
اینها همه از فقر کار می‌کنند دوَشغل دارند چه کار کنند از بس گرانی هست من خودم تا سال ۹۷ کارگر بودم زندگیم میچرخید با روزی ۵۰تومان الانم کارگرم مجبورم بعد از ساعت کار عصر برم مسافر کشی تا ۱۱شب چا کار کنیم باز هم کم میارم باروزی ۱تومان زندگی نمی‌چرخد لنگ میزنه چه کار کنیم خدایا توان وسلامتی برای ما قشر زیر متوسط بده دیگه نای ندارم به خدایت کمک کن
ناشناس
0
0
چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴
۵۰ درصدش برای تفریح یا شغل دوم ثبت نام کردن ..بعدشم تو خود امریکا و کانادا هم الان بازیگرامون فرار کردن مثلا رفتن شغلشون چیه ..همون راننده اینترنتی ..پس اونور اب هم وضع همینه
ناشناس
0
0
پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴
نظر نمی‌دم چون نظر دونم از بس زیاده دیگه جا ندارد خیعلی سخت میشه زندگی کرد فقط همین هست که خودمون رو نمی‌تونیم بکشیم خدا باعث و بانیش رو به راه راست وگرنه که هلاک کنه بحق پنج تن!
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ مهاجم پرسپولیس داد هواداران را در آورد

طلا در آستانه جهش؛ چشم‌ها به دلار و دیپلماسی

عکس/ تجمع هواداران محمدرضا شاه علیه دکتر مصدق صبح ۲۸ مرداد ۱۳۳۲

رونمایی از شعبه دوم استقلال در سیستان و بلوچستان

عکس/ نمایش کلاه انتخاباتی ۲۰۲۸ ترامپ برای زلنسکی و رهبران اروپا

وضعیت دریاچه ارومیه فاجعه‌بار است

آیا چین، ایران را بر سر نفت معامله می‌کند؟

فیلم/ استخر کدام سازمان‌ها هنوز پر آب بود؟

اعتراض خوزستانی‌ها به طرح‌های انتقال آب

اعتراض مردم رودبار نسبت به فعاليت پيمانكار جديد معدن

فیلم/ ادعای یک نماینده مجلس درباره همکاری پزشکیان با موساد!

بازخوانی صبح روز کودتای ۲۸ مرداد پس از ۷۲ سال

ایران در بازی زنگزور؛ تماشاچی یا صحنه‌گردان؟

۷۲ سال پس از کودتا بر علیه دولت ملی و قانونی محمد مصدق / واکاوی آن چه در ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ رخ داد؟

۲۰ هزار درخت خشک شد/ گزارشی از تاثیر تنش آبی بر خشک‌‏شدن درختان پارک‏‌های سرخه‏‌حصار، چیتگر، لویزان و خرگوش‌‏دره

قیمت جهانی نفت کاهش یافت

احتمال نوسان دلار در پایان تابستان قوت گرفت

بازی دست‌های پنهان در آب و همکاری همسایگان علیه حقوق آبی ایران/ طالبان با آب مشروعیت می‌خرد + فیلم

واکنش‌ها به یک بیانیه پر حاشیه از جبهه اصلاحات

هزینه‌سازی اطرافیان پزشکیان چالش درونی کابینه

قیمت پراید ترمز برید

فهرست کشور‌های مجاز برای ورود موقت خودرو به ایران + جدول

اهداف پنهان سفر پزشکیان به ایروان/ پزشکیان با پیام صلح مشروط و خطوط قرمز ژئوپلیتیک تهران به ارمنستان رفت

واردات گازوئیل متوقف شد!

افزایش تقاضا برای تتر در پی سقوط بیت‌کوین

جزئیات جدید در خصوص پرداخت مطالبات بازنشستگان

چه سیاستی برای از بین بردن فقر موثر است؟

چرا سرمایه گذاران بازار سهام را ترک می‌کنند؟

سرمایه گذاران بورسی در برزخ رکورد و ابهام

سایه سنگین تورم روی زندگی مردم

فیلم/ پرسپولیس ۱۰ نفره نشد!

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۴

واکنش یک جمله‌ای امید عالیشاه به اعتراض‌ها

علی کریمی در آستانه بازگشت به استقلال!

سهم مردم رودهن از مسکن مهر؛ دیوارهای ناتمام و اعصاب خرد/ ۱۵ سال انتظار خانه‌دار شدن به کجا رسید؟ + عکس و فیلم

برنامه قطعی برق تهران امروز سه‌شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۴+ جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

عکس/ چهره متفاوت آفرین، سعید راد و رامش ۵۴ سال پیش با استایل اروپایی

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

چشم پاندایی چیست؟

رازهای پنهان در زمان دم آوری چای

عکس/ ژست هنری اکبر گلپایگانی، نصرت الله وحدت و ایرج نوذری در مهمانی دوستانه