تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۴

علت افزایش قیمت لبنیات مشخص شد؟

افزایش قیمت لبنیات

اقتصاد۲۴- مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی گفت: افزایش قیمت مصوب شیرخام منجر به افزایش قیمت لبنیات در بازار شده که این امر منجر به کاهش و حذف محصولات لبنی از سفره خانوار شده است.

علی احسان ظفری مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی با اشاره به بررسی دلایل افزایش قیمت شیرخام و فرآورده‌های لبنی گفت: افزایش قیمت مصوب شیرخام منجر به افزایش قیمت لبنیات در بازار شده است، درحالیکه امسال شرایط به گونه‌ای نبود که افزایش قیمت شیرخام را داشته باشیم.

به گفته وی، با کاهش نرخ دلار نگاه مردم برآن بود که تاثیر در سفره خانوار داشته باشد که تشکیل شورای قیمت گذاری تصمیم مبتنی بر کار کارشناسی باید بود که افزایش قیمت نشان می‌دهد که این امر کار کارشناسی نبوده است.

ظفری ادامه داد: با توجه به آنکه دولت تامین کننده نهاده دامی با ارز ترجیحی است، از این رو باید در سفره خانوار خود را نشان دهد که متاسفانه همه ساله وزارت جهاد کشاورزی معاونت امور دام پیشنهاد افزایش قیمت شیرخام را می‌دهند، درحالیکه این گرانی موجب شده تا سفره خانوار از لبنیات خالی شود و از طرفی واحد‌های لبنی یکی پس از دیگری تعطیل می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی با بیان اینکه سرانه مصرف لبنیات از ۱۸۰ کیلو به ۴۰ کیلو رسیده است، افزود: در حال حاضر نهاده دامی با ارز دولتی وارد می‌کنیم و از طرفی پودر شیرخشک به عنوان مواد اولیه کارخانه کشور‌های همسایه بصورت قاچاق و رسمی از کشور خارج می‌شود که در وهله نخست سفره مردم آسیب جدی دیده و دیگر آنکه بیش از هزار واحد تولیدی تعطیل شده است.


بیشتر بخوانید: اینفوگرافی/ قیمت لبنیات در ۶ ماهه ابتدایی دولت پزشکیان چقدر تغییر کرد؟


وی با بیان اینکه ۷۰ درصد قیمت تمام شده لبنیات مربوط به شیرخام است، گفت: دامداران خواستار افزایش قیمت داشتند، درحالیکه اگر بحث کارشناسی صورت می‌گرفت بهتر بود که افزایش قیمتی رخ نمی‌داد؛ بنابراین اتخاذ تصمیمات خلق الساعه بدون حضور کل زنجیره‌های تولید منجر به چنین مشکلاتی شده است چراکه متاسفانه قانون گذار حضور تشکل‌ها را الزامی نکرده است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی ادامه داد: واحد‌های لبنی صورت حساب شیر واحد‌های دامداری مابه التفاوت قیمت ۱۸ تا ۲۳ هزارتومان پرداخت کرده که براین اساس ناگریز به لحاظ آن روی قیمت لبنیات است.

وی با اشاره به نقش شورای قیمت گذاری در تصویب نرخ شیرخام بیان کرد: شورای قیمت گذاری فراتر از اختیارات قانونی عمل می‌کند، درحالیکه مجلس شورای قیمت گذاری را مصوب برای خرید تضمینی اقلام کشاورزی که دولت می‌خواهد پول آن را پرداخت کند. اما متاسفانه فراتر از قانون عمل می‌کند.

ظفری با بیان اینکه مصرف لبنیات یک پنجم میانگین جهانی است، گفت: در حال حاضر متوسط سرانه مصرف لبنیات حتی در کشور‌های افریقایی بالاتر از ۴۰ کیلوست که براین اساس تصمیماتی که دولت اتخاذ می‌کند، باید متوجه شود که آسیب‌هایی دیگری این تصمیمات در برخواهد داشت که بدین ترتیب نباید در اتاق‌های در بسته در این خصوص تصمیماتی اتخاذ کنند که آسیب‌های جدی کاهش و حذف لبنیات از سفره خانوار خواهد داشت.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

استایل متفاوت شیرین تاسیان جلب‌توجه کرد

عکس/بازیگر معروف سریال ستایش در یک قاب خانوادگی

عکس تماشاییِ صحرا اسداللهی و رفیق صمیمی‌اش با چادر گل گلی

نتایج عجیب یک تحقیق درباره گیاهخواری!

قاب عاشقانه بازیگر یوسف پیامبر در کنار همسرش

فشار از بیرون، مذاکره از درون؛ قطعنامه شورای حکام ابزار امتیازگیری آمریکا در گفت‌و‌گو با ایران/ بازگشت تهران به نقطه نفس‌گیر

فیلم/لامبورگینی اونتادور در خیابان‌های تهران

کشف جسد دختر جوان در پاکدشت

اسرائیل در حال بررسی اقدام نظامی علیه ایران است‌

تهدید رسمی ایران به خروج از NPT/ ارسال نامه به شورای امنیت سازمان ملل

آمریکا در آستانه مذاکرات ایران را تحریم کرد

پیام معنادار سردار قاآنی در آستانه مذاکرات

پایان تلخ امیر و شیرین سریال تاسیان لو رفت!

طرز تهیه یک غذای خوشمزه بدون گوشت و مرغ

شهروندان پایتخت منتظر هوای جهنمی باشند

واکنش لاریجانی به صدور قطعنامه علیه ایران

ترامپ به روند مسالمت‌آمیز با ایران متعهد است

آتش‌سوزی در پتروشیمی خارگ کشته داد

داور سرشناس ایرانی افتتاحیه جام‌جهانی را سوت می‌زند

ادعای تازه درباره طرح اسرائیل برای حمله به ایران

عکس/تنها بازمانده سقوط هواپیما در هند

قاب پربازدید همایون شجریان با روحانی مشهور

این جمله از پزشکیان در ساعات اخیر خبرساز شد

سهم معنادار ایران در صندوق بین‌المللی پول

رقیب چینی سانتافه و سورنتو به میدان آمد+ عکس

خداحافظی سعید صادقی از پرسپولیس

واکنش اتحادیه اروپا به قطعنامه شورای حکام

اگر هدف تهدید‌ها ترساندن ایران است، آب در هاون نکوبید!

توافق استقلال با بازیکن مورد علاقه هواداران

فرزانه صادق از دولت پزشکیان استعفا داد؟

بیانیه تروئیکا و آمریکا درباره صدور قطعنامه علیه ایران

جزئیاتی از تحرکات مشکوک آمریکا بیخ گوش ایران

زندگی فوق لاکچری بشار اسد در مسکو

سعید سحرخیزان به یک شرط استقلالی می‌شود

عکس/ جدیدترین عکس الهام حمیدی

تمام سرنشینان هواپیمای هندی جان باختند

اینفوگرافی/ رتبه ایران در شاخص تاب‌آوری جهانی

فعال‌سازی اینترنت استارلینک برای گوشی‌های آیفون

برداشت گل‌گاوزبان در روستای آغوزبن کندسر

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت روز زعفران + جدول

قیمت انواع موتور سیکلت در بازار + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

طبل جنگ در خاورمیانه؛ آیا توافق با امریکا از دست رفته و جنگ نزدیک است؟ / نشانه‌های درگیری نظامی ظاهر شد

ماجرای قتل هولناک یک دختر افغان در پاکدشت تهران چه بود؟

اینفوگرافی/ اگر در آسانسور گیر کردیم چیکار کنیم؟

عارف آقاسی استقلالی شد+ عکس

فیلم/ تجمع دلواپسان در حمایت از کاظم صدیقی

پرداخت وام مسکن ۴۰۰ میلیونی به دهک‌های یک تا ۳