تاریخ انتشار: ۰۹:۳۷ - ۰۹ تير ۱۴۰۴

ابلاغ بسته‌های ویژه حمایت از تولید در شرایط اضطراری

در جلسه قطعه‌سازان کشور با وزیر صمت، مهمترین چالش فوری صنایع خودروسازی و قطعه‌سازی که کمبود نقدینگی ناشی از قیمت گذاری دستوری است، عنوان شد و مشکلات متعددی از جمله بدهی بدهی‌های دولتی اعم از مالیات و بیمه، چک‌های برگشتی، قیمت گذاری دستوری و … به عنوان تبعات آن معرفی شد.

بسته‌های ویژه حمایت از تولید

اقتصاد۲۴- وزیر صمت در جلسه با اعضای انجمن صنایع همگن قطعه‌سازان خودرو ضمن اشاره به بسته جامع حمایت از تولید در شرایط اضطراری، قول ابلاغ آن را داد؛ این درحالیست که قطعه‌سازان نیز در این جلسه، به مشکلات مزمن و جاری صنعت خودرو و زنجیره تامین اشاره و اعلام کردند اگر برای تامین نقدینگی چاره‌ای اندیشیده نشود، استمرار تولید امکان پذیر نخواهد بود.

در جلسه‌ای که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونان مرتبط با صنعت خودرو با اعضای انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی خودرو کشور برگزار شد، مشکلات مزمن و جاری صنعت خودرو و قطعه‌سازی از جمله ناترازی انرژی، کمبود نقدینگی، قیمت‌گذاری دستوری، عدم تمرکز سیاست گذاری در یک مرکز فرماندهی مشخص و … مطرح شد؛ مشکلاتی که در سال‌های اخیر وجود داشته و همچنان ادامه دارند و گفتمان این صنعت را به ورطه تکرار کشیده است.

انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور در مواجهه با شرایط جنگی که به نوعی شرایط غیرمترقبه و فورس‌ماژور تلقی می‌شود، جلساتی را با انجمن خودروسازان ایران، انجمن صنفی تولیدکنندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو، دو خودروساز بزرگ کشور، معاونان وزیر و مدیرکل دفتر خودرو وزارت صمت به عنوان اتاق فکر صنعت، برگزار کرد که پس از ارائه راهکار‌های منسجم و متمرکز، به انتشار یک نامه سه‌بندی در همان روز‌های آغازین جنگ به وزیر صنعت، معدن و تجارت منجر شد.

لزوم تزریق فوری ۲۰ همت نقدینگی به قطعه سازان از مطالبات معوق ۵۰ همتی آنها

در جلسه قطعه‌سازان کشور با وزیر صمت، مهمترین چالش فوری صنایع خودروسازی و قطعه‌سازی که کمبود نقدینگی ناشی از قیمت گذاری دستوری است، عنوان شد و مشکلات متعددی از جمله بدهی بدهی‌های دولتی اعم از مالیات و بیمه، چک‌های برگشتی، قیمت گذاری دستوری و … به عنوان تبعات آن معرفی شد.


بیشتر بخوانید:ضربه جدی ترامپ به خودروسازان جهانی


برهمین اساس جمع مطالبات معوق زنجیره تامین از دو خودروساز بزرگ کشور به ۴۰ همت و مجموع مطالبات معوق از خودروسازان دولتی و خصوصی به ۵۰ همت می‌رسد و لازم است که فوراْ دست‌کم ۲۰ همت آن به زنجیره تامین تزریق شود؛ از این رو، چنانچه هر یک از دو خودروساز بزرگ کشور ۱۰همت تزریق نقدینگی داشته باشند، می‌توان از بحران فعلی عبور کرد.

پس از طرح این مشکلات، سید محمد اتابک-وزیر صنعت، معدن و تجارت- ضمن اشاره به تدوین و ابلاغ بسته جامع حمایت از تولید در شرایط اضطراری به صورت منسجم با همکاری وزارتخانه‌های صمت، اقتصاد، بانک مرکزی و دیگر دست‌اندرکاران، اظهار کرد: مقرر شده مبلغی از طریق نظام بانکی در قالب تسهیلات به گروه یکی از خودروسازان بزرگ تزریق شود.

طبق موضوعات مطرح شده در جلسه، ظاهراً به دلیل خصوصی شدن یکی از شرکت‌های دولتی به تازگی، تسهیلات مشابهی تاکنون برای این خودروساز در نظر گرفته نشده که هیات رئیسه انجمن قطعه‌سازان خودرو کشور این مسئله را برای زنجیره تامین مشکل آفرین دانسته و اظهار امیدواری کرد که در این شرایط بحرانی، حمایت‌های دولت مشمول شرکت‌های خصوصی نیز شود؛ ضمن اینکه این تسهیلات بلاعوض نیست و باید با نرخ بهره توسط خودروساز بازگردانده شود؛ کمااینکه اگر نقدینگی به صورت سریع و کافی تزریق نشود، وارد شدن خسارات غیرقابل جبران، موج بیکاری‌ها و تعدیل نیرو‌های قطعه سازان محتمل خواهد بود.

لزوم حل مشکل قیمت‌گذاری دستوری

از دیگر موارد مطرح شده در جلسه وزیر صمت با قطعه‌سازان کشور، مشکل بزرگ قیمت‌گذاری دستوری بود که تاکید شد تا لازم است یکبار برای همیشه به صورت ریشه‌ای و اساسی حل شود؛ همچنین تمرکز سیاست‌گذاری صنعت خودرو در یک مرکز با محوریت وزارت صنعت، معدن و تجارت از دیگر اقدام اساسی است که باید در دستور کار قرار گیرد.


بیشتر بخوانید: کاسبان به دنبال مونتاژکاری خودرو تا واردات آن؛ چه دست‌هایی برای افزایش قیمت در کار است؟/ دلیل گرانی خودرو چیست؟


در روز‌های پرچالش و حساس گذشته شاهد بودیم وزیر صمت، ارتباط تنگاتنگی با فعالان اقتصادی و تولیدی و بخش خصوصی داشت که در نهایت منجر به تدوین و ابلاغ بسته مدیریت بحران و حمایت از تولید شده که جای تشکر دارد. همچنین انتظار می‌رود به محض ابلاغ این بسته، همه ارکان مرتبط در اجرای آن همراهی لازم را داشته باشند و شاهد تفسیر به رای یا تعلل در اجرای مصوبات نباشیم، بلکه اتفاق رویه در اجرای آن وجود داشته باشد.

کمبود نقدینگی؛ پاشنه آشیل تولید قطعات خودرو

با وجود تلاش‌های صورت گرفته، مطالبه نقدینگی قطعه سازان همچنان پابرجاست و حجم نقدینگی وارده به این صنعت، پاسخ‌گوی نیاز امروز نیست؛ چرا که این واحد‌های صنعتی در شرایط فعلی با مشکلات پرداخت حقوق کارگران، بدهی مالیاتی، بدهی دولتی، چک‌های برگشتی و … مواجهند و چنانچه نقدینگی به میزان کافی تزریق نشود، در ادامه با خطر تعطیلی واحد‌ها و افت محسوس تولید مواجه خواهیم شد.

براساس گزارش انجمن قطعه سازان خودرو کشور که در جلسه با وزیر ارائه شد، تا پایان خرداد ماه امسال، به دلیل معضلات قیمت گذاری دستوری شاهد تحمیل ۲۸۰ همت زیان انباشته به دو خودروساز بزرگ کشور و ۶۰۰ همت سوبسید سیاه (ناشی از تفاوت قیمت‌گذاری دستوری و بازاری) بودیم و مطالبات معوق کل زنجیره تامین خودروسازی به بیش از ۵۰ همت رسید؛ بدیهی است این شیوه قیمت‌گذاری ضمن تحمیل ضرر و زیان به قطعه سازان، به مردمی که دست‌شان از خودرو با قیمت کارخانه‌ای کوتاه است نیز آسیب وارد کرده است.

نکته حائز اهمیت آن است که سالانه هفت میلیون معامله خودرویی در کشور انجام می‌شود که فقط یک میلیون آن خودرو‌های خروجی از کارخانه است. این خودرو‌ها هم نصیب افراد خوش شانسی می‌شود که در لاتاری خودروسازان برنده می‌شوند؛ بنابراین باید اجازه داد تا خودروساز محصولات خود را با قیمت واقعی (که قطعاْ زیر قیمت فعلی بازار است) عرضه کند تا ضمن کنار رفتن دلالان و واسطه‌ها، نقدینگی آن به بخش تولید وارد شود.


بیشتر بخوانید:اینفوگرافی / برترین برند‌های خودروی جهان در سال ۲۰۲۴


در پایان لازم به یادآوری است که قطعه‌سازان همواره نشان داده‌اند در بدترین شرایط پای کار هستند، بطوریکه در همین جنگ ۱۲روزه، کار متوقف نشد و چنانچه تامین نقدینگی این صنعت به میزان کافی انجام شود، شاهد استمرار تولیدات باکیفیت و با تیراژ قابل قبول خواهیم بود.

‌در غیر این صورت و عدم تامین نقدینگی کافی، دوباره شاهد ریزش نیروی انسانی، بیکار شدن کارکنان و کارگران و افت تیراژ خواهیم بود. ضمن اینکه در این شرایط اضطراری انتظار می‌رود واردات کالا‌های غیر ضروری مدیریت شود و نباید ارز مورد نیاز واحد‌های تولیدی با عمق ساخت داخل را صرف کالا‌های ساخته شده و غیرضروری کرد؛ منابع کشور، به خصوص منابع ارزی باید با دقت نظر و مدیریت ویژه صرف امور اساسی شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پشت پرده سفر مهم جولانی به باکو

عکس/ تنگه شیرز دره‌ای شگفت انگیز در دل کوهدشت لرستان

فیلم/ ادعای تازه معاون سیما درباره رضا رشیدپور

حمایت قوی نهاد‌ها و بورس آماده جهش

عکس/ سانسور عجیب و غریب برنامه پاورقی در تلویزیون!

عراقچی به چین سفر می‌کند

اطلاعیه قوه قضاییه از دادگاه امروز کواکبیان

لیست کامل نرخ بلیت اتوبوس اربعین اعلام شد+ عکس

تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران قهرمان آسیا شد

هوای تهران آخر هفته گرم می‌شود

عکس/ لبخند جالب بیژن بنفشه‌خواه در کنار حیوان خانگی عظیم الجثه اش

فیلم/ اردوغان تبریز و اصفهان را از مراکز تمدن ترک‌ها برشمرد

عکس/ طبیعت سرسبز و رویایی مخمل‌کوه منطقه سرمرخ لرستان

عکس/ پوشش جالب سرلشکر فیروزآبادی ۴۲ سال پیش در حال طبیعت‌گردی با دوستان

فیلم/ مشاهده یک پلنگ جدید در دماوند

عکس/ ژست بامزه ناصرالدین شاه ۱۲۵ سال پیش در حال خوردن آبگوشت

عکس/ طبیعت زیبای منطقه کوهستانی زنوون زمردی درخشان در دل کوه های آذربایجان

درخواست آلمان برای فعال شدن مکانیسم ماشه علیه ایران

عکس/ حضور عجیب مردم در مراسم تشییع جنازه ناصرالدین شاه ۱۲۹ سال پیش در تهران

فیلم/ کلیپی از کل‌کل وحشتناک ۴ خودرو که وایرال شد

ارزش سهام عدالت امروز ۲۲ تیر ۱۴۰۴ + جدول

زمان و مکان جلسه شورای عالی امنیت ملی چگونه فاش شد؟

عکس/ این ۳سارق مامور نما را شناسایی کنید

عکس/ پست جدید مصطفی کواکبیان پس از اظهارات جنجالی اش در صدا و سیما

عکس/ تیپ اسپرت و شیک شهاب حسینی در پشت‌صحنه سریال دومان

فیلم/ سلام نظامی دختران بسکتبالیست ایران به پرچم کشور

بازیگر تلویزیون به کما رفت

رقم رضایت‌نامه وینگر پرسپولیس لو رفت

عکس/ استوری غم‌انگیز و معنادار ایمان صفا

اینفوگرافی/ مردم ایران چقدر سپرده در بانک‌ها دارند؟

هشدار جدی درباره ورود ویروس جدید به ایران

عکس/ سد خاکی داریان فرصتی برای قایق سواری و گردشگری

تحولات بازار کار ایران و سقوط ۴۰ درصدی اشتغال در بخش کشاورزی/ نیمی از مشاغل ایران، خدماتی است + جدول

فیلم/ خاطره بامزه حسام نواب‌صفوی از ممنوع بودن معجون در نهنگ عنبر

آخرین وضعیت پزشکی بازیکنان پرسپولیس

شرایط دریافت ارز اربعین اعلام شد

عکس/ ژست صمیمی هاشمی رفسنجانی ۴۳ سال پیش در کنار مادر و فرزندانش سر میز صبحانه

عکس/ هلیکوپتر نفر بر H۵۳ نیرو دریایی آمریکا بر فراز خلیج فارس

جدیدترین فهرست ابربدهکاران بانکی اعلام شد

افزایش قیمت دینار عراق نسبت به اربعین پارسال

ابهام در انتقال آب دریای عمان به اصفهان

گزارش تحقیقاتی کوینکس، ژوئن 2025: بیت‌کوین در میان خط آتش

قیمت طلا و سکه روی دور نزول

عکس/ اولین فصل حضور روزبه چشمی در استقلال

عکس/ خانه ۲۴ میلیون دلاری ایوانکا ترامپ در جزیره میلیارد‌ها

عکس/ تیپ جدید هانیه توسلی در پشت صحنه کلنل

مدیر پرسپولیس در کادرفنی یک استقلالی

فعالیت سکو‌های برخط طلا روی میز کمیسیون اصل نود

فیلم/ بیسکویت‌های کرم‌دار نیم قرن پیش چه شکلی بود؟

عکس/ تفریحات لاکچری بازیگر جذاب در قایق شخصی‌اش