تاریخ انتشار: ۱۶:۱۹ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۸

ظریف: گفت‌وگو در کاخ سفید مشکلی را حل نمی‌کند

وزیر خارجه ایران ضمن رد پیشنهاد رئیس جمهوری آمریکا برای مذاکره با همتای ایرانی اش تاکید کرد که یک گفت وگوی کوتاه در کاخ سفید نمی تواند مشکلی روابط ایران و آمریکا حل کند.
توییت ظریف در سالگرد کودتای ۲۸ مرداد
اقتصاد24- «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران درمورد مشکل روابط ایران و آمریکا در گفت وگو با نشریه «تاگس آنسایگر» سوئیس پیشنهاد آمریکا برای مذاکره مستقیم با ایران را در حل اختلافات بین دو کشور بی نتیجه دانست.

وی گفت: توافق هسته ای بر پایه دو موضوع استوار است؛ یکی تعهد ایران به استفاده صلح آمیز از برنامه هسته ای و دیگری تعهد جامعه جهانی و بیش از همه دیگر امضا کنندگان این توافق به عادی سازی مناسبات اقتصادی ایران با جهان.

وزیر خارجه ایران تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود عمل کرده به طوری که آژانس بین المللی انرژی اتمی ۱۵ بار صحت این موضوع را تایید کرده است و از این تعداد ۵ مورد آن مربوط به زمانی می شود که آمریکایی ها از توافق هسته ای خارج شده بودند.

به گفته ظریف با این حال مناسبات اقتصادی ایران با دیگر کشورهای جهان عادی سازی نشده است و در واقع شرایط بدتر از زمان پیش از امضای توافق هسته ای شده و این بدان معنی است که دیگر شرکای امضا کننده برجام، تعهدات خود را به انجام نرسانده اند.

وی افزود: ساز وکاری در توافق وجود دارد که مشخص می‌کند زمانی که یکی از طرف‌ها تعهداتش را اجرایی نمی‌کند، چه کاری باید انجام داد. ما از آنها استفاده کرده‌ایم. به محض اینکه اروپایی‌ها شروع به اجرای تعهداتشان کنند ما نه تنها اقدامات بیشتری انجام نمی‌دهیم، بلکه می‌توانیم از گام‌هایی که برداشتیم، بازگردیم.

وزیر خارجه ایران درباره دعوت از او برای حضور در کاخ سفید تصریح کرد: «رفتن به کاخ سفید برای یک مدت زمان نیم ساعته مشکلی را حل نمی‌کند. اگر شما به یک مهمانی دعوت شوید و به شما گفته شود اگر نیایید در آینده از ورود شما به شهر نیز جلوگیری خواهد شد، چه کار می‌کنید؟ این یک دعوت‌نامه نیست بلکه یک تهدید است. در این مورد هم به من گفته شد که اگر به در کاخ سفید نروم تحریم خواهم شد».

وی در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید کرد این آمریکا بود که میز مذاکره را ترک کرد نه ایران و اگر آنها خواهان مذاکره هستند باید به این میز بازگردند و راه حل آن اجرای تعهداتشان بر اساس برجام است.

ظریف همچنین از ایالات متحده خواست از واداشتن دیگر طرف های برجام به نقض مفاد آن دست برداشته و تحریم های یکجانبه علیه ایران را لغو کند.

وزیر خارجه ایران با اشاره به گفت وگوها و دیدارهای خود و رئیس جمهوری ایران با رئیس جمهوری فرانسه افزود: در چند هفته گذشته تعاملات خوبی با رئیس جمهور مکرون داشتیم. ما دیدارهای خوبی داشتیم و اگر رئیس جمهور مکرون می‌خواهد آمریکا را متقاعد کند که مانع‌تراشی نکند، ما بسیار از آن استقبال می‌کنیم.

به گفته ظریف مشکل ایران با آمریکا نیست، این مشکلی میان ایران و سایر طرف‌های باقی مانده در توافق هسته‌ای به دلیل عمل نکردن آنها به تعهداتشان طبق برجام است.

وی خاطرنشان کرد: آنها مشکلاتی با آمریکا دارند که مکرون می‌خواهد حل‌وفصل کند، ما از آن استقبال خواهیم کرد و به او تا جایی که بتوانیم و خطوط قرمزمان آسیب نبیند، کمک می‌کنیم.

رئیس جمهوری فرانسه روز گذشته(دوشنبه) گفت، برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا نقشه راهی تهیه شده و حتما «دونالد ترامپ» و «حسن روحانی» البته با حضور من با یکدیگر دیدار می‌کنند.

«امانوئل مکرون» که همراه با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در پایان نشست «گروه ۷» در یک کنفرانس خبری شرکت کرده بود، در جمع‌بندی خود از این نشست در باره توافقات انجام گرفته درمورد ایران تصریح کرد: «با توجه به مواضع امروز رئیس جمهوری ایران، احتمال دیدار او با رئیس جمهوری آمریکا وجود دارد.»

حسن روحانی رییس جمهوری ایران روز گذشته ساعاتی پیش از کنفرانس خبری روسای جمهوری فرانسه و آمریکا گفته بود: «اگر بدانم که به جلسه‌ای بروم و با کسی ملاقات کنم که در نتیجه، کشور آباد شده و مشکلات مردم حل می‌شود، دریغ نمی‌کنم.»

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

عکس/ استایل گنگ النازشاکردوست و لیلا اوتادی با دستمال سر و کلاه جنگی

عکس/ جولان خودرو‌های خارجی ۷۲ سال پیش در خیابان‌های تهران

عکس/ چشم انداز شگفت انگیز از مقبرۀ کوروش کبیر ۹۷ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

گزارش عملکرد چشمگیر بیمه نوین در دوره یک ماهه منتهی به پایان بهمن ماه

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران: خدمت به جامعه ایثارگری باید همراه با اخلاص باشد

فیلم/ ناپدید شدن کوهنورد ۴۷ ساله در توچال

عوامل روشن نشدن موتور سیکلت و روش‌های تعمیر آن

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

گزارش بورس امروز سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳

عیدی بازنشستگان ۱۴۰۴ برابر با قیمت یک جفت کفش

تنها غایب قطعی پرسپولیس برای دربی ۱۰۵

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

بیمه ابزار کلیدی در مدیریت ریسک مطلوب

صدور حکم نهایی ۴۴ متهم پرونده چای دبش

همسران دردسرساز علیه استقلال و پرسپولیس

فیلم/ حمله تند یک نماینده به جلیلی در صحن مجلس

اعلام شعار دربی ۱۰۵ از سوی سازمان لیگ

زمستان رویایی در آستارا

زیدآبادی: روسوفیل‌های وطنی احساس شرم نمی‌کنند؟

دستگیری عده‌ای در پی فراخوان تجمع ۲۵ بهمن برای رفع حصر

عکس/ نمایی خارق العاده از دروازه شمیران ۹۳ سال پیش در یک روز برفی

واعظی: در جهان امروز سیاست در خدمت اقتصاد است

تهران _ مسکو؛ بزنگاه دوباره برای وزن کشی روابط

خطر جدی فرونشست زمین در تهران

جاده چالوس تا اطلاع بعدی مسدود است

قیمت جدید آپارتمان در مناطق ۴ و ۵ تهران از تهرانپارس تا جنت آباد+ جدول

واکنش تند و صریح پزشکیان به استیضاح همتی

احتمال فروش دوباره دلار به هر ایرانی؛ هر شهروند ۲۱۰۰

پیش‌بینی هولناک از روند افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴

عکس/ موتورسواری داریوش با دخترش ۳۳ سال پیش

مصرف ساعتی ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز در تهران

جدیدترین قیمت خانه در شهریار اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت نفت بعد از تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران جهشی شد

پشت پرده پتروشیمی تبریز؛ زنگ خطر یا یک نوسان طبیعی؟

معرفی خودرو پژو ۵۰۸ L با جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک AT + عکس

سایه سهمگین دلار و طلا بر سر مسکن

فیلم/ زن میانسال زورگیر خیابان پیروزی با بخشید

فیلم/ ریزش پل در کره جنوبی قربانی گرفت

عکس/ رستوران گردی شبنم قلی خانی با کت ساتن چندرنگ

١۵ مربی ایرانی استقلال در تاریخ دربی

تیر خلاص مجلس به مستاجران با انفجار قیمت خانه در نوروز ۱۴۰۴

فیلم/ توضیحات قوه قضائیه در مورد پرونده قتل امیر محمد خالقی

فیلم/ سایت‌های غیرمجاز فروش طلا مسدود می‌شوند

توقیف پاسپورت متهم پرونده کوروش کمپانی در امارات

سود سهام عدالت پایان اسفند ۱۴۰۳ واریز می‌شود؟

عکس/ چهرۀ متفاوت الناز شاکردوست در ۱۹ سالگی با چادر گلدار

ادعای وحشتناک قاتل دو زن مسافرکش

بورس همیشه در جاده مه‌آلود است

عکس/ حال و هوای میدان توپخانه تهران ۷۳ سال پیش

نرخ سبد معیشتی از ۲۳ تا ۳۵ میلیون تومان؛ کدام مبنای دستمزد ۱۴۰۴ قرار می‌گیرد؟/ رقم حقوق را از قصد آخر سال اعلام می‌کنند که جای چانه‌زنی باقی نماند

افشای راز قتل پسر سمنانی توسط مهاجران افغان

ادعای قاچاق دختران افغان به ایران برای استفاده جنسی!

معاملات پر رونق بازار طلا در بورس کالا