
اقتصاد ۲۴ – الهام جوادی؛ با این حال، کارشناسان هشدار میدهند که مصرف بیش از حد بادام همچنین میتواند منجر به تعدادی از مشکلات سلامتی شود که عموما نادیده گرفته میشود.
بادام به دلیل اسید فیتیک موجود در آن، میتواند مانع جذب مواد معدنی حیاتی مانند کلسیم، منیزیم، آهن و روی در رودهها شود. این اثر میتواند به مرور زمان منجر به کمبود مواد معدنی و تضعیف سیستم ایمنی شود، به خصوص برای افرادی که رژیم غذایی گیاهی دارند یا مرتباً آجیل مصرف میکنند.
بادام، سرشار از فیبر است و میتواند در صورت مصرف زیاد، به خصوص اگر به اندازه کافی هیدراته نباشد، به سیستم گوارش فشار وارد کند. نفخ، گاز، یبوست و اسهال از علائم اصلی این بیماری هستند.
تقریباً ۲۳ گرم بادام حاوی ۱۶۰ کالری است. اگرچه بادام "سالم" نامیده میشود، اما مصرف بیش از حد آن میتواند منجر به دریافت کالری ناخواسته در طول روز شود. این وضعیت، به ویژه هنگامی که به اشکالی مانند شیر بادام، آرد یا خمیر مصرف شود، خطرناکتر میشود.
مصرف چند وعده بادام در روز میتواند میزان مصرف ویتامین E شما را بالاتر از حد توصیه شده افزایش دهد. ویتامین E اضافی میتواند مشکلات جدی برای سلامتی مانند سردرد، خستگی، مشکلات معده و اختلال در لخته شدن خون ایجاد کند. افرادی که داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند باید به ویژه مراقب باشند.
بادام حاوی مقادیر زیادی اگزالات است. مصرف بیش از حد اگزالات میتواند خطر سنگ کلیه را افزایش دهد. علاوه بر این، نوع بادام تلخی که به طور گسترده در بازار موجود نیست حاوی آمیگدالین، یک پیشساز سیانید است. حتی مصرف چند بادام تلخ به صورت خام میتواند باعث مسمومیت جدی و حتی مرگ شود.
حتی افرادی که سابقه آلرژی به آجیل ندارند، میتوانند به مرور زمان دچار حساسیت آلرژیک شوند. اگر علائمی مانند کهیر، تنگی نفس یا فشار خون پایین پس از مصرف بادام دارید؛ فوراً به پزشک مراجعه کنید.
کارشناسان اظهار میکنند که برای بهرهمندی کامل از مزایای بادام، مصرف روزانه باید به ۱۰ تا ۱۵ عدد محدود شود. خیساندن بادام در آب یا پوست کندن آن میتواند به تسهیل هضم و کاهش محتوای ضد مغذی آن کمک کند. علاوه بر این، برای جلوگیری از تجمع احتمالی و عوارض جانبی احتمالی، توصیه میشود بادام را با آجیلهای مختلف جایگزین کنید.
بادام میتواند بخشی از یک سبک زندگی سالم باشد، اما به یاد داشته باشید که "زیادهروی در هر چیزی بد است". مصرف متوسط، تنوع و رعایت دقیق برای یک رژیم غذایی متعادل حیاتی است.