
اقتصاد۲۴- گوشت شتر مرغ و گوشت گوسفند، تفاوتهای مهمی با هم دارند که در این مطلب برای شما از فرق گوشت شتر مرغ و گوشت گوسفند میگوییم.
بسیاری از ما عادت کردهایم برای دریافت پروتئین و آهن به سراغ گوشت گوسفند برویم، اما آیا میدانستید که رقیب سرسختی به نام گوشت شترمرغ وجود دارد که تمام مزایای گوشت قرمز را دارد بدون اینکه مضرات آن را داشته باشد؟ در این مقاله، این دو منبع پروتئین محبوب را با هم مقایسه میکنیم تا ببینید چرا هواداران سبک زندگی سالم، شترمرغ را به عنوان قهرمان سفره خود انتخاب میکنند.
یکی از بزرگترین تفاوتها در میزان چربی است. گوشت گوسفند به لذیذ بودن و چربی زیاد معروف است، اما همین چربی میتواند برای قلب خطرناک باشد.
مثال کاربردی: اگر تحت رژیم لاغری هستید یا چربی خون بالایی دارید، گوشت شترمرغ با داشتن کمتر از نصف چربی گوشت گوسفند، بهترین انتخاب برای شما است.
جالب است بدانید که گوشت شترمرغ نسبت به گوشت گوسفند و حتی مرغ، آهن بیشتری دارد. این موضوع آن را به یک داروی طبیعی برای درمان کم خونی تبدیل میکند.
مثال کاربردی: زنان باردار یا افرادی که دچار خستگی مفرط ناشی از فقر آهن هستند، با گنجاندن شترمرغ در برنامه غذایی خود، آهن مورد نیاز بدن را سریعتر تامین میکنند.
گوشت شتر مرغ بهتر است یا گوشت گوسفند؟ ۷ تفاوت مهم!
میزان سدیم در گوشت شترمرغ بسیار کمتر از گوشت گوسفند و حتی مرغ است. سدیم بالا عامل اصلی فشار خون است.
مثال کاربردی: برای عزیزانی که دچار فشار خون بالا هستند، اِستیک شترمرغ جایگزین بسیار سالم تری نسبت به کباب گوسفندی است، زیرا فشار خون آنها را تحریک نمیکند.
به دلیل بافت نرم و نبود لایههای چربی لابلای الیاف گوشت، شترمرغ بسیار سریعتر از گوشت گوسفند میپزد.
مثال کاربردی: در پخت استیک یا خورشهای فوری، گوشت شترمرغ زمان کمتری از شما میگیرد و بعد از میل کردن، احساس سنگینی کمتری در معده خواهید داشت.
شترمرغ منبع غنی از ویتامینهای خانواده ب و حتی مقادیر کمی ویتامین سی طبیعی است که به جذب بهتر آهن کمک میکند.
مثال کاربردی: برای ورزشکارانی که به دنبال ریکاوری عضلات هستند، ترکیب پروتئین و ویتامینهای این گوشت، معجزه میکند.
این جدول بر اساس استانداردهای تغذیه برای درک بهتر تفاوتها آماده شده است:
| شاخص مقایسه | گوشت شترمرغ | گوشت گوسفند | گوشت مرغ (سینه) |
| میزان چربی | ۳ گرم | ۲۰-۱۵ گرم | ۵-۳ گرم |
| کلسترول | ۶۰ میلی گرم | ۹۰-۸۰ میلی گرم | ۷۵-۷۰ میلی گرم |
| پروتئین | ۲۲ گرم | ۱۸ گرم | ۲۳ گرم |
| آهن | ۳.۵ میلی گرم | ۱.۸ میلی گرم | ۱.۱ میلی گرم |
| کالری | ۱۴۵ کالری | ۲۸۰-۲۵۰ کالری | ۱۶۵ کالری |
| طبع و مزاج | گرم و خشک | گرم و تر | سرد و تر |
سخن پایانی
اگر به دنبال گوشتی هستید که هم طعم گوشت قرمز را داشته باشد و هم سلامت گوشت سفید را، گوشت شترمرغ برنده نهایی این رقابت است. این گوشت برای بیماران قلبی، افراد دارای فشار خون و ورزشکارانی که به دنبال پروتئین خالص هستند، یک انتخاب هوشمندانه به شمار میرود. البته گوشت گوسفند به دلیل طبعتر و لطافت خاص خود همچنان محبوب است، اما در ترازوی سلامت، کفه ترازو به سمت شترمرغ سنگینی میکند.
منبع: دلگرم