تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۱۰ مهر ۱۳۹۸

پمپئو از سوی کنگره متهم شد

روسای کمیته‌های مختلف مجلس نمایندگان در بیانیه‌ای وزیر امور خارجه آمریکا را به ارعاب شاهدان متهم کرده و گفته‌اند که این امر غیرقانونی، مدرکی برای مانع تراشی در مورد تحقیقات از پرونده استیضاح «دونالد ترامپ» است.
5263835
اقتصاد24- خبرگزاری رویترز امروز (چهارشنبه) از مبدا واشنگتن با انتشار این خبر نوشت: مایک پمپئو روز گذشته(سه شنبه) به تلاش های کمیته های مجلس نمایندگان که در اختیار دموکرات ها قرار دارد، جهت گرفتن استشهاد از پنج مقام کنونی و سابق وزارت خارجه این کشور در مورد تماس تلفنی ترامپ با رئیس جمهوری اوکراین برای انجام تحقیقاتی علیه رقیب سیاسی خود «جو بایدن» به شدت اعتراض کرد.

بر اساس این گزارش، «الیوت انگل»، «آدام شیف» و «الیجاه کامینگز» رؤسای کمیته‌های امور خارجی، اطلاعات و نظارت مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه ای در ارتباط با گفته های اخیر پمپئو اظهار نظر کردند.

این سه رئیس کمیته مجلس نمایندگان آمریکا در این بیانیه اعلام کردند: چنانچه برخی گزارش ها مبنی بر اینکه مایک پمپئو فردی بوده که در تماس ماه جولای گذاشته دونالد ترامپ با "ولودیمیر زیلنسکی" (Volodymyr Zelensky) رئیس جمهوری اوکراین حضور داشته، "شاهد زنده" تحقیقات روند استیضاح خواهد بود.

در این بیانیه آمده است: هرگونه تلاشی برای ارعاب و یا ممانعت از شاهدان جهت همکاری با کنگره، از جمله ارعاب و ممانعت از کارکنان وزارتخارجه آمریکا، (اقدامی) غیر قانونی تلقی شده و سندی موثق از ایجاد مانع در روند تحقیقات استیضاح به شمار خواهد رفت.

این بیانیه می افزاید، هرگونه ممانعت، کنگره اینگونه استنتاج خواهد کرد که تصدیقی بر شکایت مقام اطلاعاتی از رئیس جمهوری آمریکا در ارتباط با این تماس تلفنی است و می تواند کمکی در روند تحقیقات استیضاح باشد.

این بیانیه در ادامه می افزاید: کمیته ای کنگره موظف و متعهد به محافظت از شهود از هرگونه ارعاب، آذار و اذیت بوده و (در قبال) انتظار شکایت کامل از شهود و (کارکنان) وزاتخارجه را دارد.

افشاگری‌های انجام شده درباره خواسته ترامپ از رئیس جمهوری اوکراین علیه "جو بایدن" رقیب سرسخت انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، پای پمپئو را به ماجرا کشانده و مجلس نمایندگان خواستار ادای شهادت پنج دیپلمات عالیرتبه در این زمینه شده است.

پس از آنکه مجلس نمایندگان خواستار حضور پنچ دیپلمات برجسته آمریکا برای ادای شهادت شد، مایک پمپئو وزیر خارجه ترامپ که تا کنون بله قربان گوی خوبی برای رئیس خود بوده است، روز گذشته در نامه‌ای نوشت که به این خواسته نمایندگان تمکین نمی کند و آنها را زورگو خطاب کرد.

پمپئو در نامه‌ای که به رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان نوشت، آورده است: تنها راه برای من این است که این احضاریه‌ها را تلاشی برای ارعاب، تهدید و قلدری علیه کارشناسان برجسته وزارت خارجه ارزیابی کنم.

وزیر خارجه ترامپ ادامه داد: اجازه دهید رک بگویم. من چنین تاکتیک‌هایی را تحمل نخواهم کرد و با تمام قوا جلوی چنین اقداماتی را علیه کارمندان زحمت‌کش و کوشای وزارتخانه می‌گیرم؛ کسانی که من افتخار همکاری با آنها دارم.

پمپئو اضافه کرد: در روند و محتوای احضاریه‌ها کاستی‌های قانونی جدی وجود دارد و اینکه پنج مقام فعلی و سابق این وزارتخانه از فردا، چهارشنبه، در کنگره حضور یابند نه تنها مقدور نیست بلکه مشخص نیست در روزهای مجزا هم بتوانند در کنگره حضور پیدا کنند.

برخی منابع خبری روز گذشته افشا کردند مایک پمپئو در جریان گفت‌ وگوی ترامپ با رئیس جمهوری اوکراین بوده است و حتی بر روی خط حضور داشته است.

رسانه های آمریکایی روز چهارشنبه گذشته سوم مهر ماه خبر از انتشار متن کامل مکالمه دونالد ترامپ با ولودیمیر زیلنسکی رئیس جمهوری اوکراین دادند که این متن در پنج صفحه و مربوط به مکالمه ۲۵ جولای (سوم امرداد ماه) بود.

ترامپ بنابر متن این مکالمه از زیلنسکی خواسته تا تحقیقاتی درباره "هانتر بایدن" پسر جو بایدن رقیب انتخاباتی دمکرات خود که زمانی عضو هیات مدیره شرکت گاز "بوریسما" در اوکراین بود، به عمل آورد.

ترامپ پیش از این مانع پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار کمک نظامی به اوکراین شده بود.

با افشای محتوای این مکالمه تلفنی، «نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نیز که تاکنون در مقابل درخواست‌ها برای آغاز فرآیند استیضاح مقاومت کرده بود، رسماً خواستار شروع تحقیقات مربوط به استیضاح ترامپ شد.

همچنین نمایندگان با صدور احضاریه هایی مایک پمپئو را در رابطه با تحقیقات مربوط به استیضاح رئیس جمهوری و مشخصاً ارائه اسنادی در ارتباط با دولت اوکراین به کنگره فرا خواندند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

عکس/ چهره خاص نیوشا ضیغمی قبل از عمل زیبایی

عکس/ دیدار صمیمانه وریا غفوری و توماج صالحی

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

عکس/ آرایشگاه معروفِ زنانه ۶۸ سال پیش در تهران

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

عکس/ معماری بی نظیر مهمانخانه قزوین ۱۴۴ سال پیش در دوران قاجار

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

اینفوگرافی/ تبارشناسی استیضاح کنندگان همتی از پایداری تا شریان

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ استقبال عراقچی از لاوروف

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دستمزد منطقه‌ای امکان اجرا ندارد

بورس به رونق می‌رسد؟

عیدی بازنشستگان فرهنگی واریز شد

حکم اعدام سارق خشن تهران اجرا شد

حذف یارانه ۳ دهک؛ نحوه استعلام وضعیت یارانه

اظهارنظر جدید درباره افزایش قیمت بنزین

جزییات جدید درباره افزایش سن بازنشستگی

دلار تا چه قیمتی ریزش می‌کند؟

استیضاح همتی چه بر سر ارتباط دولت و مجلس می‌آورد؟

اینفوگرافی/ آخرین وضعیت نقدینگی و پایه پولی در ایران

چرا واردات هم نتوانست بازار سیب زمینی را آرام کند؟/ ماجرای هشدار به وزارت جهاد کشاورزی در اردیبهشت ۱۴۰۳ چه بود؟

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۸ اسفند ۱۴۰۳

پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۸ اسفند۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

۲ ماده غذایی که استخوان‌ها را محکم می‌کنند

آب و هوا در نوروز ۱۴۰۴ چگونه است؟

ملاحظات دندانپزشکی برای جویدن آدامس

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

ثبت عکس هُمای سعادت در ارتفاعات الموت

چرا نام امامان در قرآن نیامده است؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ دلار بخریم یا نه؟

دختری جسد مادرش را کباب کرد

بهبود عملکرد مغز با مصرف این ماده غذایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ کاهش قیمت طلا ادامه دارد؟

به جای استیضاح همتی، به دنبال اصلاح نظام اقتصادی باشیم/ خارج از انصاف است که دولت فعلی را مقصر وضعیت کنونی بدانیم

کیک سیب نامرئی؛ کیک خوشمزه و محبوب فرانسوی

چرا خواب‌هایمان را فراموش می‌کنیم؟

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف تاسیان