تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۰۸ دی ۱۳۹۷

مصباحی‌مقدم: بودجه 98 یک گام نسبت به گذشته بهتر است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بودجه‌ای را که آقای روحانی ارائه کردند از جهاتی قابل مناقشه است، البته یک گام نسبت به بودجه‌های گذشته ما بهتر بوده و اندکی انقباضی شده اما متناسب دوران جنگ نیست.
اقتصاد24 - حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم در خصوص بودجه سال 98، اظهار کرد: ما در شرایط جنگی قرار داریم، جنگ اقتصادی که بسیار حساب شده علیه ما برپا شده است، ما باید در شرایط جنگی بودجه جنگی داشته باشیم، نمی‌توان با بودجه‌ای که در شرایط عادی منابع مالی کشور را تامین می‌کرد، ادامه دهیم. در این وضعیت نیاز به تعیین اولویت‌ها و صرفه‌جویی‌های جدی است.

وی با بیان اینکه من آنچه را که آقای روحانی ارائه کردند از جهاتی قابل مناقشه می‌دانم، عنوان کرد: البته یک گام نسبت به بودجه‌های گذشته ما بهتر بوده و اندکی انقباضی شده اما متناسب دوران جنگ نیست. هزینه‌های اضافی که دولت در بخش جاری دارد، فراوان است و این هزینه‌ها باید به صورت اساسی کاهش یابد. اگر به سازمان برنامه تکلیف شود، می‌تواند ردیف به ردیف آن را نشان دهد که در کدام یک زیاد است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: به عنوان مثال چه ایرادی دارد که سفرهای خارجی نمایندگان مجلس برای چند سال متوقف شود؟ باید منابع سفرهای خارجی کارکنان و مدیران دولت در تعداد سفرها و نفرات کاهش پیدا کند. وجهی را که به صورت ارزی به آن‌ها حق مدیریت می‌دهند را نیز 50 درصد کنند. این برای مجلس و نمایندگان دولت معنی دارد و از موارد تاثیرگذار است.

وی بیان کرد: هزینه‌های سمینارهای بی‌فایده داخلی و بین‌المللی کاملا قابل صرفه‌جویی است. در حال حاضر تمام استانداری‌ها، دادگستری‌ها و بخش اعظمی از فرمانداری‌های ما طی این 40 ساله نوسازی شده‌اند و بهتر است که این کار متوقف شود.

مصباحی‌مقدم خاطرنشان کرد: باید عمران روستایی و راه‌ها را افزایش و خطوط ریلی را رشد دهند. حمل و نقل عمومی باید تامین شود که اگر حمل و نقل عمومی به 70 درصد کل حمل و نقل افزایش پیدا کند، صرفه‌جویی بزرگی در انرژی خواهیم داشت.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص موارد مورد مناقشه در بودجه سال 98، گفت: از جمله این موارد اتکای بودجه دولت به درآمد نفت است. در سال‌های 90 و 91 و در دوران تحریمی، اتکای بودجه ما به نفت به 25 درصد درآمد آن سال‌ها کاهش پیدا کرده بود اما اکنون بار دیگر به بالای 40 درصد رسیده و دولت دیواری کوتاه‌تر از صندوق توسعه ملی نمی‌شناسد. 10 درصد از سهم صندوق توسعه ملی را کاهش داده، در حالی که سهم صندوق توسعه ملی از درآمد نفت و گاز برای سال آینده باید 34 درصد باشد اما آن را به 20 درصد رسانده‌اند، البته این بعد از تاکید رهبری بوده وگرنه قبل از آن 10 درصد بوده است.

وی اضافه کرد: با ارزهایی که از صندوق توسعه ملی برداشته می‌شود، می‌خواهند نیازهای ریالی خود را تامین کنند نه ارزی، یعنی ارز در بانک مرکزی باقی می‌‎ماند و معادل ریالی آن پمپاژ می‌شود، این معادل وضع ما را بدتر می‌کند زیرا موجب تشدید تورم می‌شود.

مصباحی‌مقدم با اشاره به اینکه مجلس باید وابستگی بودجه به نفت را کاهش دهد، تصریح کرد: مهم‌ترین چالش بودجه سال 98، وابستگی به نفت است. این امر باید سال به سال روند کاهشی پیدا کند زیرا یک بند سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی قطع ارتباط با بودجه از نفت است. این امر زمانی اتفاق می‌افتد که اراده قوی وجود داشته باشد، سال به سال درصد قابل توجهی از وابستگی بودجه به نفت کاهش پیدا کند و طی 5 تا 10 سال پایان یابد اما هیچگاه به این امر عمل نمی‌شود زیرا سهل‌ترین راه است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مورد دیگر وضع مالیات CGT است، مالیات بر درآمدهای بادآورده، نقل و انتقال املاک، خودرو و مالیات بر سود سپرده‌های درست بانکی، این موارد برای دولت درآمد ایجاد می‌کند و ثروت‌های بادآورده قشر مرفه جامعه کاهش می‌دهد.

وی بیان کرد: علاوه بر این اصلاح قیمت حامل‌های انرژی است که باید برای مصرفی بالاتر از حد نرم مصرف عمومی باشد، به عنوان مثال ماهانه برای هر خودرور شخصی 60 لیتر قرار دهند و افزون بر آن را 2 تا 5 هزار تومان اعلام کنند. اگر این اتفاق رخ دهد، این ثروتمندان خواهند بود که هزینه‌ای را که باید بدهند می‌پردازند و این پرمصرف‌ها خواهند بود که یارانه پنهان را پرداخت می‌کنند نه کل ملت.

مصباحی‌مقدم در خصوص نحوه تنظیم بودجه برای شرایط تحریم گفت: بودجه برای این شرایط موفق نبوده و همچنان با اتکای بیشتر به درآمد نفت بوده و بودجه‌ای است که متناسب با شرایط جنگی و شرایطی که دشمن جنگ خود را بر ما تحمیل می‌کند، نیست.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ نمایی بی نظیر از ۶۳ سال پیش ایستگاه راه آهن یزد

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ استایل بهاری زیبا کرمعلی با عینک چند میلیونی و رنگ موی سال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟