تاریخ انتشار: ۰۶:۳۵ - ۰۱ آبان ۱۳۹۸
اقتصاد۲۴ گزارش می دهد؛

ساخت فرودگاه بین المللی چابهار کلید خورد/ استراتژیک‌ترین منطقه کشور به حمل و نقل هوایی تجهیز می‌شود

با مجوز شورای عالی مناطق آزاد که اخیرا به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل جلسه داد، احداث فرودگاه بین المللی منطقه آزاد چابهار کلید خورد و در این راستا قرار است از سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی برای ساخت این فرودگاه کمک گرفت.
آغاز عملیات اجرایی فرودگاه بین المللی چابهار با حضور وزیر راه و شهرسازی
اقتصاد24 - رشد فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی و افزایش روزافزون تقاضا برای جابجایی سریع افراد، خدمات و کالا، اهمیت صنعت هواپیمایی را به عنوان یکی از کلیدی‌ترین صنایع زیربنایی کشور دوچندان کرده است.

حمل‌ونقل هوایی به جهت سرعت، ایمنی و گستردگی که دارد، نقش ویژه‌ای را در اقتصاد کشورها ایفا می‌کند و در کشورهای وسیع و دارای پراکندگی جغرافیایی، به‌عنوان قلب ارتباطات آن کشور شناخته می‌شود. این صنعت علاوه بر ایفای نقش در توسعه صنعت توریسم و خدمات مربوط به آن، حتی در تولید و صنعت، کشاورزی و.. هم دارای اهمیت است.

با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی و سابقه طولانی ایران در امور هوانوردی مانند عضویت ایران در سازمان بین‌المللی هوانوردی (ایکائو) در سال 1327 و ایجاد اولین تشکیلات اداری هواپیمایی خصوصی ایرانی در سال 1328، پیشرفت صنعت هواپیمایی کشور قابل‌توجه نبوده و برخی نقاط حساس و استراتژیک کشور مانند چابهار هنوز از مشکلات عدم وجود فرودگاهی متناسب با نقش ویژه‌ای که این منطقه در موضوعات مختلف به خصوص در اقتصاد کشور ایفا می‌کند، رنج می‌برند.

امروز با ورود به چابهار از طریق هوایی، اولین نکته ای که موجب آزردگی خاطر مسافران می شود وضعیت نامطلوب فرودگاه این شهر است. چابهار به‌عنوان قلب تجاری سواحل مکران، تاکنون حمل‌ونقل زمینی و هوایی متناسب با فعالیت‌های خود نداشته و فرودگاه چابهار، در حقیقت همان فرودگاه کوچک در شهرستان کنارک است و اگرچه امروز همچنان این فرودگاه نظامی در حال استفاده است، اما به دلیل فاصله با چابهار و کمبود امکانات و مساحت کم، توانایی خدمت‌رسانی به این منطقه مهم و استراتژیک را ندارد. همچنین به علت اینکه فرودگاه کنارک خارج از محدوده منطقه آزاد چابهار است، بسیاری از مزایای منطقه آزاد را ندارد.

بر اساس توافق انجام‌شده میان دبیر شورای عالی مناطق آزاد با وزیر راه و شهرسازی، استاندار سیستان و بلوچستان، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار، مسئولیت مطالعه و احداث فرودگاه جدید چابهار به منطقه آزاد تجاری و صنعتی چابهار واگذارشده و در این زمینه اقدامات خوبی نیز در حال انجام است.

به گفته عبدالرحیم کردی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، اگر بخواهیم سرمایه‌گذاری‌ها در چابهار بر اساس آنچه برای آن تعریف‌شده پیش رود و سایر ظرفیت‌های چابهار به خصوص در حوزه گردشگری و ارتباط با کشورهای دیگر به‌درستی محقق شود، سهولت رفت‌وآمد به چابهار و امکانات زیرساختی اقامت و حمل‌ونقل اهمیت ویژه‌ای دارد.

سعید چلندری، سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترانزیت سازمان منطقه آزاد چابهار نیز پیش‌ازاین در گفت‌وگویی با اقتصاد24 یکی از مهم‌ترین نیازهای چابهار را زیرساخت مناسب برای حمل‌ونقل و توسعه راه‌های ارتباطی دانسته و گفته بود منطقه‌ای با داشتن پتانسیل‌هایی این‌چنینی که توجه بسیاری از کشورها را به خود جلب کرده، بدون داشتن حمل‌ونقل مناسب هرگز موفق نخواهد بود.

در سال‌های 94-95 موافقت اصولی ساخت فرودگاه بین‌المللی در چابهار صادر شد و ازآنجایی‌که خارج از محدوده منطقه آزاد بود، متولی و مجری آن شرکت فرودگاه‌های کشور تعیین شد اما در سال گذشته در جلسه‌ای میان وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و استاندار سیستان و بلوچستان، توافق‌نامه‌ای به امضا رسید که مجری و سرمایه‌گذار فرودگاه منطقه آزاد چابهار تعریف شد و از همان زمان طراحی و ساخت این پروژه در دستور کار قرار گرفت.

عبدالرحیم کردی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار می‌گوید: در ابتدای مهرماه امسال موافقت‌نامه اصولی به نام سازمان منطقه آزاد چابهار از سازمان هواپیمایی کشوری اخذ شد و هم‌زمان طراحی و ساخت فرودگاه از طریق مشاورین ذی‌صلاح در این حوزه در دستور کار قرار گرفت . وی خاطرنشان می‌کند: امروز نیازمند مجوز شورای عالی مناطق آزاد برای هزینه‌کرد منطقه در این پروژه هستیم که با تصویب این شورا در آینده‌ای نزدیک آمادگی عملیات اجرایی را داریم.

آن‌طور که مشخص است، سازمان منطقه آزاد چابهار پس از دریافت این مسئولیت به‌سرعت در حال پیشبرد برنامه‌ریزی‌ها برای طراحی و ساخت این فرودگاه است و موضوع طراحی و سرمایه‌گذاری برای این فرودگاه بین‌المللی را از طریق دو مجموعه خارجی پیش می‌برد و با سرمایه‌گذاران داخلی هم مذاکراتی داشته است.

طبق برآوردهای سازمان منطقه آزاد چابهار در فاز اول برای این پروژه حداقل 550 میلیارد تومان در نظر گرفته‌شده است و به گفته کردی این رقم بر اساس طرح نهایی احتمالاً دچار تغییراتی خواهد شد.

سازمان منطقه آزاد چابهار قصد دارد با انجام برنامه‌ریزی‌های لازم، برای تردد سالانه یک ‌میلیون مسافر از طریق هوایی به این منطقه برنامه ریزی را انجام دهد.

خبر خوش اینکه مجوز احداث فرودگاه بین المللی منطقه آزاد چابهار روز دوشنبه در نشست شورای عالی مناطق آزاد به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور صادر شد.

با ساخت این فرودگاه مستقل و جدید در منطقه آزاد چابهار که مطابق با استانداردهای روز دنیا ساخته می شود، می توان در آینده ای نه چندان دور شاهد انقلابی در اقتصاد و معیشت مردم این منطقه به واسطه توسعه گردشگری و حمل و نقل بار بود.

به گفته چلندری با توجه به زمانبر بودن احداث فرودگاه بین المللی منطقه آزاد چابهار، به لحاظ بهره‌مندی بیشتر مردم منطقه، سرمایه‌گذاران و تجار از اوایل سال جاری حسب دستور مدیرعامل منطقه آزاد، بهسازی پایانه مسافری فرودگاه کنارک در دستور کار منطقه آزاد چابهار قرار گرفته است.

بنابراین یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دولت و مدیران سازمان منطقه آزاد چابهار که دریافت مجوز احداث فرودگاه با تجهیزات مناسب در چابهار بود به بار می‌نشیند و پس از بررسی‌ها و مطالعات فراوان به مرحله اجرا و بهره‌برداری نزدیک می‌شود و در آینده‌ای نزدیک عملیات اجرایی آن آغاز و نقطه‌ای طلایی در تاریخ شکوفایی چابهار خواهد شد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ادویه مفید برای سلامت قلب و عروق

در گرمای تابستان این غذاها را نخورید

ارتباط دیر شام خوردن با افزایش خطر سرطان

تحلیل رسانه اسپانیایی از بحران آب در ایران: آب رو به اتمام است/ ۸۰ درصد مخازن آب خالی است

فوری/ ترور هدفمند در لبنان

فیلم/ جمله تکان‌دهنده و تاریخی ستارخان درباره ایران

دیدار سفیر انگلیس با اسماعیل بقایی

فیلم/ حضور لاریجانی بر مزار شهید سید حسن نصرالله

فیلم/ نفیسه کوهنورد خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی: خلع سلاح‌کردن حزب‌الله آسان نیست

رویترز: ایران به‌دنبال مذاکره مستقیم با آمریکاست

عکس/ تصویری پربازدید از ملاقات امروز دبیر شورای‌عالی امنیت ملی و نخست وزیر لبنان

موضع‌گیری ایران‌خودرو در برابر مخالفت تعزیرات با افزایش قیمت

تلاش مصر برای از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا

فیلم/ داستان سفر قاچاقی مصطفی راغب به کربلا

افزایش حقوق کارکنان دولت قطعی شد

تهران؛ زمانی برای غلبه بر تردیدها

رای جدید دادگاه کانادا درباره حادثه هواپیمای اوکراینی

فقر به جایی رسیده که سیب‌زمینی را قسطی می‌فروشند

فیلم/ لبنانی‌ها با برنج از لاریجانی استقبال کردند

صنع‌الله ابراهیم درگذشت

تغییر در فروش بنزین از شهریورماه

عکس/ صیاد شیرازی و فرزندش مهدی در سفر به مناطق جنگی

عکس/ پاسخ فضائلی به اظهارات محسن هاشمی در نقل قول از رهبری درباره جنگ و مذاکره

سامانه بارشی جدید در راه تهران

جدایی جنجالی یک پرسپولیسی به مقصد گل‌گهر

فیلم/ حرف‌های تلخ حامد بهداد: من افسرده‌ام و چیزی خوشحالم نمی‌کند

اروپا در انتظار پاسخ ایران

عراقچی یک حکم جدید صادر کرد

گفت‌وگوی دیپلمات ارشد روسیه با عراقچی

دو سرمربی والیبال ایران لژیونر شدند

فیلم/ پاسخ کوبنده مجری زن صداوسیما به نتانیاهو

فیلم/ اسرائیل نهمین کشور جهان از نظر کم‌آبیست و ایران رتبه چهاردهم را دارد

فیلم/ قطعی‌های ۱۲ ساعته آب و جریمه برای مشترکان بد مصرف

قتل فجیع دختر نوجوان به دست پسر ۲۰ ساله در بابل

عکس/ اعتراض اکبر گنجی به استفاده نتانیاهو از کتابش

خبر مهم درباره تردد از جاده چالوس

مشخصات موشک بالستیک رستاخیز ایران

فیلم/ اختلال در کنفرانس خبری لاریجانی در لبنان به دلیل قطع ناگهانی برق

پیشکسوت استقلال: سیدورف دلالی بیش نیست

فیلم/ بازداشت ۵۰ ایرانی در حرم امام حسین(ع) به دلیل شعارهای ضدصهیونیستی

واکنش باشگاه استقلال به استعفای جویباری

علائم هشداردهنده گرمازدگی و کم‌آبی بدن را بشناسید

ارزش سهام عدالت امروز ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ شوخی جالب و خنده‌دار هانا دختر مهران غفوریان

عکس/ نقشه تراکم جمعیت در ایران

عکس/ جواد نکونام تبرئه شد

عکس/ خبر خوش برای هواداران استقلال

وعده جدید وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ

عکس/ اسامی مصدومان تصادف اتوبوس زائران ایرانی در عراق

فیلم/ پیام ویژه علی لاریجانی به مردم لبنان از بیروت