تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۱۰ آذر ۱۳۹۷

دلایل افزایش 3.5 درصدی تصادفات جاده‌ای در سال 97

عضو هیات مدیره سازمان راهداری و حمل و جاده‌ای با بیان اینکه افزایش تعداد تلفات تصادفات جاده‌ای با توجه به رشد ترافیک در سطح جاده‌ها موضوع عجیب و غربیی نیست، گفت: یکی از دلایل افزایش تعداد تصادفات و تلفات ناشی از سوانح جاده‌ای گرانی بلیت هواپیما و کاهش سفرهای هوایی به مقاصد داخلی و خارجی است.
201771672983

مهران قربانی با اشاره به وضعیت ایمنی راه‌ها و زیرساخت‌های جاده‌ای کشور اظهار داشت: وضعیت زیرساخت‌های کشور نسبت به وضعیت اقتصادی در شرایط قابل قبولی قرار دارد به طوری که در حال حاضر وضعیت اقتصادی ایران به لحاظ شاخص تولید سرانه به دلار در بین 183کشور دنیا در رتبه 62 قرار دارد اما طبق گزارش‌های رسمی سازمان ملل جایگاه ایران در بین کشورها در بخش وضعیت زیرساخت‌ها حدود 68 است.




وی تاکید کرد: بنابراین طبق یک شاخص جهانی برای اندازه گیری وضعیت زیرساخت‌ها، ایمنی سطح جاده‌ها نسبت به رتبه ایران در وضعیت اقتصادی در شرایط متعادلی قرار دارد.


قربانی با بیان اینکه ایمنی یک موضوع نسبی است، تاکید کرد: وقتی رتبه اقتصادی یک کشور به لحاظ شاخص تولید سرانه در جایگاه 62 دنیا قرار دارد نمی‌توان انتظار داشت که زیرساخت‌ها و ایمنی جاده‌های آن کشور بین 10 کشور اول باشد و چنین چیزی امکان پذیر نیست.


عضو هیئت مدیره سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با تاکید بر اینکه به تناسبی که اعتبارات اختصاص پیدا می‌کند می‌توان سطح ایمنی جاده‌ها را افزایش داد، گفت: اگر افزایش ایمنی زیرساخت‌های کشور در اولویت تخصیص بودجه مجلس و دولت قرار بگیرد، می‌توان سطح ایمنی جاده‌های کشور را با سرعت بیشتری افزایش داد. البته بخش دیگر از افزایش ایمنی در سطح جاده‌ها به موضوع فرهنگ سازی و افزایش سطح فرهنگ رانندگی مردم برمی‌گردد.


قربانی با تاکید بر اینکه پروژه‌های ایمنی از جمله پروژه‌های پرسود در دنیا محسوب می‌شود، گفت: به ازای یک واحد اقدام ایمنی و سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها و افزایش ایمنی حداقل سود 15 تا 20 برابری ایجاد می‌شود که گاها این مقدار سود به 50 برابر هم می‌رسد.


وی افزود: واقعیت این است که میزان افزایش سطح ایمنی به میزان اولویت این موضوع در تصمیم گیری‌های کلان دولت و مجلس برمی‌گردد و اگر این موضوع در اولویت نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه باشد می‌توان انتظار افزایش نسبی سطح ایمنی در سراسر جاده‌های کشور را داشت.


قربانی با تاکید بر اینکه در حال حاضر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای وارد فاز دوم اقدامات افزایش ایمنی سطح جاده‌های کشور شده است،گفت: به دنبال این هستیم که جاده‌ها خود معرف‌تر و بخشنده‌تر شوند و این به این معناست که حتی راه‌ها بتوانند خطاهای غیرعمدی رانندگان را پوشش داده و جبران کنند.


عضو هیئت مدیره سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با تاکید بر اینکه مهمترین اقدام ما در سازمان راهداری این است که رانندگان با جاده‌های غیرایمن که عامل بروز تصادف باشد مواجه نشوند، گفت: از نظر ما در حوزه راهداری جاده‌ها باید آن چنان ایمن باشند که رانندگان را با وضعیت پیش‌بینی ناپذیر و غیرمنتظره در جاده‌ها مواجه نشوند که این هدف با نصب علایم و تجهیزات ایمنی راه‌ها تا حدی قابل حصول است اما باید ایمنی راه‌ها در مرحله راه‌سازی و توسط مشاوران راهسازی و با اهتمام مدیران و کارشناسان حوزه‌های راهسازی کشور در دستور کار قرار گیرد.


قربانی تاکید کرد: جبران و اصلاح کیفیت پروژه‌های راه‌سازی در آینده و در مرحله بهره برداری از راه‌ها توسط راهداران به دلیل فقدان منابع لازم بسیار سخت و در مواردی ناممکن است.


وی ادامه داد: در حال حاضر به جرات می‌توان گفت که راه‌ها به خودی خود باعث بروز تصادفات نمی‌شوند و عواملی مانند حواس پرتی، خواب آلودگی و افزایش شتاب از جمله مهمترین دلایل تصادفات در جاده‌های کشور هستند.


قربانی با اشاره به لزوم بکارگیری روش‌هایی برای افزایش سطح فرهنگ رانندگی گفت: اگر پلیس راهور درباره بستن کمربند ردیف دوم صندلی خودرو سختگیرانه‌تر عمل کند تعداد تلفات در تصادفات جاده‌ای به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند به عنوان نمونه تنها در مسیر جاده تهران مشهد با بستن کمربند سرنشینان ردیف دوم خودروها ، حداقل 30 درصد از تلفات تصادفات جاده‌ای واژگونی در این مسیر کم خواهد شد.


عضو هیئت مدیره سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با اشاره به ضرورت تهیه بانک اطلاعاتی کامل و موثق از علل فنی تصادفات در هر نقطه از جاده‌ها گفت: نیاز به اطلاعات مکانی دقیق از محل تصادفات جاده‌ای داریم به این معنا که در کدام نقطه از جاده‌ها، در چه ساعتی از شبانه روز به چه علت چه نوع تصادفی با چه تبعاتی رخ داده است.


وی افزود: این اطلاعات به طور رضایت بخش و بطور جامع و قابل اطمینان با مختصات مکانی بر پایه جی پی اس در دسترس نیست و آمار و اطلاعات موجود بیشتر جنبه کلی و در حد اطلاعات مدیریتی دارد و نه کارشناسی.


قربانی با بیان اینکه برای رفع این نقیصه این نیاز را با پلیس راهور در میان گذاشته‌ایم،‌گفت: قرار است با توسعه کاربرد دستگاه‌های تعیین موقعیت مکانی تحول اساسی در ارتقای کیفی اطلاعات موقعیت تصادفات در کشور در آینده نزدیک ایجاد شود که در مدیریت بهبود ایمنی راه‌ها بسیار کارساز واقع خواهد شد.


عضو هیئت مدیره سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با اشاره به مهمترین دلایل بروز تصادفات جاده‌ای گفت: 90 درصد تصادفات به دلیل خواب آلودگی، سرعت بالا و حواس‌پرتی آنی راننده اتفاق می‌افتد و به طور قطع شبکه راه‌های کشور به خودی خود باعث ایجاد تصادفات نمی‌شود اما ما به دنبال ایجاد شرایط بهتری در شبکه راه‌ها هستیم تا حدی که نه تنها راننده در شرایط غیرمنتظره قرار نگیرد بلکه بتواند خطاهای غیر عمدی رانندگان را تا حد زیادی پوشش داده و جبران کند.


قربانی با اشاره به افزایش تصادفات جاده‌ای در سال گذشته و امسال گفت: سال گذشته میزان تصادفات جاده‌ای 1.7 درصد و هفت ماهه امسال و چیزی حدود 3.5 درصد افزایش پیدا کرده است که این رشد تصادفات جاده‌ای می‌تواند عوامل متعددی داشته باشد، از جمله رشد ترافیک در سطح جاده‌های کشور .


قربانی با بیان اینکه امسال سال خاصی برای ترافیک در سطح جاده‌های کشور بوده است، گفت: شاهد رشد 13 الی 14 درصدی ترافیک در سطح جاده‌های کشور هستیم و تمایل مردم برای استفاده از خودروهای شخصی افزایش پیدا کرده است.


وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل افزایش ترافیک و میزان تصادفات جاده‌ای، کاهش سفرهای هوایی به مقاصد داخلی و خارجی است. به دلیل افزایش قیمت بلیت هواپیما میزان تمایل به سفرهای هوایی داخلی و خارجی کاهش پیدا کرده است و بخشی از تقاضای سفر به شبکه جاده‌ای منتقل شده است.


عضو هیئت مدیره سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تاکید کرد: رشد تصادفات با رشد ترافیک جاده‌ای رابطه مستقیم و خطی دارد و با افزایش 13 الی 14 درصدی ترافیک در سطح جاده‌ها چیزی حدود 10 درصد کشش رشد تلفات جاده‌ای را ایجاد می‌کند. بنابراین افزایش تا 3.5 درصدی تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای در سال جاری اتفاق عجیب و غریبی نیست که البته با افزایش اعتبارات در این حوزه تا حد زیادی قابل جبران خواهد بود.


وی ادامه داد: این اتفاق در همه جای دنیا می‌افتد به طوری که در ایالات متحده امریکا وقتی در یک سال ترافیک در سطح جاده‌ها تا 15 درصد رشد داشت، در همان سال تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای تا 5 درصد افزایش یافت که دلیل این رشد ترافیک هم رونق اقتصادی آن کشور عنوان شده بود.



ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

عکس/ آتاتورک ۹۰ سال پیش ایستاده کنار رضاشاه در ترکیه

عکس/ تجمع خبرنگاران پشت درب کنسولگری ایران در ترکیه

عکس/ گروهی از زندانیان دوره قاجار ۱۴۰ سال پیش در غل و زنجیر

اینفوگرافی/ میزان مصرف آب کشور در هر بخش

عکس/ بازدید رضاشاه و نخست‌وزیر از دانشگاه تهران حدود ۹۰ سال پیش

عکس/ تغییر چهره بهاره رهنما قبل و بعد از طلاق دومش

عکس/ نانوایی در عهد قاجار و حدود ۱۲۵ سال پیش

عکس/ زیبایی حیرت‌انگیز گردنبند ۲۸۰۰ ساله ایرانی به شکل موجود بالدار افسانه‌ای

عکس/ زیبایی و ظرافت حیرت انگیز قاشق بازمانده از حدود ۳۰۰۰ سال پیش ایران و دوره هخامنشیان

عکس/ کیک عجیب و تیره رنگ دو طبقه برای تولد هوتن شکیبا

عکس/ تغییر چهره بابک حمیدیان در سن ۴۴ سالگی

عکس/ رقص رنگ‌ها در طبیعت زیبای سرسبز سَرمَرغ حوالی خرم آباد

عکس/ رقص ابر‌ها در ارتفاعات کوه سنگر در اردبیل

عکس/ زیبایی رویایی مسیر تنگه شیرز در کوهدشت با نمایی از کوه وره زرد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول چند سال است؟

پیش بینی قیمت دلار در هفته اول مرداد

عکس/ سلفی عجیب احمد مهران فر و نسرین نصرتی در اتاق گریم سریال پایتخت ۷

شرط و شروط پرسپولیس برای جذب یک ستاره

عکس/ ژست عجیب شهید عباس دوران ۵۴ سال پیش در حال روشن کردن جنگنده

فیلم/ لحظات اولیه حمله تروریستی در نزدیکی دادگستری زاهدان

فیلم/ پایان عملیات مقابله با حمله تروریستی دادگستری زاهدان

تشییع پیکر فداکار محیط زیست

عکس/ غزه یک جنایت، روی جلد نشریه اشپیگل رفت

عکس/ چهره بامزه طاهر فردوس سریال ستایش ۴۰ سال پیش در کودکی

نگاهی به آفت‌های حکمرانی دیجیتال/ چرا اقتصاد دیجیتال ایران از رقبای منطقه عقب ماند؟

عکس/ نقشه امپراطوری هخامنشیان ایران از شرق تا غرب جهان ۳۰۰۰ سال پیش

عکس/ چهره جذاب سونیا حسینی دختر نقی معمولی در پایتخت ۷

نگاهی به رمان سووشون نوشته سیمین دانشور به بهانه پخش سریالی با اقتباس از این اثر

عکس/ داریوش مهرجویی و شکیبایی در کنار جکی چان ۳۵ سال پیش در توکیو

عکس/ تصویری دیده نشده از رقص تالش‌ها بیش از ۹۰ سال پیش

سیاستمدار اصیل و شریف: احمد توکلی

عکس/ پیکر یک شهید نیروی هوایی روی دوش سرلشکر بابایی ۴۵ سال پیش

فیلم/ سد‌های تهران در بدترین حالت در ۶۰ سال گذشته

عکس/ هجوم فروشندگان به بازار با فروش فوری خانه

عکس/ همبستگی دو نفر در میدان فلسطین تهران با مردم غزه

جدیدترین قیمت خرید و فروش خانه در تهران و اوایل مردادماه + جدول

معرفی مکان‌های عاشقانه شیراز در تابستان

فیلم/ حمله مسلحانه به خودروی کارکنان گمرک پیشین

بازار ارز در انتظار ازسرگیری گفت‌وگوها با آمریکا

رانت خواران از هر فضایی استفاده می‌کنند، جنگ باشد یا صلح یا تحریم/ تحریم‌های ثانویه ایران، بزرگ‌ترین ترمز جذب سرمایه‌گذار خارجی

خزان پیش از موعد؛ نیاز به تحول در مدیریت فضای سبز شهری/ چرا درختان دچار زردی و برگ‌ریزان زودهنگام شده‌اند؟

هشدار امنیتی فوری برای شهروندان زاهدان

قطعی برق آفت کارخانه‌های سیمان‌سازی شد

کشته شدن ۳ مهاجم در حمله تروریستی زاهدان

فیلم/ جزییات حمله تروریستی به دادگستری زاهدان

فیلم/ روایت تازه پزشکیان از حمله اسرائیل به اوین

زمان ثبت نام ایران خودرو برای مرداد ۱۴۰۴ اعلام شد + جزئیات

فیلم/ پزشکیان: وقتی نماینده بودم کسی مرا تحویل نمی‌گرفت

سکو‌های فروش اینترنتی طلا روی میز کمیسیون اصل نود

فیلم/ اظهارات پزشکیان در جمع مدیران ارشد وزارت خارجه

دورخیز برای تعطیلی یک هفته‌ای کارمندان دولت

اروپا علیه غنی‌سازی/ چرا موضع تروئیکای اروپایی از احیای برجام به منع غنی‌سازی اورانیوم در ایران تغییر کرد؟

تعیین زمان اعلام نتایج نهایی کنکور

لغو حکم بازداشت بشار اسد توسط دادگاه فرانسه

صیانت ۲ در راه است/ انتقاد کارشناسان از لایحه قوه قضائیه درباره فعالیت رسانه‌ها و فضای مجازی

فیلم/ اولین تصویر از حمله گروه تروریستی پژاک به گشت فراجا در بانه

فیلم/ تاکید پزشکیان بر ضرورت تفویض اختیارات به استانداران و فرمانداران

متهم ردیف اول بحران کم‌آبی؛ صنعت کشاورزی کدام اشتباهات را باید اصلاح کند؟

حلقه جلیلی و عرض اندام در کوچه خلوت پساآتش‌بس/ تندرو‌های برای گذاشتن چوب لای چرخ مذاکرات چه می‌کنند؟

دلیل بازگشت ایران و اروپا به میز مذاکره چیست؟

سقوط قیمت طلای جهانی

حمله کیهان به دولت پزشکیان درباره مذاکرات هسته‌ای

ماجرای قتل علیرضا محمدی وکیل تهرانی چه بود؟

آزادسازی واردات خودرو‌های پرقدرت چه اثراتی در بازار دارد؟