تاریخ انتشار: ۲۰:۴۸ - ۱۲ آبان ۱۳۹۸

پیش‌بینی یک نماینده مجلس از روند دلار تا پایان سال

در ابتدای سال جاری برخی از کاشناسان پیش‌بینی کرده بودند که دولت در سال ۹۸ با کسری بودجه مواجه خواهد بود، طبق این پیش‌بینی‌ها کسری بودجه در نیمه دوم سال احتمالا خود را بیشتر نشان می‌دهد.
5290007
اقتصاد24- اتفاقات سیاسی، افزایش تقاضای تجاری، کاهش درآمدهای ارزی و بروز اثرات کسری بودجه چهار عاملی هستند که از نگاه برخی کارشناسان شاید در آینده ارز، عوامل تاثیرگذاری محسوب شوند.

دلار در دوره هفت ماهه نخست سال جاری افت ۱۴٫۳ درصدی داشته که بیشترین کاهش قیمت نسبت به دیگر بازارهاست.

یکی از مواردی که به کسری بودجه دامن می‌زند، نحوه هزینه‌کرد منابع ارزی کشور است. از سیاست‌های مهم ارزی دولت اختصاص دلار ۴۲۰۰ تومانی است که علی‌رغم هشدارهایی که اقتصاددانان در خصوص تبعات ادامه‌دار بودن دلار ۴۲۰۰ تومانی داده‌اند، اما دولت قصد عقب‌نشینی در این مورد را ندارد.  با توجه به کسری بودجه‌ای که کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند وضعیت بازار ارز تا پایان سال چگونه خواهد بود؟

سید تقی کبیری، عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی وضعیت بازار ارز را اینگونه تشریح کرد: از گذشته عمده مشکل ما در حوزه بازار ارز به مدیریت منابع ارزی ارتباط داشته، البته در بخش منابع ارزی که به فروش نفت برمی‌گردد مشکلاتی وجود دارد، اما اگر در حوزه درآمدهای ارزی و مصارف آن مدیریت دقیق، به‌روز و نظارت گرایانه صورت بگیرد می‌تواند وضعیت این بخش را بهبود داد.

وی عنوان کرد: تجربه تلاطمات ارزی در یک و نیم سال اخیر نشان می‌دهد امکان مدیریت منابع ارزی ممکن وجود دارد، عمده این بحث به مدیریت صحیح به خصوص از سوی بانک مرکزی است؛ چون بخشی از آن به موضوع نقدینگی کشور و سوق دارایی‌ها به بازارهایی مثل ارز برمی‌گردد. برخی از آمارهای صادراتی کشور حاکی از این است که مثلا از حدود ۴۰ میلیارد دلار هشت میلیارد دلار آن وارد شده، یعنی ۲۰ درصد ارز آن به کشور برگشته است؛ بنابراین اگر مدیریت صحیحی باشد هم در بحث کسری بودجه وضعیت بهتر خواهد شد و هم در مورد نرخ ارز هم شاهد کاهش نرخ ارز خواهیم بود.
وی در خصوص روند نرخ دلار تصریح کرد: با وجود کاهش قیمت نرخ ارز اما هنوز نرخ فعلی آن زیاد است، یعنی افزایش حدود سه برابری نسبت به قبل دارد. اگر در واردات و صادرات مدیریت منابع ارزی به درستی انجام شود و ارز به چرخه اقتصاد برگردد می‌تواند مشکل افزایش نرخ ارز و کسری بودجه را حل کرد.





 

کبیری هشدار می‌دهد که خصولتی‌ها وارد بازار ارز نشوند


کبیری درباره تاثیر دلار ۴۲۰۰ تومانی معتقد است: یکی از بخش‌های مدیریت ارزی بحث نرخ آن است. در ابتدای سال گذشته که دلار ۴۲۰۰ تومانی مطرح شد، اعضای کمیسیون اقتصادی در جلسه‌ای که با استحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور داشتند پیشنهاداتی مطرح کردند. در این جلسه مطرح شد که قابل قبول نیست نرخ دلار ۴۲۰۰ تومان باشد و مابقی نرخ‌ها قاچاق اعلام شود. طرحی در آن زمان آماده شد؛ ولی متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت و حدود چهار ماه بعد همان بخش‌ها مثل بازار ارز ثانویه و… مطرح شد ولی کار از کار گذشته بود، چون نرخ ارز جهش حدود پنج برابری کرد و به نوعی مدیریت آن از دست خارج شد.

وی در این خصوص افزود: بخشی از این سیاست، فضای رانت‌زایی را ایجاد کرده است. ۱۴ میلیارد دلاری که برای تامین کالای اساسی در نظر گرفته شده است به دست مردم نمی‌رسد، بلکه مردم کالاها را با نرخ آزاد تهیه می‌کنند. در خصوص نحوه مصرف منابع ارزی باید مدیریت صورت بگیرد که چه مقدار از این دلار ۴۲۰۰ تومانی به دست مردم می‌رسد، به اعتقاد من بخش اعظمی از آن به مردم نمی‌رسد. مثلا در شهر خوی و چایپاره پیگیری کردیم و متوجه شدیم در آن مقطع زمانی با ارزی که برای واردات داروهای سرطانی، قطعات حساس و… در نظر گرفته شده کالاهای تجملی وارد شده که این کارها هم ارز را از بین می‌برد و هم به تولید ضرر می‌زند. به نظر می‌رسد در این نرخ نیز باید مدیریت صورت بگیرد که به طور یقین در قیمت ارز نیز تاثیرگذار است.

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی در خصوص نقش دولت در بازار ارز گفت: تجربه نشان می‌دهد نرخ ارز دستوری درست نیست و من معتقدم دولت می‌تواند بازار را کنترل کند و نرخ را کاهش دهد، البته طبیعی است در مقطع زمانی که درآمد ارزی کشور محدود است این امر به سادگی رخ نمی‌دهد، اما نشدنی نیست، این مدیریت باید درست اجرا شود و بخش‌های خصولتی و دولتی وارد این بازار نشوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دولت اگر بتواند منابع ارزی را درست مدیریت کند، در خصوص بازار ارز حداقل تا پایان سال می‌توان ثبات قیمت داشت.

منبع: تجارت نیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کشف جسد دختر جوان در پاکدشت

اسرائیل در حال بررسی اقدام نظامی علیه ایران است‌

تهدید رسمی ایران به خروج از NPT/ ارسال نامه به شورای امنیت سازمان ملل

آمریکا در آستانه مذاکرات ایران را تحریم کرد

پیام معنادار سردار قاآنی در آستانه مذاکرات

پایان تلخ امیر و شیرین سریال تاسیان لو رفت!

طرز تهیه یک غذای خوشمزه بدون گوشت و مرغ

شهروندان پایتخت منتظر هوای جهنمی باشند

واکنش لاریجانی به صدور قطعنامه علیه ایران

ترامپ به روند مسالمت‌آمیز با ایران متعهد است

آتش‌سوزی در پتروشیمی خارگ کشته داد

داور سرشناس ایرانی افتتاحیه جام‌جهانی را سوت می‌زند

ادعای تازه درباره طرح اسرائیل برای حمله به ایران

عکس/تنها بازمانده سقوط هواپیما در هند

قاب پربازدید همایون شجریان با روحانی مشهور

این جمله از پزشکیان در ساعات اخیر خبرساز شد

سهم معنادار ایران در صندوق بین‌المللی پول

رقیب چینی سانتافه و سورنتو به میدان آمد+ عکس

خداحافظی سعید صادقی از پرسپولیس

واکنش اتحادیه اروپا به قطعنامه شورای حکام

اگر هدف تهدید‌ها ترساندن ایران است، آب در هاون نکوبید!

توافق استقلال با بازیکن مورد علاقه هواداران

فرزانه صادق از دولت پزشکیان استعفا داد؟

بیانیه تروئیکا و آمریکا درباره صدور قطعنامه علیه ایران

جزئیاتی از تحرکات مشکوک آمریکا بیخ گوش ایران

زندگی فوق لاکچری بشار اسد در مسکو

سعید سحرخیزان به یک شرط استقلالی می‌شود

عکس/ جدیدترین عکس الهام حمیدی

تمام سرنشینان هواپیمای هندی جان باختند

اینفوگرافی/ رتبه ایران در شاخص تاب‌آوری جهانی

فعال‌سازی اینترنت استارلینک برای گوشی‌های آیفون

برداشت گل‌گاوزبان در روستای آغوزبن کندسر

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت روز زعفران + جدول

قیمت انواع موتور سیکلت در بازار + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

طبل جنگ در خاورمیانه؛ آیا توافق با امریکا از دست رفته و جنگ نزدیک است؟ / نشانه‌های درگیری نظامی ظاهر شد

ماجرای قتل هولناک یک دختر افغان در پاکدشت تهران چه بود؟

اینفوگرافی/ اگر در آسانسور گیر کردیم چیکار کنیم؟

عارف آقاسی استقلالی شد+ عکس

فیلم/ تجمع دلواپسان در حمایت از کاظم صدیقی

پرداخت وام مسکن ۴۰۰ میلیونی به دهک‌های یک تا ۳

شرط پرداخت مرحله سوم‌ سود سهام عدالت اعلام شد

پدیده لیگ برتر با پرسپولیس تماس گرفت

عکس/ پارک خودرو‌های میلیون دلاری در یکی خیابان‌های تهران

عکس/ واکنش قالیباف به قطعنامه شورای حکام

فیلم/ در یک کلاس درس در تهران فقط دو دانش‌آموز ایرانی هستند!

فیلم/ اولین تصاویر از بقایای سقوط هواپیمای هندی

آغاز رزمایش‌ اقتدار نیرو‌های مسلح با دستور سرلشکر باقری