تاریخ انتشار: ۱۴:۱۷ - ۲۰ آبان ۱۳۹۸

بشار اسد: سرکرده داعش تحت نظارت آمریکا بود

رئیس جمهور سوریه با بیان اینکه سرکرده گروه تکفیری-تروریستی داعش از جانب آمریکا نقش «خلیفه» را بر عهده گرفت، تأکید کرد، آن نظمی که بعد از جنگ جهانی دوم بر دنیا حاکم شد، تاریخ انقضایش سر آمده است.
بشار اسد
اقتصاد24- بشار اسد رئیس جمهور سوریه تأکید کرد که افکار عمومی جهان به ویژه مردم غرب، طی سال‌های اندک گذشته، تغییر پیدا کرده است.

اسد در گفت‌وگو با شبکه خبری «راشا تودی» تصریح کرد که جانفشانی‌های زیادی طی سالهای اخیر برای مقابله با تروریست‌ها صورت گرفته است و ثبات کنونی نیز، حاصل جانفشانی بیش از ۱۰۰ هزار سرباز سوری است که کشته یا زخمی شده‌اند.



رسانه‌های غربی، واقعگرا نیستند


وی درباره مصاحبه با رسانه‌های غربی گفت: «چند سال، با رسانه‌های غربی مصاحبه نکردم؛ زیرا این رسانه‌ها نمی‌خواهند [درباره سوریه] اطلاعی به دست آورند و واقعگرا باشند».


رئیس جمهور سوریه با تأکید بر اینکه روسیه به شیوه‌های مختلف از منافع خود دفاع می‌کند، خاطر نشان کرد: «یکی از نمودهای این دفاع، مبارزه با تروریسم در کشوری است که دفاع از ملت روسیه تلقی می‌شود؛ زیرا تروریسم و ایدئولوژی آن، مرزی ندارند و مرزهای سیاسی را به رسمیت نمی‌شناسند».



حملات شیمیایی ارتش سوریه، در حد ادعا بود


اسد در ادامه تصریح کرد :«اتهامات مربوط به استفاده [ارتش سوریه] از سلاح شیمیایی، چیزی بیش از ادعا نبود و هر کس درباره آن سخن می‌گوید، باید دلیل ارائه دهد».


وی با بیان اینکه ارتش سوریه هیچ‌گاه از سلاح شیمیایی استفاده نکرده است، خاطر نشان کرد، برخی از کشورهای غربی، دست به ساخت نمایش‌های کامل در سوریه زدند؛ به گونه‌ای که یک نفر در بسیاری از حوادث، نقش قربانی را ایفا کرد، نه فقط در زمینه سلاح شیمایی، بلکه حتی در بمباران.



کلاه سفیدها وابسته به القاعده هستند


رئیس جمهور سوریه در بخش دیگری از این مصاحبه، درباه عناصر تروریستی موسوم به «کلاه سفیدها»، تأکید کرد که عناصر حاضر در این گروه، در واقع یکی از عناصر وابسته به گروه تروریستی القاعده بود.


اسد ضمن انتقاد از یاوه‌سرایی غرب برای متهم جلوه‌ دادن ارتش سوریه در کشتار افراد غیر نظامی، خاطر نشان کرد: «غالب ملت سوریه، حامی دولت خود هستند. به همین دلیل ما با وجود این تجاوز، از نُه سال پیش، همچنان در اینجا حضور داریم».


وی با تأکید بر اینکه کشورهای غربی در پی آسیب رساندن به ملت سوریه هستند، گفت: «به همین دلیل از این مردم انتظار می‌رفت علیه حکومت خود شورش کنند، ولی آنان، این کار را انجام ندادند».


رئیس جمهوری سوریه، سیاست آمریکا را مبنی بر «آزمون و خطا» توصیف و تأکید کرد که این کشور، به دنبال «عروسک» است که تحت فرمان آنان باشند. در واقع رفتار آنان، این گونه است.



نظم جهانی تک‌قطبی منقضی شده


اسد با بیان اینکه «تاریخ نظم جهانی که پس از جنگ جهانی دوم، تأسیس شد، منقضی شده است»، تصریح کرد: «دیگر جهان تک‌قطبی مناسب نیست... قدرتهای نوظهوری مانند روسیه، چین، هند و سایر کشورها وجود دارند... ولی آمریکا در رهبری جهان، هیچ شریکی نمی‌پذیرد».


وی با اشاره به اینکه «آمریکایی‌ها خودشان به حمایت از گروه القاعده در افغانستان اعتراف کردند»، آمریکا و ترکیه را شرکای گروه تروریستی داعش در سرقت نفت سوریه از سال 2014 تا به امروز دانست.


رئیس جمهوری سوریه با تأکید بر اینکه «آمریکایی‌ها دائما در تلاشند که به انحاء مختلف، کشورهای دیگر را چپاول کند»، این مسئله را محدود به نفت یا منابع این کشور محدود نکرد، بلکه بر این باور است که آمریکا، حقوق سایر ملت‌ها را نیز از آنان، سلب می‌کند.



سرکرده داعش تحت نظارت آمریکا بود


اسد در پاسخ به سوالی درباره ابوبکر البغدادی و ارتباطش با آمریکا گفت: او در زندان خودشان [آمریکایی‌ها] و زیر نظر خودشان بود. آمریکایی خودشان او را آزاد کردند. در نتیجه اگر نقش جدیدی به او محول نمی‌کردند، آزادش نمی‌کردند. ناگهان البغدادی خودش را خلیفه مسلمانان جهان نامید. آمریکایی‌ها او را برای ایفای این نقش آماده کردند. ما این قصه اخیر آمریکایی‌ها را هم که درباره قتل البغدادی گفتند، باور نمی‌کنیم. ممکن است کشته شده باشد اما نه اینطور که آمریکایی‌ها گفتند.


اسد افزود: داستان کامل این است که آمریکایی‌ها خواستند دستشان را از همدستی با تروریست‌ها بشویند، نه فقط همدستی در سال‌های اخیر بلکه طی دهه‌های اخیر. این مثل فیلم‌های تخیلی [فانتزی] است که ذهن [و حافظه] شما را پاک می‌کنند. خواستند حافظه افکار عمومی از روابط مستقیم‌شان با این تروریست‌ها را پاک کنند بخصوص تروریست‌های القاعده و داعش و جبهة النصره.. صدام را که گرفتند، نشانش دادند. وقتی اعدام شد، روند اعدام را نشان دادند. وقتی پسرانش کشته شدند، اجسادشان را نشان دادند. این اتفاق برای [معمر] القذافی نیز افتاد. چرا جسد بن لادن را نشان ندادند؟ چرا جسد البغدادی را نشان ندادند؟ اینها صرفا داستان‌هایی است که خودشان علیه تروریست‌ها درست می‌کنند. شاید کشته باشند او را چون تاریخ انقضایش سر رسیده و نیازمند شخص دیگری هستند و شاید هم خواستند اسم داعش را تغییر بدهند و اسم دیگری برایش بگذارند و داعش دیگری عَلَم کنند و آن را گروهکی میانه‌رو که علیه دولت سوریه به کار گرفته شود، جا بزنند.


اسد درباره نقش صهیونیست‌ها در بحران سوریه گفت: «اسرائیلی‌ها سرزمین ما را اشغال کرده‌اند و بدیهی است که بخشی از هر چیزی باشند که می‌تواند علیه سوریه رخ داد».


رئیس جمهوری سوریه با اشاره به اینکه دمشق با بیشتر کشورهای غربی که نقش مستقیمی علیه سوریه داشتند، هیچ رابطه‌ای ندارد، رابطه به اتحادیه اروپا و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه را دو بُعدی دانست و گفت: آنان (اروپایی‌ها) از وی متنفر هستند، ولی در عین حال، به او نیاز دارند».


وی درباره مبارزه تروریسم هم گفت: «منفعت ما در این است که برای حمایت از غیر نظامیان، تروریست‌ها بُکشیم، نه اینکه افراد غیر نظامی و بی‌گناه را تحت سیطره تروریست‌ها رها کنیم، تا آنان را بُکشند».


اسد ضمن انتقاد از استانداردهای دوگانه غرب،  تصریح کرد: «بر اساس روایت آنان، گلوله‌ها، موشک‌ها و بمب‌های ما فقط می‌تواند غیر نظامیان را بُکشد، نه افراد مسلح را... ولی به هر حال، حملات هوایی [سوریه] علیه سازمان‌های تروریست‌هاست».


 

منبع: فارس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟