تحریمها فرصتی برای ارتقای کیفی لوازم خانگی ایرانی
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی گفت: باید از فرصت تحریمها برای ارتقای کیفی و قیمتی لوازم خانگی ایرانی، همچنین جهش واقعی در داخلی سازی قطعات و تجهیزات بهره ببریم که می تواند اشتغالزایی بالایی را نیز با خود به همراه داشته باشد.
اقتصاد 24- حسین مدرس خیابانی روز گذشته در مراسم آغاز به کار نوزدهمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی در جمع خبرنگاران افزود: لوازم خانگی صنعتی است که سال ها از واردات بی رویه در رنج بود و همیشه سایه تهدید واردات کالاهای خارجی را بر سر داشت، اما امروز و با اعمال تحریم ها اتفاقات خوبی را در آن شاهد هستیم.
به گفته وی، دولت با ممنوع کردن واردات لوازم خانگی خارجی، از تولید داخل حمایت کرد و اکنون بیش از دو برابر نیاز کشور، ظرفیت تولید وجود دارد.
مدرس خیابانی با بیان اینکه اکنون فقط در زمینه کولر گازی در کشور کمبود وجود دارد، تاکید کرد: تولیدکنندگان و سرمایهگذاران باید تلاش کنند با فرصت ساختن از محدودیت های بین المللی، به ارتقای کیفیت تولیدات و خدمات پس از فروش مناسب پرداخته و برند ایرانی را بیش از پیش به مردم بشناسانند.
وی بیان داشت: باید در این حوزه ها سرمایه گذاری های بیشتری انجام شود تا شاهد به کارگیری فناوری های روز در لوازم خانگی باشیم و علاوه بر آن روی فرهنگ استفاده از لوازم خانگی ایرانی کار کنیم.
قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی، به صادرات بیش از ۴۰۰ میلیون دلاری این محصولات و صنایع جانبی آن اشاره کرد و گفت: عمده صادرات به کشورهای همسایه، اروپایی و آفریقایی انجام می شود و هدف اصلی از برگزاری نمایشگاه حاضر نیز توسعه صادرات شرکت هاست.
وی یادآوری کرد: نقطه تماس کالای ایرانی با مردم و مشتریان، شبکه توزیع است و در تلاشیم شبکه توزیع نیز افتخارش، وجود کالای ایرانی در مغازه ها باشد.
مدرس خیابانی اضافه کرد: برای کاهش قاچاق لوازم خانگی، در مرحله نخست واردات رسمی این کالاها را ممنوع کردیم، هر چند به دلیل ثبات نرخ ارز بخش عمده ای از قاچاق از مزیت خارج شده و اقتصادی نیست.
وی تاکید کرد: راهکار اصلی محدود شدن قاچاق، ارتقای کیفی و بهبود قیمت کالای ایرانی است.
این مقام مسئول با اشاره به برگزاری میز تعمیق ساخت داخل برای لوازم خانگی، خاطرنشان کرد: در تلاشیم بین صنایع کوچک و صنوف تولیدی که قادر به تامین نیازندی های صنایع خانگی هستند، ارتباط ایجاد کنیم و به همین دلیل معاونت امور صنایع وزارت صنعت به عنوان متولی میز ساخت داخل معرفی شده است.
مدرس خیابانی افزود: مطابق آمارها، تولید لوازم خانگی در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۵ درصد رشد داشته است و قیمت ها نیز در مقایسه با ماه گذشته کاهشی بوده است.
وی گفت: رفع همه مشکلات تامین مواد اولیه، توسعه تجارت و بازرگانی، تامین نقدینگی و ترویج مصرف کالای ایرانی در این صنعت در اولویت است.
به گزارش ایرنا، نوزدهمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی با مشارکت بیش از ۴۰۰ شرکت داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد که در آن شرکت های آلمانی، چینی و ترکیه ای از جمله حاضران محسوب می شوند.
آمار شرکت های داخلی و خارجی حاضر در این نمایشگاه به ترتیب ۳۹۴ و ۲۷ شرکت اعلام شده که در فضایی به وسعت ۲۸ هزار و ۱۱۶ مترمربع حضور یافته اند و به مدت چهار روز تا یکم آذر دایر است.