تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۱۱ آذر ۱۳۹۸
مدیرکل وزارت اقتصاد اظهار کرد:

اموال مازاد بانک ها به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسید

مدیرکل وزارت اقتصاد با بیان این که بانک‌ها موظف هستند املاک مازاد خود را واگذار کنند گفت: براساس برآوردی که کردیم بانک‌ها چیزی حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان املاک و اموال مازاد دارند.
نظام بانکی
اقتصاد24 - مدیرکل امور بانکی و بیمه وزارت اقتصاد در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: سامانه اموال مازاد بانک‌ها را اگر راه می‌انداختیم و چه راه نمی‌انداختیم بانک‌ها موظف بودند املاک مازاد خود را واگذار کنند.

عباس مرادپور افزود: براساس برآوردی که کردیم بانک‌ها چیزی حدود 100 هزار میلیارد تومان املاک و اموال مازاد دارند.

وی گفت: این اموال یا تملیکی از ناحیه تضامین تسهیلات گیرندگان است که بدهی شان را پرداخت نکرده اند و یا املاکی است که بانک‌ها زمانی نیاز داشته اند و خریده اند مثل شعب، اما الان به آن نیاز ندارند و سوم هم املاکی است که بابت بدهی دولت، دریافت کرده اند.

مدیرکل امور بانکی و بیمه وزارت اقتصاد افزود: آمار دقیقی از اموال و املاک مازاد بانک‌ها نداشتیم و آمار‌ها متفاوت بود، اما با راه اندازی این سامانه برای نخستین بار این اتفاق افتاد و بیشترین اموال هم متعلق به بانک‌های ملی، ملت و تجارت است.

مرادپور تصریح کرد: بعد از آمار باید سراغ تسهیل و تسریع واگذاری‌ها برویم و تلاش کنیم همه موانع واگذاری‌ها رفع شود و ما تعهد کرده ایم تا آخر ماه دی، قوانین لازم را در این باره تهیه کنیم.

وی با بیان این که سامانه واگذاری، نظارت عمومی و مردمی را ممکن می‌کند گفت: حدود 15 هزار ملک مازاد در سامانه ثبت شده که 8 هزار ملک قابل واگذاری، حدود 5 هزار تا هم تخلیه است و حدود 7 هزار واحد هم متصرف و معارض دارد که قابلیت واگذاری ندارد.

فرید موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم گفت: مجلس همواره پیگیر اجرای قانون رفع موانع تولید بوده است و از موانع واگذاری املاک و اموال مازاد بانک‌ها یکی نبود سابقه خوب در واگذاری‌هاست که در خصوصی سازی اتفاق افتاد و یکی هم بحث رکود مسکن است که اموالی که عرضه می‌شود مشتری ندارد.

وی تصریح کرد: سومین موضوع هم که مغفول مانده این است که در سال‌های گذشته نوعی سرکوب مالی در بانک‌ها داشتیم که سودآوری بانک‌ها را کاهش داد و موجیب شد بخش عمده‌ای از سودآوری بانک‌ها از ناحیه همین اموال و املاک ارائه شود.

موسوی نبود عزم جدی و همگانی را از عوامل اتفاق نیفتادن واگذاری املاک بانک‌ها دانست و گفت: خوشبختانه الان این عزم به وجود آمده است و به هر حال باید رویکرد‌هایی داشته باشیم که مانع از افزایش این اموال شویم.

یوسف کاووسی کارشناس مسائل بانکی هم با اشاره به شروع طرح فروش اموال مازاد بانک‌ها از سال 87 گفت: در کشور متاسفانه سیاست واحد و کلان و تدوین شده برای برنامه هایمان نداریم، در سال 97 با تغییر نرخ ارز و اتفاقاتی که در بازار افتاد شرایط برای اجرای واگذاری‌ها مهیا شد، اما این اتفاق نیفتاد.

وی گفت: به نظر می‌رسد الان هم راه اندازی این سامانه بیشتر برای رفع تکلیف باشد، چون برای اجرا، شیوه نامه مناسبی ارائه نشده است و ساز و کار تعیین قیمت‌ها و رفع تصرف‌ها مشخص نیست و از طرف دیگر اقتصاد هم ثبات ندارد و جرات ریسک را از مدیران می‌گیرد.

صمد عزیزنژاد کارشناس مسائل بانکی نیز گفت: علت اصلی که بانک‌ها مکلف به واگذاری اموال مازادشان شدند این بود که دارایی‌های غیر منقول بانک‌ها نسبت به دارایی منقول آن‌ها بسیار بالا رفته که این موضوع دارایی‌های بانک را قفل کرده و سامانه‌ای هم که راه افتاده است نحوه عرضه اموال و قیمت گذاری آن‌ها شفاف و مناسب نیست.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ دو زمین لرزه پیاپی صبح امروز در تهران

عکس/ خوش و بش لاریجانی و سردار قاآنی در حاشیه یک مراسم خاص

عکس/ نگاهی به تصویر آغا محمدخان قاجار ۲۸۳ سال پس از تولدش

عکس/ نمایی دیدنی از دروازه باغ ملی، شهربانی و وزارت عدلیه در تهران ۷۰ سال پیش

عکس/ نمایی دیدنی از خیابان ناصرخسرو برفی ۶۰ سال پیش

عکس/ زیبایی دریاچه سد سردشت در ابتدای بهار

عکس/ صف یک فروشگاه پوشاک ۹۹۵ تومنی حدود ۳۵ سال پیش

عکسی کمیاب از یک کتابفروشی قاجاری حدود ۱۰۵ سال پیش

عکس/ آخرین تصویر از صادق هدایت در فرودگاه مهرآباد ۷۵ سال پیش

عکس/ صندلی‌های طبقه دوم آزادی هم کنده شد!

عکس/ پمپ گازوییل اتوبوس‌های دوطبقه تهران حدود ۶۰ سال پیش

عکس/ کلاهخود خاص و زیبای بازمانده از ۲۲۰۰ سال پیش و دوره اشکانیان

عکس/ فرح دیبا ۵۴ سال پیش در دفتر کار اختصاصی‌اش

عکس/ ایرج قادری و بهمن مفید ۵۰ سال پیش در فیلم رفیق

عکس/ نمایی از آرامگاه ابن سینا ۷۰ سال پیش در همدان

عکس/ استایل ساحلی فرشته حسینی در خارج از کشور

عکس/ کافه نادری ۷۰ سال پیش قرارگاه عشاق جوان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شیرینی هلال پسته شیک و خوشمزه

نقشه راه اقتصادی بلندپروازانه چین برای سال ۲۰۲۵/ وعده ایجاد بازار بازتر برای سرمایه گذاری 

کشف جسد مثله شده‌ مردی در یک بزرگراه تهران

فیلم/واکنش وزیر نفت به تحریم شدنش

جزئیات موافقت حماس برای آزاد کردن گروه جدیدی از اسرا

فیلم/ آیا کار‌های میلاد کرمی، بلاگر ارتفاع، واقعا خطرناک است؟

مازیار زارع: پرسپولیس برخلاف قبل چندان موقعیت نداشت

جدول لیگ برتر بعد از برد پرسپولیس مقابل ملوان

عکس/لاریجانی و سردار قاآنی در مراسم گرامیداشت شهیدان باکری

فیلم/گل دوم پرسپولیس به ملوان توسط دورسون دقیقه ۶۶

علت زلزله امروز تهران مشخص شد

کارشناسی داوری پرسپولیس-ملوان؛ اخراج یا پنالتی؟

اختتامیه شیرین پرسپولیس در ۱۴۰۳؛ موقتا در صدر

جواد یحیوی: خودم را تسلیم پلیس کردم

ناگفته‌های روحانی از ماجرای خرید اس ۳۰۰ از روسیه

پیش بینی بورس فردا شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳

چرا هر روز روی اعصاب مردم می‌روید؟

جمله مشترک دو امام جمعه درباره امکان دستیابی به سلاح هسته‌ای

ترکیه مدعی بازداشت ۵ مظنون به جاسوسی برای ایران شد

حسین موسویان: قرار بود به اقتصاد اول منطقه تبدیل شویم

عکس/آلودگی هوای تهران از ارتفاعات توچال

فیلم/گل اول پرسپولیس توسط علیپور در دقیقه ۱۶

فیلم/ضیافت افطار زلنسکی

انتقاد شدید آیت الله نوری همدانی از صداوسیما

مرد شماره ۲ داعش در عراق به هلاکت رسید

آیت الله محقق داماد: مگر هر واجبی باید در قانون بیاید؟

قالیباف: کالابرگ هر ماه پرداخت خواهد شد

عکس/ آهو خردمند در جوانی و تغییر چهره اش در ۸۲ سالگی

مقصد ثروتمندان برای زندگی ابدی کجاست؟

سقوط پاراگلایدر تفریحی در دریاچه مهارلو شیراز

احتمال بالای خداحافظی زودهنگام با طارمی در اینتر

حمایت علم الهدی از تجمعات مقابل مجلس

آمار پرسپولیس در بازی‌های خانگی این فصل

کانال‌های ایتا برای تجمع غیرقانونی مسدود شد

غایبان قطعی استقلال مقابل ذوب آهن در اصفهان

اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز اعلام شد

تهرانی‌ها منتظر هوای گرم

ماجرای قرارداد نجومی محسن تنابنده برای سریال پایتخت چیست؟

قلع و قمع درختان خیابان ولیعصر

خرید جهیزیه در آستانه سال ۱۴۰۴ چقدر هزینه دارد؟

چرا نباید ماهی قرمز بخریم؟

عکس/ سلفی متفاوت فرهاد مجیدی و مادرش در امارات

عکسی نایاب از خنده مستانه مظفرالدین‌شاه قاجار و پادشاه بلژیک ۱۳۰ سال پیش

عکس/ استوری خاص مه لقا باقری برای برادرش

عکس/ مشهد و دورنمای حرم امام رضا (ع) ۵۵ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ شهر بسطام و دورنمای مقبره بایزید حدود ۱۳۰ سال پیش

عکس/ نمایی زیبا از پل خواجو اصفهان و زاینده رود پر آب

واکنش وزارت نفت به تحریم پاک نژاد

فیلم/ دیدار پزشکیان با خانواده شهدا در سفر به جنوب شرق تهران

نادر جهانبانی کیست؟/ از فرماندهی نیرو هوایی ایران تا بنیان‌گذاری تیم آکروجت تاج طلایی