رئیس قوه قضاییه: به آقای روحانی اطلاع دادم که افزایش قیمت سوخت مشکلاتی را ایجاد میکند
من به طور غیر رسمی از افزایش قیمت سوخت مطلع شدم و به آقای روحانی پیام دادم که اجرای طرح ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند
اقتصاد۲۴_حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه در مراسم روز دانشجو که در دانشگاه تهران درحال برگزاری است، ضمن تسلیت به مناسبت وفات حضرت فاطمه معصومه و گرامی داشت روز دانشجو اظهار کرد: ۱۶ آذر نماد ضد استبدادی و ضد ایمنسازی و ضد استعماری دانشگاه و دانشجو است.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: این نماد نقش دانشجو و دانشگاه را از جامعه نشان میدهد چراکه آن روز احساس خطر دانشگاه نسبت به خطر نفوذ بیگانگان بود.
او گفت: چند ماه بعد از ۲۸ آبان و احساس خطر حضور نماینده آمریکا در ایران سبب شد تا دانشجویان فریاد برآوردند و چند تن به شهادت رسیدند و این بصیرت ثبت شد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع از ارزشها شهدای دانشجو گواه صدقی هستند بر این ادعا که دانشجویان در دفاع مقدس و عرصههای مختلف ایستادگی کردن و نقش دانشجو را به عنوان کسانی که آرمان خواه، حق خواه و عدالت خواه هستند نشان دادند.
او گفت: دانشجویان دنبال قدرت نیستند بلکه به دنبال تحقق آرمانهای بلند هستند و جریان دانشجویی کشور باید آگاه، با بصیرت، دغدغهمند نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی بماند و نقش شما دانشجویان بسیار تعیین کننده است.
رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: هرگز نباید مطالبات دانشجویی به عنوان یک مشکل باشد بلکه این فرصتی است که به بیان دغدغهها بپردازید و لسان مردم باشید.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به نقش دانشجو گفت: رساندن صدای مردم به همه نشان از حق خواهی است و این مطالبه گری و اصلاح امور باید همواره مورد توجه باشد و بحث جناح سیاسی خاص نیست بلکه جریان دانشجویی باید جریان انقلاب و نظام باشد و در برابر هر ایرادی که به کشور تلقی شود مسئولیت داشته باشد.
او ادامه داد: من با دانشگاه بی ارتباط نیستم و مواضع دانشجویان برای من ارسال میشود و من با دقت آنهارا میخوانم و خودرا موطف میدانم که از دغدغه ها مطلع شوم.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه پروندهای را به ما دادن مبنی بر واردات غیرقانونی ۴۴۰ خودرو، بررسی کردیم دیدیم بیش از ۴۰۰۰ خودرو آخرین سیستم وارد کردن بدون دادن مالیات و حق دولت را پرداخت کنند، گفت: اراده جدی ماست که این موارد همراه با اطلاع رسانی رسیدگی شود.
او افزود: هیچ پروندهای در قوه قضاییه زیر میز نخواهد رفت، همه پروندهها روی میز است.
او با بیان اینکه تمام پروندههایی که دغدغه مردم شده را رسیدگی میکنیم، تصریح کرد: اجازه نمیدهیم که به مدیران ما انگ بزنند. البته در این قضیه خط ما تنها استناد و دلیل است و بدون دلیل و سند اتهامی زده نشود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه دفاع از آزادیهای مشروع جزو برنامههای اصلی ماست، ادامه داد: آزادی را خدا داده و محدود کردن بی مورد آزادی درست نیست. البته آزادی به معنای ولنگاری درست نیست و مبنای ما آزادی بر اساس قانون است.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: بایدکرسیهای آزاداندیشی تقویت شود و توهین به هیچ کس نشود، اما انتقاد به همه جایز است.
او با بیان اینکه ما بین اعتراض کننده و اغتشاشگر فرق میگذاریم، خاطرنشان کرد: بین جرم سیاسی و امنیتی فرق میگذاریم. یک استاد، دانشجو و فعال سیاسی قلمی زده و خطایی کرده، این فرق میکند با آنکه دنبال اخلال در امنیت و براندازی است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه دستگاه قضا دستگاهی مهم برای اجرای عدالت است، گفت: تمام دستگاهها موظف به اجرای عدالت هستند، اما ما چند برنامه تحولی داریم و موضوع اجرای عدالت یکی از این برنامههای تحولی است
او ادامه داد: منظور از عدالت در دستگاه قضا عدالت اجرایی است طبیعتا اولین قدم قانون عادلانه و مجریان عادل هستند و در این رابطه اقدام به موقع بسیار مهم است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: عدالت باید بصورت گفتمان قالب درتمام سطوح نظام باشد و مشخص شود که مهمترین هدف دولت اسلامی اجرای عدالت است.
رئیس دستگاه قضا اظهار کرد: باید اجرای قانون را همگان محور قرار دهند و هیچ دور زدن قانون را هیچکس نباید انجام دهد و همه باید احساس کنند بی قانونی ضد ارزش است و لذا اجرای عدالت نکته محوری است و گفتمان قالب در دانشگاه هم باید امرای عدالت باشد.
او افزود: اگر بیان دیدگاه در کرسیهای آزاد اندیشی با قانون مغایرت داشته باشد باید جلوی آن را گرفت در این رابطه شفافیت امر مهمی است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: در برخی از موارد محرمانگی وجود دارد، اما باید جایی که نیاز است با مردم شفاف بود.
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: موضوع دیگر مبارزه با فساد است نباید در هیچ کجای نظام اسلامی فساد را قرار داد، زیرا با شاخص عدالت گستری هماهنگ نیست و ظلم به مردم است.
او تصریح کرد: اینکه همه یکباره در جمهوری اسلامی معصوم شدند درست نیست، زیرا امکان خطا و اشتباه در همه وجود دارد البته فساد و تخلف با یکدیگر متفاوت هستند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: فساد یعنی دست زدن به بیت المال و حقوق مردم، دزدی، ارتشا، پوریان و رانت خواری و نمیتوان از این امور گذشت؛ امروز باید همه دستگاهها دایره مبارزه با فساد داشته باشد.
رئیس دستگاه قضا درباره وظیفه قوه قضائیه گفت: وظیفه ما برخورد با مفسد است و هرکجا مفاسدی ببینیم با او برخورد میکنیم، اما ساختار فساد زا هم باید ازبین برود.
او با اشاره به ساختار فساد زا گفت: بعضی از خصوصی سازیها بر فنا دادن اموال مردم و بیت المال است و نمیتوان آنرا خصوصی سازی دانست.
حجت الاسلام و المسلمین با بیان اینکه داد مردم در گوشه و کشور خصوصی سازی است، گفت: آنچه قانون تدوین کرده است بر آنچه که انجام شده مغایرت دارد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: دلیل رفتن من به تبریز و ماشین سازی خصوصی سازیهای آن بود در مقطعی آقایی به نام حاج قربان علی که نه سواد کار ماشین سازی داشت و نه تخصص و اهلیت قانونی با گرفتن۳۰۰ میلیون دلار به عنوان تسهیلات بانکی در بازار آزاد آنرا را فروخت و این شرکت را به عنوان خصوصی سازی خرید.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: او هیچ آوردهای نداشت و تمام آن مال مردم بود و کم کم این نگین درخشان دچار مشکل شد و دستگاه قضا حاج قربان علی را محکوم کرد و ماشین سازی را به فردی متخصص سپرد.
او ادامه داد: نشست بعدی من با کارکنان اراک بود و مسئولان به من گفتند آنچه کارگران گفتند حرف ما هم هست و نمونه این موارد در تمام استانها وجود دارد و دستگاه قضا پیگیری هارا انجام داد و ما نسبت به این ها جا نخوردیم و نخواهیم خورد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه پرونده خصوصی سازی در دستور کار است، گفت: اجازه نخواهیم داد یکدانه از این پروندهها دیگر در کشور انجام شود و ما تمام موارد را پیگری خواهیم کرد.
او گفت: فرار مالیاتی دیگر نخواهیم داشت وقتی میگویم اصلاح ساختارها آقایی که اخیرا دستگیر شده از افراد شاخص است و ۳ هزار میلیارد به بانک بدهکار است و مدتها است پول را پرداخت نکرده و هنوز پرونده به دادگاه نرفته ۲هزار و پانصد میلیارد بدهی معوقه را پرداخت کرده است.
او با بیان اینکه چرا باید معوقه بانکی ایجاد شود، گفت: بانکدار باید مانند پول خود با دیگران برخورد کند افزایش نقدینگی کشور اگر به سمت تولید برود هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت، اما اگر به سمت دلالی رود مشکلات مضاعف برای کشور ایجاد میکند.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: اصلاح ساختار بانکی از آن دستههایی است که باید حتما انجام شود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی بیان کرد: فریاد شما دانشجویان و اقدام ما به عنوان دستگاه قضا کاخ مفسدان را ویران میکند و خانه مستضعفان را آباد خواهد کرد.
او خطاب به دانشجویان ادامه داد: معوقه بانکی و فرار مالیاتی نباید وجود داشته باشد ما میدانیم درآمد هرکسی چقدر است و دیگر زمانی نیست که کسی خبر نداشته باشد.
او ادامه داد: در یک پرونده اعلام شد که آقایان ۴۴۰ ماشین وارد کردند، اما بر اساس گزارشات مشخص شد بیش از ۴ هزار خودرو وارد شده و مالیات نپرداخته اند و با این دست پروندهها با اطلاع رسانی دنبال خواهد شد.
رئیس دستگاه قضا گفت: هیج پروندهای در قوه قضاییه زیر میز نخواهد ماند و تمام پروندهها روی میز است در جلسات سه قوه اعلام کردم که راهبرد خودرا به مردم میگویم.
وی ادامه داد: هر پروندهای که مردم به دنبال آن باشند و در دولت قبلی یا مجلس قبلی دغدغه مردم باشد رسیدگی خواهد شد و مردم در جریان آن قرار میگیرند.