محققان تاکید میکنند مصرف مواد غذایی سالم از قوه بینایی در دوره سالمندی محافظت میکند.
اقتصاد24- محققان دریافتهاند افرادی که رژیم غذایی مملوء از گوشت قرمز و فرآوریشده، غذاهای سرخشده، غلات تصفیهشده و محصولات لبنی پرچرب دارند، سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به مشکل چشمی که به شبکیه چشم آسیب رسانده و بر بینایی مرکزی تاثیر می گذارد، قرار دارند. به این عارضه «دژنراسیون ماکولا وابسته به سن» گفته می شود.
«شروتی دیگ»، عضو تیم تحقیق از دانشگاه بافالو آمریکا، در این باره میگوید: «درمان دژنراسیون ماکولا عروقی و در مراحل آخر، بسیار تهاجمی و پرهزینه است، و هیچ درمانی هم برای نوع آتروفی آن وجود ندارد و در نهایت موجب نابینایی میشود. از اینرو پیشگیری از این عارضه چشمی بسیار مهم است.»
نتایج نشان می دهد الگوی رژیم غذایی غربی فاکتور پرخطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا است.
محققان در این مطالعه احتمال وقوع ابتلا به دژنراسیون ماکولا را در افراد به مدت 18 سال تحت نظر داشتند.
تیم تحقیق، خودگزارشدهی شرکتکنندگان در مورد رژیم غذاییشان را از سال 1987 تا 1995 بررسی کردند.
«امی میلن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما در این مطالعه مشاهده کردیم افرادی که در ابتدای مطالعه مبتلا به دژنراسیون ماکولا نبودند یا بیماریشان در مراحل اولیه بود، و طبق گزارش خودشان رژیم غذایی ناسالم داشتند، در طول 18 سال مطالعه با احتمال بالا نابینایی مواجه بودند.»