تاریخ انتشار: ۲۳:۰۷ - ۰۶ دی ۱۳۹۸

بازتاب گسترده رزمایش مشترک دریایی ایران در رسانه‌های خارجی

رسانه‌های خارجی به بازتاب رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین پرداختند و آن را مهم ارزیابی کردند.

اقتصاد24- رسانه‌های خارجی ضمن بازتاب رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین، آن را مهم ارزیابی کردند.

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» به موضوع برگزاری رزمایش مشترک بین ایران، چین و روسیه پرداخته و در این باره طی گزارشی نوشت: «برخی معتقدند که این رزمایش واکنشی به اقدامات آمریکا و عربستان در منطقه است».

این گزارش در ادامه می‌افزاید: «تهران تحت تحریم‌های سخت اقتصادی بی‌سابقه از سوی آمریکا قرار گرفته و به همین دلیل تمایل دارد تا همکاری‌های نظامی با پکن و مسکو را افزایش دهد».

این خبرگزاری از قول وزارت دفاع چین می‌نویسد: «این رزمایش، همکاری بین نیرو‌های دریایی سه کشور را افزایش می‌دهد».

«اسپوتنیک» نیز در گزارشی درباره این رزمایش نوشت: «این رزمایش در حالی برگزار می‌شود که آمریکا در تدارک ایجاد ائتلافی در نزدیکی آب‌های ایران است».

این خبرگزاری در ادامه خاطرنشان کرده که این رزمایش با هدف ارتقای صلح، دوستی و امنیت در منطقه برگزار شده است.

«دیلی میل»، اما در گزارشی مشابه به نگرانی‌های احتمالی غرب و مخصوصا آمریکا از این رزمایش پرداخته و تاکید کرده که ایران، روسیه و چین رزمایش دریایی «بی‌سابقه‌ای» را در میان نارضایتی غربی‌ها برگزار کرده‌اند.

دیلی‌میل از اعزام سه فروند کشتی جنگی، شامل یک ناوچه، یک تانکر سوخت‌رسان و یک یدک‌کش نظامی به این رزمایش از سوی روسیه خبر داد.

این گزارش در بخش دیگری تصریح کرد: «رزمایش مذکور در حالی انجام می‌شود که واشنگتن با نادیده گرفتن توافق هسته‌ای ایران و فعال کردن مجدد تحریم‌ها علیه ایران، تنش‌ها در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران را افزایش داده است».

خبرگزاری «آناتولی» نیز به بازتاب تحلیل کارشناسان ژئوپلیتیکی پرداخته و در این‌باره نوشته: برگزاری این رزمایش یک نمایش قدرت علیه آمریکا و حاکی از افزایش مرز‌های دفاعی ایران در حوزه دریاست.

پیش از این نیز یک تحلیلگر آمریکایی طی مقاله‌ای برای یکی از روزنامه‌های پرطرفدار چین تاکید کرده بود که رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین تلاشی برای توازن قدرت در منطقه است و تهدیدی برای صلح منطقه‌ای به شمار نمی‌آید.

شبکه تلویزیونی راشاتودی نیز گزارش داد رزمایش مشترک دریایی ایران، چین و روسیه امروز جمعه در اقیانوس هند و دریای عمان آغاز شد.

خبرنگار راشاتودی در این باره گفت: رزمایش مزبور همچنین اقدامی بسیار هوشمندانه از سوی ایران است. ایران تصمیم گرفت تا از بعضی از دوستان خود یعنی چین و روسیه، دومین و سومین قدرت نظامی جهان بخواهد تا برای یک تمرین دریایی دوستانه با این کشور همراه شوند.

شبکه تلویزیونی العربی هم اعلام کرد ایران اولین رزمایش دریایی مشترک خود با چین و روسیه را در بخش شمالی اقیانوس هند آغاز کرده است.

یاسر مسعود، خبرنگار شبکه تلویزیونی العربی در گزارشی درباره اهداف این رزمایش گفت: از مهم‌ترین پیام‌هایی که تهران می‌خواهد در این برهه از زمان به جهان مخابره کند، این است که این رزمایش، پاسخی به تلاش‌های آمریکا برای افزایش فشار بر ایران است. آمریکا در این منطقه به ویژه نزدیک منطقه‌ای که در آن رزمایش برگزار می‌شود یعنی شمال اقیانوس هند و دریای عمان، با ناو‌های خود حضور نظامی دارد. ایران می‌خواهد بگوید که در این منطقه، بخشی از راه حل را تشکیل می‌دهد، تصمیم گیرنده است و از طریق مشارکت با دو قدرت جهانی، این رزمایش را برگزار می‌کند.

غلامرضا طحانی، سخنگوی نیروی دریایی ارتش ایران، چندی پیش گفته بود که ایران را نمی‌توانند در منطقه به انزوا بکشانند.

این رزمایش همچنین با مشارکت دو قدرت جهانی انجام می‌شود، بنابراین رزمایش می‌خواهد بر تامین امنیت این منطقه تجاری مهم نیز تاکید کند و تامین امنیت انرژی را یادآور شود. رزمایش همچنین این پیام را دارد که بین سه کشور همکاری‌های نظامی وجود دارد.

این رزمایش اهمیت بسیار دارد، زیرا اولین رزمایشی است که پس از چندین دهه بین سه کشور ایران، روسیه و چین برگزار می‌شود.

شبکه قطری الجزیره گزارش داد: چین برگزاری مانور مشترک دریایی با ایران و روسیه را در منطقه، برای ارسال پیام برای آمریکا مهم می‌داند.

ناصر عبدالحق، رئیس دفتر شبکه تلویزیونی الجزیره در پکن، درباره اهمیت مانور‌های مشترک دریایی بین ایران، روسیه و چین برای پکن گفت: سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد این مانور‌ها بین سه کشور، طبیعی است و علیه هیچ طرفی در منطقه نیست. سخنگوی وزارت دفاع چین هم اعلام کرد این مانورها، در چارچوب توافقنامه همکاری نظامی سال ۱۹۸۲ بین سه کشور برگزار می‌شود. با وجود این، شاهد انتشار مقاله‌هایی در روزنامه‌های چین بودیم که تاکید دارد این مانورها، حامل پیام برای آمریکا در منطقه خواهد بود.

پایگاه اینترنتی روزنامه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل در گزارشی با عنوان «مثلث جدید قدرت دریایی: رزمایش دریایی بی سابقه ایران، چین و روسیه» نوشت: نیروی دریایی ایران روز جمعه رزمایش دریایی مشترک و بی سابقه‌ای را در کنار چین و روسیه در بخش شمالی اقیانوس هند آغاز کرد. این نخستین رزمایش مشترک دریایی در نوع خود، از زمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران و افزایش تنش‌ها، به شمار می‌رود. تهران در بحبوحه تحریم‌های بی سابقه از سوی واشنگتن، به دنبال افزایش همکاری‌های نظامی با مسکو و پکن بوده است. سفر نمایندگان نیروی دریایی روسیه و چین به ایران نیز در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

بازتاب فوق‌العاده رزمایش مشترک دریایی ایران در رسانه‌های خارجی

شبکه لبنانی المیادین گزارش داد: ایران برگزاری مانور مشترک دریایی با روسیه و چین را نشانه شکست سیاست‌ها و فشار‌های آمریکا برای منزوی کردن تهران می‌داند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد