تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۱۷ دی ۱۳۹۸

چه اتفاقاتی در انتظار ارز‌های دیجیتال و بلاک‌چین است؟

برایان آرمسترانگ (Brian Armstrong)، موسس و مدیر عامل کوین‌بیس (Coinbase)، بزرگ‌ترین صرافی بیت‌کوین در آمریکا، در یادداشتی که در وبلاگ کوین بیس منتشر کرده است، آینده ارز‌های دیجیتال و فناوری بلاک‌چین را تا پایان دهه ۲۰۲۰ میلادی پیش‌بینی می‌کند. در ادامه مقاله جذاب و پیش‌بینی‌های آرمسترانگ برای ۱۰ سال آینده را می‌خوانید.
چه اتفاقاتی در انتظار ارز‌های دیجیتال و بلاک‌چین است؟
 
اقتصاد24 - بدیهی است که هیچ‌کس نمی‌تواند آینده را با دقت بالا پیش‌بینی کند. اما بهترین راه برای پیش‌بینی آینده، ساختن آن است. از نظر آرمسترانگ در دهه آینده، بلاک‌چینی را خواهیم دید که هم مقیاس‌پذیرتر (دارای تراکنش‌های ارزان و سریع) است و هم کاربران آن حریم خصوصی بیشتری دارند. این فناوری از ۵۰ میلیون کاربر در ابتدای دهه به یک میلیارد کاربر در پایان دهه خواهد رسید. ارز‌های دیجیتال به‌طور گسترده در دو حوزه مورد پذیرش قرار خواهند گرفت؛ در بازار‌های نوظهور (کشور‌های در حال توسعه) که سیستم‌های مالی سنتی در آن‌ها شکست خواهند خورد و همچنین در استارت‌آپ‌های مبتنی بر ارز‌های دیجیتال که محصولات مورد نیاز مردم را تولید خواهند کرد. در پایان این دهه بسیاری از فناوری‌های استارت‌آپی، بخشی مربوط به ارز‌های دیجیتال خواهند داشت، دقیقا مانند امروز که تمام استارت‌آپ‌ها با اینترنت و یادگیری ماشین سروکار دارند. در ۱۰ سال آینده، حکومت‌ها و موسسات مختلف به‌طور گسترده‌ای وارد حوزه ارز‌های دیجیتال خواهند شد.

در ادامه به‌طور مفصل به بررسی تاثیرات فناوری بلاک‌چین و ارز‌های دیجیتال بر دنیا در ۱۰ سال آینده خواهیم پرداخت:

۱- مقیاس‌پذیری

در دهه ۲۰۲۰ شاهد نسل دوم راه‌حل‌ها برای مشکل مقیاس پذیری خواهیم بود و بلاک‌چین‌هایی عرضه خواهند شد که توان عملیاتی و سرعت تراکنش‌ها را چندین برابر افزایش خواهند داد. درست مانند پهنای باند که جایگزین مودم‌های دایل آپ ۵۶K شد و باعث گسترش کاربرد اینترنت در زمینه‌های مختلف مانند یوتیوب، اوبر و... شد.

به اعتقاد مدیرعامل کوین بیس، بهبود مقیاس‌پذیری پیش‌شرط اصلی برای کاربردی شدنِ ارز‌های دیجیتال در دنیای واقعی است و زمانی که مقیاس‌پذیری چند برابر پیشرفت کند، شاهد توسعه سریع کاربرد‌های آن خواهیم بود.

۲- حریم خصوصی

علاوه بر مقیاس‌پذیری، توسعه حریم خصوصی نیز یکی از پیشرفت‌های عمده در دهه پیش‌رو خواهد بود. درست مانند اینترنت که ابتدا بر بستر پروتکل HTTP بود، ولی در حال حاضر اکثر سایت‌ها به‌صورت پیش‌فرض بر بستر HTTPS هستند، شاهد این خواهیم بود که کوین‌ها و بلاک‌چین‌هایی با محوریت حریم خصوصی در دهه پیش‌رو مورد پذیرش قرار خواهند گرفت. در بیشتر موارد منطقی نیست که هر پرداخت و دریافتی را به‌طور کاملا شفاف انجام داد.

۳- یکپارچگی

در حال حاضر تعداد زیادی از تیم‌های قدرتمند در حال کار روی پروتکل‌های نسل جدید (کازماس، دفینیتی، پولکادوت، اتریوم ۲، آلگوراند و...) هستند و تیم‌های دیگری نیز در حال کار روی بهبود مقیاس‌پذیری بلاک‌چین‌های موجود هستند. پیش‌بینی نگارنده این است که در دهه پیش‌رو شاهد پیشرفت بلاک‌چین‌ها در حوزه توسعه‌دهندگان، پایگاه کاربری و حجم بازار خواهیم بود. بلاک‌چین‌هایی که بر مقیاس‌پذیری، حریم خصوصی و ابزار توسعه‌دهندگان تمرکز کنند، بیشتر از سایرین پیشرفت خواهند کرد. احتمالا در دهه پیش رو شاهد ادغام تیم‌های بزرگ توسعه باشیم. فورک‌های معکوس که در آن دو زنجیره (بلاک‌چین) به یک زنجیره واحد تبدیل می‌شود و هر توکن با توکن ادغام دیگر نرخ تبادل ثابت خواهد داشت.

طبق گفته آرمسترانگ، به اندازه شرکت‌ها، خیریه‌ها، پروژه‌های منبع باز و DAO ها، کوین خواهیم داشت (میلیون‌ها ارز دیجیتال). اما فقط تعداد معدودی از بلاک‌چین‌ها زیرساخت این کوین‌ها را فراهم خواهند کرد. مانند هر صنعت دیگری، احتمالا بلاک‌چین‌هایی برنده خواهند بود که به قانون توزیع قدرت پایبند باشند.

۴- از سفته‌بازی تا کاربرد

دهه ۲۰۱۰ عمدتا مربوط به سوداگری و سرمایه‌گذاری در عرصه ارز‌های دیجیتال بود. زیر مبادلات ارز‌های دیجیتال، بیشتر فعالیت‌ها و مدل‌های تجاری را هدایت می‌کردند. آرمسترانگ معتقد است شرکت‌هایی که در فضای ارز‌های دیجیتال تاسیس خواهند شد، در زمینه کاربردی‌سازی ارز‌های دیجیتال پیش‌رو خواهند بود؛ به این معنی که مردم عادی از این ارز‌ها نه برای ترید در صرافی که برای کاربرد‌های واقعی استفاده خواهند کرد. در حال حاضر هم شاهد شروع این روند هستیم و از ارز‌های دیجیتال در مواردی غیر از ترید، مانند سهامداری، وام‌دهی، مارجین، کارت‌های بدهی، کسب درآمد، تجارت و... استفاده می‌شود.

۵- ظهور استارت‌آپ‌هایی بر بستر ارز‌های دیجیتال

در این دهه شاهد رواج نوع جدیدی از استارت‌آپ‌ها خواهیم بود؛ استارت‌آپ‌هایی بر بستر ارز‌های دیجیتال. دقیقا همان‌طور که جنون «داتکام» ایده راه‌اندازی استارت‌آپ‌ها را به وجود آورد و یک دهه بعد تقریبا تمام فناوری‌های استارت‌آپی به طریقی به استفاده از اینترنت متوسل شدند، در پایان دهه ۲۰۲۰ نیز تمام فناوری‌های استارت‌آپی بخشی مربوط به ارز‌های دیجیتال خواهند داشت.

یک استارت‌آپ ارز دیجیتالی چه مشخصه‌هایی خواهد داشت؟

اولا، این استارت‌آپ‌ها برای سرمایه‌پذیری از ارز‌های دیجیتال استفاده خواهند کرد. این به این معنی است که جمع‌آوری سرمایه محدود به یک کشور خاص نخواهد بود و توسعه‌دهندگان می‌توانند از تمام جهان سرمایه‌پذیری کنند. همچنین این کار مانع از هدایت سرمایه به سوی سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر خواهد شد.

ثانیا، این استارت‌آپ‌ها از ارز‌های دیجیتال استفاده خواهند کرد و با صدور توکن‌هایی، محصولات متناسب با نیاز بازار را به دست اولین پذیرندگان این محصولات خواهند رساند و به این ترتیب این افراد در زمینه محصولات ارائه‌شده، پیشرو خواهند بود. دقیقا مانند کارمندان اولیه یک شرکت که در آن شرکت سهامدار می‌شوند.

ثالثا، آن‌ها بازار‌ها و جوامع جهانی را با چنان سرعتی گرد هم خواهند آورد که قبل از آن هیچ استارت‌آپی قادر به انجام آن نبوده است. استارت‌آپ‌ها برای اینکه بتوانند این کار را انجام دهند، باید کشور به کشور در کل دنیا گسترش پیدا کنند و روش‌های پرداخت و قوانین و مقررات تمام کشور‌ها را با روش‌های خود تطبیق دهند.

هنوز سوالات بسیاری در مورد قانون‌گذاری ارز‌های دیجیتال بی‌پاسخ مانده‌اند؛ اما مزایای ارز‌های دیجیتال به اندازه‌ای زیاد است که بازار بالاخره راهی برای پاسخ به این سوالات نیز پیدا خواهد کرد. این استارت‌آپ‌ها با چالشی درگیر خواهند بود که هر استارت‌آپی با آن مواجه بوده است؛ ساختن چیزی که مردم به آن نیاز دارند.
 
دلیلِ ورود ۱۰۰ میلیون نفر بعدی به حوزه ارز‌های دیجیتال، به خاطر اهمیت دادنشان به این حوزه نیست. آن‌ها برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی غیرمتمرکز، کسب درآمد یا انجام بازی‌های ویدئویی وارد این حوزه خواهند شد و تنها راه استفاده از این کاربردها، به‌کارگیری ارز‌های دیجیتال است.
منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ژست عاشقانه زن و شوهر ایرانی عهد قاجار

ارزان‌ترین سواری داخلی؛ ۴۴۵ میلیون + جدول

تصویری از مرداب زیبای بندرانزلی در دوره قاجار

فرماندار بندر انزلی برکنار شد

فیلم/ شدت تخریب زیاد حمله بامدادی اسرائیل به محله البساطه بیروت

کاری که مهدی تارتار با تراکتوری‌ها کرد

عکس/ تفریحات لاکچری مهدی قایدی در کوه‌های آلپ

بند جنجالی در قرارداد اوستون اورونوف با پرسپولیس

فیلم/ ورود سامانۀ بارشیِ جدید به کشور از فرداشب

عکس/ نمایی از بازار شهر رشت در دوران قاجار

عکس/ توییت لاریجانی درباره برجام جدید

ورود رئیس جمهور به پرونده علیرضا بیرانوند

نفت برنت افزایشی شد

چرا مولدسازی دارایی‌های دولت به بن بست خورده است؟

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

عکس/مجید اسکندری،کسلر سریال «پایتخت» در ۵۲ سالگی

قیمت حباب سکه بزرگ شد

عکس/ جنیفر لوپز عاشق محافظش شد!

مشخصات پهپاد ایرواستار؛ پهپاد همه فن حریف اسرائیلی

هزینه اجاره خانه کم متراژ از هفت حوض تا تهرانپارس + جدول

عکس/ اولین تصاویر هانیه توسلی بعد از رفع ممنوع‌الکاری

هشدار علی ربیعی درباره بحران نفوذ

ماجرای گروگانگیری ۵۰ هزار دلاری افغان‌ها در تهران

دلار تغییر کانال می‌دهد؟

تلویزیون ایران غوطه‌ور در بحران اعتماد و ناکارآمدی/ ۱۴۰۰ ساعت برنامه روزانه برای کدام مخاطب؟/ کیسه پر صداوسیما از بودجه و دستان خالی در برابر مخاطبان

پیش شرط برای سبزپوشی بورس در آذرماه سال ۱۴۰۳

پردرآمدترمدترین مشاغلی که می توان با لپ‌تاپ داشت

راهکار یک نماینده مجلس برای جبران کسری بودجه

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور

این سه عامل بازار دلار را گرم کردند

حریف پرسپولیس همچنان در بحران

فیلم/ همتى؛ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم

خرید خانه در تهران سخت‌تر از خرید خانه در نیویورک!

وراث منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

مهاجرت یک چهارم استادان دانشگاه؛ خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه انسانی از کشور

یک نماینده مجلس: بورس کالا، بهترین بازار برای عرضه خودرو است

طرح ۲ فوریتی مجلس برای حذف حق ماموریت دلاری

بی‌بی و گالانت و نکاتی درباره حکم دادگاه لاهه

عادل فردوسی پور: به صدا و سیما برنمی‌گردم

درخشش مجدد طلای جهانی

محرک ایران برای تغییر دکترین هسته‌ای؛ چرا تهران در مسیر افزایش توان بازدارندگی است؟

حضور پزشکیان در وزارت ورزش و جوانان

پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس؛ رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز

فاصله قیمت دلار نیمایی و آزاد کم شد

شتابزدگی پزشکیان در طرح انتقال پایتخت/ تهران مرکزیت خود را در سه نظام سیاسی حفظ کرده است