تاریخ انتشار: ۱۰:۲۶ - ۳۰ دی ۱۳۹۸
با حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی و فعالان بخش خصوصی برگزار شد؛

کارگاه آموزشی اوراسیا در منطقه آزاد انزلی به منظور معرفی ظرفیت های این اتحادیه اقتصادی

کارگاه آموزشی آشنایی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و موافقتنامه منعقد شده با این اتحادیه با حضور معاونین و مدیران این سازمان و ۱۲۰ مدیر و کارشناس نهادهای دولتی استان گیلان در تالار فرهنگی این سازمان برگزار شد.

کارگاه آموزشی اوراسیا در منطقه آزاد انزلی به منظور معرفی ظرفیت های این اتحادیه اقتصادی

 

اقتصاد۲۴- دکتر بهروز حسن الفت مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت در این کارگاره آموزشی با اشاره به ضرورت برگزاری این دوره و آشنایی فعالین اقتصادی با ظرفیت های اوراسیا و منطقه آزاد انزلی در این اتحادیه اقتصادی، بیان کرد: این کارگاه دهمین دوره آموزشی با موضوع اوراسیا است که فرصت‌های اقتصادی اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران با تشریح کامل قوانین، در آن مورد بررسی قرار می گیرد.

 

وی شناسایی زمینه های سرمایه گذاری برای فعالین اقتصادی استان های شمالی و تشریح توافقنامه صورت گرفته را از مهم ترین اهداف برگزاری این کارگاه آموزشی عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه منطقه آزاد انزلی به عنوان مرکز داد و ستد در این کنوانسیون در سطح شمال کشور ایفای نقش می کند، بازار های هدفی چون روسیه، قزافستان، ارمنستان،قرقیزستان و بلاروس که در شمال کشورمان قرار دارند، باید مورد توجه قرار گیرند.

مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت، با بیان اینکه روسیه یکی از مهم ترین بازارهای تجارت در حوزه اوراسیا است، خاطرنشان کرد: کشور روسیه حدود ۸۰ درصد سهم بازار صادراتی و وارداتی این اتحادیه اقتصادی را به خود اختصاص داده و می‌تواند به عنوان محور اصلی مراودات تجاری کشورمان قرار گیرد و این در حالی است که منطقه آزاد انزلی برای توسعه روابط تجاری با روسیه ایجاد شده، که تجار می‌توانند با بهره گیری از ظرفیت های قانونی این منطقه، ظرفیت های اقتصادی کشور را توسعه دهند.

 

دکتر حسن الفت با اشاره به لزوم بهره گیری از مزیت های قانونی و ظرفیت های بندری و کریدورهای ترانزیتی بین المللی منطقه آزاد انزلی، افزود: با توجه به تمرکز سرمایه گذاران در منطقه آزاد انزلی، این منطقه می تواند مبنایی برای ایجاد مراکز پردازش صادرات و برخی از مسائل بانکی و تبادلات مالی و یا تسهیل گر این امور در بین کشور های حوزه اوراسیا به ایفای نقش بپردازد.

در ادامه مهندس امین افقی عضو هیات مدیره و معاون امور بندری و حوزه خزر سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به تشکیل کارگروه توسعه مبادلات تجاری از مسیر کشورهای اورسیا و کریدور شمال_جنوب در سازمان متبوع خود، گفت: با توجه به مزیت ها و ظرفیت های قانونی منطقه آزاد انزلی به عنوان تنها منطقه آزاد شمال کشور و تفاهمنامه های منعقده میان این سازمان با نهادهای دولتی کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا، این منطقه به پل ارتباطی ترانزیتی و تجاری با کشورهای اوراسیا و حاشیه خزر تبدیل می شود.

وی در ادامه با تشریح انعقاد تفاهم نامه های همکاری دو سویه با نهادهای دولتی کشور های عضو اتحادیه اوراسیا،خاطرنشان کرد: تفاهم نامه های اقتصادی با دو کشور اصلی عضو اوراسیا یعنی روسیه و قزاقستان،جهت گسترش تجارت با این کشورها و منطقه ویژه لوتوس توسط سازمان منطقه آزاد انزلی اجرایی شده و با توجه به موقعیت استراتژیک این منطقه،در مسیر تجاری چین، قزاقستان، ایران و کریدور شمال جنوب با محوریت منطقه، شاهد افزایش مراودات تجاری و صادرات کالاهای تولید داخل به کشور های عضو اتحادیه اوراسیا خواهیم بود. 

معاون امور بندری و حوزه خزر سازمان منطقه آزاد انزلی اضافه کرد: نخستین محموله تجاری از طریق کریدور شمال-جنوب، طی تفاهمنامه سه جانبه فی مابین منطقه آزاد انزلی،چابهار و لوتوس آستراخان روسیه وارد کشور شده و حضور این سازمان در اجلاسهای اقتصادی کشورهای عضو اوراسیا موجب تقویت و رونق مراودات تجاری شده است.

افقی توسعه زیر ساخت های لازم در جهت افزایش ظرفیت های و مزیت های خدماتی را یکی از راه کار های مناسب به منظور تقویت فعالیت های تجاری قلمداد کرد و خاطرنشان نمود: بی شک مجتمع بندری کاسپین از زیرساخت لجستیکی مناسبی برای گسترش تجارت و صادرات کالا به کشورهای هدف همچون روسیه و قزاقستان برخوردار بوده وبا اتصال راه آهن و بهره‌برداری از اسکله رو رو، ظرفیت های عملکردی در بندر کاسپین به عنوان یک بندر نسل سوم تکمیل شده و تجار و بازرگانان علاوه بر بهره مندی از زیرساخت های لازم همچون مخازن، سیلوی غلات و انبارهای سرپوشیده از مزیت های و معافیت های قانونی این منطقه نیز بهره مند می‌شوند.

در ادامه این کارگاه آموزشی، سید جلیل جلالی فر عضو هیات مدیره اتاق ایران و روسیه و مشاور حوزه خزر سازمان منطقه آزاد انزلی، فرهاد پرند مدرس سازمان توسعه و تجارت، دکتر رضا سیمبر از اساتید دانشگاه گیلان و سعید سالخورده ضیابری از مدرسین گمرک استان مباحث و نکات حائز اهمیت مرتبط با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و موافقتنامه منعقد شده کشورمان با این اتحادیه را برای شرکت کنندگان تشریح کردند.

گفتنی است در این کارگاه آموزشی، که با همکاری سازمان صنعت، معدن، تجارت استان گیلان برگزار شد، علاوه معاونین و مدیران سازمان منطقه آزاد انزلی، مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری، مدیران سازمان توسعه و تجارت، مدیران حوزه گمرکی، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و جمعی از تجار و بازرگانان فعال در منطقه و استان گیلان حضور داشتند و مدیران سازمان توسعه تجارت از زیرساخت های فاز تجارت وگردشگری و مجتمع بندری کاسپین بازدید کردند. 

لازم به ذکر است موافقتنامه موقت تجارت آزاد ایران با اوراسیا از ۵ آبان برای ۸۶۲ قلم کالا بین کشورهای عضو و ایران آغاز شده است.

منبع: منطقه آزاد انزلی
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

عکس/ چهره خاص نیوشا ضیغمی قبل از عمل زیبایی

عکس/ دیدار صمیمانه وریا غفوری و توماج صالحی

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

عکس/ آرایشگاه معروفِ زنانه ۶۸ سال پیش در تهران

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

عکس/ معماری بی نظیر مهمانخانه قزوین ۱۴۴ سال پیش در دوران قاجار

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

اینفوگرافی/ تبارشناسی استیضاح کنندگان همتی از پایداری تا شریان

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ استقبال عراقچی از لاوروف

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

حکم اعدام سارق خشن تهران اجرا شد

حذف یارانه ۳ دهک؛ نحوه استعلام وضعیت یارانه

اظهارنظر جدید درباره افزایش قیمت بنزین

جزییات جدید درباره افزایش سن بازنشستگی

دلار تا چه قیمتی ریزش می‌کند؟

استیضاح همتی چه بر سر ارتباط دولت و مجلس می‌آورد؟

اینفوگرافی/ آخرین وضعیت نقدینگی و پایه پولی در ایران

چرا واردات هم نتوانست بازار سیب زمینی را آرام کند؟/ ماجرای هشدار به وزارت جهاد کشاورزی در اردیبهشت ۱۴۰۳ چه بود؟

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۸ اسفند ۱۴۰۳

پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۸ اسفند۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

۲ ماده غذایی که استخوان‌ها را محکم می‌کنند

آب و هوا در نوروز ۱۴۰۴ چگونه است؟

ملاحظات دندانپزشکی برای جویدن آدامس

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

ثبت عکس هُمای سعادت در ارتفاعات الموت

چرا نام امامان در قرآن نیامده است؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ دلار بخریم یا نه؟

دختری جسد مادرش را کباب کرد

بهبود عملکرد مغز با مصرف این ماده غذایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ کاهش قیمت طلا ادامه دارد؟

به جای استیضاح همتی، به دنبال اصلاح نظام اقتصادی باشیم/ خارج از انصاف است که دولت فعلی را مقصر وضعیت کنونی بدانیم

کیک سیب نامرئی؛ کیک خوشمزه و محبوب فرانسوی

چرا خواب‌هایمان را فراموش می‌کنیم؟

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف تاسیان

یاوه گویی جدید نتانیاهو علیه ایران

هاشمی‌نسب قید حضور در استقلال را زد!

بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور به پایان رسید