تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۸

چرا داروخانه‌ها از مالیات فرار می‌کنند؟

پرویز بابایی، رئیس شورای عالی داروخانه‌های انجمن داروسازان، اعلام کرده است داروخانه‌ها به‌دلیل عدم دریافت مطالبات از بیمه‌ها در حال ورشکستگی هستند، درحالی‌که داروخانه‌ها فقط ۱۰ درصد از کل فروش دارو را از بیمه‌ها طلبکارند. از سوی دیگر با توجه به اینکه حداقل سود سالانه داروخانه‌ها ۱۶ هزار میلیارد تومان است، داروخانه‌ها باید سالانه حدود چهار هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت کنند؛ اما مالیات پرداختی آن‌ها کمتر از صد میلیارد تومان است.
داروخانه
 
اقتصاد۲۴- پرویز بابایی، رئیس شورای عالی داروخانه‌های انجمن داروسازان، اعلام کرده است داروخانه‌ها به‌دلیل عدم دریافت مطالبات از بیمه‌ها در حال ورشکستگی هستند، درحالی‌که داروخانه‌ها فقط ۱۰ درصد از کل فروش دارو را از بیمه‌ها طلبکارند. از سوی دیگر با توجه به اینکه حداقل سود سالانه داروخانه‌ها ۱۶ هزار میلیارد تومان است، داروخانه‌ها باید سالانه حدود چهار هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت کنند؛ اما مالیات پرداختی آن‌ها کمتر از صد میلیارد تومان است.
 
این ادعا‌ها در حالی مطرح می‌شود که ارزش موجودی مواد و کالا و موجودی ذخیره داروخانه‌ها به بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده است و هر داروخانه حداقل یک میلیارد تومان موجودی دارد که ارزش آن در یک سال بیش از دو برابر شده است. از طرف دیگر، بیمه‌ها فقط بخشی از مطالبات سه ماه گذشته را به داروخانه‌ها پرداخت نکرده‌اند که در میان بیمه‌ها، بیمه سلامت بیشترین بدهی و تأخیر پرداخت را دارد.

درحال‌حاضر بیمه‎ها حدود هزار میلیارد تومان به شرکت‌‎های پخش و داروسازان و سه‌هزارو ۸۴۰ میلیارد تومان به ۱۳ هزار داروخانه بدهکارند؛ یعنی نظام بیمه‌ای کشور به‌طور میانگین به هر داروخانه حدود ۲۹۵ میلیون تومان بدهکار است که در گردش موجودی و دارایی و نقدی داروخانه‌ها، رقم مهمی محسوب نمی‌شود و فقط پنج درصد از کل فروش سالانه داروخانه‌ها را شامل می‌شود.

 

بازار ۴۰ هزار میلیارد تومانی فروش دارو

 


تولید و فروش داروی داخلی در سال ۹۴ بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان بوده که درحال‌حاضر به ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، به‌طوری‌که ارزش بازار فروش کل داروی کشور حدود چهار میلیارد دلار است که ۲.۸ میلیارد دلار داخلی و ۱.۲ میلیارد دلار وارداتی است. شبکه فروش دارو در سال حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان درآمد دارد که ۴۰ هزار میلیارد تومان توسط ۱۳ هزار داروخانه بخش خصوصی و ۱۰ هزار میلیارد تومان توسط داروفروشان دولتی فروخته می‌شود.

اما فروش داروخانه‌ها فقط به دارو محدود نمی‌شود، بلکه عمده فروش داروخانه‌ها شامل مواد و محصولات آرایشی، بهداشتی، دارو‌ها و کرم‌های دست‌ساز، لوازم پزشکی و فیزیوتراپی و مواردی از این دست توسعه یافته و از بازار حدود ۸۰ هزار میلیارد تومانی محصولات آرایشی، بهداشتی و سایر کالا‌های مشابه، حداقل ۵۰ درصد معادل ۴۰ هزار میلیارد تومان توسط داروخانه‌ها فروخته می‌شود.

برای درک بازار محصولات آرایشی و بهداشتی، کافی است نگاهی بیندازیم به گفته‌های مدیر کل امور فراورده‌های دارویی و بهداشتی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت که معتقد است گردش مالی فراورده‌های آرایشی و بهداشتی در ایران به بیش از ۶۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

 
 

هرچند براساس آخرین آماری که مجله

 


Beauty World که یک مجله در حوزه آرایشی و زیبایی در خاورمیانه است، منتشر کرده، گردش مالی بازار لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران، ۷۰ هزار میلیارد تومان است که این رقم با احتساب نرخ ۱۳ هزار تومان برای یک دلار، بیش از ۵.۵ میلیارد دلار می‌شود.

به این ترتیب حداقل فروش سالانه داروخانه‌ها معادل ۸۰ هزار میلیارد تومان شامل ۴۰ هزار میلیارد تومان محصولات دارویی و ۴۰ هزار میلیارد تومان محصولات آرایشی - بهداشتی خواهد بود که نصیب ۱۳ هزار داروخانه می‌شود؛ یعنی هر داروخانه سالانه به‌طور میانگین حداقل ۶.۲ میلیارد تومان فروش دارد که با سود حداقل ۲۰ درصدی خرده‌فروشی، حداقل سود هر داروخانه در سال حدود ۱.۲ میلیارد تومان و کل سود داروخانه‌های کشور تقریبا ۱۶ هزار میلیارد تومان خواهد شد.

با فروش ۱۶ هزار میلیارد تومانی، حداقل مالیات پرداختی داروخانه‌ها باید چهار هزار میلیارد تومان باشد، اما رقم مالیات پرداختی داروخانه‌ها کمتر از صد میلیارد تومان یعنی حدود ۲.۵ درصد مالیات واقعی است و ۹۷.۵ درصد فرار مالیاتی توسط داروخانه‌ها صورت می‌گیرد.

 
 

داستان مطالبات داروخانه‌ها

 


داروخانه‌ها همیشه مدعی مطالبات سنگین از بیمه‌ها و تأخیر دریافت مطالبات هستند؛ اما آیا همه این داستان صحیح است؟ برای درک این ادعا باید گفت که در داروخانه‌ها دو محصول اصلی دارویی و آرایشی - بهداشتی فروخته می‌شود که فروش محصولات آرایشی - بهداشتی در داروخانه‌ها کاملا نقد است و سالانه حداقل ۴۰ هزار میلیارد تومان محصولات آرایشی - بهداشتی، فیزیوتراپی و... توسط داروخانه‌ها فروخته و وجه آن نقدا دریافت می‌شود.

از فروش دارو‌ها تقریبا ۲۰ درصد دارو‌ها هیچ‌گونه پوشش بیمه‌ای ندارند و داروخانه‌ها نقدا مبلغ فروش را دریافت می‌کنند که از این محل حدود هشت هزار میلیارد تومان فروش نقدی حاصل شده و با فروش محصولات آرایشی - بهداشتی ۴۸ هزار میلیارد تومان فروش نقدی به دست داروخانه‌ها می‌رسد. از فروش سایر دارو‌های مشمول بیمه که ۳۲ هزار میلیارد تومان فروش داروی مشمول بیمه است؛ حداقل ۷۰ درصد معادل ۲۲۴۰۰ میلیارد تومان سهم بیمه شده است که نقدا توسط داروخانه‌ها دریافت می‌شود و ۳۰ درصد باقی‌مانده معادل ۹۶۰۰ میلیارد تومان سهم سازمان‌های بیمه‌گر بعدا از این سازمان‌ها اخذ می‌شود.

طبق توافق بیمه‌ها ۶۰ درصد صورت‌حساب داروخانه‌ها معادل پنج‌هزارو ۷۶۰ میلیارد تومان را به محض دریافت صورتحساب پرداخت می‌کنند و مابقی ۴۰ درصد معادل سه‌هزارو ۸۴۰ میلیارد تومان را با تأخیر سه تا پنج ماه پرداخت می‌کنند؛ بنابراین با توجه به فروش ۸۰ هزار میلیارد تومانی سالانه، کمتر از ۱۰ درصد رقم فروش داروی داروخانه‌ها و کمتر از پنج درصد کل فروش داروخانه‌ها با تأخیر سه تا پنج ماهه توسط سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

درحال‌حاضر گفته می‌شود مطالبات شرکت‌های پخش و داروخانه‌ها از سازمان‌های بیمه‌گر بابت مطالبات سه ماه گذشته حدود چهارهزارو ۸۰۰ میلیارد تومان است که سه‌هزارو ۸۰۰ میلیارد تومان مطالبات داروخانه‌ها و سایر مطالبات داروسازان و شرکت‌های پخش است.

با توجه به مطالبات معوق سه‌هزارو ۸۴۰ میلیارد تومانی داروخانه‌ها از بیمه‌ها؛ هر داروخانه به‌طور میانگین ۲۹۵ میلیون تومان از بیمه‌ها طلبکار است که نسبت به فروش شش میلیاردی سالانه؛ حدود پنج درصد فروش کل سال داروخانه‌ها با تأخیر سه تا پنج ماه دریافت می‌شود که واقعا رقم ناچیزی است، درحالی‌که ۹۵ درصد فروش داروخانه‌ها به‌صورت نقدی دریافت می‌شود.

سودآوری داروخانه‌ها به‌حدی است که در تمام استان‌ها بازار سیاه برای مجوز داروخانه ایجاد شده و مجوز داروخانه در تهران حدود دو میلیارد تومان و سایر استان‌ها حدود یک میلیارد تومان خرید و فروش و حتی اجاره داده می‌شود.
 
 
منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

عکس/ عکسی قدیمی از امیرجعفری و ریما رامین‌فر و پسرشان

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت قند و شکر امروز

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خداحافظی سلنا گومز با ۴۳۰ میلیون کاربر

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ادا و اطوار نعیمه نظام دوست در پشت صحنه یک سریال + عکس

همه چیز درباره مصرف قلیان اکسیژن

ماجرای سحر دولتشاهی در سریال افعی تهران

فیلم/رقص جنجالی بهنام بانی با دست و بال بسته!

فیلم/ خانه لیونل مسی در میامی آمریکا با طراحی بی نظیر

آیا هنوز با ۲ میلیارد تومان می‌توان در تهران خانه خرید؟ + جدول

جدیدترین نرخ رهن در بازار مسکن عبدل آباد + جدول

حمله از رسانه دولت به مجلس و مرکز پژوهش‌ها

خوشگذرانی بهنوش طباطبایی در یک سالن بولینگ + فیلم

تولیدات سایپا و ایران خودرو کجاست؟

درخشش نام البرز در دایره طلایی

حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد

یارانه کدام دهک‌ها در سال ۱۴۰۳ حذف می‌شود؟

قیمت تخم مرغ امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول

حرف زدن با محسن افشانی ۱۰ هزار دلار برایتان آب می‌خورد! + عکس

چگونه لاستیک دولتی بخریم؟+ جزییات

هوش مصنوعی برای همه: دوره‌ای جامع و کاربردی برای افراد با هر سطحی از دانش

خودرویی که محمدرضا پهلوی برای آموزش رانندگی ولیعهدش خرید + عکس و فیلم

آیا کانادا ویزای توریستی می‌دهد؟

مالیات در سال ۱۴۰۳ برای کدام گروه‌ها رشد خواهد کرد؟

ارزش واقعی دستمزد کارگران در پایین‌ترین سطح ۳ سال گذشته

طلافروشان دوباره اعتصاب کردند؟

فیلم/ ایران ۱۱ میلیارد دلار پول بلوکه شده در عراق دارد

روایت دردناک مردم سیل‌زده دشتیاری از شرایط پس از سیل؛ از تحمل یک هفته گرسنگی تا توزیع مشروط چادر‌های امدادی با ثبت کد ملی!

تناقض در آمار‌های رئیس و معاون وزارت راه و شهرسازی/ بالاخره دولت چند نقطه حادثه خیز را اصلاح کردید؟

فیلم/اجاره خفت گیر و شرخر چقدر تمام می شود؟

گشایش‌های جدید ارزی در راه است

خودکشی فاجعه بار پزشکان و بهانه بیماران!

زنگ خطر بحران فرونشست زمین بلندتر از همیشه در ایران؛ هشدار کم آبی در ۳ استان کشور

حراج بعدی شمش طلا در این تاریخ برگزار می‌شود

شوآف خودرو‌های برقی در ایران

قیمت جهانی نفت نزولی شد

مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟

انس جهانی طلا عقب‌نشینی کرد

واریزی بزرگ به حساب بازنشستگان

فیلم/ سیل فاجعه بار در شهر مدینه

آغاز لابی‌های پنهان قالیباف و رقبایش با منتخبان مجلس دوازدهم؛ آیا مرامنامه تازه نوشته می‌شود؟

پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار

از سهمیه خودرویی مادران و فرسوده‌ها چه خبر؟

پیش بینی قیمت سکه امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

چرا سرمایه گذاران از بورس فرار کردند؟

سکه امامی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد

دعوت به همکاری بانک دی از متخصصان حوزه امنیت و راهبری فناوری اطلاعات

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول