تاریخ انتشار: ۱۷:۴۲ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۸

راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

ویروس‌های کرونا ممکن است حیوانات را نیز مبتلا کند؛ اکثر این ویروس‌های کرونا معمولا تنها یک گونه جانور را مبتلا می‌کنند، از جمله میمون‌ها، گربه‌های هیمالیایی، سگ‌های راکون، گربه‌ها، سگ‌ها و جوندگان.
ویروس کرونا
 
اقتصاد۲۴- ویروس «کرونا» به عنوان عامل این بیماری به سیستم تنفسی حمله می‌کند و به تدریج این سیستم را از کار می‌اندازد و از علائم این بیماری می‌توان به سرفه، تب شدید که به التهاب ریه و نارسایی کلیه منجر می‌شود، اشاره کرد، اما تاکنون واکسنی برای جلوگیری از ابتلای به آن ساخته نشده است.

در پاسخ به سوال «ویروس کرونا چیست؟» باید بگوییم که ویروس‌های کرونا، ویروس‌هایی هستند که اکثر افراد در طول زندگیشان به آن مبتلا می‌شوند. ویروس‌های انسانی کرونا معمولا منجر به بیماری‌های خفیف تا نیمه شدید شبکه تنفسی فوقانی می‌شوند.

ویروس‌های کرونا بخاطر تیغ‌های تاج مانند روی سطح آن‌ها به این نام شناخته شده‌اند و سه زیر گروه اصلی برای ویروس‌های کرونا وجود دارد، با عنوان‌های «آلفا، بتا، گاما» و یک گروه چهارم که به تازگی به وجود آمده، با عنوان «دلتا».

ویروس‌های کرونا برای اولین بار در اواسط دهه ۶۰ شناسایی شدند. پنج ویروس کرونا که می‌تواند افراد را مبتلا کند، عبارتند از: ویروس کرونا‌ی آلفا ۲۲۹E، N L۶۳ و ویروس کرونای بتا OC۴۳، H KU۱ و SARS-CAV. ویروس کرونا می‌تواند به سندروم تنفسی حاد منجر شود.

ویروس‌های کرونا ممکن است حیوانات را نیز مبتلا کند، اکثر این ویروس‌های کرونا معمولا تنها یک گونه جانور را مبتلا می‌کنند ازجمله میمون‌ها، گربه‌های هیمالیایی، سگ‌های راکون، گربه‌ها، سگ‌ها و جوندگان.

 
ابتلا به ویروس‌های انسانی کرونا چقدر شایع است؟

افراد در سراسر دنیا عموما به ویروس انسانی کرونا مبتلا می‌شوند. البته یک استثنا وجود دارد و آن ویروس SARS-COV است که البته از سال ۲۰۰۴ تاکنون هیچ مورد شناسایی شده از ابتلا به ویروس SARS-COV در هیچ جای دنیا گزارش نشده است.

چه کسانی به این بیماری مبتلا می‌شوند؟

اکثر افراد در طول زندگیشان به این ویروس مبتلا می‌شوند. احتمال ابتلای کودکان از همه بیشتر است. هر چند در طول زندگیتان ممکن است چندین بار مبتلا شوید.

چگونه مبتلا می‌شوید؟

تاکنون درباره راه‌های شیوع ویروس‌های انسانی کرونا مطالعات چندانی صورت نگرفته است، غیر از ویروس SARS. با این حال احتمال این وجود دارد که ویروس‌های انسانی کرونا از یک فرد مبتلا به فردی دیگر، از طریق هوا بوسیله عطسه یا سرفه و تماس نزدیک فردی مانند لمس کردن یا دست دادن انتقال یابد. این ویروس‌ها ممکن است از طریق لمس اشیا یا سطوح آلوده و سپس تماس با دهان، بینی یا چشم نیز انتقال یابد.

در یک مورد، ویروس SARS از طریق مدفوع آلوده منتقل شد، به این صورت که این ویروس وارد هوا شده بود و افراد آن هوا را تنفس کرده و مبتلا شده بودند.

چه زمانی مبتلا می‌شویم؟

در آمریکا افراد معمولا در فصل‌های پاییز و زمستان به ویروس انسانی کرونا مبتلا می‌شوند، هر چند احتمال ابتلا در هر زمان از سال وجود دارد.

علائم آن چیست؟

ویروس‌های انسانی کرونا معمولا منجر به بیماری‌های موقتی شبکه فوقانی تنفسی خفیف و نیمه خفیف می‌شود.

علائم آن ممکن است شامل آبریزش بینی، سرفه، گلودرد و تب باشد. گاهی اوقات این ویروس‌ها ممکن است منجر به بیماری‌های شبکه تنفسی تحتانی مانند ذات‌الریه شود. این بیماری در افرادی که عارضه قلبی یا سیستم‌های ایمنی ضعیف دارند و افراد مسن شایع‌تر است. SARS-COV ممکن است منجر به بیماری‌های شدید شود.

چگونه می‌توانیم مقابل این بیماری از خود محافظت کنیم؟

در حال حاضر واکسنی برای حفاظت از شما در برابر ابتلا به ویروس انسانی کرونا وجود ندارد. می‌توانید از طرق زیر، خطر ابتلای خود را کاهش دهید: دست‌ها را چندین بار در طول روز با آب و صابون بشویید، به چشم‌ها، بینی و دهانتان دست نزنید، از تماس نزدیک با افراد مبتلا خودداری کنید.

در صورت ابتلا چه باید بکنیم؟

اگر در اثر ویروس‌های انسانی بیمار شده‌اید، می‌توانید مانع ابتلای دیگران به این بیماری شوید: هنگامی که بیمار هستید، در خانه بمانید، از تماس نزدیک با سایر افراد خودداری کنید، هنگام سرفه و عطسه، جلوی دهان خود را بگیرید، اشیا و سطوح را تمیز و غیر آلوده نگهدارید.

بیماری ما چگونه تشخیص داده می‌شود؟

می‌توان تست‌های آزمایشگاهی را برای تایید اینکه آیا بیماری شما در اثر ویروس انسانی کرونا بوده یا خیر، انجام داد. هرچند، این تست‌ها همیشه استفاده نمی‌شود، زیرا افراد معمولا علائم بیماری خفیف را دارند، همچنین ممکن است انجام این آزمایش‌ها تنها به چند آزمایشگاه تخصصی محدود شود.

تست‌های آزمایشگاهی خاص ممکن است شامل موارد زیر باشد: ایزوله نمودن ویروس در کشت سلولی، آزمایش واکنش زنجیره ترکیب شده (PCR) که کاربردی‌تر و از لحاظ اقتصادی قابل دسترسی‌تر است، و آزمایش سرم شناسی برای آنتی‌بادی‌هایی برای ویروس‌های انسانی کرونا.

نمونه‌برداری از بینی و گلو بهترین انواع نمونه‌برداری برای شناسایی ویروس‌های انسانی کرونا شایع است. آزمایش سرم شناسی نیازمند جمع‌آوری نمونه‌های خونی است.

آیا درمانی برای آن وجود دارد؟

درمان خاصی برای بیماری‌هایی که براثر ویروس کرونا ایجاد می‌شود، وجود ندارد. اکثر افرادی که مبتلا به بیماری کرونا هستند، پس از مدتی، خود، بهبود می‌یابند، هرچند کار‌هایی هست که با انجام آن می‌توان از علائم آن خلاصی یافت، مانند: مصرف دارو‌های مسکن و تب بر (مراقب باشید، نباید آسپرین را برای کودکان استفاده کنید) و استفاده از مرطوب کننده‌های هوای اتاق یا دوش آب گرم برای التیام گلودرد و سرفه. اگر بیمار هستید، باید زیاد مایعات بنوشید، در خانه بمانید و استراحت کنید و اگر نگران علائم بیماریتان هستید، به مراکز درمانیتان مراجعه کنید.

بروز رسانی، تعاریف موردی و راهنمایی

وزارت بهداشت آمریکا (CDC) همچنان به طور نزدیک با سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سایر نهاد‌های مربوطه همکاری می‌کند تا بتواند بهداشت عمومی که به تازگی توسط موارد گزارش شده آلوده‌شده به ویروس کرونا به خطر افتاده است، را بشناسند.

گروه ویروس کرونای جدید تحت بررسی است

موارد مبتلا به ویروس کرونای جدید و مرگ و میر‌ها از آوریل ۲۰۱۲ و مه ۲۰۱۳ طبق آخرین آمار اعلام شده، تا ۳۱ مه ۲۰۱۳، در کشور فرانسه دو نفر به کرونا مبتلا شده‌اند که یک نفر از این دونفر جان باخته است.

همچنین در اردن نیز دو نفر مبتلا گزارش شده که هر دو نفر آن‌ها کشته شده‌اند. در قطر و تونس نیز چهار نفر به این ویروس مبتلا شده‌اند. بیشترین آمار مبتلایان مربوط به کشور عربستان با ۳۸ نفر مبتلا و ۲۱ نفر کشته است.

در انگلیس نیز سه مورد ابتلا و یک مورد مرگ بر اثر کرونا گزارش شده و علاوه بر آن، در امارات متحده عربی نیز یک مورد ابتلا و یک مورد مرگ گزارش شده است.

در مجموع، تاکنون ۵۰ نفر در دنیا به این ویروس مبتلا شده‌اند و ۲۷ نفر از آن‌ها جان خود را بر اثر ابتلای به کرونا از دست داده‌اند.

اولین گروه متشکل از دو مورد که هر دو منجر به مرگ شد، در آوریل ۲۰۱۲ در نزدیکی عمان پایتخت اردن روی داد، نمونه‌های گرفته شده از این دو نفر که آزمایش آن در بازاندیشی برای ویروس کرونای جدید، مثبت بود، ذخیره گردید. این گروه، مبتلایان از کارکنان بیمارستان را نیز شامل می‌شد.

دومین گروه در اکتبر ۲۰۱۲ در عربستان سعودی رخ داد. از چهار نفر از اعضای یک خانواده، بیماری سه نفرشان با تست‌های آزمایشگاهی تائید شد و دو نفر از آن‌ها جان سپردند. در فوریه ۲۰۱۳، گروه سوم از سه عضو یک خانواده، در انگلیس شناسایی شد. آزمایش‌های هر سه نفر در مورد ویروس کرونای جدید مثبت بود که از آن میان دو نفر جان سپردند و یک نفر پس از پشت سر گذاشتن یک بیماری خفیف تنفسی بهبود یافت. این گروه شواهدی مبنی بر انتقال این ویروس جدید بصورت فرد به فرد را نشان داد. همچنین این اولین نمونه‌ای بود که ما را با بیماری خفیف ایجاد شده در اثر ابتلا به ویروس کرونای جدید آشنا کرد.

چهارمین گروه در میان دو تن از اعضای خانواده در فوریه ۲۰۱۳ در عربستان سعودی رخ داد. یک نفر از آن‌ها جان سپرد و دیگری بعد از پشت سر گذاشدن یک بیماری خفیف تنفسی بهبود یافت.

در مه ۲۰۱۳، پنجمین گروه در عربستان سعودی گزارش شد که از ابتدا با تجهیزات یک مرکز درمانی در ارتباط بود. حداقل یکی از دو مورد در اثر تماس با خانواده بود. گزارش شد که حداقل دو نفر از آن‌ها با افراد مبتلا در تجهیزات مراکز درمانی، در ارتباط نبودند. دو تامین‌کننده خدمات درمانی در این گروه، پس از مراقبت از بیمارانی که به ویروس جدید کرونا مبتلا شده بود، آلوده شدند. جمعا ۲۲ نفر در گروه گزارش شد که ۱۰ نفر از آن‌ها در اثر بیماری از بین رفتند.

ششمین گروه از دو مورد گزارش شده در مه ۲۰۱۳، یک نفر بعد از هم اتاق شدن با اولین فردی که در کشور مبتلا شده بود، در بیمارستان به این بیماری دچار شد. مورد اول چندی پیش از ابتلا به بیماری از امارات متحده عربی بازگشته بود.

شواهدی مشخصی مبنی بر انتقال فرد به فرد وجود دارد که احتمالا شامل حالت‌های مختلف انتقال از جمله انتقال قطرات ریز و تماس می‌شود. اما لازم است مطالعات بیشتری صورت گیرد تا خطرات، بهتر شناسایی شوند. تاثیرگذاری انتقال فرد به فرد بخوبی مشخص نشده است.

منشاء و مسیر انتقال ویروس کرونا همچنان در حال بررسی است. توالی ژنتیکی تاکنون نشان داده که این ویروس بسیار به ویروس کرونای شناسایی شده در خفاش شبیه است.

در روز‌های گذشته، رییس مرکز بهداشت هرمزگان نیز در پی شیوع «کرونا» در کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس به مسافران کشور‌های این منطقه هشدار داد و گفت: خوشبختانه تاکنون موردی از بیماری کرونا در هرمزگان مشاهده نشده است.

او با اشاره به این‌که این بیماری در کشور‌های عربستان و امارات مشاهده شده است، گفت: این بیماری سال پیش نخستین بار در عربستان شناخته شد و به طور هم‌زمان در کشور‌های قطر، امارات و انگلستان مواردی از ابتلا گزارش شد، البته در همه‌ی افرادی که به این ویروس مبتلا می‌شوند این علائم شدید وجود ندارد.

حسین‌پور با بیان این‌که ماموران بهداشتی در فرودگاه‌ها و مبادی ورودی استان نسبت به اطلاع‌رسانی درباره این ویروس اقدام کرده‌اند، تصریح کرد: علائم این بیماری به مسافران و استقبال‌کنندگان توضیح داده می‌شود تا چنانچه علائمی شبیه بیماری سرماخوردگی دارند خود درمانی نکنند و سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند.

به گفته‌ی او، کسانی که به استقبال زائران و مسافران خارج از کشور می‌روند باید نکات پیشگیری بهداشتی را رعایت کنند.

رییس مرکز بهداشت استان هرمزگان خاطر نشان کرد: افرادی که در فاصله‌ی کمتر از یک متر با بیماران صحبت کرده‌اند، در معرض عطسه و یا سرفه بیماران باشند و وسائل مشترک نوشیدنی و خوراکی استفاده کنند، افرادی که دستشان با سطوح آلوده به قطرات تنفسی بیماران برخورد داشته و سپس به چشم، بینی یا دهان خود بزنند، هم‌چنین پزشکان و دیگر پرسنل بیمارستان که در معاینه، ساکشن ترشحات تنفسی و درمان نقش دارند در معرض اکتساب این ویروس هستند.

این مقام مسوول تصریح کرد: استفاده از ماسک N۹۵ در برخورد با این بیماران توصیه می‌شود، هم‌چنین شست‌وشوی دست نیز حرف نخست را در کنترل این بیماری دارد که باید همه‌ی مردم به این مساله بهداشتی توجه کنند.

حسین‌پور یادآور شد: افراد مشکوک به بیماری تنفسی ناشی از ویروس کرونا کسانی هستند که به تازگی به یکی از کشور‌های حاشیه خلیج فارس یا کشور‌هایی که مواردی از این بیماری در آن‌ها دیده شده است سفر داشته‌اند و بیش از ۱۰ روز است که سرفه آن‌ها قطع نشده است.

این افراد چه به بخش خصوصی و چه مراکز بهداشتی- درمانی دولتی مراجعه کنند باید برای انجام آزمایش به مراکز تعیین شده وزارت بهداشت ارجاع داده شوند.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر