تاریخ انتشار: ۰۸:۰۲ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
دورنمای بازار صادراتی عراق در گفتگو با اقتصاد ۲۴ تشریح شد؛

نباید فرصت‌های صادرات فرآورده‌های نفتی به عراق را از دست داد/ ضرورت تقویت زنجیره تولید تا توزیع برای حفظ بازار

به اعتقاد سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی، تقویت بازار صادرات محصولات به عراق از سوی تجار ایرانی بزرگترین گام در راستای توسعه صادرات غیر نفتی است که این حرکت نیاز به ابزار‌هایی از جمله تجمیع و تکمیل زنجیره تولید تا توزیع دارد و در این بین نقش شرکت‌های بزرگ و توانمند و ایجاد حرکتی توسعه‌گرا و حمایتی از سوی دستگاه‌های اجرایی مرتبط در بخش تولید، توزیع، تامین و نظارت را می‌طلبد.

صادرات فرآوردهای نفتی

اقتصاد ۲۴ - اقتصاد ایران که در طول دهه‌های گذشته، به درآمد‌های نفتی وابستگی کامل پیدا کرده است و با وجود تمام شعار‌ها و برنامه‌هایی که با هدف کاهش وابستگی بودجه جاری به نفت شکل گرفته، عملا با برنامه ریزی بخش زیادی از هزینه‌های خود را از طریق این منبع مالی جبران خواهد کرد.

از ابتدای سال ۹۷ و همزمان با از سرگیری تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه اقتصاد ایران، کشورمان به یک تغییر مسیر اساسی روی آورده، تغییر مسیری که هر چند علت اصلی آن اجبار در جبران کاهش درآمد‌های نفتی بوده، اما در صورت بلندمدت شدن می‌تواند برای اقتصاد ایران یک موهبت بزرگ به شمار آید.

تحلیل‌ها از وضعیت بازار کالا‌های صادراتی ایران نشان می‌دهد که با وجود اعمال محدودیت‌های جدی، هنوز برخی فرصت‌ها دست نخورده باقی مانده‌اند. یکی از مهم‌ترین فرصت‌ها، استفاده از بازار کشور‌های همسایه است که عراق به عنوان بازار بزرگ و مهمی برای ایران محسوب می‌شود.

به گفته رضا رحمانی وزیر صمت، میزان مبادلات تجاری دو کشور ایران و عراق تا سال ۱۴۰۰ برای ۲۰ میلیارد دلار هدف گذاری شده است.

آمار‌ها نشان می دهد عراق ۲۰ درصد از کل صادرات ایران را به خود اختصاص داده و دومین مقصد عمده کالا‌های ایرانی بوده است.

با وجود آنکه حضور قدرتمند ایران در بازار کشور‌هایی مانند عراق در کوتاه‌مدت قابلیت جانشینی ندارد و تاجران ایرانی نفوذ قابل قبولی در این کشور‌ها دارند، اما با توجه به پیشرفت قابل توجه فناوری و تغییرات پر سرعتی که در بازار‌های اقتصادی صورت می‌گیرد، حفظ بازار نیاز به وفق پیدا کردن با این تغییرات دارد.

ناگفته نماند، صادرات کالا‌ها و محصولات پتروشیمی و معدنی بخش قابل توجهی از صادرات غیرنفتی ایران به عراق را شامل می‌شود.

رقابت برای تصاحب بازار عراق

سید حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در خصوص صادرات نفتی به بازار عراق در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ گفت: تجار ایرانی همچنان به دنبال حفظ بازار صادراتی به عراق هستند و با وجود ناآرامی‌ها در عراق، اما صادرات فرآورده‌های نفتی به این کشور ادامه دارد.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با تاکید بر اینکه سایر کشورها به ویژه همسایه‌ها و کشور‌های منطقه به دنبال تصاحب بازار عراق هستند و از اینرو تجارت با عراق به پیگیری‌های آگاهانه نیاز دارد و باید به طور مستمر بر عملکرد آن نظارت و پیگیری صورت گیرد، گفت: نباید فرصت‌های صادرات فرآورده‌های نفتی به بازار عراق را از دست داد چراکه با کوچکترین ناآگاهی و غفلت این بازار را به راحتی از دست خواهیم داد.

حسینی با اشاره به ظرفیت بزرگ بازار عراق بیان داشت: این بازار ظرفیت عظیمی برای توسعه صنایع مختلف کشور است.

نقش کمرنگ شرکت‌های بزرگ در بازار عراق

دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق گفت: شرکت‌های ایرانی فعال در تجارت هنوز از خیلی از ظرفیت‌های موجود در عراق استفاده نکرده‌اند، ازاین رو فرصت برای سایر کشور‌ها فراهم می‌شود تا به بخش‌های مختلف بازار عراق دستیابی داشته باشند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر یکی از مهم‌ترین نیازها برای ارتباط با بازار‌های خارجی به خصوص عراق، کسب اطلاعات از این بازار است که با اطلاعات مناسب تجارت تجار ایرانی می‌تواند به گونه‌ای جهت حفظ و توسعه باشد.

به گفته حسینی برای نفوذ کالای ایرانی، علاوه بر نظارت و کنترل قیمت‌ها مطابق با شاخص تولید و همچنین قیمت رقابتی برای بازار، به ابزار‌هایی نظیر مکان یابی توزیع، نوع و شکل قابل ارائه محصول، انجام روش‌های ترویجی و تبلیغاتی و سرمایه‌گذاری مشترک باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و این موضوع در صادرات ایران به عراق به برنامه‌ریزی خاص نیاز دارد.

دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق افزود: برای اینکه بتوانیم در بازار حرفی برای گفتن داشته باشیم و به اهداف توسعه صادرات غیر از نفت خام دست یابیم باید محور‌های اصلی این موضوع را در نظر بگیریم.

وی تصریح کرد: تقویت بازار صادرات محصولات نفتی عراق از سوی تجار ایرانی بزرگترین گام درراستای توسعه صادرات غیر نفتی است که این حرکت نیاز به ابزار‌هایی از جمله تجمیع و تکمیل زنجیره تولید تا توزیع دارد و در این بین نقش شرکت‌های بزرگ و توانمند و ایجاد حرکتی توسعه‌گرا و حمایتی از سوی دستگاه‌های اجرایی مرتبط در بخش تولید، توزیع، تامین و نظارت را می‌طلبد.

حسینی با تاکید بر اینکه عرضه فرآورده‌های نفتی در بورس با هدف صادرات به کشور‌های همسایه مدت زمانی است که آغاز و مورد استقبال بخش خصوصی ایران قرار گرفته است، گفت: در حال حاضر خریدار در بخش خصوصی وجود دارد و مراجعه به بورس برای ثبت سفارش و صادرات در جریان است.

وی با تاکید بر اینکه صادرات به عراق ظرفیت افزایش تا ۱۵ میلیارد دلار را دارد گفت: این بازار نیاز به توسعه دارد و در این راستا مشارکت شرکت‌های بزرگ از ضرورت ها است چراکه با ورود این شرکت‌ها، دلالان کمتر می‌توانند در بازار نقش داشته باشند.

 

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟