اقتصاد۲۴- با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است میتوانید یک شیشه کوچک سس مایونز تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری سس مایونز تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش طرز تهیه سس مایونز با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۱ شیشهمواد لازم سس مایونزروغن مایع ۱ لیوان
زرده تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۱ قاشق مرباخوری
نمک ¼ قاشق چایخوری
آبلیمو ۲ قاشق مرباخوری
سرکه ۲ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه به اندازه کافی
پودر خردل خیلی کم (در صورت تمایل)
دستور تهیهطرز تهیه سس مایونزبرای تهیه سس مایونز خانگی ابتدا زرده تخم مرغ را کاملا از سفیده جدا میکنیم، چون اصلیترین عامل خراب شدن سس است. زرده تخم مرغ را در کاسهای میریزیم و شکر، نمک، پودر خردل را به آن اضافه میکنیم و خوب مواد را با هم مخلوط میکنیم
تا یکدست شوند. بعد در کاسهای سرکه را میریزیم و آبلیمو را به آن میافزاییم و با هم خوب مخلوط میکنیم و نیمی از آن را در پیالهای میریزیم و کنار میگذاریم و نیم دیگر را کم کم به مخلوط تخم مرغ اضافه میکنیم
و هم میزنیم تا خوب مخلوط شوند و آن وقت روغن مایع یا روغن زیتون هر کدام که در دسترستان بود را قطره قطره به مواد اضافه میکنیم و با ریختن هر قطره با مواد آن را به طور مداوم مخلوط میکنیم و سپس قطره بعدی را میریزیم.
زمانی که نصف لیوان از روغن مایع یا روغن زیتون را قطره قطره اضافه کردید دیگر دست نگه میداریم و سس را مخلوط میکنیم به احتمال زیاد مایه سس غلیظ شده و اصطلاحا خودش را گرفته، در اینجا باقی مخلوط آبلیمو و سرکه را
که در پیاله ریخته بودیم به سس اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم و مجددا نصف دیگر لیوان روغن را قطره قطره به سس میافزاییم و مداوم مواد را مخلوط میکنیم تا کاملا غلظت بگیرد و دیگر از هم زدن دست میکشیم
و فلفل سیاه را روی سس میپاشیم و با هم مخلوط میکنیم وبه مدت ۲ ساعت در دمای محیط منزل سس را قرار میدهیم. ذدر اخر سس را در شیشه میریزیم و درب آن را میبندیم و در یخچال نگهداری میکنیم.
سعی کنید سس مایونز خانگی که درست میکنید متناسب با مقدار مصرف ۱ هفته باشد بدلیل نداشتن مواد نگهدارنده بیش از این نمیتوان سس را نگهداری کرد، چون فاسد میشود. این سس سالم را با انواع سالادها نوش جان کنید.