تاریخ انتشار: ۲۰:۵۰ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۸

نکات کلیدی برای پیشگیری‌های از بیماری‌های کرونا و آنفلوآنزا

این روزها موضوع شیوع بیماری کرونا و آنفلوآنزا در محافل مختلف شنیده می‌شود اما با رعایت نکات ایمنی می‌توان از ابتلا به این بیماری‌ها پیشگیری کرد.
 
اقتصاد۲۴- این روز‌ها موضوع شیوع بیماری کرونا از جمله موضوعاتی است که در محافل مختلف درباره آن شنیده می‌شود و البته نگرانی‌هایی را نیز برای خانواده‌ها ایجاد کرده است.

با توجه به اینکه در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون دانش‌آموز در مدارس کشور تحصیل می‌کنند و ساعاتی از روز را در مدرسه و کنار همسالان به سر می‌برند، اداره کل سلامت و تندرسی وزارت آموزش و پرورش تلاش کرده است تا مدارس را برای پیشگیری از این بیماری و همچنین بیماری آنفلوآنزا مجهز کند.

حسن ضیاءالدینی مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در این خصوص به خبرنگار فارس اظهار کرد: در فصل زمستان عفونت‌های تنفسی شایع است لذا دانش‌آموزان با رعایت اصول بهداشت فردی و جمعی می‌توانند از ابتلا به بیماری‌های تنفسی آنفلوآنزا و کرونا ویروس جلوگیری کنند.
 
نکات کلیدی برای پیشگیری‌های از بیماری‌های کرونا و آنفلوآنزا
وزارت بهداشت از مردم خواسته است که مرتباً دست‌های خود را با استفاده از آب و صابون بشویند و یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ضدعفونی کنند؛ هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را دور انداخته و دست‌های خود را بشوبند.

از تماس نزدیک با هر کسی که تب و سرفه دارد خودداری کنند و اگر تب، سرفه و یا هرگونه مشکلی در تنفس دارند، سریعا به پزشک مراجعه کنند.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش نیز به بیان نکاتی برای حفظ سلامتی دانش‌آموزان پرداخت و اضافه کرد: تأکید و رعایت بهداشت فردی مهم‌ترین نکته است و دانش‌آموزان حتما دست‌ها را در طول روز چندین بار با آب و صابون بشویند.

وی ادامه داد: دانش‌آموزان در هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را با دستمال یا آرنج بگیرند و از تماس با افرادی که دچار علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند، دوری شود.

ضیاءالدینی به والدین هم توصیه‌ای کرد و افزود: اگر فرزندتان دچار علائم سرماخوردگی است تا بهبودی کامل علائم به مدرسه مراجعه نکند البته مدیران مدارس در این زمینه با والدین دانش‌آموزان همکاری لازم را داشته باشند.
 
نکات کلیدی برای پیشگیری‌های از بیماری‌های کرونا و آنفلوآنزا

وی تصریح کرد: به معاونت تربیت‌بدنی و سلامت استان‌ها اعلام کردیم که با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی نسبت به آموزش دانش‌آموزان اقدام کنند همچنین برشور و اطلاعات آموزشی در سایت دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است.

ضیاءالدینی تأکید کرد: به مدیران مدارس هم اعلام می‌کنیم از بردن دانش‌آموزان به اردو در فصل سرما خودداری کنند، چون عفونت‌های فصلی، دانش‌آموزان تهدید می‌کند.

وی اضافه کرد: همچنین مدیران مدارس دقت کنند که در بوفه‌های مدارس، خوراکی مجاز طبق دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم که به مدارس کشور ارسال شده است، اقدام کنند و از فروش خوراکی‌های غیرمجاز در دستورالعمل اشاره شده است جدا خودداری شود.
 
نکات کلیدی برای پیشگیری‌های از بیماری‌های کرونا و آنفلوآنزا
اما والدین دانش‌آموزان و عموم مردم نیز باید نکاتی را برای پیشگیری از این بیماری رعایت کنند؛ خانواده‌ها باید همواره در هنگام استفاده از گوشت نکاتی را رعایت کنند.

این موارد به منزله شیوع بیماری نیست بلکه پیشگیری از بیماری است؛ با رعایت نکات ایمنی، سلامت خود و خانواده‌تان تضمین می‌شود.
 
نکات کلیدی برای پیشگیری‌های از بیماری‌های کرونا و آنفلوآنزا
 
نکات کلیدی برای پیشگیری‌های از بیماری‌های کرونا و آنفلوآنزا

خانواده‌ها باید مراقبت کنند که اگر به سفر رفتند نیز باید این نکات ایمنی را نیز رعایت کنند و نکته مهم این است که اگر احساس کردید که علائمی، چون سرفه و تب دارید، از سفر کردن حتما بپرهیزید.

خوددرمانی نکنید و حتما به پزشک مراجعه کنید و استراحت کنید؛ ضمن اینکه اگر فرزندتان به دچار تب یا سرفه است به هیچ عنوان به سفر نبرید و اجازه دهید که در خانه استراحت کند.

حیدرعلی عابدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیماری کرونا یک بیماری نوپدید است که هنوز روش درمان آن مشخص نیست، گفت: در این شرایط علم پزشکی حکم می‌کند که شدیدترین اقدامات احتیاطی را برای عدم ورود این بیماری به کشور انجام دهیم.

وی افزود: این اقدامات احتیاطی از قبیل جداسازی افراد مشکوک از افراد سالم، شناسایی افراد مشکوک و رعایت نکات بهداشتی است و معمولاً توصیه می‌شود افراد سالم از افراد مشکوک جدا شوند.

عابدی تصریح کرد: این بیماری از طریق تنفس و تماس انتقال پیدا می‌کند لذا توصیه می‌شود افراد مشکوک علاوه بر استفاده از ماسک، دست‌های خود را مرتب بشویند همچنین افراد سالم از تماس با این افراد خودداری کنند.
 
نکات کلیدی برای پیشگیری‌های از بیماری‌های کرونا و آنفلوآنزا
 
نکات کلیدی برای پیشگیری‌های از بیماری‌های کرونا و آنفلوآنزا
 
نکات کلیدی برای پیشگیری‌های از بیماری‌های کرونا و آنفلوآنزا

 باید‌ها و نباید‌های آنفلوآنزا

آنفلوآنزا یک بیماری حاد تنفسی به شدت واگیردار است که به وسیله چندین نوع ویروس ایجاد می‌شود؛ آنفلوآنزا گاهی به صورت همه گیر در نواحی خاص شیوع پیدا می‌کند و گاهی نیز در تمام کشور یا حتی چندین کشور بروز می‌کند.

امکان ابتلای کودکان وبزرگسالان به این بیماری وجود دارد و امسال دونوع ویروس آنفلوآنزا شامل H۱N۱ و H۳N۲ در مناطق مختلف جهان و ایران مشاهده شده است و موارد ابتلا به ویروس H۱N۱ خیلی بیشتراز نوع دیگر ویروس بوده و این ویروس بیماری شدیدتری را ایجاد می‌کند.

والدین باید بدانند علائم و نشانه‌های آنفلوانزآی H۱N۱ در کودکان مشابه نشانه‌های آنفلوآنزای معمولی انسانی است و شامل تب، سرفه، گلو درد، بدن درد، سردرد، لرز و خستگی است البته بعضی کودکان اسهال و استفراغ نیز داشته اند.

هر دونوع آنفلوآنزا (آنفلوآنزای فصلی وآنفلوآنزای H۱N۱) ممکن است باعث تشدید و بدتر شدن بیماری‌های مزمن زمینه‌ای (بیماری‌های مزمن ریوی و ...) در کودکان شوند.
 


نکات کلیدی برای پیشگیری‌های از بیماری‌های کرونا و آنفلوآنزا
راه‌های انتشار ویروس H۱N۱ که لازم است والدین بدانند:

انتشار ویروس H۱N۱ ازهمان راه‌هایی است که آنفلوآنزای فصلی منتشر می‌شود؛ ویروس آنفلوآنزا عمدتا از شخص به شخص و از طریق سرفه یا عطسه افراد مبتلا به آنفلوآنزا پراکنده می‌شود؛ گاهی اوقات ممکن است فرزندانتان از طریق لمس اشیایی که ویروس آنفلوآنزا روی سطح آن‌ها قرار دارد (دفتر، کتاب، خودکار، میز تحریر و.) و متعاقب آن دست زدن به بینی، چشم یا دهانشان، آلوده شوند.

نکاتی که والدین در خصوص مدت زمان انتقال ویروس H۱N۱ باید به آن توجه کنند:

افراد مبتلا ممکن است دیگران را از یک روز قبل از شروع نشانه‌های بیماری تا ۳ روز یا بیشتر یا بعد از بیمار شدن، بیمار کنند. این بدان معناست که فرزند شما ممکن است قادر باشد آنفلوآنزا را قبل از اینکه شما بدانید او بیمار شده است، به دیگران منتقل کند؛ لذا رعایت بهداشت فردی در زمان شیوع این بیماری از نکاتی است که بیش از پیش توصیه می‌شود.

کودکان ممکن است به طور بالقوه تا دوره‌های طولانی‌تری بیماری را منتقل کنند. والدین باید بدانند که همه فرزندانشان نیازی به انجام واکسیناسیون ندارند. انجام واکسیناسیون فصلی فقط برای افراد پرخطر ضروری است.

افراد پرخطر از لحاظ ابتلا به آنفلوآنزای انسانی که باید واکسن آنفلوآنزای فصلی تزریق کنند شامل افراد بالای ۶۵ سال، کودکان زیر ۶ سال، کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال که تحت درمان طولانی مدت با آسپرین هستند. مبتلایان به بیماری‌های ناتوان کننده (ریوی، قلبی، کلیوی، دیابت و ...) و تضعیف کننده سیستم ایمنی، زنان باردار خصوصا در سه ماهه دوم و سوم، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای است.
 
نکات کلیدی برای پیشگیری‌های از بیماری‌های کرونا و آنفلوآنزا


والدین می‌بایست به فرزندانشان جهت پیشگیری وک نترل آنفلونزا آموزش دهند که:

مهم‌ترین نکته بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزای فصلی، شست‌وشوی دست‌هاست همچنین رعایت آداب تنفسی بسیار مهم است و افرادی که دچار علائم شبیه این ویروس می‌شوند باید زمان سرفه و عطسه دستمالی را جلوی دهان و بینی خود بگیرند و پس از استفاده، دستمال را در پلاستیک گذاشته و به سطل زباله بیندازند.

باید به شدت از خود درمانی پرهیز کنند چراکه خود درمانی ممکن است موجب تشدید بیماری و بستری شیدن آن‌ها در بیمارستان شود؛ به اندازه کافی بخوابند؛ هر شب ۸ ساعت خواب آرام داشته باشند تا سیستم ایمنی بدن در بهترین وضعیت برای مقابله با ویروس باشد.


به اندازه کافی (هر روز ۸ الی ۱۰ لیوان) آب بنوشند تا سموم از بدنشان دفع شود و مخاط‌های مجاری هوایی و سینوس‌ها به اندازه کافی مرطوب باشد. ابتلا به آنفلوآنزا در گروه‌های پر خطر، خطرناک است لذا به والدین توصیه می‌شود هر سال قبل از شروع فصل سرما و افزایش شیوع بیماری، واکسن آنفلوآنزای فصلی را به فرزندان در معرض خطرشان تزریق کنند.

قوی نگه داشتن بدن، تغذیه مناسب (شیر و لبنیات کم چرب) و آمادگی برای مقابله با عفونت، در پیشگیری از آنفلوآنزا مهم است؛ بنابراین با غلات، سبزیجات رنگدانه دار و میوه‌های غنی از ویتامین مانند مرکبات تغذیه کنند.

از نظر جسمی فعالیت داشته باشند، ورزش ملایم می‌تواند سیستم ایمنی را از طریق افزایش گردش خون و اکسیژن رسانی به بدن تقویت کند؛ به عنوان مثال پیاده روی سریع برای مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه سه تا چهار بار در طول هفته به طور بارز ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد (البته نه در هوای آلوده).

وقتی والدین می‌بینند که فرزندشان به آنفلوآنزا مبتلا شده است باید تا درمان کامل او، در منزل فرزندشان مراقبت کنند و بدون نظر پزشک، او را به مدرسه نفرستند چرا که ممکن است سایر دانش‌آموزان نیز مبتلا شوند.

با رعایت نکات ایمنی، از ابتلای دانش‌آموزان و همه مردم به بیماری عفونت تنفسی می‌توان جلوگیری کرد و نباید از نکات ایمنی غفلت کرد.
منبع: فارس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خاورمیانه و این بار نبرد کریدور‌ها/ چگونه ایران در ۷ محور و کریدور دور خورد؟/ حتی مسیر افغانستان به ترکیه نیز ایران را دور زده است

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

احتمال بازگشت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومانی

عکس/ تغییر چهره خبرنگار صداوسیما

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/طعنه سنگین جواد هاشمی به مهران رجبی!

فیلم/ خلق چهره با کفش و کفی

انتقاد تند و تیز نماینده زنجان از دولت رئیسی

آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!

فیلم/لحظه معجزه آسای نجات کودک از سیلاب رودخانه‌ای در بم

فیلم/پوزخند عباس جدیدی هنگام سخنرانی علیرضا دبیر

فیلم عجیبی که از یک دانشگاه در تهران لو رفت!

فیلم/شانه‌زدن مو‌های آقای رئیس‌جمهور سوژه شد!

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف

فیلم/ فنی‌ترین نوع درست کردن چایی

آلومینیوم ۴ (۶) - پرسپولیس (۵) ۴، حذف مدعی بزرگ!

تاریخ‌سازی یک دختر ایرانی در دبی

عکس/ شکار یک پلنگ ایرانی

آقای شمسایی، شما امشب مردم را جان به لب کردید!

 پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

پیش بینی بورس فردا شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حماس با درخواست چین برای برگزاری نشست «آشتی ملی» موافقت کرد

خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران

تصویر همسر ناوالنی بر روی جلد مجله تایم

جمیله علم الهدی: به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید

ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟

ورزشکار زن ایرانی روی جلد مجله معروف؛ ورود به عرصه مد پس از مهاجرت! + عکس

محافظ سابق خاتمی: در سال ۷۵ می‌خواستم هاشمی را ترور کنم

فیلم/ کاخ سفید مسجد شد!

فیلم/ اشکان خطیبی در اروپا: دیگر توانایی کار کردن ندارم

فرونشست زمین در بهارستان پراید را بلعید

کنایه سنگین عبدالناصر همتی به ابراهیم رئیسی

ظن ربودن اعضای بدن شهدای فلسطینی توسط اسرائیل

رکوردشکنی شمس و مولوی در سینمای ایران

عکس/ حضور تک‌تیرانداز‌ها در اطراف دانشگاه‌های بزرگ آمریکا

پاسخ منفی کمیته استیناف به فرجام‌خواهی کاپیتان استقلال

نجات باغ گیاه‌شناسی؛ مال‌باختگان ارتش دوباره سر خط / جنجال ساختمان‌سازی ارتش در حوالی چیتگر

برای تسکین دردهای عضلانی ناشی از ورزش این روش‌ها را امتحان کنید

عکس/ تصویر صمیمانه فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

یک سفر تفریحی به ازمیر چقدر آب می‌خورد؟ + جدول

عکس/ استایل جذاب بازیگر نقش افسر مین جانگو در ۵۲ سالگی

ماجرای پرت شدن سعید آقاخانی از کوه

تیم فوتسال افغانستان در یک قدمی صعود به جام جهانی ۲۰۲۴

کلید اولیه نوبت اول کنکور شنبه اعلام می‌شود

خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در زمین میانکاله

فیلم/ لحظه‌ هولناک نجات یک کودک از سیلاب در بم

فیلم/ تنها تصاویر به جا مانده از پدر رهبر انقلاب

فیلم/ گلایه‌ دانش آموزانی که به دلیل سیل به کنکور نرسیدند

فیلم/ بغض وزیر اسبق بهداشت برای مهاجرت بهترین شاگردانش از ایران

حضور غافل‌گیر کننده در خانه سیدحسین خمینی

مجازات شدید داوطلبان متخلف در کنکور

مالک متمول استقلال کدام سوپراستار را می‌خرد؟

عکس / صفحه اینستاگرام همسر سابق مهدی قایدی چه شد؟

فیلم/ مونتاژ فونیکس‌های مدیران خودرو در آب