اقتصاد ۲۴- شهردار چابهار اخیرا در مصاحبهای با خبرگزاری تسنیم از ماجرای الحاق بندر چابهار به منطقه آزاد گلایه و صحبت از بدهیهای بندر کرده بود و اینکه تا بندر بدهیهایش را پرداخت نکند، نمیتواند به منطقه آزاد ملحق شود!
یونس حقانی در این گفتگو با اشاره به آنچه که آن را «درآمدهای بالای منطقه آزاد چابهار نسبت به شهر و توسعه نامتوازن درآمد میان شهر و منطقه» خواند، اظهار داشت: درآمد منطقه آزاد ۷۰۰ میلیارد تومان و نسبت به شهر خیلی بالاتر است که بهزودی قرار است پتروشیمی، فولاد و فرودگاه احداث و حتی بندرهای شهید بهشتی و شهید کلانتری نیز به منطقه آزاد چابهار الحاق شوند که ۱۰۰ درصد نفعشان به این سازمان خواهد رسید و این باعث میشود توسعه درآمد بین منطقه آزاد و شهر چابهار نامتوازن باشد».
وی با گلایه از وجود تسهیلات و معافیتهای منطقه آزاد که در پروسه جذب سرمایه گذار موثر است گفت: «پروسهای که برای آنها یکدهم انرژی که من صرف این موضوع خواهم کرد زمان میبرد و همین موضوعات بهخودیخود باعث میشود منطقه آزاد چند برابر ما درآمد داشته باشد و فقط این وسط دردسرهایی مانند حملونقل و امثال آن است که وبال گردن ما میشود».
این اظهارات شهردار چابهار نشان از آن دارد که شهردار شهری که چسبیده به منطقه آزاد است متاسفانه تعریفی درست و دقیقی از ماهیت تشکیل این مناطق ندارد و از توسعه منطقه آزاد چابهار در همسایگی خود ناخشنود است و موضوعاتی بدیهی و پیش افتادهای را مطرح میکند که تعجب هر صاحبنظری را برمیانگیزاند.
شهردار چابهار در حالی از توسعه منطقه آزاد چابهار و الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به این منطقه ابراز نارضایتی میکند که حتی اولتیماتوم داده که «تا بندر بدهیهایش را به شهرداری تسویله نکند نمیتواند به منطقه آزاد ملحق شود»!
وبگردی خبرنگار
اقتصاد ۲۴ نشان میدهد جناب شهردار به قدری خود را درگیر این مسائل کرده است که دو بار در دو روز متوالی یعنی در روزهای ۲۶ و ۲۷ بهمن آن هم با خبرگزاری تسنیم که از منتقدان رسانهای منطقه آزاد چابهار و در کل دولت دوازدهم محسوب میشود مصاحبه کرده و به انتقاد از رویه موجود در این منطقه و بنادر تحت اختیارات سازمان بنادر و دریانوردی میپردازد.
به نظر میرسد جناب شهردار به جای اینکه وقت خود را صرف گفتگو با منتقدان رسانهای منطقه آزاد چابهار کند، باید قدری روحیه تعاملی خود را حداقل در رسانهها به نمایش گذارد تا هر فردی با خوانش این دو مصاحبه آن هم به فاصله یک روز از هم، گمان مبرد که پشت این گفتگوهای رسانهای نیت سوئی وجود دارد.
اظهارات شهردار چابهار و انتقاد او از مسئولان منطقه آزاد چابهار و سازمان بنادر در حالی است که اطلاعات رسیده به خبرنگار اقتصاد ۲۴ از انتقادات جدی مردم محلی آنجا درباره ضعف در سیستم حمل و نقلی چابهار، خدمات شهری، نظافت شهر و ... که در حیطه مسئولیتی جناب شهردار است، حکایت دارد و مشخص نیست نامبرده با مطرح کردن میزان درآمد منطقه آزاد چابهار و وجود معافیتها در آن، چه هدفی را دنبال میکند.
این در حالی است که اگرچه منطقه آزاد چابهار از سطح درآمد بالاتری نسبت به شهر چابهار برخوردار است اما به انحای مختلف به مسئولیت اجتماعی خود در قبال شهر چابهار نیز عمل کرده است که کمک رسانی به سیل زدگان سیستان و بلوچستان در سیل اخیر از جمله این عمل به مسئولیت اجتماعی بود.
در همین رابطه اقبال صادقی، مدیر امور شهری و روستایی منطقه آزاد چابهار در گفتگو با خبرنگار
اقتصاد ۲۴ با تاکید بر اینکه تاکنون منطقه بهخصوص در امور شهری تعامل خوبی با شهرداری چابهار داشته است، گفت: تعامل هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار مبنی بر این است که از ظرفیتها استفاده و به شهر کمک شود. در همین رابطه برنامهها و پروژههایی نیز در زمینه تعامل بیشتر منطقه و شهرداری تعریف و به ما نیز ابلاغ شده است که تا جایی که قانون اجازه میدهد تعامل مناسبی با شهر داشته باشیم.
صادقی همچنین گفت: از لحاظ قانونی محدوده ما منطقه آزاد است، اما اخیراً با تصویب قانون الحاق محدوده شهر به منطقه آزاد ، این دو محدوده باید یکی شوند که البته هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر انجام اقداماتی که سازمان منطقه آزاد چابهار در حوزههای اجتماعی و فرهنگی در حوزه خارج از منطقه آزاد انجام داده است مانند کمک به سیلزدگان و ساخت مدرسه و ...، این سازمان در حوزههای شهری نیز فعالیتهایی را به صورت مشترک با شهرداری چابهار انجام داده است.
مدیر امور شهری و روستایی سازمان منطقه آزاد چابهار در پایان خاطرنشان کرد: منطقه آزاد چابهار در حوزه امور شهری و در بخش حملونقل و ترافیک شهری، فعالیتهایی را در خارج از حوزه محدوده منطقه انجام داده است و یک اتفاق خوب اینکه با توجه به اینکه محدوده منطقه آزاد و شهر چابهار به هم متصل هستند و عملاً امکان جدا کردن خدمات حملونقلی در آن وجود ندارد، با شهرداری به یک جمعبندی رسیدیم که با توجه به از کارافتادن حملونقل همگانی در شهرداری به جهت فرسودهشدن ماشینآلات آن، در زمینهٔ نوسازی ناوگان و... با هم مشارکت داشته باشیم؛ لذا با شهرداری قرارداد پنجساله ارائه خدمات حملونقل همگانی به مردم شهر و منطقه را منعقد کردیم که این قرارداد ابلاغ شده و امروز در مسیر اجرایی کردن آن هستیم.