تاریخ انتشار: ۱۰:۱۳ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۸
وزیر صمت تاکید کرد:

اعتماد به فعالان بخش خصوصی اصلی‌ترین روش مقابله با تحریم هاست /مدیریت واردات متناسب با ساخت داخل

وزیر صنعت، معدن و تجارت در هفدهمین جشنواره تولید ملی_افتخار ملی گفت: در ابتدا تشکر ویژه‌ای از خانه صنعت، معدن و تجارت بابت برگزاری این مراسم دارم و با توجه به شرایط ویژه کشور این مراسم می‌تواند جلوه خاصی داشته باشد.

اعتماد به فعالان بخش خصوصی اصلی‌ترین روش مقابله با تحریم هاست /مدیریت واردات متناسب با ساخت داخل


اقتصاد ۲۴رضا رحمانی افزود: در شرایط حاضر و جنگ اقتصادی که به کشورمان تحمیل شده است و همچنین شرایط خاص تحریم‌ها، تولیدکنندگان به تعبیر مقام معظم رهبری کار جهادی انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: بخش تولید کشور با توانمندی‌های ویژه خود شرایط را پایدار نگه داشته و بر خلاف تصور دشمن در تعطیلی واحد ها، نه تنها این اتفاق رخ نداده و تولید کشور متوقف نشده بلکه در بسیاری از موارد شاهد رشد و تبلور ظرفیت‌های جدید صنعتی و تولیدی در کشور هستیم.

رحمانی اضافه کرد: اصلی‌ترین روش مقابله با تحریم‌ها اعتماد به فعالان بخش خصوصی است چراکه ما در عمل و با توان تولید کنندگان به عنوان رزمندگان این جنگ پیروز می‌شویم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: برای تسهیل امور در همه زمینه‌ها و جوانب نگاه نخست ما به وظایف و شرح خدمات وزارت صمت و خانواده صمت است.
 


تفویض اختیارات، بخشی از تسهیل امور

 

رحمانی تصریح کرد: بخشی از تسهیل امور، تفویض اختیارات است و بنده در اولین روز‌های قبول مسئولیتم در این وزارتخانه اولویت را در این امر قرار داده و به عنوان نمونه اختیار ثبت سفارش را به استان‌ها تفویض کردم.

وی گفت: مواردی که قابل تفویض به استان‌ها، خانه‌های صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هستند باید مشروط به قبول مسئولیت این تشکل‌ها به طور کامل به آن‌ها واگذار شود.

رحمانی افزود: معتقدم که مردم نباید برای پیگیری امور و دریافت خدمات به هر عنوانی به وزارت صمت و یا سازمان‌های تابعه آن مراجعه کنند و در این راستا توجه به ابزار‌ها و ظرفیت‌های توسعه‌ای دولت الکترونیک یک ضرورت است.

وی اضافه کرد: برای تحقق اهداف تعریف شده در خصوص تفویض اختیارات باید یک تغییر نگرش اساسی هم در مجموعه دستگاه‌های دولتی و هم در بخش خصوصی ایجاد شود.

وزیر صمت با اشاره به اهمیت تفویض اختیارات، تسهیل امور و توجه به مسائل و مشکلات فعالان بخش خصوصی در حوزه تولید گفت: این موارد از جمله راه‌های عملی برای مقابله با تحریم‌هاست.

رحمانی از ضرورت توجه به تولید داخل، کار مضاعف، تخصیص بهینه منابع و همچنین حضور میدانی در استان‌ها برای بررسی مسائل و مشکلات واحد‌های صنعتی به عنوان عوامل موثر در رفع موانع پیش روی صنعتگران و از شرایط اطمینان بخش در راستای حصول موفقیت در این حوزه یاد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: درآمد‌های مالیاتی کشور امروز بیش از ۶۲ درصد وابسته به بخش تولید و صنعت است؛ فارغ از ضرورت برخورد جدی با هرگونه فرار مالیاتی در سایر بخش ها، انتظار تسهیل در امورات بخش تولید کشور کاملا به حق است.

رحمانی در خصوص لازم الاجرا بودن قانون تسهیل و رفع موانع تولید گفت: این قانون کاملاً نافذ و اجرایی است و حتی مورد تاکید رئیس جمهور محترم نیز می‌باشد و در چارچوب ساختار آن تعریف مشخصی برای حل مشکلات بخش تولید و تاثیرگذاری در امور این حوزه وجود دارد که حتما باید از سوی همه دستگاه‌های مرتبط مورد توجه قرار گیرد.



تسهیل امور، محور اصلی رونق تولید



وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص تمرکز همه دستگاه‌ها روی موضوع رونق تولید افزود: تسهیل امور، محور اصلی و به عبارتی ستون فقرات رونق تولید است و سایر اجزا باید با این بخش هماهنگ شوند.

رحمانی گفت: مسلما با رشد تولید سایر بخش‌ها اعم از بازار، صادرات، درآمد‌های ارزی کشور، افزایش خدمات و به تبع آن شرایط افزایش عرضه که زمینه‌ساز کاهش تورم در کشور است، فراهم می‌شود.
 


توجه به تولید ملی، راهکار اصلی کشور در مقابله با تحریم‌ها



وی اضافه کرد: ما پیگیری‌های لازم را برای حمایت از تولید داخلی در چارچوب برنامه‌هایی همچون ساخت داخل، روند تخصیص منابع بانکی لازم، توسعه فناوری و...، انجام می‌دهیم و نباید فراموش کرد که یکی از راهکار‌های عملیاتی و مهم در جلوگیری از تبعات تحریم‌ها توجه جدی به تولید ملی است.

وزیر صمت تاکید کرد: حمایت از تولید باید به یک گفتمان عمومی در کشور تبدیل شود.

رحمانی با اشاره به برنامه ساخت داخل به عنوان یکی از ابزار‌های تعیین کننده در رونق تولید کشور گفت: با همت صنعتگران و به برکت توجه ویژه رهبر معظم انقلاب، رشد چشمگیری در این حوزه به وقوع پیوسته و بعضاً کار‌های ماندگاری در ساخت داخل رخ داده است که باید در تاریخ صنعت کشور ثبت و ضبط شود.

وی تصریح کرد: با توجهی که به این رویکرد شده است، نه تنها در تامین قطعات و تجهیزات در داخل کشور مشکلات به حد کافی مرتفع شده اند بلکه در برخی اقلام، زمینه خودکفایی و قطع وابستگی کامل فرآهم آمده است.

رحمانی با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص خودکفایی در بخش‌های مختلف صنعتی کشور از جمله تولید الکترود گرافیکی در صنعت فولاد کشور گفت: هفته گذشته با وزارت نفت تفاهم‌نامه‌ای به ارزش یک میلیارد دلار امضا کردیم که زمینه تولید مواد اولیه الکترود گرافیتی یعنی کک سوزنی و کک اسفنجی را در داخل کشور ایجاد می‌کند.

رحمانی تصریح کرد: با دستیابی به اهداف نهضت ساخت داخل هم جلوی خروج ارز از کشور گرفته می‌شود و هم آرمان‌های نظام در خصوص قطع کامل وابستگی کشور در بخش‌های مهم صنعتی کشور محقق می‌شوند.

وی افزود: در چارچوب برنامه نهضت ساخت داخل در تامین لاستیک خودرو، قطعات خودرو و...، اقدامات مناسبی در ماه‌های گذشته انجام شده است و همه خودرو‌های دپو شده در پارکینگ خودروسازان با تامین قطعات از داخل تکمیل و تحویل مشتریان شده است و در همین خصوص شاهد آن هستیم که ۲۸۰ هزار نفر نیروی این صنعت تثبیت شغل داشته و ۵۰ هزار نفر دیگر نیز به چرخه اشتغال این صنعت وارد شده اند.

وزیر صمت ادامه داد: نمایشگاه دائمی به صورت فیزیکی در محل شرکت‌های بزرگ صنعتی و همچنین انجمن‌های تخصصی صنایع مختلف و همچنین به صورت الکترونیکی دایر شده است که مورد استقبال مردم و صنعتگران واقع شده و حتماً این نهضت تا تحقق اهداف عالی آن ادامه خواهد یافت.



اعمال مدیریت واردات متناسب با ساخت داخل



رحمانی اعلام کرد: قانون ساخت داخل دائمی شده و متناسب با آن مرکز ساخت داخل در وزارت صنعت، معدن تجارت راه اندازی شده است تا در هر نقطه از کشور که نیاز به ساخت داخل قطعه یا تجهیزاتی وجود داشته باشد رصد و برای داخلی سازی آن اقدامات مرتبط در دستور کار قرار گیرد.

وی گفت: طبق این قانون، مشروط به تولید کافی و تامین نیاز کشور، جلوی صادرات کالای مشابه خارجی گرفته می‌شود و در همین راستا تاکنون واردات ۱۶۰۰ قلم کالا ممنوع شده است و البته در مواردی نیز اگر به اندازه نیاز کشور تولید وجود نداشته باشد با حمایت تعرفه‌ای سعی در مدیریت واردات داریم.

رحمانی اضافه کرد: این سیاست اصولی و راهبردی کشور است و ما به هیچ عنوان از اهداف عالیه نهضت ساخت داخل کوتاه نخواهیم آمد، در همین راستا مدیریتی جامع روی کنترل واردات غیرقانونی و حتی در برخی موارد ظاهرا قانونی، در دستور کار ویژه و همکاری مشترک دستگاه‌های مرتبط قرار گرفته و در این خصوص جلسات مستمری در حال برگزاری است.

وی ادامه داد: در تمام اقلام کالایی مهم همچون پارچه چادر مشکی، لاستیک، خودرو و...، که نیازمند واردات هستیم، موارد مورد رصد قرار گرفته و برنامه ریزی دقیقی برای تامین داخلی انجام شده است و در صددیم در تولید این کالا‌ها به خودکفایی کامل برسیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: طرح توازن در زنجیره بسیاری از اقلام تولیدی کشور از جمله فولاد، مس و...، در حال انجام است و این وزارتخانه به صورت جامع و متوازن در همه حوزه‌های صنعتی کشور اعم از صنایع کوچک، متوسط و همچنین صنایع بزرگ و البته بخش اصناف برنامه‌ریزی و اقدامات ویژه‌ای را در دستور کار قرار داده است.

رحمانی تصریح کرد: حاصل این تفکر و نگاه متوازن به بخش‌های مختلف صنعتی کشور این بوده است که امروز جریان تولید برقرار و شاهد رشد آن هستیم.

وی با اشاره به اهمیت توجه صدا و سیما به عنوان یک نهاد فرهنگی تاثیرگذار بر روی موضوع رونق تولید و حمایت از ساخت داخل گفت: افراد بسیاری با اعتقاد به ساخت داخل پای کار آمدند و انتظار داریم بخش رسانه‌ای کشور نیز با حمایت‌های لازم به تقویت بنیان‌های این حرکت انقلابی بیش از پیش کمک نمایند.

رحمانی تصریح کرد: آیین نامه‌ای در حال تدوین است که بر اساس آن تسهیلات ویژه‌ای به صنعتگران و تولیدکنندگان برتر کشور در قالب تعریف شاخص‌های معینی از جمله در حوزه اشتغال، صادرات، دریافت خدمات بانکی و ... که در مجموع امتیاز معنوی به شمار می‌آیند، اعطا شود؛ چرا که ما باید فرهنگ تقدیر و تشکر از تلاشگران این عرصه را در جامعه جاری و ساری سازیم.

وزیر صمت در پایان گفت: در حال حاضر ۶۰۰ هزار صنف تولیدی، ۸۰ هزار واحد صنعتی، ۱۰ هزار معدن ثبت شده و حدود ۲.۵ میلیون صنف توزیعی در کشور فعال هستند که با تفویض اختیارات بسیاری از مشکلات پیش روی آن‌ها قابل حل و فصل است و امیدوارم در این شرایط حساس وظایف و مسئولیت‌های خود را به گونه‌ای انجام دهیم که بهترین نتیجه ممکن برای هر یک از شهروندان کشورمان حاصل شود.
 
 
 
منبع: شاتا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ضعف یادگیری دانش‌آموزان در مدرسه؛ محتوای کتاب‌های درسی مورد علاقه دانش‌آموزان نیست/ تاثیر آموزش ناکارآمد دوران کرونا بر فقر یادگیری دانش‌آموزان

ساز مخالف عربستان با آمریکا؛ ریاض از توافق با تل‌آویو سر باز زد؟/ آخرین پلن ترامپ برای خروج واشنگتن از تنگنا

خیز تروئیکای اروپا برای بازگشت فشار حداکثری به ایران/ توافق تهران با ترامپ ممکن است؟

مانور امارات و عربستان بر میادین گازی با کارت کره جنوبی/ سئول؛ اهرم جدید واشنگتن برای نفوذ در خاورمیانه؟

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۲ آذر ۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خودرو یک شبه ۳۰ درصد گران شد/ درخواست خودروسازان تمامی ندارد؛ موج گرانی بعدی شاید تا قبل از پایان سال!

عکس/ استوری مهدی طارمی برای تولد قلعه‌نویی

تصویری از یک موشک غول‌پیکر جنگی بر فراز دریای خزر

همه چیز درباره اقتصاد ژاپن/ چهارمین اقتصاد بزرگ جهان که حداکثر تورم سال‌های اخیرش ۴ درصد بود

پوتین موشک آخرالزمانی را معرفی کرد

واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم

سخنان تکان‌دهنده همتی درباره وضعیت معروف‌ترین منطقه آزاد ایران

سفر کشتی گیران با دبیر به مسکو

عکس/استوری جدید گلزار

پرفروش‌ترین آیفون کدام است؟

عکس/ حضور ستاره استقلال در امارات

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم ۹۲ ساله بازداشت شد

عکس/استوری جدید نیما شعبان‌نژاد

هم خیابانی اشتباه می‌کند، هم بازیکنان تیم ملی!

عکس/دلیل کاهش وزن شدید سحر دولتشاهی فاش شد

عکس/توئیت جدید ایلان ماسک ایرانی‌ها را غافلگیر کرد

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خبرگزاری فرانسه: سه کشور اروپایی و آمریکا قطعنامه خود علیه ایران را تقدیم شورای حکام آژانس کردند

سازمان بهشت زهرا (س) اطلاعیه داد

عکس/گریم متفاوت مجری سابق تلویزیون

این شغل ممنوعه رسما در ایران مجاز شد

قتل یک زن توسط همسر سابق در فارس

گلزنی علیپور و ثبت یک رکورد ویژه

حکم بازداشت نتانیاهو در لاهه صادر شد

پایان کار محققی که دنیای فیزیک را سرکار گذاشت

سبزیجات حاوی پروتئین را بشناسید

شهرزاد ترکی به جشنواره هالیوود می‌رود

بهترین مواد غذایی برای جلوگیری از سنگ کلیه

عکس/ سلفی جالب شاهرخ استخری

هشدار جدی هواشناسی به پایتخت نشینان

عکس / درخواست متفاوت مهران غفوریان از سردار رادان

فیلم/ لحظه عجیب برخورد رعد و برق به ایستگاه ۲ توچال