اقتصاد ۲۴- در حاشیه نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، در نشستی تفاهم نامهای با هدف حمایت از شرکتهای دانش بنیان، فناور، استارتاپها و شرکتهای تولیدی فعال در حوزه صنعت پتروشیمی به امضا رسید.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست کاربردی در حاشیه نمایشگاه گفت: سازمان منطقه آزاد کیش، شرکت هلدینگ خلیج فارس، بانک صادرات ایران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انجمن سازندگان تجهیزات صنایع پتروشیمی ایران ۵ ضلع اصلی تفاهم نامهای هستند که امروز امضاء میشود.
غلامحسین مظفری هدف از امضا این تفاهم نامه را استفاده از ظرفیت تمام مجموعهها در جهت کمک به شرکتهای دانش بنیان حوزه پتروشیمی عنوان کرد و گفت: این اتفاق بزرگ به طور قطع منشاء خدمات و برکات زیادی برای کشور عزیزمان ایران میشود و یقین داریم که به دنبال آن شاهد امضا تفاهم نامهها و قراردادهای متعدد دیگری در این همایش خواهیم بود.
مظفری با اشاره به نقش به موثر مرکز نوآوری کیش در ارتقا فناوری کشور به عنوان ظرفیتی بی نظیر در جزیره کیش گفت: امضا این تفاهم نامه از آن جهت که زمینه استقرار شرکتهای دانش بنیان حوزه پتروشیمی در مرکز نوآوری کیش را فراهم میکند بسیار حائز اهمیت است و با کمک معاونت علمی ریاست جمهوری و همکاری تمامی ارکان فعال کشور در این حوزه، میتواند آغاز خوبی برای فعالیت این شرکتها باشد.
وی در ادامه افزود: شورای راهبردی مستقر در مرکز نوآوری کیش متشکل از روسای شعب دانشگاههای معتبر کشور در جزیره، رئیس جهاد دانشگاهی، معاون بین الملل و معاون دانشجویی وزارت علوم، همکاران معاونت علمی ریاست جمهوری، حجتالاسلام ابوترابی امام جمعه موقت تهران و نمایندگان مجموعه سازمان منطقه آزاد کیش است که به صورت منظم جلساتی در خصوص اهداف ترسیم شده این مرکز برگزار میکنند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به اینکه در
جزیره کیش بیش از ۱۵۵ شرکت در زمینه نفت و گاز فعال هستند ابراز امیدواری کرد با امضا این تفاهم نامه امکان استقرار شرکتهای دانش بنیان فعال در زمینه پتروشیمی نیز در مرکز نوآوری کیش فراهم شود تا با استفاده از این جایگاه مطلوب فعالیت خود را در این منطقه آزاد دنبال کنند.
مظفری همچنین تاکید کرد: برای شرکتهایی که در عرصه ساخت و تولید حوزه پتروشیمی نیز درخواست ورود به مرکز نوآوری را دارند، مجموعهای به عنوان شهرک نوآوری پیش بینی شده است تا از این ظرفیت بهرهمند شوند و همه به اتفاق بتوانیم از این فرصت پیش آمده به عنوان آغاز خوبی برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان صنعت پتروشیمی استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز با اشاره به اینکه این نمایشگاه بسیار مفید و پر برکت خواهد بود گفت: تا این لحظه چند قرارداد بین شرکتهای پتروشیمی حاضر در نمایشگاه، هلدینگ خلیج فارس و شرکتهای سازنده قطعات به امضا رسیده است که این نشان دهنده عزم فعالان صنعت پتروشیمی برای استفاده بیشتر از توانمندیهای داخلی است.
جعفر ربیعی افزود: در هلدینگ خلیج فارس و دیگر شرکتهای پتروشیمی کشور از حضور تولید کنندگان، سازندگان، شرکتهای نو آور و دانش بنیان و اسارتاپها استقبال میکنیم تا با ورود به مسائل فنی، دغدغههای ما را برطرف کنند و امضا این تفاهم نامه، آغاز روندی است که ادامه آن به تلاش شرکتهای فعال در صنعت پتروشیمی بستگی دارد.
ربیعی همچنین معافیت مالیاتی منطقه آزاد کیش را یک مزیت ارزشمند برشمرد و گفت: معافیت ۹ درصدی از مالیات، فرصت بسیار خوبی برای استقرار تاسیسات تولیدی شرکتهای پتروشیمی محسوب میشود که این ظرفیت نباید نادیده گرفته شود.
حجت اله صیدی مدیرعامل بانک صادرات ایران نیز دراین خصوص گفت: امروز در شرایطی که سختترین محدودیتهای بین المللی بر کشور ما تحمیل شده است، در گوشهای از ایران عزیزمان تفاهم نامهای مهم برای توسعه صنعت پتروشیمی و ساخت داخلی منعقد میشود.
مدیرعامل بانک صادرات ایران به کارنامه درخشان کشوردر تولیدات داخلی اشاره کرد و گفت: زیر ساختهای خوبی در ایران وجود دارد که این امر با فعالیت شرکتهای بزرگ و سازندگان در صنایع مختلف به صورت همزمان، کشور را از واردات بسیاری از محصولات کشورهای خارجی بی نیاز کرده است.
وی امضا این تفاهم نامه همکاری را قدم بزرگی برای به اوج رسیدن صنعت پتروشیمی کشور عنوان کرد و افزود: با یاری خداوند متعال و به همت تمامی سازندگان تجهیزات این صنعت، کارفرمایان پتروشیمی، بانک صادرات و مجموعه سازمان منطقه آزاد کیش باید به نقطه بی نیازی حداکثری از شرکتهای خارجی دست یابیم.
همچنین علی وطنی مشاور عالی معاون علمی فناوری ریاست جمهوری در این نشست ضمن تقدیر از تمامی دست اندر کاران برای آماده سازی بستر این رویداد از فعالان صنعت پتروشیمی در شرکتهای وابسته برای حمایت از ساخت داخلی دعوت کرد.
منبع: برنا