اقتصاد ۲۴- غلامحسین مظفری در آئین گشایش نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، ضمن ادای احترام به ارواح پاک شهدا، آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری و تمامی خدمتگزاران به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گفت: امسال در ادامه سلسله نامگذاری سالهای قبل از سوی مقام معظم رهبری، سال رونق تولید نام گرفته است و بر خلاف تمامی شرایط سخت و دشوار حوزه اقتصادی، ظرفیتهای خوبی در کشور داریم.
مظفری افزود: با وجود نیروهای جوان، توانمند و برومند و شرکتهایی که با تلاش فراوان صاحب دانش و تجربه شدند، امکانی فراهم شده که در حوزههای مختلف، از این فرصتها برای توسعه کشورعزیزمان استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه همایش و چنین نشستی نیز فرصت را برای بهره گیری از این هم افزایی ایجاد میکند گفت:اطمینان دارم که در صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از صنایع پیشران کشور، ظرفیتهای خوبی وجود دارد و گامهای بزرگی نیز در این حوزه برداشته شده است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش عنوان کرد: بسیار مایه خرسندی است که در این نشست اعلام کنم در جزیره کیش که شاید در ذهن خیلی از هموطنان عزیزمان یک جزیره با رویکرد گردشگری نقش بسته است، بخش اصلی پشتیبانی صنایع نفت کشور در کیش مستقر است که این رخداد به صنعت نفت و گاز کشور کمک شایانی میکند.
مظفری در ادامه گفت: ۱۵۵ شرکت فعال در حوزه نفت و گاز در کیش فعالیت میکنند که موجب اشتغالزایی برای بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ نفر نیرو شده است و از این تعداد، ۶۷ شرکت در زمینه فروش خدمات فنی و مهندسی، ۲۳ شرکت در زمینه تولید و مونتاژ تجهیزات و ۶۵ شرکت نیز در حوزه ستادی مشغول هستند.
وی اظهار داشت: حضور شرکتهای پشتیبانی صنایع نفت کشور در جزیره کیش و وجود هتلهای خوب و فضاهای آموزش مورد نیاز شرکتها به صورت همزمان در کنار مرکز نوآوری کیش که با کمک و تلاش معاونت علمی ریاست جمهوری و سازمان منطقه آزاد کیش یکی از بزرگترین و بهترینهای کشور خواهد بود فرصتی را فراهم کرده که این جزیره نقشی موثری در توسعه آبادانی کشور به ویژه در حوزههای دانش بنیان ایفا کند.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش تاکید کرد: پیشنهاد ما به شرکتهای دانش بنیان فعال در صنایع پتروشیمی این است که از فرصت استقرار در مرکز نوآوری استفاده کنند تا شاهد اتفاقات خوبی با کمک همه عزیزان دست اندرکارصنایع پتروشیمی در جزیره باشیم.
مظفری در پایان گفت: امیدوارم این همایش گام بلندی برای توسعه صنایع پتروشیمی، ساخت داخلی، و همچنین رونق اقتصاد کشور باشد.
جعفر ربیعی مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز در این همایش ضمن تشکراز معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و تلاشهای بی وقفه این معاونت برای برپایی چنین رویدادی با هدف ایجاد ارتباط بیشتر بین شرکتهای پتروشیمی، شرکتهای دانش بنیان، سازنده و شرکتهای فناور در حوزه پتروشیمی گفت: ما پیشتر نیز از توانمندی شرکتهای داخلی در حوزه پتروشیمی استفاده میکردیم؛ اما تشکیل این رویداد بدین معنا است که به دنبال ایجاد حرکتی جدید و جهشی بزرگ هستیم.
وی افزود: مادر حوزه پتروشیمی به دنبال حرکتهای بزرگ، اما بی واسطه هستیم تا همه اعضای شرکت پتروشیمی خلیج فارس با سازندگان، شرکتهای دانش بنیان و فناور و استارتاپهایی که در این صنعت مدعی هستند ارتباطی منجر به نتیجه برقرار کنیم.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، از تمامی شرکتها که در طراحیها و اجرای پروژههای صنعت پتروشیمی چه در سالهای تحریم و چه سالهایی که تحریمها هنوز بر کشور حاکم نبود فعالیتها داشتند تشکر کرد و گفت: در حال حاضر ۷۵ تا ۸۰ درصد تجهیزات پتروشیمی در کشور قابل ساخت است و اگر ما بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد نیازهای این صنعت در داخل کشور را تامین کنیم به نقطه مطلوبی رسیده ایم.
جعفر ربیعی با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای پیش رو در این رویداد عنوان کرد:سعی کنیم در این همایش و نمایشگاه از تمامی لحظات و فرصتها به خوبی استفاده کنیم و با تعاملات بیشتر و گسترش ارتباطات با فعالان این حوزه، از راهکارها، تخصص ها، و توانمندیهای خود با ارائه سبد محصولات خود رونمایی کرده و شرکتهای فعال در صنعت پتروشیمی را جذب کنیم.
ربیعی در ادامه افزود:صنعت پتروشیمی کشور صنعتی ممتاز، اشتغال زا و از هر جهت قابل اعتلا است که باید در این حوزه به سه نکته توجه کنیم و کیفیت را ارتقا داده، زمانبندی پروژهها را مد نظر قرار دهیم و از حضور شرکتهای داخلی توانمند، علاوه بر زمینههای تولید در حوزه فناوری نیز کمک بگیریم.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، صنعت پتروشیمی کشور را صنعتی توانمند برشمرد و با بیان اینکه سالانه ۵/۵ میلیارد دلار مواد اولیه به صنایع پایین دست حوزه پتروشیمی ارائه میشود گفت: پتروشیمی بازارهای داخلی و صادراتی بسیار خوبی دارد و برنامه ریزیها به گونهای انجام شده که ظرف ۱۰ سال آینده، در سرمایه گذاری پروژههای موجود و طرحهای جدید این صنعت، به رقمی بالغ بر ۴۰ میلیارد دلار دست پیدا میکنیم و این در حالی است که از پیش از انقلاب تا ابتدای این دولت این رقم ۵۵ میلیارد دلار بوده است.
ربیعی در پایان به نقدینگی خوب و سرمایه در گردش مطلوب کشور اشاره و بر ضرورت استفاده از این منابع مالی در بورس با هدف تبدیل به سرمایه و دارایی تاکید کرد.
همچنین در این نشست، حجت اله صیدی مدیرعامل بانک صادارت ایران در خصوص تامین پروژههای پتروشیمی اعلام آمادگی کرد و گفت: برنامه ریزیها برای تخصیص وجوه نقد و خطوط اعتباری به اینگونه طرحها انجام شده است و نمایندگان ما در بخش ارزی، ریالی و صرافی در این حمایش برای تعامل و همکاری با شرکتهای پتروشیمی حاضر در نمایشگاه آماده هستند.
مدیرعامل بانک صادارت ایران افزود: در چنین رویدادهایی میتوانیم برای توسعه صنعت به ارقام و گردش مالی خوب دست یابیم و سالهای سخت را به فرصتهایی برای بالندگی کشور تبدیل کنیم.
گفتنی است آئین گشایش نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، یکشنبه ۲۷ بهمن با حضور غلامحسین مظفری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، جعفر ربیعی مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، حجت اله صیدی مدیرعامل بانک صادارت ایران، مهرشاد جواهر دشتی معاون دفتر هماهنگی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، علی وطنی مشاور عالی معاون علمی فناوری ریاست جمهوری و حضور و مشارکت نمایندگان شرکتهای مختلف حوزه پتروشیمی، در سالن خلیج فارس مرکز همایشهای بین المللی کیش برگزار شد