تاریخ انتشار: ۰۵:۰۶ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۸

وزارت بهداشت: آزمایش ویروس کرونا مخصوص بیماران بد حال است

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: آزمایش ویروس کرونا مخصوص کسانی است که حال عمومی بدی دارند و معمولا کشف موارد اولیه بیماری با موارد مرگ ناشی از بیماری به هم نزدیک است.

کرونا

 
اقتصاد۲۴-محمد مهدی گویا شامگاه شنبه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری درباره موارد ابتلا به ویروس کرونا افزود: هر فردی در هر زمانی می‌تواند به مراکز درمانی سرپایی مراجعه کند و اصلا نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارد. دوره این بیماری ممکن است تا ۱۴ روز طول بکشد و در این بازه زمانی شاید شرایط بیمار تغییر کند. وقتی علائم بیمار شروع شد، پزشک به بیمار توصیه می‌کند که با او در تماس باشد و اگر علائم تشدید شده و دچار تنگی نفس شد، بیمار باید حتما مراجعه کند.

**آزمایش ویروس کرونا مخصوص بیماران بد حال است

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: آزمایش ویروس کرونا مخصوص کسانی است که حال عمومی بدی دارند و معمولا کشف موارد اولیه بیماری با موارد مرگ ناشی از بیماری به هم نزدیک است.
بیشتر بخوانید:حواشی کرونا به دفترخانه‌های اسناد رسمی رسید
وی افزود: این عفونت با بسیاری از عفونت‌های تنفسی دیگر اشتباه گرفته می‌شود. یعنی علائم بالینی آن‌ها یکی است و هیچکس نمی‌تواند از روی علائم ظاهری بیمار بگوید فرد به آنفلوآنزا یا ویروس کرونا یا سرماخوردگی ساده مبتلاست و این موضوع فقط با آزمایش مشخص می‌شود. وقتی بیمار بدحال باشد، این آزمایش برای او انجام می‌شود و این کار در همه دنیا به همین شکل است. اگر قرار باشد برای هر شخصی با علائم سرماخوردگی ساده هم چنین آزمایش گرانی انجام شود، در هیچ کشوری امکان پذیر نیست و معمولا کسانی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند بین ۶ تا ۷ روز علائم کمی دارند و بعد از آن بدحال می‌شوند. تفاوت آنفلوآنزا با کرونا این است که ویروس کرونا در این بازه زمانی ممکن است خفیف بوده و سپس شدید شود.

وی ادامه داد: اکثر افرادی که به این عفونت مبتلا می‌شوند، کم علامت هستند و تحت مراقبت قرار می‌گیرند. برای ما این مهم است که این اطمینان خاطر را به مردم بدهیم که با تمام امکانات خود جلوی این بیماری ایستاده‌ایم و حتی از یک بیمار هم چشم پوشی نمی‌کنیم. در چین هم در این زمینه بسیار سخت گیرانه اقدام شده و ما هم این کار را انجام دادیم. ظرف دو ساعت، بیمارستان قم را تبدیل به بیمارستانی کردیم که فقط بیماران مشکوک به علائم تنفسی در آنجا بستری شوند.

**قرنطینه سازی در همه دنیا شکست خورده است

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: تجربه قرنطینه سازی سال‌ها پیش در برخی جا‌های دنیا انجام شده و شکست خورده است. حتی در ووهان چین هم ابتدا تصمیم گرفتند این کار را انجام بدهند، اما بعد از مدت کوتاهی مشاهده کردند این کار علمی نیست و مبتنی بر منطق خاصی نبوده و به جز اینکه مردم را وحشت زده کند، نتیجه‌ای ندارد.

**کیت تشخیصی کرونا را داریم

گویا اظهار کرد: در شناسایی بیماران در همه دنیا تاخیر اتفاق می‌افتد. تنها یک هفته است که سازمان جهانی بهداشت، کیت تشخیصی این بیماری را در اختیار کشور‌ها قرار داده است. ما هم این کیت را داریم. البته قبل از این هم کار‌هایی انجام دادیم و دو آزمایشگاه مدرن دنیا را در این زمینه در اختیار داریم و افراد شاغل در این آزمایشگاه‌ها از برجسته‌ترین افراد در جهان هستند.

**علائم بیماری کرونا در ابتدا خفیف است

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: هر فردی در هر زمانی می‌تواند به مراکز درمانی سرپایی مراجعه کند و اصلا نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارد. دوره این بیماری ممکن است تا ۱۴ روز طول بکشد و در این بازه زمانی شاید شرایط بیمار تغییر کند. وقتی علائم بیمار شروع شد، پزشک به بیمار توصیه می‌کند که با او در تماس باشد و اگر علائم تشدید شده و دچار تنگی نفس شد، بیمار باید حتما مراجعه کند.

وی ادامه داد: تقریبا ۹۸ درصد مبتلایان به این ویروس درمان می‌شوند. حدود ۸۰ درصد مبتلایان فرم خفیف هستند و بقیه افراد اگر به خوبی مراقبت شوند، درمان می‌شوند.

**چرا کرونا در قم مشاهده شد؟

گویا بیان کرد: قم یک شهر توریستی است و هزاران نفر هر روز وارد این شهر شده و خارج می‌شوند و مسافران زیادی از این شهر عبور کرده و حتی ساکنان چینی زیادی دارد. این طور نمی‌توان گفت که مرکز کشور است و ویروس وارد این شهر نمی‌شود. تیم بررسی اپیدمیولوژیک در این شهر مستقر است و بررسی‌ها ادامه دارد تا مسائل برای ما مشخص شود و بدانیم چه اتفاقی افتاده است. تلاش می‌کنیم نتیجه بررسی‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن اعلام شود.

**مردم عادی نیازی به ماسک ندارند

گویا اظهار کرد: ماسک برای پزشک است و مردم عادی نیازی به ماسک ندارند و، چون مردم می‌خواهند از ماسک استفاده کنند، ترتیبی دادیم که مردم دسترسی راحتی به ماسک داشته باشند. توصیه اولیه ما استفاده از ماسک نیست و توصیه اول ما شست‌وشوی دست و صورت است.

**مردم ابتدا به مراکز بهداشتی مراجعه کنند

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: به مردم توصیه می‌کنیم اگر هر نوع علامتی مثل تب، سرفه خشک یا احساس تنگی نفس داشتند به مراکز بهداشتی و مراکز جامع سلامت یا مطب‌های خصوصی مراجعه کنند. پزشک بعد از معاینه اولیه بیمار، اگر تشخیص بدهد بیمار نیاز دارد به بیمارستان مراجعه کند به او توصیه می‌شود که به بیمارستان برود. در بیمارستان برای بیمار کار‌های تشخیصی انجام می‌شود. اگر قرار باشد مردم مستقیم به بیمارستان مراجعه کنند، شرایط برای افراد دشوارتر خواهد بود. همچنین وقتی به بیمارستان مراجعه می‌کنند، پرسنل بیمارستانی که باید به بیماران بدحال برسند، باید وقت خود را برای افرادی بگذارند که شاید بدحال نباشند.

**پرواز‌ها از چین متوقف است

گویا اظهار کرد: پرواز‌ها با حمایت هیات دولت از چین متوقف شده و هنوز هم متوقف است و تنها پروازی که مسافر آورد، پروازی بود که دانشجویان خودمان را آوردیم. پرواز‌های باری هم مسافر حمل نمی‌کنند و با رعایت موارد بهداشتی انجام شده و تعداد آن‌ها نیز محدود است.

**درمان دارویی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: بالا رفتن مقاومت بدن و مواردی از این دست را می‌توان در حد تئوری حرف زد، اما اینکه این دارو‌ها چقدر در درمان بیماری موثر هستند، هنوز زود است که درباره آن صحبت کنیم.

وی ادامه داد: امروز کمیته کشوری درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا تشکیل و در مورد مدرن‌ترین روش‌های درمان بحث شد. کمیته کشوری موافقت کرد که دو روش درمانی را که همه امکانات آن را در اختیار داریم، برای بیماران شروع کنیم و امیدواریم که هر دو روش موفقیت آمیز باشد. این درمان‌ها، درمان داروی اختصاصی خواهد بود. این درمان برای بیماران بدحال است که بیماری زمینه‌ای دارند.

**دو بیمارستان در قم برای مبتلایان به کرونا در نظر گرفته شده است

رییس سازمان اورژانس کشور نیز در این برنامه گفت: از زمانی که بحث ویروس کرونا مطرح شد، به دستور وزیر بهداشت، قرارگاه مرکزی در وزارت بهداشت تشکیل شد که نتیجه آن چند کمیته بود. کمیته بهداشت، درمان، تحلیل داده‌ها، آموزش و تهیه محتوا و تولید دستورالعمل‌های ویژه و لجستیک و پشتیبانی بود.

پیرحسین کولیوند ادامه داد: به محض اینکه این اتفاق در قم افتاد، در کمتر از ۲ ساعت یک بیمارستان برای این کار تخلیه و آماده شد. این دو بیمارستان در قم کاملا قرنطینه هستند. در اورژانس نیز آمبولانس‌های ویژه‌ای برای این کار داریم و هم لباس‌های ویژه برای کارکنان بهداشت و درمان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: امروز شماره ۱۱۵ اورژانس شلوغ‌ترین روز خود را داشت و حتی برخی پشت خط می‌ماندند. وقتی علائم به سمت علائم پرخطر می‌رود، افراد می‌توانند با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند. اورژانس مراجعه کرده و بیمار را به بیمارستان مقصد منتقل می‌کند. خواهش ما این است که مردم اعتماد کرده و مراعات کنند.

**به قم نگاه ویژه شود

محمد رضا قدیر، رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این برنامه به صورت تلفنی گفت: در ابتدای کار یک بیمارستان را برای بیماران تخلیه کردیم. سپس شاهد اوج موضوع بودیم که بیمارستان فرقانی نیز برای کرونا اختصاص پیدا کرد. امروز صبح شاهد بودیم که بار مراجعه کم شد، اما بعدازظهر و شب شاهد اوج مراجعه بودیم. از وزارت بهداشت و هیات دولت می‌خواهیم که قم را به صورت ویژه ببینند تا شاهد اپیدمی نباشیم. در خط مقدم قرار داریم و باید با مردم صادقانه صحبت کرد و باید به قم نگاه ویژه‌ای در حال حاضر داشته باشیم.

وی ادامه داد: از میان مبتلایان و مشکوکان کسانی هستند که شامل کادر پزشکی و پرستاری می‌شوند. از نظر ماسک و لباس در حال حاضر مشکلی نداریم. آزمایش‌های کرونا در تهران انجام می‌شود و آزمایش ویروس کرونا هنوز در قم آغاز نشده و قرار است به زودی انجام شود.

قدیر درباره دارو‌های مورد نیاز بیماران و تخت‌های بستری اظهار کرد: بیمارستان فرقانی ۴۰۰ تخت دارد و در حال حاضر تعداد بیماران بیشتر شده و به نظر می‌رسد زنگ خطری در قم به صدا در آمده است و باید نگاه ویژه‌ای به قم شود تا دچار بحران نشویم.

**حال پزشک مبتلا به کرونا در اراک خوب است

سید محمد جمالیان، رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این برنامه به صورت تلفنی گفت: یکی از همکاران پزشک ما که ساکن و اهل قم بود در روز‌های ابتدایی مبتلا شد و آزمایش‌های اولیه در همان روز‌های اول انجام شد و در بخش ایزوله بستری شد. در استان مرکزی امکان انجام آزمایش وجود داشت و آزمایش‌ها انجام و توسط وزارت بهداشت تایید شد. حال این همکار ما رو به بهبود است و وضعیت خوبی دارد. استان مرکزی با توجه به نزدیکی به قم، در معرض خطر بسیار جدی است و تیم‌های واکنش سریع ما همه استان را رصد می‌کند.

وی ادامه داد: از نظر مراکز درمانی وضعیت خوبی داریم و با توجه به ایجاد نگرانی بین مردم، برای تهیه ماسک به داروخانه‌ها مراجعه می‌شود و کمبود ماسک وجود دارد که با تدبیر وزارت بهداشت، امیدواریم این مشکل برطرف شود.

جمالیان بیان کرد: برای کنترل سرعت انتشار نیز در شورای پدافند زیستی که با حضور استاندار برگزار شد، تصمیم گرفتیم دانشگاه‌های علوم پزشکی و مدارس را تعطیل کنیم. زیرا دانشجویان زیادی از استان قم حضور داشتند و تصمیم گرفتیم دانشگاه تا آخر هفته تعطیل باشد.

**درباره کرونا وحشت بیهوده ایجاد شده است

مینو محرز، استاد تمام بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به صورت تلفنی در این برنامه گفت: توصیه من این است که مردم آرامش خود را حفظ کنند. در فضای مجازی مطالب بی ربطی نوشته می‌شود و مردم وحشت می‌کنند. حتی پرسنل بیمارستان هم با وجود آموزشی که دیده‌اند، دچار وحشت می‌شوند. درباره این بیماری وحشت بیهوده ایجاد شده است.

وی ادامه داد: مردم دست‌های خود را بشورند و هنگام عطسه و سرفه کردن از دستمال استفاده کنند. وقتی افراد علائم سرماخوردگی و تب دارند، در منزل استراحت کنند. اینکه ماسک بزنند یا جلوی داروخانه‌ها صف ببندند و قیمت‌ها افزایش پیدا کند، صحیح نیست. ماسک ان ۹۵ حتی برای پرسنل بیمارستانی هم نیازی نیست و حالتی ایجاد شده که مردم تحت تاثیر اخبار فضای مجازی قرار گرفته‌اند.

محرز بیان کرد: مردم فکر می‌کنند هرچه در فضای مجازی نوشته می‌شود درست است. بار‌ها گفتم که به دنبال ماسک نباشید.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: برخی می‌گویند کافور بخورید، من می‌گویم همان غذای معمولی خود را بخورید. وظیفه ما این است که اگر بیماری ویروسی داریم، از خانه بیرون نرویم تا بقیه را مبتلا کنیم. این ویروس حتی نسبت به آنفلوآنزا هم ساده‌تر است.

جلیل کوهپایه زاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز به صورت تلفنی در این برنامه گفت: در دانشگاه علوم پزشکی ایران در چند روز اخیر حدود ۱۶۰ فرد مشکوک داشتیم که ۴ نفر از این موارد مثبت بودند که یک نفر فوت کرد.

 
منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند