تاریخ انتشار: ۱۲:۲۹ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۸

مینو محرز: در تشخیص کرونا دیر عمل کردیم

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت گفت: علت اینکه مرگ و میر کرونا در کشور بالا بوده، به این دلیل است که ما هنوز در حال آزمایش بیماران به شدت بدحال بستری در بیمارستان هستیم که به این معناست در تشخیص دیر عمل کرده‌ایم.

تشخیص کرونا

اقتصاد۲۴- «مینو محرز» عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت درباره شیوع ویروس کرونا گفت: این ویروس به تازگی در کشور اپیدمی شده است و مدت کوتاهی از اپیدمی آن گذشته و نمی‌توانیم درباره آن قضاوتی داشته باشیم که آیا مانند ویروس سارس ۴ ماهه یا مانند مرس در مدت کوتاهی کنترل شود.

وی ادامه داد: اینکه گفته می‌شود، این بیماری در طبع گرم تاثیر ندارد و بر طبع سرد تاثیرگذار است یا اینکه در هوای گرم از بین می‌رود و در هوای سرد شایع‌تر است یا اینکه شایع می‌شود، غذای سرد بر آن تاثیر منفی دارد و یا غذای گرم تاثیر مثبت دارد را من بلد نیستم، چراکه ما طب نوین و علمی را خوانده‌ایم و در علم هیچ چیزی در این خصوص نیامده است و در هیچ جای دنیا این طب سنتی که ما از آن یاد می‌کنیم را ندارند.

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت تصریح کرد: آن چیزی که بیش از حد مهم است، این است که در حال حاضر این بیماری وارد کشور ما شده و ما باید مسائل بهداشتی را رعایت کنیم که در ابتدا خودمان را حفظ کنیم و بعد دیگران را مبتلا نکنیم. باید توجه داشته باشیم که اگر بیمار هستیم، حتما در منزل بمانیم، چراکه هم خودمان زودتر خوب می‌شویم و هم دیگران را مبتلا نمی‌کنیم. همچنین شست‌وشوی دست‌ها و اتیکت سرفه و عطسه را رعایت کنیم و در صورت یکدیگر سرفه و عطسه نکنیم. در دستمال سرفه کنیم و بعد آن را دور بیاندازیم.

محرز خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری از این بیماری شست‌وشوی مداوم دست‌ها است، قبل از اینکه چیزی بخورید و یا دست‌تان را به چشمانتان بمالید، باید بشویید و هر چه بیشتر دست بشویید، سالم‌تر هستید و رعایت همین مسائل باعث کنترل آن می‌شود. اینکه گفته می‌شود، آیا با گرمای هوا این بیماری کمتر می‌شود، هم باید به این توجه داشته باشیم که مطمئنا در فضای بسته که جمعیت زیاد است، بیماری بیشتر انتقال پیدا می‌کند و باید از حضور در تجمعات زیاد خودداری کنیم. در فصلی که هوا گرمتر است به طور مسلم در فضای بسته جمعیت حضور ندارند و به تبع بیماری‌های تنفسی هم کمتر انتقال پیدا می‌کند، اما اینکه بخواهیم زمانی برای کنترل آن اعلام کنیم و بگوییم که تا دو الی سه ماه دیگر یا تا یکسال دیگر به پایان می‌رسد، این را نمی‌دانیم. سازمان جهانی بهداشت هم هنوز چیزی در این باره نمی‌داند و زمانی برای آن در نظر نگرفته است.

وی ادامه داد: این بیماری به تازگی در کشور ما آمده است و باید سعی کنیم با رعایت مسائل بهداشت فردی و عدم وحشت با آن مقابله کنیم، چراکه در بحران اگر وحشت کنیم، نمی‌توانیم با آن مقابله کنیم. باید وحشت نکنیم تا بتوانیم در مقابل این بیماری هم خودمان را و هم دیگران را حفظ کنیم.

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که گفته شده ۸۰ تا ۹۰ درصد افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند به مراقبت‌های خاص نیاز ندارند، آیا این موضوع صحت دارد، گفت: تعداد بسیار زیادی از افرادی که به این بیماری مبتلا شده‌اند، می‌توانند بدون علامت باشند به طور مثال اینکه گفته می‌شود، بچه‌های زیر ۱۰ سال مبتلا نمی‌شوند، قطعا اینگونه نیست بلکه آن‌ها مبتلا می‌شوند، ولی حتما علامتی ندارند؛ بنابراین بیشتر در افرادی علائم شدید بیماری مشاهده شده است که یا مسن هستند و یا چاق و دارای اضافه وزن و بیماری‌های زمینه‌ای هستند مانند افرادی که دارای نقص ایمنی‌اند، یا پیوند شده‌اند و این افراد باید مراقبت بیشتری کنند.

محرز درباره دیر شناخته شدن بیماری در افراد مبتلا به کرونا گفت: ما تازه اقدام به تست گرفتن کرده‌ایم و بیماری به تازگی در قم مشخص شده است و شروع از آنجا بوده و منتشر شده است، البته از قبل هم بوده، اما شناسایی نکرده بودیم؛ بنابراین در حال حاضر تازه تشخیص داده‌ایم، در بیمارستان بیماران بدحال می‌آیند و افرادی که کلینیکال هستند، هنوز به ما مراجعه نکرده‌اند و هر مراجعه‌کننده‌ای که داریم، افراد بدحالی هستند که در آی‌سی‌یو بستری شدند. علت اینکه مرگ و میر در کشور ما بالا بوده است به این دلیل است که ما هنوز در حال آزمایش بیماران به شدت بدحال بستری در بیمارستان هستیم، که به این معناست در تشخیص دیر عمل کرده‌ایم، و گرنه ما نباید بیشتر از آن مرگ ومیری که در چین گزارش شده است، یعنی همان دو درصد داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید بیشتر به فکر باشیم و زودتر بیماری را تشخیص دهیم، تصریح کرد: خوشبختانه برای افرادی که دارای سندرم زجر تنفسی هستند که این در مراحل نهایی بیماری مشخص می‌شود، درمانی وجود دارد که از دیروز به بیمارستان‌های معینی که در تهران برای بستری این بیماران تعیین شده، ابلاغ شده است.

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت درباره منع قلیان کشیدن، خاطرنشان کرد: قلیان کشیدن باعث انتقال بسیاری از ویروس‌ها می‌شود، در خصوص این بیماری هم صددرصد باعث انتقال می‌شود و به هیچ وجه توصیه نمی‌کنیم که در دورهمی از قلیان استفاده کنند و به شدت توصیه می‌شود از بوسیدن و دست دادن نیز خودداری کنند.

محرز در خصوص لزوم پوشش ویژه ماموران اورژانس برای انتقال بیماران مشکوک به کرونا به بیمارستان گفت: احتیاجی به پوشیدن لباس فضایی که در برخی تصاویر می‌بینیم، نیست همین که ماسک جراحی معمولی بزنند، دستکش بپوشند و عینک بزنند کفایت می‌کند. آن‌هایی که در اتاق آی‌سی‌یو نزدیک به بیمار هستند و می‌خواهند به بیمار خدمات بدهند، همین کافی است و آن لباس فضایی نیازی نیست. ما بیماری داشتیم که قرار بود با اورژانس به بیمارستان‌های معین منتقل شود فقط نیم ساعت طول کشید تا آن لباس‌ها را بپوشند. احتیاجی به این لباس‌ها نیست و برای انتقال بیماران می‌توانند یک گان بپوشند. پوشیدن این لباس برای افرادی است که در بخش آی‌سی یو با بیمار در ارتباط است. فعلا، چون مسئله آنفولانزا مطرح است، فقط توصیه می‌کنیم ماموران اورژانسی که بیماران کاملا مشکوک را جابجا می‌کنند، از لباس‌های ویژه که فضایی است استفاده کنند.

وی درباره استفاده از ماسک گفت: توزیع ماسک مجانی به نظر من اشتباه است، چراکه اصلا مردم نباید ماسک بزنند و لازم نیست و فقط فردی که بیمار است باید از ماسک استفاده کند، اما در مکان‌های پرازدحام مانند مترو به دلیل اینکه ما اتیکت سرفه و عطسه را بلد نیستیم و یا رعایت نمی‌کنیم و در صورت هم سرفه می‌کنیم، توصیه می‌کنیم، در این مکان‌ها از ماسک‌های جراحی معمولی استفاده کنند. رادیو و تلویزیون هم باید به صورت مرتب برنامه‌های آموزشی پیشگیری از کرونا را آموزش دهند و باید مدام شست‌وشوی دست‌ها و رعایت موارد بهداشتی را به مردم گوشزد کنند.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ دل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

اولین فیلم از مراسم ازدواج شیدا خلیق با کیوان ساکت‌اف با حضور سلبریتی‌ها

تعطیلی شنبه‌ها و نظر مراجع برای شورای نگهبان

از گران کردن بنزین تا واردات خودروهای دست دوم؛ راه حل ناترازی بنزین چیست؟/ متهمان اصلی معضل بنزین در ایران

عکس/هنرمندان در مراسم تشییع زری خوشکام

بدحساب‌ترین طرف صندوق توسعه ملی، دولت‌ها بوده‌اند/ ۱۰۰ میلیارد یورو صندوق کجاست؟/ ثروت نسل آینده، قربانی تبانی و ندانم‌کاری‌های مدیریتی شده است

تتر چیست و چرا جای دلار را در ایران گرفته است؟

آخرین وضعیت قیمت دام زنده در بازار

بازیگر جذاب مست عشق بر روی فرش قرمز کن + عکس

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

معرفی چند منبع طبیعی پروتئین برای کاهش وزن

دلار قدرت بلامنازع بازار طلا/ چرا طلا در ایران بیشتر از بقیه کشورها رشد کرد؟/ پیش‌بینی صعود طلا در دراز مدت

بازیکنان پرسپولیس در انتظار تسویه کامل

فلاحت‌پیشه: سال ۹۷ گفتم بشار اسد روزی از پشت به ایران خنجر خواهد زد

فیلم/ شادباش متفاوت عروسک‌های مهمانی برای تولد آقای مجری

عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش: ناتوانی در صدور کارت امتحانی پذیرفتنی نیست

مهدی افشارنیک با قرار وثیقه‌ آزاد شد

فیلم/ تیوپ‌سواری یک شهروند در مشهد در خیابان‌های مملو از آب

واکنش مایلی‌کهن به حکم شکایت قلعه‌نویی

راهنمایی کامل در امور طلاق و مهریه: حقوق خود را بشناسید

جدایی سروش لشکری (هیچکس) از همسرش | آزاده اکبری کیست؟

فیلم/ وضعیت پیاده‌روهای مشهد پس از سیل امروز

اعلام زمان برگزاری مراسم یادبود زری خوشکام

واریز حقوق اردیبهشت ماه بازنشستگان کشوری

قوه قضاییه: اژه‌ای در شبکه‌های اجتماعی حسابی ندارد

ترس از بمب‌گذاری جشنواره کن را مختل کرد

واکنش تراکتور به شایعه قراردادی ۶۰ میلیاردی

میزان فروش نمایشگاه کتاب در ۱۰ روز

فیلم/ غرق‌شدن دوباره زیرگذر انقلاب مشهد

ابعاد فساد در فوتبال گسترده است

آموزش و پرورش اطلاعیه صادر کرد

جزییات جدید دزدی اسناد هسته‌ای ایران به دست اسراییل

بانکی‌پور: پلیس ۵ گروه را طبق لایحه حجاب باید بازداشت کند

بار خودروسازان دولتی بر دوش منابع ارزی کشور

واکنش تصویری AFC به خداحافظی اشکان دژاگه + عکس

ماجرای مخالفت برخی علما با تعطیلی شنبه چیست؟

مقصد بعدی زنوزی مشخص شد

هشدار مدیریت بحران برای سیل در ۱۰ استان

لغو امتحانات نهایی روزهای ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت

عکس/ تگرگ شیشه خودروها را در مشهد شکست

فیلم/ نجات جان یک شهروند از غرق‌شدن در سیلاب شاندیز

برادران عالمیان تنیس روی میز ایران را المپیکی کردند

الهه محمدی جایزه خود را به روزنامه‌نگاران فلسطینی تقدیم کرد

فیلم/ نجات کبوتران حرم امام رضا از باران سیل آسا

نخستین ستاره با پرسپولیس به توافق رسید

فیلم/ تصاویری دیگر از بارش شدید باران در حرم امام رضا (ع)

پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

فیلم/ درگیری حامد بهداد با یک هوادار در مراسم ختم

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

نرخ تورم کدام کشور اروپایی کمتر است؟

چرا سیگار گران شد؟

یک اقتصاددان: دولت شجاع باشد و یارانه‌های پنهان را حذف کند

ماجرای رسوایی اخلاقی ترامپ با ستاره پورن چه بود؟

دوئل عشقی در باغ قرچک حادثه آفرید

فیلم/ بارش شدید تگرگ به حرم رضوی رسید

تولید موتورسیکلت‌های BMW در ایران

فیلم/ آسمان مشهد در روز روشن تاریک شد!

امکان ثبت‌نام خودرو‌های برقی وارداتی با حساب وکالتی بانک سینا فراهم شد

حمله تند رائفی پور به دولت رئیسی + عکس

دلتنگی نفیسه روشن برای جزایر مالدیو + عکس