اقتصاد۲۴- محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش در برنامه سیمای خانواده شبکه یک سیما گفت: اطلاع دارید و خانوادهها اطلاع دارند که ستادی تشکیل شده برای مدیریت شرایط موجود و مقابله با ویروس مهاجمی که به اکثر جوامع هجوم آورده است. یکی از وظایف پیشگیری کند از شیوع و اگر جایی شیوع پیدا کرد از گسترش بیشتر جلوگیری کند و راه کنترل آن را به جامعه منتقل کند. ما در این مرحله مدارس را سه روز تعطیل کردیم چون بر اساس گزارشها این هفته پیک این ویروس است و باید مراقبتها بیشتر شود. مهمترین توصیهای که میشود پرهیز از اجتماع است و یکی از مهمترین اجتماعات مدرسه است و در مدارس دانش آموزان در فاصله نزدیک کنار هم مینشینند و برخی مدارس ما تا هزار دانش آموز دارد.
وی ادامه داد: ما مجدد روز دوشنبه وضعیت را پایش میکنیم و اگر لازم باشد تعطیلات استمرار مییابد. همان قدر که دوست داریم بچهها خوب آموزش ببینند هر کاری لازم باشد برای اطمینان از سلامت بچهها انجام میدهیم. نکتهای که بعضاً شنیده میشود این است که کسانی که در سنین پایینتر هستند کمتر آسیب میبینند اما همین کودکان میتوانند ناقل باشند.
وی درباره لزوم تعطیلی مراکز آموزشی خصوصی در این شرایط گفت: وقتی توصیه میشود از اجتماع دوری شود و بسیاری از اجتماعاتی که برای جامعه ما مهم است تعطیل میشود، همه مراکز آموزش غیررسمی هم که مجوز را از ما میگیرند باید تعطیلی را اعمال کنند.
تقویم آموزشی تغییر نمیکند
وی در ادامه با اشاره به اینکه گسترش تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا در سال تحصیلی جاری این ایده را قوت بخشید که به آموزشهای جایگزین فکر کنیم، بیان کرد: ما از اواخر پاییز به این نتیجه رسیدیم که اگر به دلیلی حضور دانش آموزان در مدرسه با مخاطراتی همراه شد، یادگیری تعطیل بردار نیست. ما نمیخواهیم تقویم آموزشی را تغییری بدهیم چون از آن سمت هم محدودیت داریم و تا پایان خرداد باید سال تحصیلی تمام شود. لذا تا کنون ما قصد تغییر تقویم زمانی را نداریم و از طریق آموزشهای الکترونیکی با کمک معلمان و مدیران پیگیری کنیم.
بیشتر بخوانید: تعطیلی مدارس تا ۱۵ فروردین صرفا یک پیشنهاد بود
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است کنکور به تعویق بی افتد، بیان کرد: ما الان در شرایطی هستیم که هنوز تا کنکور فرصت زیادی داریم و باید دید تا آن موقع شرایط کشور چگونه خواهد بود. تا کنون وزارت علوم و تحقیقات و سازمان سنجش تصمیمی برای تغییر کنکور ندارد. امیدواریم به سرعت کرونا را شکست بدهیم و جامعه آرامش را شاهد باشد.
حاجی میرزایی همچنین درباره تدابیر ویژه برای آموزشهای جایگزین اگر محدودیتها ادامه دارد باشد، بیان کرد: ما تا پایان سال تحصیلی ۷ روز تحصیلی داریم و تعداد روزهای زیادی نیست و در حال حاضر هم آموزشهای جایگزین دارد ارائه میشود و بعد در ستاد بررسی میکنیم با توجه به شرایط و تعداد روزهای تعطیل که چه آموزشهای جایگزین و مکملی لازم است.
وی در پاسخ به این پرسش که بسیاری انتقاد میکنند که زمان آموزشها کوتاه است، گفت: من ابتدا وظیفه خودم می دانم که از صدا و سیما تشکر کنم که با سرعت این امکان را فراهم کردند و زمانهایی را برای آموزش در اختیار ما قرار دادند که استقبال خانوادهها را هم شاهد هستیم. ما کاری را شروع کردیم که باید به سرعت ارزیابی شود و اگر در ارزیابیها به این نتیجه رسیدیم که زمان را باید تغییر بدهیم این کار را انجام میدهیم. حتی شاید لازم دیدیم از شبکههای دیگر صدا و سیما مانند شبکه ۴ و شبکه ۲ نیز بهره ببریم.
به ازای ۷۵۰ دانش آموز یک مراقب بهداشت داریم
وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره این موضوع که اگر مدارس تعطیل نشوند چه تمهیداتی برای سلامت دانش آموزان در نظر گرفته شده است، نیز گفت: من همیشه خودم را جای پدر اولیا میگذارم و دقیقاً برای همین حتی در استانهایی که کرونا مشاهده نشده بود نیز مدارس را برای اطمینان خاطر اولیا تعطیل کردیم. سلامت بچهها برای ما در اولویت است و میدانیم خانوادهها حاضر هستند برای آسایش فرزندانشان از همه چیز بگذرند. ما به این مساله احترام میگذاریم و به حساسیت آنها توجه میکنیم. دستورالعملهای متنوعی را در این مدت به تمام مدارس کشور ارسال کردیم. هم برای تجهیز مدارس و هم برای تامین محیطی بهداشتی و امن. ما به ازای هر ۷۵۰ دانش آموز یک مراقب بهداشت داریم و در یک جلسه ویدئوکنفرانسی که با حضور مسئولان وزارت بهداشت و مسئولان متناظر ما در استانها و مراقبان بهداشت بود موارد را متذکر شدیم و حتی اعلام کرده ایم باید در صورت نیاز به تک تک مدارس سر زده شود تا هیچ کم و کسری در مدارس نباشد.
استمرار آموزشهای مکمل برای برقراری عدالت آموزشی
حاجی میرزایی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه ممکن است نحوه آموزش دروس در رسانه متناسب با نحوه تدریس معلمان در مدارس مختلف نباشد و اینکه معلمان چگونه برای آموزشهای مکمل انتخاب شده اند گفت: ابتدا این را بگویم که امروز نگاه ما به آموزش مجازی یک ضرورت است و برای جبران تعطیلی مدارس آن را اجرایی میکنیم اما در درازمدت برای جبران عدالت آموزشی نیز باید آن را ادامه دهیم. طی دهههای گذشته یکی از موفقیتهای جمهوری اسلامی ایران توسعه دسترسی به آموزش بوده است. الان در دورترین نقاط کشور نیز دسترسی به آموزش وجود دارد. اما از نظر کیفی این دسترسی یکسان نیست و آموزش با کیفیت یکسان ارائه نمیشود. پس حتی در صورت دایر بودن مدارس هم باید فرصت یادگیری برابر ایجاد کنیم و بهترین معلمها را در فضای مجازی در دسترس بچهها قرار دهیم.
وی ادامه داد: معلمانی که امروز در شبکه آموزش تدریس میکنند با یک سرعتی انتخاب شدند و از میان بهترینها توسط معاونتهای مختلف و با همکاری آموزش و پرورش تهران. ما بازخوردها را خواهیم گرفت و اگر نیاز باشد اصلاحاتی را انجام میدهیم.
حاجی میرزایی همچنین درباره احتمال ابتلای معلمان یا کارکنان ستادی آموزش و پرورش و دانش آموزان به ویروس کرونا اظهار کرد: در مورد دانش آموزان اطلاعی به دست ما نرسیده است و در وزارت بهداشت این موضوع مطرح شد که افراد زیر ۱۰ سال تا امروز نمونهای از ابتلا به ویروس نداشته است و در چین هم مشاهده نشده است. البته ممکن است کسی سرماخورده باشد و حس کند مبتلا به کروناست. اما در یکی دو بخش ستادی گزارشهای ابتلا داشته ایم. ما در ستاد نیز تمام کنترلهای لازم را انجام میدهیم مثل سنجش تب و در دسترس قرار دادن مواد بهداشتی.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این آموزشهای مکمل در ایام نوروز نیز ادامه پیدا میکند، گفت: ظاهراً قرار است در فاصله بین آموزشها برنامههای متنوعی ارائه شود و محیط آموزش جذابتر شود. در ایام تعطیلات ممکن است روزهایی برای استراحت و استفاده بچهها از دیگر برنامهها تدارک دیده شود و اگر لازم باشد در تعطیلات رسمی و ایام نوروز هم این آموزشها ادامه پیدا میکند.
وزیر آموزش و پرورش درباره وضعیت آموزش به دانش آموزان با نیازهای ویژه نیز گفت: امروز جلسهای داشتیم و موارد را بررسی کردیم و رئیس مدارس با نیازهای ویژه نیز گفتند که سامانهای را تدارک دیده اند که بتوان در فضای مجازی متناسب با نیاز بچهها به آنها آموزش داد. از دو سه امکان صحبت شد که امیدواریم عملیاتی شود چون این بچهها آسیب پذیری بیشتری دارند و نیاز به مراقبتهای بیشتر هم دارند. اما به طور کلی ما یک پلت فرمی به عنوان رشد داریم که قرار است گسترش پیدا کند و بستر آموزشهای متنوع در آن مهیا شود.
راه اندازی اینترنت ایمن در همین هفته برای دانش آموزان
وی ادامه داد: من اتفاقاً اعلام کردم که این تهدید را میتوان یک فرصت دید و ظرفیتهای خودمان را برای ارائه شیوههای متنوع آموزش فراهم کنیم. البته معتقد هستیم هیچ روشی بهتر از آموزش چهره به چهره نیست و پایه آموزش، آموزش چهره به چهره است. اما از روشهای ارائه آموزش مکمل برای توسعه عدالت آموزشی سود می بریم.
حاجی میرزایی از بارگذاری بیش از یکصد هزار فیلم آموزشی در شبکه رشد خبر داد و گفت: ما به دنبال این هستیم که شبکه رشد را گسترش دهیم و امروز که کتابها روی سایت بارگذاری شده است میخواهیم امکانی ایجاد کنیم که اگر کتاب تاریخ را بارگذاری کرده ایم و درسی در آن بود که میشد از طریق وجه نمایشی آن را کامل کرد این کار را بکنیم یا اگر نیاز بود در درس فیزیک و شیمی آزمایشگاهی کار شود ویدئوی آن را بارگذاری کنیم.
وی ادامه داد: همچنین امکانی فراهم میکنیم تا مشارکت در امر آموزش مهیا شود و حتی در سازمان پژوهش سیاست چند تالیفی رو پیش میگیریم و این بستر فراهم میشود که معلمان برتر و موسسات مختلف بتوانند بسته آموزشی پیشنهاد بدهند.
وزیر آموزش و پرورش همچنین از آماده سازی اینترنت ایمن به صورت محدود در همین هفته برای کمک به جریان آموزش و فعال شدن این امکان به صورت جدی تر در مهر ۹۹ خبر داد.
حاجی میرزایی در پاسخ به اینکه چند فرزند دارید و آیا دانش آموز هستند؟ گفت: چهار فرزند دارم که هیچ کدام دانش آموز نیستند. یک فرزندم دکترای فلسفه در دانشگاه علامه طباطبایی میخواند. یک فرزندم دکترای تاریخ هنر دارد. فرزند دیگرم لیسانس فلسفه دارد و دیگری دانشجوی رشته ادبیات نمایشی در دانشگاه تهران است. البته خواهرزادههایم دانش آموز هستند. هرچند در مجموع خودم را مسئول ۱۵ میلیون دانش آموز میدانم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کسانی که دوره تحصیلشان در زمان جنگ بوده از خاطراتشان از آموزش دروس از طریق تلویزیون صحبت میکنند اظهار کرد: این اتفاقات طبیعی هرچند که رنج ایجاد و روال عادی زندگی را مختل میکند اما عناصر بسیاری در درون خودش برای یادگیری دارد. این شرایط زمینه یادگیریهای نافذتری را فراهم میکند. امیدواریم روزی فرا برسد که ارتقای بهداشت و سطح سلامت جامعه به طور کامل رقم بخورد و مدارس به سطح خوبی از استانداردها مجهز شوند.
وی در پایان گفت: به خانوادهها اطمینان میدهم که سلامت دانش آموزان برای ما اهمیت زیادی دارد و اگر کوچکترین مخاطرهای برای آنها وجود داشته باشد اقدامات لازم را انجام خواهیم داد. اگر روزی بگوییم مدرسه تعطیل نیست، حتماً اطمینان پیدا کردهایم که نگرانی متوجه دانش آموزان نیست.
حاجی میرزایی افزود: البته در این روزها مدارس فعال و در حال آماده سازی شرایط هستند. ستاد ملی مدیریت کرونا هر تصمیمی که برای سلامت مردم لازم باشد اتخاذ میکند.
منبع: مهر