اقتصاد۲۴ - از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور، شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) یکی از مناطق حساسی به حساب میآمد که به دلیل رفت و آمد مسافران ایرانی و خارجی از کشورهای مختلف در معرض اخبار و اتهامات گوناگون بود. اما این منطقه فرودگاهی از اولین مناطقی بود که اقدامات جدی خود را در زمینه پیشگیری از ویروس کرونا اجرایی کرد.
در همان ابتدا و به دستور رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) ستاد مقابله با ویروس کرونا با حضور نهادهای نظامی و انتظامی و ارگانهای مستقر در این مجموعه تشکیل شد و این منطقه آزاد مانند دیگر مناطق آزاد کشور جلسات آموزشی برای کلیه کارکنان عملیاتی در پهنه هوانوردی شهر فرودگاهی با هدف جلوگیری از ابتلا به این بیماری برگزار کرد و عملیات ضدعفونی اماکن، ترمینالها، اتوبوسها و تاکسیهای فرودگاه نیز را نیز در دستور کار خود قرار داد که این عملیات به صورت مداوم در جریان است.
همزمان با شیوع کرونا در چین خبرهای ضد و نقیضی در مورد پروازهای چین از مقصد شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) منتشر شد و بسیاری گمانهزنی کردند و با اخبار جعلی سعی در تشویش اذهان عمومی داشتند و حتی ناهید خداکرمی از اعضای شورای شهر تهران اعلام کرد: «تعداد زیادی از افراد در کشور آلوده به ویروس کرونا بدون علامت هستند و یا در ورودی کشور در فرودگاه امام به کرونا مبتلا شدهاند.»
این اظهارنظر موجب شد تا روابط عمومی شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در جوابیهای بنویسد: «در خصوص اقدامات انجام شده در جهت مقابله با شیوع بیماری کرونا در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) به استحضار این عضو شورای شهر تهران میرساند، علاوه بر تشکیل ستاد مقابله با این بیماری، برگزاری جلسات آموزشی در جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری کویید ١٩ برای کارکنان، صدور مجوز مرخصی برای نیروهایی که بi عنوان افراد در معرض خطر شناسایی شدند، تاکنون بیش از ١٩ هزار عدد ماسک، ٧ هزار و ١٠٠ جفت دستکش و ٢٥ هزار عدد لیوان یکبار مصرف در بخشهای مختلف شهر فرودگاهی توزیع شده و ٢٢ هزار لیتر مایع ضدعفونی کننده نیز در این مجموعه برای ضدعفونی اماکن، استفاده کارکنان، مسافران و مراجعان مصرف شده است. عملیات ضدعفونی و گندزدایی ساختمانهای اداری، ترمینال ها، تجهیزات، سرویسهای ایاب و ذهاب و تاکسیهای شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با نظارت مستمر پایگاه مراقبت بهداشت مرزی به صورت مداوم انجام میشود و ضدعفونی معابر و محیط این مجموعه نیز توسط نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با همکاری یگان حفاظت هواپیمایی فرودگاه امام (ره) انجام شده است».
بیشتر بخوانید: تکذیب وجود کرونا در فرودگاه امام خمینی(ره)
در همین زمینه علی کاشانی حیدری، سخنگوی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) نیز برای شفافیت در زمینه پروازهای خارجی و به خصوص به چین اظهار داشت: پیرو مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر توقف موقت پروازها میان ایران و چین از یازدهم بهمن ماه سال جاری بر اساس دستور سازمان هواپیمایی کشوری کلیه مجوزهای پروازی میان ایران و چین تعلیق شد و دو شرکت هواپیمایی چایناساترن و ماهان که در این مسیر پرواز داشتند، عملیات پروازی مسافری خود در این مسیر را متوقف کردند.
وی گفت: از زمان توقف پروازها میان ایران و چین تاکنون یک پرواز برای بازگشت دانشجویان ایرانی از تهران به ووهان در چین و بالعکس انجام شده و همچنین به منظور انتقال تجهیزات و لوازم پزشکی و کمکهای بشر دوستانه چین، چند پرواز باری با نظارت دقیق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تهران به این کشور انجام گرفته و عملیات ضدعفونی و گندزدایی هواپیماها و تجهیزات نیز پس از پرواز با نظارت پایگاه مراقبت بهداشت مرزی انجام شده است.
مدیرکل دفتر ارتباطات، اطلاع رسانی و امور بین الملل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) بیان داشت: پروازهای شرکت هواپیمایی چایناساترن به ایران نیز در روزهای اخیر فقط برای بازگشت اتباع چینی از ایران به این کشور انجام شده و هیچ مسافر ورودی نداشته است.
بیشتر بخوانید: پروازهای چایناساترن فقط برای بازگشت اتباع چینی بوده است
برای اطلاع بیشتر از اقداماتی که شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) برای مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا انجام داده است خبرنگار اقتصاد ۲۴
با علی کاشانی حیدری، مدیرکل دفتر ارتباطات، اطلاع رسانی و امور بینالملل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) گفتگویی انجام داده است.
علی کاشانی حیدری با تاکید بر اینکه جلسات آموزشی برای کارکنان شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) برای آشنایی با علائم ابتلا به این بیماری، نحوه پیشگیری از آن و چگونگی برخورد با افراد آلوده به کرونا ویروس برگزار شده است، گفت: در حال حاضر مهمترین برنامه ما شناسایی افراد مشکوک مبتلا به این ویروس و حفظ سلامت کارکنان مجموعه در مقابل آن است.
وی افزود: به همین منظور عملیات پایش نفر به نفر تمامی مسافران ایرانی و خارجی که از مبادی اروپایی و آسیایی وارد کشور میشوند با دوربین حرارتی توسط پایگاه مراقبت بهداشت مرزی انجام شده و در صورت وجود علائم ابتلا به بیماری کرونا در فرد، اقدامات پیشگیرانه برای اعزام شخص به قرنطینه یا بازگشت به مبداء اولیه برای افراد خارجی انجام میشود.
کاشانی حیدری خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به اینکه حفظ سلامت کارکنان در بخشهای اداری و عملیاتی به عنوان یکی از سیاستهای مهم ستاد مقابله با کرونا شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) تعیین شده، ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده نیز در اختیار کارکنان قرار گرفته است و بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا آن دسته از کارکنانی که به عنوان افراد آسیب پذیر در برابر این بیماری شناسایی شدند به مرخصی رفته و همچنین کلیه شاغلان این مجموعه که در قم ساکن بودند نیز در مرخصی هستند.
مدیرکل دفتر ارتباطات، اطلاع رسانی و امور بین الملل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) گفت: با خریداری دستگاههای گندزدایی و ضدعفونی کننده، عملیات گندزدایی و ضدعفونی ساختمان ها، ترمینال ها، سرویسهای ایاب و ذهاب کارکنان و تاکسیها در شهر فرودگاهی از ابتدای اسفند ماه شروع شده و به صورت مداوم ادامه دارد.
وی افزود: در کلیه آسانسورهای ساختمانها و ترمینال مسافری شماره یک شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) نیز دستمال کاغذی برای فشردن کلیدهای آسانسورها قرار داده شده و علاوه بر آن دستگاههای مایع پاش الکترونیکی برای ضدعفونی دستها نصب شده است.
کاشانی حیدری در پایان یادآور شد: همچنین برگزاری جلسات، اجتماعات و کلاسهای غیر ضروری نیز در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شده است.