اقتصاد۲۴- به نوشته کیهان، روزنامه اعتماد (به مدیرمسئولی الیاس حضرتی) نوشت: هستند فعالانی که نهتنها با این انتقادات وجه اشتراکی ندارند؛ بلکه ناکارآمدیهای موجود را نشأت گرفته از احتکار و مسائلی از این دست بیان میکنند. این تعارض منافعها، اما تمام آنچه گذشته، نیست، در این میان اصولگرایان بیش از گذشته به حمایت از سعید نمکی برخاستهاند و او را «وزیر جهادی» معرفی میکنند؛ حال آنکه طیف حامی دولت و البته اصلاح طلبان با استناد به اظهارات گذشتهاش درباره قرنطینه و عدم پذیرش هزینه و ریسک این مهم به او انتقاد دارند. البته که آنها هم همواره از تلاشهای وزیر و مجموعه کادر درمانی کشور تقدیر کرده و میکنند.
اینکه چطور اصولگرایان آن هم قشر نزدیک به تندروهای این جریان به یک باره سعید نمکی را به وزیری جهادی تبدیل کرده و روند انتقادها به او را تا حدودی قابل توجه متوقف کردهاند، امری است نامشخص، ولی در سوی دیگر میدان نمایندگان اصلاحطلب مجلس نوک پیکان انتقاداتشان را به سمت او و وزارتخانه متبوعاش چرخاندهاند.
واقعیتی که روزنامه اعتماد به آن نپرداخته، تفاوت نگاه معطوف به منافع و مصالح ملی با نگاه باندی و قبیلهای است.
واقعیت این است که وقتی چالشی جدی (مانند ویروس کرونا) گریبانگیر یک کشور میشود، شرط اول موفقیت، پشتیبانی از مدیران میدانی و خط مقدم در کنار نقدهای دلسوزانه و سازنده است. نقطه مقابل این کار، همان خطی است که رسانههای انگلیسی و آمریکایی با آلوده به دلارهای سعودی انجام میدهند. منفیبافی و سیاهنمایی و ترویج بیاعتمادی به مدافعان سلامت در خط مقدم مواجهه با ویروس کرونا.
بیشتر بخوانید: چرا وزیر بهداشت ناگهان محبوب اصولگرایان شد؟
نکته جالب دیگر این است که برخی مدعیان اصلاحطلبی با نگاه کاسبکارانه مدعی بودند دولت روحانی رحم اجارهای آنهاست و حداکثر سهمخواهی را نیز پس از پیروزیهای سیاسی و انتخاباتی از دولت انجام دادند. اما وقتی پای کارآمدی و کارنامه و پاسخگویی به گلایههای مردم پیش آمد، همینها پشت دولت را خالی کرده و در کنار رسانههای ضدانقلاب که کاری جز سیاهنمایی و منفیبافی مطلق و جنگ با امید و اعتماد مردم ندارند، ایستادند.
بدین ترتیب، سهمخواهی و مسئولیتناپذیری و فرار از پاسخگویی، چهرهای غیرقابل اعتماد و فاقد اخلاق، از برخی افراطیون مدعی اصلاحطلبی ساخته و در میان مدت، آنها را در نقطه مقابل منافع و مصالح ملی جانمایی میکند.