تاریخ انتشار: ۱۴:۱۲ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۸

مصرف مُسکن در بیماران کرونا، ممنوع

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اثر نامطلوب دارو‌های ضد التهابی بر روی سیستم ایمنی بدن، نسبت به مصرف مسکن‌هایی مانند بروفن و ژلوفن برای کاهش علائمی همچون سر درد و بدن درد افراد مشکوک به کرونا هشدار داد.
خطر مصرف مسکن در بیماران کرونا
 
اقتصاد۲۴- دکتر علیرضا زالی درباره مصرف دارو برای پیشگیری از ابتلا به کرونا اظهار کرد: افرادی که علائم خفیف کویید ۱۹ را دارند و یا دچار بدن درد و سر درد و تب هستند ممکن است از مسکن‌های معمول مثل بروفن و ژلوفن استفاده کنند، متاسفانه ثابت شده که تمامی داروهای ضدالتهابی اثر نامطلوبی بر روی وضعیت ایمنی بدن دارند. مطالعات در ایتالیا نشان داده است که افراد مبتلا به کرونایی که بدحال شده‌اند، افرادی بوده‌اند که از مسکن‌ها استفاده کرده بودند، بنابر این داروهای ضد التهابی مانند بروفن برای افرادی که مشکوک به کرونا هستند مجاز نیست و مصرف آن‌ها عوارض بیماری را تشدید می‌کند.
 

استامینوفن؛ تنها داروی مجاز برای کاهش تب و درد بیماران مشکوک به کرونا


وی با تاکید بر اینکه تنها داروی مجاز برای افرادی که تب و یا درد عضلانی دارند استامینوفن ساده است، گفت: مصرف کورتن می‌تواند مرگ و میر افراد مبتلا به کووید ۱۹ را به شدت بالا ببرد، بنابراین مصرف هرگونه کورتن و اصطلاحا داروی استروییدی برای این بیماری ممنوع است. البته این مسئله یک استثنا دارد؛ برخی افراد مانند بیماران مفصلی و بیماران مبتلا به آسم در طول زندگی خود نیازمند به مصرف کورتن هستند، این افراد نباید بدون مشورت با پزشک داروی خود را قطع کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، زالی با بیان اینکه کورتن به صورت ناگهانی سیستم ایمنی بدن را دچار ضعف می‌کند یادآور شد: مصرف کورتن در موارد غیرضروری و بدون تجویز پزشک می‌تواند عوارض بیماری کووید ۱۹ را تشدید کند.
 

تاثیر تغییرات فصلی در از بین رفتن کرونا قطعی نیست


وی درباره اثر تغییرات فصلی بر روی ویروس کویید ۱۹ توضیح داد: تغییرات فصلی ممکن است به ضعیف شدن این ویروس کمک کند، گرما می‌تواند این ویروس را در محیط تا حدی دچار اختلال کند، از طرفی اشعه ماورای بنفش خورشید نیز قابلیت از بین بردن این ویروس را دارد اما هنوز نمی‌توان این مسئله را تایید کرد و قطعی در مورد آن نظر داد.

وی با بیان اینکه ویروس‌هایی مانند آنفولانزا با پایان فصل زمستان کمرنگ می‌شوند، افزود: اما مطالعات در مورد کویید ۱۹ هنوز این مسئله را تایید نکرده است که آیا واقعا تغییر شرایط اقلیمی به طور قطعی می‌تواند این ویروس را از بین ببرد یا خیر.

بیشتر بخوانید: مبتلایان فاقد علامت، ناقلِ کرونا هستند

زالی ادامه داد: مطالعاتی که در روزهای اخیر توسط دانشگاه آکسفورد انجام شد، نشان داد که تضمینی وجود ندارد که شرایط جدید اقلیمی بتواند مانند سایر ویروس‌ها بر روی کویید ۱۹ اثر داشته باشد. اما یکی از نکات مهم این است که چون در فصل سرما افراد در محیط های متراکم‌تری زندگی می‌کنند، با آغاز فصل گرما با فاصله بیشتری از یکدیگر زندگی می‌کنند و سرایت بیماری کمتر می‌شود، اما در حال حاضر نمی‌توان اعلام کرد که چه زمانی ویروس در عرصه جهانی از بین خواهد رفت.

وی در عین حال اظهار امیدواری کرد که با تغییرات فصلی و گرم شدن هوا و میزان تابش اشعه خورشید این ویروس در محیط کمتر باقی بماند و یادآور شد: ممکن است یک ویروس ضعیف نیز کماکان امکان سرایت داشته باشد و افرادی که استعداد بیشتری برای ابتلا دارند را بیمار کند.
 

مداخله؛ رمز موفقیت چین در مهار ویروس


کتر زالی با اشاره به اینکه در چین نیز حدود ۹۰ روز طول کشید تا علی‌رغم همه مراقبت‌ها این اپیدمی از بین برود، گفت: در چین نیز این ویروس به طور طبیعی حذف نشد، بلکه با انجام مداخلات حذف شد. در سنگاپور و ژاپن نیز چرخه زیستی ویروس به پایان نرسید بلکه با انجام مداخلات ادامه نیافت.

وی با بیان اینکه انتشار خبرهایی مبنی بر پایان یافتن ویروس با آغاز فصل گرما می‌تواند آثار خطرناکی بر سلامت جامعه داشته باشد، گفت: این گونه باورها باعث ایجاد احساس امنیت کاذب می‌شود و با توجه به نوپدید بودن این ویروس هنوز مطالعات کافی بر روی آن انجام نشده و رفتار ویروس در فصل بهار قابل پیش‌بینی نیست.

وی با اشاره به شیوع این ویروس در استرالیا اظهار کرد: با توجه به اینکه این ویروس در نیمکره جنوبی نیز باعث مرگ تعدادی از افراد شده است و در فروردین ماه اقلیم کشور ما نیز شبیه به اقلیم فعلی نیمکره جنوبی می‌شود می‌توان احتمال ادامه چرخه زیستی ویروس در آن زمان را نیز داد.
 

آیا کرونای شایع در ایران با چین متفاوت است؟


زالی درباره شباهت و تفاوت ویروس کویید ۱۹ شایع در کشور با چین، تصریح کرد: هنوز مطالعات نشان نداده که ویروسی که در کشور ما وجود دارد دچار جهش ژنتیکی شده باشد و طبق آخرین مطالعات سویه این ویروس در کشور ما، کره جنوبی، ایتالیا و کشورهای مجاور چین از نظر ژنتیکی مشابهت قابل توجهی با ویروس چین دارد.

وی یادآور شد: کیت‌های تشخیصی که در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد بر اساس ساختار ژنتیکی ویروس در چین است و نمی توان به صورت قطعی در این باره نظر داد، البته ویروس ها موجودات زنده ای هستند که می توانند در محیط دچار جهش شوند اما شواهد علمی مبنی بر جهش این ویروس در کشور ما وجود ندارد.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به سردرگمی در اروپا درباره ساختار این ویروس، گفت: در اروپا نیز این موضوع مطرح است که ممکن است ویروس کویید ۱۹ در ایتالیا وحشی‌تر از این ویروس در فرانسه باشد، اما این فرضیه‌ها احتیاج به مطالعات علمی دارد.

وی با بیان اینکه وجود دو سویه اس و ال برای این ویروس نیز در حد فرضیه است و هنوز به اثبات نرسیده است، تاکید کرد: مهمترین عاملی که در حدت ویروس می‌تواند تغییر ایجاد کند بحث ایمنی افراد و ساختار ژنتیکی انسان‌هاست، برای مثال فرضیاتی وجود دارد مبنی بر اینکه ساختار ژنتیکی مردم ایتالیا با کشور ما مشابهت دارد، اما همه این‌ها در حد فرضیه است و نمی‌توان در مورد آن نظر قطعی داد.

زالی با اشاره به انجام تحقیقات علمی درباره این ویروس در دانشگاه‌های کشور، لزوم زمان کافی برای مشخص شدن نتیجه این تحقیقات را یادآور شد.
 

مراجعه به بیمارستان‌ها در تهران کماکان تصاعدی است


رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره وضعیت ابتلای افراد جدید به این ویروس در کشور، گفت: در بروز موارد جدید مباحثی مانند ارجاع فرد به بیمارستان‌ها مطرح است، یعنی موارد ابتلای جدید که در وزارت بهداشت مطرح می‌شود موارد مثبتی هستند که از بلاتکلیفی درآمده‌اند و بررسی‌های ما نشان می‌دهد که در روزهای اخیر هنوز در تهران سیر کاهنده وجود ندارد و میزان مراجعات کماکان تصاعدی است. حتی ممکن است موارد جدید ما شامل بیماران بدحال‌تری بشوند.
 

ماهی قرمز برای انسان حیوان ایمنی نیست


وی درباره احتمال سرایت ویروس از طریق ماهی توضیح داد: طبق نظر کارشناسانه دامپزشکان، ویروس کویید ۱۹ بین انسان و حیوانات مشترک است و اساسا خواستگاه طبیعی این ویروس در خفاش‌ها بوده است و توسط یک حیوان واسط و یه اتفاق از خفاش‌ها به انسان‌ها منتقل شده است.

زالی با بیان اینکه هنوز به صورت قطعی نمی‌توان گفت این ویروس در چین چگونه از خفاش به انسان منتقل شد، ادامه داد: هنوز راجع به گونه‌های میانی تردید وجود دارد و از این نظر هرگونه موجود زنده‌ای به صورت بالقوه در این ویروس می‌تواند تغییراتی ایجاد کند.

وی افزود: به غیر از بحث کویید ۱۹، سالهاست که بحث انتقال برخی از بیماری‌ها توسط ماهی قرمز به انسان مطرح است و این ماهی برای انسان حیوان ایمنی نیست.

زالی در پایان یادآور شد: علاوه بر این مسئله، با توجه به اینکه تعداد زیادی از این ماهی‌ها برای فروش در یک محفظه کوچک نگهداری می‌شوند و دست فروشنده برای توزیع آن به مشتریان با آب داخل محفظه تماس پیدا می‌کند نحوه توزیع و فروش محیط مناسبی را برای انتقال کویید ۱۹ فراهم می‌کند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد؟

عکس/ استوری غمناک شروین حاجی‌پور پربازدید شد

عکس/ استوری تازه معین برای همدردی با مردم بندرعباس

عکس/ چهره شاد و خندان ثریا اسفندیاری ۶۲ سال پیش در کنار دختر خوانده اش

عکس/ چهره دیده نشده چارلی چاپلین ۱۱۵ سال پیش بدون سبیل

عکس/سقوط تابلوی راهنمایی رانندگی روی خودرو در میدان ونک

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ رونمایی از پوستر سریال کنکل با بازگشت هانیه توسلی

آیا ازدواج خطر زوال عقل را افزایش می‌دهد؟

فیلم/ رونمایی از اولین تیزر رسمی سریال جدید منوچهر هادی

عکس/ ظاهر متفاوت صیاد شیرازی ۴۴ سال پیش در حال نماز خواندن کنار هلی کوپتر

راهکار ساده برای بهبود کیفیت خواب شبانه

عکس/ آسمان مشهد در وسط روز سیاه شد

عکس/ واکنش تند مونا مهرجویی به انتشار تصاویر جانباختگان بندرعباس

عکس/ ملاقات صمیمی و دوستانه الهام علی اف و پزشکیان کنار دریا

عکس کمیاب از دکتر شریعتی ۷۴ سال پیش در کنار علمای مشهد با لباس رسمی

فیلم/ آماری عجیب از نقاط حادثه خیز تهران پس از طوفان شب گذشته

تاثیرات منفی شبکه‌های اجتماعی بر سلامت روان

قیمت گوشت قرمز امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴+ جدول

فیلم/ دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف در ساحل خزر

عکس/ رامین رضاییان در صدر آسیا

دپوی ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرک؛ اجازه ترخیص محموله‌ها صادر نمی‌شود

مشخصات خودروی زرهی سبک Komatsu، ساخت نیرو‌های دفاعی ژاپن

صحنه‌های تکان دهنده از سومین روز انفجار بندر شهید رجایی

فیلم/ سلاح عجیب در مراسم تشییع پاپ فرانسیس

عکس/ مدافع استقلال تیم خرید

عکس/ استوری خاص الناز شاکردوست برای همدردی با مردم بندرعباس

عکس/ مراسم عروسی امپراتور و ملکۀ ژاپن ۳۲ سال پیش با لباس‌های متفاوت و تاج سلطنتی

عکس/ هاشمی رفسنجانی ۴۴ سال پیش در سفینه فضایی

عکس/ پوشش عجیب پادشاه مصر و اردن و رئیس جمهور سوریه و لبنان ۸۳ سال پیش در حال قدم زدن با کلاه های سنتی

گمرک اولین محموله انفجاری در بندر رجایی را گردن نگرفت

علیرضا حجتی، مدیرعامل بیمه رازی کیست؟

خطر فرونشست زمین تهران را تهدید می‌کند

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت قند و شکر امروز + جدول

قیمت خودرو‌های جک و لیفان کرمان موتور امروز

ناترازی گاز منجر به کاهش تولید نفت شد!

عکس/ چهره دیده نشده از فوزیه و آخرین پادشاه مصر ۶۰ سال پیش در مراسم تشییع ملک فاروق

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

چرا مهرداد بذرپاش در روز سقوط ابراهیم رئیسی سوار بالگرد نشد؟

فیلم/ لحظه‌های خوف انگیز از نبش قبر حافظ اسد

گریه‌های بی امان در تشییع محیط‌بان شهیدِ پارک‌ملی گلستان

عکس/ تعیین وضعیت کنسرت محمد علیزاده پس از انفجار بندرعباس

فیلم/ آخرین وضعیت خانمی که موج انفجار بندرعباس پرتابش کرد

آخرین وضعیت مصدومان حادثه انفجار بندرعباس

عکس/ زیبایی خیره کننده باغات زیتون منجیل با تابش طلایی خورشید

عکس/ استایل ملوکانه سالار الدوله پسر سوم مظفرالدین شاه با شمشیر و لباس ارتشی خاص

دوره آموزش کافی‌نت: گامی به سوی راه‌اندازی یک کسب‌وکار مدرن و پردرآمد

فیلم/ ابلاغ سلام رهبری توسط پزشکیان به علی اف

عکسی چشم نواز از دشت دریاسر تنکابن پوشیده از گل‌های بابونه

عکس/ واکنش عضو دفتر رهبر انقلاب به حادثه انفجار بندرعباس

عکس/ نمایی بی نظیر از ساختمان پست و تلگراف ۹۰ سال پیش در میدان شهرداری رشت

عکس/ استقبال رسمی الهام علی اف از مسعود پزشکیان

عکس/ نمایی رویایی از روستای دیزبادبالا در نیشابور با خانه‌های پلکانی

عکس/ سلفی محمد صلاح با هواداران لیورپول

عکس/ شماری از کارگران و چوپانان در جوار کاروانسرای شاه عباسی رشت دوره قاجار