تاریخ انتشار: ۱۹:۴۱ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۹

۶ حاشیه خواندنی درباره بحران کرونا

ورود کروناویروس جدید به کشور‌های دنیا تقریبا تغییرات، بحران‌ها، واکنش‌ها و سیاست‌های مشابهی را در پی داشته است که از جمله بارزترین آن‌ها فاصله‌گذاری میان مردم و لغو اجتماعات و خزیدن مردم به خانه‌هایشان و تعطیلی بسیاری از کسب و کار‌ها و فعالیت‌های اجتماعی بوده است.
ویروس کرونا
 
اقتصاد۲۴- ویروس کرونا دیگر یک بحران تمام‌عیار جهانی است (حتی بزرگ‌تر از دو جنگ جهانی در قرن گذشته) و تقریبا دیگر کشوری باقی نمانده که این ویروس به آنجا راه نیافته باشد.

اما چند حاشیه و نکته خواندنی درباره کرونا ویروس جدید در ۲۴ ساعت گذشته:

۱- هشدار نخست‌وزیر اسپانیا:

اسپانیا از کشور‌هایی است که پشت سر ایتالیا در خط مقدم ابتلا و درگیری با کرونا ویروس جدید قرار دارد.

نخست‌وزیر اسپانیا دیروز هشدار مهمی داد و ضمن اعلام ابتلای ۲۵ هزار نفر از مردم کشورش به ویروس کرونا گفت هنوز این اول راه است و اوضاع بحرانی این کشور با افزایش شمار مبتلایان در آینده نزدیک بحرانی‌تر خواهد شد.

۲- تحلیف متفاوت نخست‌وزیر اسلواکی:

روز یکشنبه مراسم تحلیف و آغاز به کار «ایگور ماتوویچ»، نخست‌وزیر جدید اسلواکی در حضور خانم «زوزانا کاپوتووا»، رییس‌جمهوری اسلواکی برگزار شد.
در مراسم تحلیف و معرفی کابینه جدید همه اعضای حاضر ماسک و دستکش به دست داشتند. دیدن این تصاویر نشانی از ورود به دورانی جدید در زیست بشر در کره خاکی است. گویی قرار است از این پس با قوانین و قواعد جدید به فعالیت‌های اجتماعی ادامه دهیم و با ویروس کرونا به نحوی کنار بیاییم.

۳- انتقادات «برنی سندرز» از کمبود‌های گسترده برای مبارزه با ویروس کرونا در آمریکا:

موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایالات متحده آمریکا به‌سرعت در حال افزایش است و این ویروس به تمامی ۵۰ ایالت آمریکا گسترش یافته است. در چنین شرایطی دموکرات‌های منتقد ترامپ حملات خود را علیه او شدت بخشیده‌اند. آن‌ها می‌گویند ترامپ در برابر ویروس کرونا با جدیت و سرعت وارد عمل نشده و زمان را از دست داده است.

انتشار گزارش واشنگتن‌پست هم درباره هشدار ۲ ماه پیش نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا به ترامپ درباره عواقب و پیامد‌های ویروس کرونا مزیت بر علت شده تا حملات به ترامپ در داخل آمریکا افزایش یابد. ترامپ هم در سخنانی که دیروز بیان کرد تلاش کرد از خود دفاع کند و حتی دست پیش را گرفت و مدعی شد اگر دولت چین زودتر به دنیا درباره خطر این ویروس اطلاعات بیشتری می‌داد، الان وضعیت این گونه نبود. ترامپ تلاش زیادی دارد تا ویروس کرونا جدید و بیماری «کووید ۱۹» را به هر نحوی شده به چین مرتبط کند. او و وزیر خارجه‌اش (پمپئو) بار‌ها از عبارت «ویروس چینی» استفاده کرده‌اند که واکنش انتقادی طرف چینی را برانگیخته است.
 

بیشتر بخوانید: پیش بینی کارشناس روس از ضعیف‌تر شدن کرونا

از سوی دیگر سناتور «برنی سندرز»، یکی از ۲ نامزد رقیب حزب دموکرات برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا به‌شدت از سیاست‌ها و عدم آمادگی دولت فدرال آمریکا برای مقابله با ویروس کرونا انتقاد کرده است. سندرز در رشته توییت‌هایی نوشت: «به طرز باورنکردنی‌ای در حال حاضر در آمریکا، پزشکان و پرستاران به شکلی غیر ضروری جان خودشان را در مسیر درمان بیمارانی قرار داده‌اند که از ویروس کرونا رنج می‌برند، چون با کمبود تجهیزات محافظتی شخصی مانند ماسک، دستکش و لباس محافظ روبه‌رو هستند. این غیر قابل قبول است... رئیس‌جمهور باید فورا و قویا از قانون تولید دفاعی استفاده کند و به تولیدکنندگان دستور دهد تا تمامی تجهیزات شخصی محافظتی، دستگاه تهویه و دیگر لوازم پزشکی را که ما برای عبور از این بحران نیاز داریم، تولید کنند. ترامپ باید حالا اقدام کند. نه‌تن‌ها زندگی قهرمانان مرد و زن در بخش بهداشت و درمان، بلکه زندگی میلیون‌ها نفر دیگر در سراسر کشور نیز در خطر است. اگر خط مقدم پزشکی ما شکست بخورد، کل کشور در معرض خطر قرار می‌گیرد.»

۴- فروکش کردن کرونا در چین:

غلیان بحران کرونا در جهان در حالی است که سرایت این ویروس در کشور سرمنشا اصلی یعنی چین فروکش کرده و برای سومین روز متوالی چینی‌ها هیچ مورد جدیدی از ابتلا به ویروس کرونا جدید را گزارش نکرده‌اند. الگوی مورد استفاده چینی‌ها برای مدیریت بحران و مهار کرونا همچنان مورد تحسین و رشک جامعه جهانی است. چینی‌ها توانستند پس از نزدیک به ۲ ماه سیاست قرنطینه و ایجاد محدودیت برای نیمی از جمعیت فعال خود ویروس کرونا را مهار کرده و موارد ابتلا جدید را به صفر برسانند. بسیاری معتقدند هیچ کشوری امکان و توان به کار بستن سیاست چینی‌ها در مهار کرونا را ندارد، زیرا چین دارای قابلیت‌های مختلفی است که مجموع آن‌ها در هیچ کشوری جز چین نیست.

۵- رکوردشکنی ایتالیا و وحشت اروپایی‌ها:

ایتالیا در صف مقدم درگیری با کروناویروس است. این کشور شاهد ابتلای بیش از ۵۰ هزار نفر به این ویروس و مرگ نزدیک به ۵ هزار نفر است. همچنین از زمان شیوع ویروس کرونا در چین، ایتالیایی‌ها دیروز (شنبه) رکورد بیشترین تعداد فوتی در عرض ۲۴ ساعت را شکستند و با فوت ۷۹۳ مورد در عرض یک روز تعداد افراد فوتی‌شان به ۵ هزار نفر نزدیک شد. بسیاری معتقدند دلیل مرگ و میر بالای ایتالیایی‌ها متوسط سنی بالای جامعه ایتالیاست؛ هر چند عده‌ای نیز مساله کمبود امکانات پزشکی و ابتلای گسترده کادر درمانی ایتالیا به کرونا و فرسودگی آن‌ها پس از چند هفته مبارزه با این ویروس را در افزایش موارد مرگ و میر در این کشور بی تاثیر نمی‌دانند. طبق برخی گزارش‌ها کادر درمانی ایتالیا در مناطق درگیر به‌واسطه افزایش شمار بیماران بد حال مجبور به گزینش بیمارانی شده‌اند که اولویت نجات آن‌ها بیشتر است.

گروهی از پزشکان کوبایی، چین و روسی برای کمک به کادر درمانی ایتالیا طی روز‌های گذشته وارد این کشور شده یا قرار است در آینده نزدیک وارد این کشور شوند.

وضع ایتالیا از منظر مبارزه با ویروس کرونا و تلفاتی که تاکنون متحمل شده در حد یک فاجعه تصویر شده است. بسیاری از کشور‌های اروپای غربی با دیدن وضع ایتالیا از آینده خود بیمناک شده‌اند و حتی دیروز نخست‌وزیر اسپانیا هشدار داده آینده این کشور نیز طی روز‌های آتی شبیه به ایتالیا خواهد بود. هشداری مشابه نیز از سوی بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا ارایه شده است. به نظر می‌رسد جانسون هم با دیدن وضعیت ایتالیا از استراتژی پیشین «ایمنی گله‌ای» دست کشیده و ویروس را جدی گرفته و اقدام به اعمال سیاست‌های محدود کننده در راستای قرنطینه کامل کرده است.

۶- چند میلیون نفر می‌گیرند؟

از زمان شیوع جهانی ویروس کرونا بسیاری از کارشناسان درباره نحوه مواجهه با این ویروس به گمانه‌زنی پرداخته و حتی برخی سناریو‌های شبیه‌سازی شده درباره ابتلای جوامع انسانی به این ویروس منتشر شده است.

در برخی سناریو‌های بدبینانه مساله ابتلای بین ۴۰ تا ۸۰ درصد از جمعیت جهان طی یک سال آتی به این ویروس مطرح شده است. نتیجه این سناریو می‌تواند برای جامعه جهانی فاجعه آمیز باشد، چون اگر حتی آمار مرگ و میر ۲ درصد را برای ویروس کرونا در نظر بگیریم (که ظاهرا این آمار بیشتر است و رقمی بین ۲ تا ۴ درصد است) در صورت ابتلای ۵ میلیارد نفر از جمعیت جهان طی ۱ سال آتی به این ویروس، اگر ۲ تا ۴ درصد از این جمعیت در اثر ابتلا فوت کنند طی ۱ سال آتی دنیا شاهد مرگ ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون نفر از جمعیت خود بر اثر ابتلا به این ویروس خواهد بود که رقم بسیار وحشتناکی خواهد بود.

با این حال فرض خوش‌بینانه‌تر این است که با مهار و مدیریت این ویروس بتوان همانند چین زنجیره شیوع این ویروس را قطع کرد و اگر شانس فصل گرم سال هم یار باشد این ویروس طی ۲ ماه آتی از حالت پاندمی و اپیدمی مهار شده و از بین برود. هر چند که هنوز درباره رفتار آتی ویروس به دلیل شناخت ناکافی از آن هیچ اجماع جهانی وجود ندارد.
 
منبع: عصر ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است